Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε όταν δεν θα μπορούμε να πουλάμε και να αγοράζουμε;

Πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε όταν δεν θα μπορούμε να πουλάμε και να αγοράζουμε;

Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν,πολλές αντίχριστες ενέργειες
(ηλεκτρονικέςταυτότητες,σφράγισμα,οικουμενισμός,πορνογραφία,ομοφυλοφιλία)τις οποίες θα αντιμετωπίσουν μόνο με την βοήθεια του Θεού.
Ο Θεός επιτρέπει αυτούς τους πειρασμούς ,συμπεριλαμβανομένου του τσιπαρίσματος,για να μετανοήσουμε,να πάμε στην εκκλησία,να κοινωνήσουμε των αχράντων μυστηρίων και να σωθούμε.


Εαν δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλήσουμε χωρίς το σφράγισμα,πώς θα ζήσουμε;
Αυτοί είναι προβληματισμοί ανθρώπων αμαρτωλών και απίστων,οι οποίοι εμπιστεύονται μόνο την λογική τους.
Ο Θεός όμως,με το στόμα του προφήτη Ιερεμία λέει:«ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ὁ ἄνθρωπος, ὃς τὴν ἐλπίδα ἔχει ἐπ’ ἄνθρωπον καὶ στηρίζει σάρκα βραχίονος αὐτοῦ ἐπ’ αὐτόν, καὶ ἀπὸ Κυρίου ἀποστῇ ἡ καρδία αὐτοῦ»
Από μικροί μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τους γονείς μας ή κάποιυς πλούσιους συγγενείς μας,τον Θεό όμως Τον ξεχνάμε.Ο Θεός για να μας σώσει επιτρέπει να μας εγκαταλείψουν,να μας προδώσουν,κάποιες φορές ακόμη και να μας διώξουν,για να τρέξουμε στο Θεό και να σωθούμε.
Ο Θεός μας δίνει την ζωή,τη δύναμη,την υγεία,την τροφή.Αυτός μας δίνει τον ήλιο και την βροχή και όχι οι κυβερνήσεις.Αυτές μόνο διαχειρίζονται τα υλικά αγαθά και δυστυχώς είναι διεφθαρμένες.Μόνο στο Θεό ανήκει κάθε δόξα,τιμή και προσκύνηση και όχι στους ανθρώπους.


Εαν δεν έχουμε πραγματικό φόβο Θεού,τότε ο φόβος προς το Θεό διαστρέφεται και φοβόμαστε τους δαίμονες,τους ανθρώπους,τον θάνατο,τους διωγμούς,την απώλεια της επίγειας περιουσίας μας,τον αντίχριστο και όλες τις αντίχριστες ενέργείες τις οποίες πρέπει να απαρνηθούμε.
Για την απώλεια του πιο σημαντικού πράγματος όμως-την ψυχή-δεν φοβόμαστε.
Ο Θεός μας όμως  λεει«μηδὲν φοβοῦ ἃ μέλλεις παθεῖν. ἰδοὺ δὴ μέλλει βαλεῖν ὁ διάβολος ἐξ ὑμῶν εἰς φυλακὴν ἵνα πειρασθῆτε, καὶ ἕξετε θλῖψιν ἡμέρας δέκα. γίνου πιστὸς ἄχρι θανάτου, καὶ δώσω σοι τὸν στέφανον τῆς ζωῆς.»(Αποκ.2,10).
 Πώς θα μπορέσουν να ζήσουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στα χρόνια του Αντιχρίστου εαν δεν κάνουν κάνουν αντίχριστους συμβιβασμούς,εαν δεν μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν χωρίς το τσιπάρισμα και το σφράγισμα;
Η λύση είναι υπερφυσική:Με τη βοήθεια του Θεου.
Με πίστη και ελπίδα στο Θεό.Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας,Εκείνος δημιούργησε τον ορατό και τον αόρατο κόσμο από το τίποτα,μόνο με τον Λόγο και θυσιασε τον Μονογενή Του Υιό για την δική μας σωτηρία.Είναι Παντοδύναμος και μπορεί να μας θρέψει από τον Ουρανό και την γη ή μπορεί να μας χορτάσει με λιγότερη τροφή ή όπως Εκεινος θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για την σωτηρία μας.
 Ρώτησε κάποιος τον γέροντα Παίσιο για τα χρόνια του Αντιχρίστου
-Γέροντα,εαν δεν μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν(χωρίς το σφράγισμα)πώς θα ζήσουν;
-Ο Θεός γνωρίζει έναν τρόπο.Με απασχόλησε και εμένα αυτό το θέμα και έλαβα...τηλεγράφημα(πληροφορία)...Να δεις πως τα οικονομεί ο Θεός.


    Εμεις θα θέλαμε να ξέρουμε ακριβώς να ξέρουμε πώς θα ζήσουμε χωρίς το σφράγισμα,αλλά αυτό δεν είναι πίστη,αλλά ανθρώπινη λογική.
 Ο γέροντας Παίσιος δεν μας λεει ακριβώς πως θα ζήσουμε επειδή εδώ πρόκειται για την πίστη και την ελπίδα στον Θεό για την οποία δεν μπορούν να υπάρξουν εξηγήσεις και λογικές λύσεις.Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας και η δύναμή Του είναι ανυπολόγιστη.
«Τίς Θεός μέγας ως ο Θεός ημών; συ εί ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια»(Ψαλμ 76,13).
 Οι πραγματικοί χριστιανοί οι οποίοι θέλουν να σωθούν,θα ζήσουν με πίστη και ελπίδα στο Θεό,απλά.Ίσως στα ίδια μέρη ή σε άλλα,ίσως στις ίδιες κατοικίες ή σε πιο ταπεινές,ίσως θα τραφούν το ίδιο ή λιγότερο και πιο υγειινά,ίσως θα έχουν τις ίδιες δουλειές ή άλλες,όπως ο Θεός θα θελήσει για τον καθένα για να φτάσει στην σωτηρία.
 Επίσης δεν θα περάσουν όλοι στην αιώνια ζωή με τον ίδιο τρόπο.Ο Θεός θα διαλέξει αυτούς που είναι άξιοι να πεθάνουν με μαρτυρικό θάνατο,άλλοι θα ζήσουν στις πόλεις και θα τους φυλάτει και θα τους σκέπει η θεία χάρη,άλλοι θα ζήσουν στα βουνά και στα δάση,για τον καθένα ο Θεός θα ορίσει τι είναι το καλύτερο για την σωτηρία της ψυχής του.έτσι έγινε και κατά τους διωγμούς των χριστιανών τους πρώτους αιώνες.
 Όταν μας πειράζουν αντίχριστοι άνθρωποι πρέπει να αναζητούμε την Θεία Χάρη,παρούσα στα Ιερά Μυστήρια(Θεια Κοινωνία,εξομολόγηση,προσευχές κ.τ.λ)για να καθαριστούμε από τις αμαρτίες,να βγάλουμε από μέσα μας τους δαίμονες και να ενισχύσουμε την πίστη μας και την ελπίδα μας στην βοήθεια του Θεού.
 Στα χρόνια του Αντιχρίστου οι πιστοί θα μπορούν να δουν τη δύναμη και τα θαύματα του Θεού.Θα μας φροντίζει και θα μας θρέφει εαν θα Τον προσκυνούμε,Τον δοξάζουμε και προσευχόμαστε σ'Αυτόν.Είμαστε κατά χάριν υιοί του Θεού(Ιωαν.1,12/Α Ιωαν.3,1)για τους οποίους θυσίασε τον μονάκριβο Υιό Του.
 Εαν μέχρι τον ερχομό του Αντιχρίστου όλοι ελπίζουμε να ζήσουμε 70,80,90 χρόνια,όταν ο Αντίχριστος θα γίνει παγκόσμιος κυβενήτης θα μας μείνουν 42 μήνες,3 χρόνια και έξι μήνες(Αποκ.13,5)
Ο Αντίχριστος με την σατανική του δύναμη θα«ποιεῖ σημεῖα μεγάλα, καὶ πῦρ ἵνα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνῃ εἰς τὴν γῆν ἐνώπιον τῶν ἀνθρώπων καὶ πλανᾷ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς διὰ τὰ σημεῖα ἃ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι ἐνώπιον τοῦ θηρίου, λέγων τοῖς κατοικοῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς ποιῆσαι εἰκόνα τῷ θηρίῳ, ὃς εἶχε τὴν πληγὴν τῆς μαχαίρας καὶ ἔζησε.(Αποκ 13,13-14).
Αυτά τα ψεύτικα θαύματα,τα μάγια,δεν θα είναι ορατά από τους πιστούς,λέγει ο Άγιος Λαυρέντιος του Τσερνιγκώβ και με την θαυμαστή βιοτή τους θα  βρίσκονται ήδη στον θαυμαστό κόσμο του Θεού.
Τι κάνει ένας πιστός χριστιανός εαν μάθει ότι έχει μία ανίατη ασθένεια και ότι θα πεθάνει σε λίγες εβδομάδες;Συμφιλιώνετε με τον Θεό και τον πλησίον του.Κάνει ελεημοσύνη,εξομολογείται και κοινωνάει,ετοιμαζόμενος για την αιώνια ζωή.
Ο άπιστος όμως προσπαθεί να ικανοποιήσει τα πάθη του για να μην λυπάται που δεν εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες του σε αυτήν την ζωή.
 Να χαιρόμαστε πνευματικά και να ευχαριστούμε τον Θεό που επιτρέπει τον ερχομό του Αντιχρίστου,προαναγγέλοντας έτσι το τέλος του κόσμου.Ετσι θα μπορούμε να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα.Για τους χριστιανούς θα είναι δώρο Θεού να ζήσουν σε μία τέτοια εποχή.
Παραδείγματα
Να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό ο Οποίος  όταν ανελήφθη στους ουρανούς είπε στους Αγίους Αοστόλους και δια μέσω αυτών σε εμας ότι « μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος.»(Μτθ 28,20)εαν τηρήσουμε τις εντολές Του.
 Ο Θεός θέλει με την ζωή μας και την ομολογία μας να δοξασθεί και με τα θαύματά Του να πιστέψουν οι άπιστοι και οι πιστοί να γίνουν πιο πιστοί.
  Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα στην Αγία Γραφή κι στην Ιερά Παράδοση.όσοι είχαν πίστη έζησαν κατά τρόπο θαυμαστό,αφού ο Θεός τους φρόντιζε τους ενίσχυε,τους παρηγορούσε,τους τάιζε και τους ξεδιξούσε.
Ο εβραικός λαός,ο οποίος δεν ήταν βαπτισμένος έζησε στην έρημο 40 χρόνια.Ο Θεός τους έστελνε μάνα εξ ουρανού (Έξ.16,15)και νερό ανάβλυζε από τον βράχο όταν ο Θεός διέταξε τον Μωυσή να χτυπήσει τον βράχο με το ραβδί του(Εξ.17,6).όταν περνούσαν τα ορτύκια,ένα παγωμένο ρεύμα αέρα τα πάγωνε και αυτά έπεφταν κάτω.
 Τους  κάτοικους  των Σοδόμων που ήθελαν να κάνουν κακό στον Λωτ και στις κόρες του τους τύφλωσε « ἀπὸ μικροῦ ἕως μεγάλου, καὶ παρελύθησαν ζητοῦντες τὴν θύραν»(Γεν.19,11).


 Πώς έζησαν οι τρεις παίδες οι οποίοι δεν απαρνήθηκαν τον αληθινό Θεό και δεν προσκύνησαν τα είδωλα;Ο Ναβουχοδονόσορας,ο οποίος είχε διατάξει να προσκυνήσουν τα είδωλα,βλέποντας ότι «οὐκ ἐκυρίευσε τὸ πῦρ τοῦ σώματος αὐτῶν, καὶ ἡ θρὶξ τῆς κεφαλῆς αὐτῶν οὐκ ἐφλογίσθη, καὶ τὰ σαράβαρα αὐτῶν οὐκ ἠλλοιώθη, καὶ ὀσμὴ πυρὸς οὐκ ἦν ἐν αὐτοῖς»(Δαν.3,27)είπε:«εὐλογητὸς ὁ Θεὸς τοῦ Σεδράχ, Μισάχ, ᾿Αβδεναγώ, ὃς ἀπέστειλε τὸν ἄγγελον αὐτοῦ καὶ ἐξείλατο τοὺς παῖδας αὐτοῦ, ὅτι ἐπεποίθεισαν ἐπ' αὐτῷ καὶ τὸ ρῆμα τοῦ βασιλέως ἠλλοίωσαν καὶ παρέδωκαν τὰ σώματα αὐτῶν εἰς πῦρ, ὅπως μὴ λατρεύσωσι μηδὲ προσκυνήσωσι παντὶ θεῷ, ἀλλ' ἢ τῷ Θεῷ αὐτῶν»(Δαν.3,28).Και διέταξε ο βασιλιάς όπως όποιος πει κακό για τον Θεό των τριών παίδων « εἰς ἀπώλειαν ἔσονται καὶ οἱ οἶκοι αὐτῶν εἰς διαρπαγήν, καθότι οὐκ ἔστι θεὸς ἕτερος, ὅστις δυνήσεται ρύσασθαι οὕτως».Και ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορας διέταξε τους λαούς και τις φυλές «εἰρήνη ὑμῖν πληθυνθείη· 3 τὰ σημεῖα καὶ τὰ τέρατα, ἃ ἐποίησε μετ' ἐμοῦ ὁ Θεὸς ὁ ῞Υψιστος, ἤρεσεν ἐναντίον ἐμοῦ ἀναγγεῖλαι ὑμῖν  ὡς μεγάλα καὶ ἰσχυρά· ἡ βασιλεία αὐτοῦ βασιλεία αἰώνιος καὶ ἡ ἐξουσία αὐτοῦ εἰς γενεὰν καὶ γενεάν»(Δαν.3,31-33).


Ο Δανιήλ πώς έζησε στον λάκκο με τα λιοντάρια;Ο βασιλιάς της Περσίας είχε διατάξει να ριχτεί στον λάκκο με τα λιοντάρια όποιος για τριαντα μέρες θα προσευχηθεί σε άλλον Θεό εκτός από τον βασιλιά(Δαν.6,7).Ο Δανιήλ δεν υπάκουσε σε αυτήν την εντολή « καὶ καιροὺς τρεῖς τῆς ἡμέρας ἦν κάμπτων ἐπὶ τὰ γόνατα αὐτοῦ καὶ προσευχόμενος καὶ ἐξομολογούμενος ἐναντίον τοῦ Θεοῦ αὐτοῦ, καθὼς ἦν ποιῶν ἔμπροσθεν»(Δαν.6,11).Ο βασιλιάς τον έριξε στον λάκκο με τα λιοντάρια.(Δαν 6.16-18).
Την επόμενη μέρα πήγε ο Δάρειος στον λάκκο με τα λιοντάρια και ρώτησε «Δανιήλ, ὁ δοῦλος τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος, ὁ Θεός σου, ᾧ σὺ λατρεύεις ἐνδελεχῶς, εἰ ἠδυνήθη ἐξελέσθαι σε ἐκ τοῦ στόματος τῶν λεόντων»; (Δαν.6,20).Ο Δανιήλ απάντησε « βασιλεῦ, εἰς τοὺς αἰῶνας ζῆθι.  ὁ Θεός μου ἀπέστειλε τὸν ἄγγελον αὐτοῦ, καὶ ἐνέφραξε τὰ στόματα τῶν λεόντων, καὶ οὐκ ἐλυμήναντό με, ὅτι κατέναντι αὐτοῦ εὐθύτης εὑρέθη ἐμοί· καὶ ἐνώπιον δέ σου, βασιλεῦ, παράπτωμα οὐκ ἐποίησα»(Δαν.6,21-23).
«Τότε Δαρεῖος ὁ βασιλεὺς ἔγραψε πᾶσι τοῖς λαοῖς, φυλαῖς, γλώσσαις, τοῖς οἰκοῦσιν ἐν πάσῃ τῇ γῇ· εἰρήνη ὑμῖν πληθυνθείη·  ἐκ προσώπου μου ἐτέθη δόγμα τοῦτο ἐν πάσῃ ἀρχῇ τῆς βασιλείας μου εἶναι τρέμοντας καὶ φοβουμένους ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ Δανιήλ, ὅτι αὐτός ἐστι Θεὸς ζῶν καὶ μένων εἰς τοὺς αἰῶνας, καὶ ἡ βασιλεία αὐτοῦ οὐ διαφθαρήσεται, καὶ ἡ κυριεία αὐτοῦ ἕως τέλους·  ἀντιλαμβάνεται καὶ ρύεται καὶ ποιεῖ σημεῖα καὶ τέρατα ἐν τῷ οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς, ὅστις ἐξείλατο τὸν Δανιὴλ ἐκ χειρὸς τῶν λεόντων. καὶ Δανιὴλ κατηύθυνεν ἐν τῇ βασιλείᾳ Δαρείου καὶ ἐν τῇ βασιλείᾳ Κύρου τοῦ Πέρσου»(Δαν.6,25-28)


 Πώς υπέμειναν τα μαρτύρια εκατομμύρια άγιοι, μάρτυρες και ομολογητές της ορθοδόξου πίστεώς μας;Με πίστη και ελπίδα στο έλεος και στην βοήθεια του Θεού.
 Πώς έζησαν χιλιάδες ερημίτες και ησυχαστές για δεκάδες χρόνια σε σπηλιές και σε έρημους τόπους,με ελάχιστη τροφή και νερό;
Όσοι θα έχουν την ελπίδα τους μόνο στο Θεό,θα ζήσουν απο αυτήν την ζωή στον θαυμαστό και υπερφυσικό κόσμο του Θεού.Ο Θεός στα χρόνια του Αντιχρίστου θα δοξαστεί μέσω μεγάλων σημείων και θαυμάτων.Τότε είναι που θα στείλει στη γη τους προφήτες Ηλία και Ενώχ,οι οποιοί θα κάνουν θαύματα μεγάλα για να επιστρέψουν όσο πιο πολλοί άνθρωποι στο Θεό.«Καὶ εἴ τις αὐτοὺς θέλει ἀδικῆσαι, πῦρ ἐκπορεύεται ἐκ τοῦ στόματος αὐτῶν καὶ κατεσθίει τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν· καὶ εἴ τις θέλει αὐτοὺς ἀδικῆσαι, οὕτω δεῖ αὐτὸν ἀποκτανθῆναι,οὗτοι ἔχουσιν ἐξουσίαν τὸν οὐρανὸν κλεῖσαι, ἵνα μὴ ὑετὸς βρέχῃ τὰς ἡμέρας τῆς προφητείας αὐτῶν, καὶ ἐξουσίαν ἔχουσιν ἐπὶ τῶν ὑδάτων στρέφειν αὐτὰ εἰς αἷμα καὶ πατάξαι τὴν γῆν ἐν πάσῃ πληγῇ, ὁσάκις ἐὰν θελήσωσι.»
(Άποκ 11,5-6).


Ένα άρθρο του π.Δανιήλ από την Μονή Ραρέου-Ρουμανία
Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης/proskynitis.blogspot

Θα ήθελα να ήμουν τηλεόραση!



Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα: “Τι να ζητήσω από το θεό”.
“Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να…με κάνεις τηλεόραση!
Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα.
Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω …να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις.

Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δε λειτουργεί… Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται στο σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.
Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί!
Θέλω τ’ αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου.
Θέλω να νοιώθω ότι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα.
Α! Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.
Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!”
Η δασκάλα που το διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει.
Ο συζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι,τη ρώτησε: “τι συμβαίνει:”
Αυτή απάντησε:”Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου”.
Ο σύζυγος είπε: “Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!”
Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε: “Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας…!”                 http://gdailynews.wordpress.com/2011/02/24/%CE%B8%CE%B1-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/

Πρέπει να νοιάζει τον χριστιανό εάν και πότε θα πάρουμε την Πολη;

από athanasios
«Ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν»
διαβάζουμε στην προς Εβραίους επιστολή και διαπιστώνουμε ότι ο Χριστιανός δεν μπορεί να συνδέεται με κάποια επίγεια πόλη και πατρίδα παρα μόνο να στρέφεται προς την πόλη πού θα εμφανιστεί σε χρόνο μελλοντικό.
Σε ποια πόλη λοιπόν αναφέρεται εδώ το ιερό κείμενο; Στην «Άνω Ιερουσαλήμ» -στην Βασιλεία του Θεού – όπου εκεί οι ουρανοπολίτες θα έχουν την αιώνια θαλπωρή της ελευθερίας από την αμαρτία- της αγάπης του Θεού- της πληρότητας του είναι τους.
Είναι φοβερή η εμμονή όμως κάποιων χριστιανών να διαστρέφουν το Ορθόδοξο φρόνημα. Και αναφέρομαι στο ότι πολλοί χριστιανοί -και δυστυχώς και ιερείς-  επιμένουν να ασχολούνται μόνο με το εάν και πότε οι χριστιανοί θα πάρουμε την Πόλη ή πότε θα αφανίσουμε τους Τούρκους και όλα αυτά τα παρόμοια τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω στο πως μας προάγουν πνευματικά!
Το εάν οι Έλληνες πάρουμε την Κων/πολη ή όχι δεν νομίζω να μας επηρεάζει πνευματικά. Το εάν χαιρόμαστε όταν ακούμε για κάποια «προφητεία» που μιλά για αφανισμό των Τούρκων σίγουρα δεν μας προάγει πνευματικά μιας και ακόμα και αυτοί είναι συνάνθρωποί μας για τους οποίους θα πρέπει να προσευχόμαστε και όχι να θέλουμε την «τιμωρία» τους, σύμφωνα βέβαια με το αλάνθαστο στόμα του Κυρίου μας που μας προτρέπει «αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν» (Ματθ. 19, 19-20) ,και αλλού πάλι ο Κύριος λέγει : «Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι…»(Ματθαίος 5,44).
Δεν λέγει αγάπα τον Έλληνα ή τον πατριώτη σου ή αυτόν που σε αγαπά. Αλλά λέγει αγάπα τον συνάνθρωπό  σου, όποιος και να είναι αυτός ακόμα και ο εχθρός σου!
Ο Θεός  όμως τελικά σύμφωνα με όλους αυτούς τους συνομοσιολάγνους- ονειροπόλους- γεροντολάτρες χριστιανούς (που μόνο χριστιανοί δεν είναι μιας και ξεχνούν τα λόγια και την ζωή του ίδιου του Χριστού μας )είναι ένας Θεός όχι αγάπης αλλά μίσους-μνησικακίας έχοντας τα δικά μας ανθρώπινα κριτήρια «δικαιοσύνης».
Είναι όντως τραγικό να καθόμαστε να ασχολούμαστε συνεχώς με το τι είπε ο τάδε γέροντας ή το τάδε ασκητής για το μέλλον της πατρίδας μας και δεν ασχολούμαστε σχεδόν καθόλου με το τι είπε ο ίδιος ο Χριστός για όλους μας, το τι είπαν οι Θεοφόροι Πατέρες για το πώς πρέπει να ζούμε αυτά τα λίγα χρόνια επίγειας ζωής μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι μετά την Δευτέρα Έλευση του Κυρίου μας θα πάψει η Ιστορία, θα πάψει ο Πολιτισμός, θα πάψουν οι πατρίδες, τα ανθρώπινα σύνορα, τα εθνικά νομίσματα και όλα αυτά τα ανθρώπινα κατασκευάσματα τα οποία υπόκεινται στην φθορά.
Ποιο λοιπόν είναι το νόημα να ζούμε με την ελπίδα να πάρουμε την Πόλη και να μην ζούμε με την Ελπίδα να ζήσουμε Αιωνίως μέσα στην Βασιλεία του Θεού;
Γιατί να αναζητούμε να γίνουμε κάτοχοι λίγης γης και όχι της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος; Γιατί να αναλωνόμαστε στο να βρίσκουμε αντίχριστους ή συνομωσίες και να μην αναζητούμε να γνωρίσουμε τον Χριστό; Διότι εάν Τον είχαμε γνωρίσει σίγουρα δεν θα μας ενδιέφεραν  όλα αυτά.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά «πουλάνε» και αρέσουν στον κόσμο. Το τι είπε δηλαδή ο γέροντας Παΐσιος  για την Κων/πολη και για τους Τούρκους ή το εάν γεννήθηκε ο αντίχριστος ή όχι λες και κρίνεται η πνευματική μου πρόοδος από όλα αυτά.
Οι σύγχρονοι άγιοι γέροντες μπορεί να μίλησαν και γι’ αυτά τα ζητήματα αλλά κυρίως μίλησαν για πνευματικά θέματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας εάν όντως θέλουμε να επιτύχουμε τον σκοπό ύπαρξή μας που είναι όχι να επεκτείνουμε τα σύνορα της επίγειας πατρίδος μας αλλά να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού, όχι να γνωρίσουμε τον Αντίχριστο αλλά τον Χριστό!
Θα κλείσω με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο ο οποίος σε μία ομιλία του νουθετεί και ερωτά τους χριστιανούς:
«Ας φροντίσουμε να γίνουμε πολίτες της«άνω πόλεως». Μέχρι πότε θα μένουμε στην εξορία»;
Όντως μέχρι πότε αδελφοί θα ασχολούμαστε με δευτερεύοντα ζητήματα;
Μέχρι πότε θα ζητούμε από τον Θεό μας χώμα ενώ αυτός μας δίνει Πνεύμα;

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Νὰ θυμᾶσαι ὅτι σὲ κάθε ἡδονὴ ἀκολουθεῖ ἀηδία καὶ πίκρα (Ἰσαὰκ ὁ Σύρος).

Ορθόδοξη Ζωή κατά του Αγίους Πατέρες

 Π. Μ. Σωτῆρχος

(Ορθόδοξος Τύπος)

ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Ποτέ, μᾶς λέγει ὁ μέγας Ἰσαὰκ ὁ Σύρος στὸν «ΝΕ´Λόγον Περὶ παθῶν», ὅπου γράφει: «μετάνοια εἶναι ὑψηλότερη ἀπὸ ὅλες τὶς ἀρετὲς καὶ τὸ ἔργον της δὲν μπορεῖ νὰ τελειώση, παρὰ μόνον τὴν ὥραν τοῦ θανάτου. Γι αὐτὸ ἡ μετάνοια χρειάζεται πάντοτε σὲ ὅλους καὶ δὲν ὑπάρχει κανένας ὅρος τελειώσεως τῆς μετανοίας. Διότι καὶ αὐτῶν τῶν τελείων ἀνθρώπων ἡ τελειότης εἶναι ἀτελής. Γι αὐτὸ καὶ ἡ μετάνοια δὲν περιορίζεται σὲ ὁρισμένους καιρούς, οὕτε σὲ ὁρισμένες πράξεις, ἕως τὴν ὥρα τοῦ θανάτου. Νὰ θυμᾶσαι ὅτι σὲ κάθε ἡδονὴ ἀκολουθεῖ ἀηδία καὶ πίκρα». Ἂς μετανοοῦμε λοιπὸν συνεχῶς…

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ

 Τὴν ἀπάντηση στὸ ἐρώτημα αὐτὸ τὴν δίνει ὁ Ἅγιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητὴς στὸ ἔργον του «Γ´ Ἑκατοντάδα διαφόρων κεφαλαίων», ὅπου γράφει μεταξὺ ἄλλων: «Θεὸς μᾶς ἔπλασε, γιὰ νὰ γίνουμε κοινωνοὶ τῆς θείας φύσεως (Β´Πέτρ. Α´ 14) καὶ μέτοχοι τῆς αἰωνιότητός του καὶ νὰ φανοῦμε ὅμοιοι μὲ Αὐτὸν (Α´ Ἰω. Γ´ 2) θεούμενοι μέσῳ τῆς θείας Χάριτος. Γι αὐτὴν τὴν θέωσιν ἔχουν συσταθῆ καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ ὑπάρχουν τὰ ὄντα, καὶ γι αὐτὴν τὰ μὴ ὄντα ἐκαρποφόρησαν καὶ γέννησαν τὰ ὄντα». Συγκλονιστικὸς αὐτὸς ὁ λόγος τοῦ Ἁγίου Μαξίμου, ποὺ συνοψίζει τὴν σχετικὴν διδασκαλίαν τοῦ Εὐαγγελίου, μᾶς λέγει καθαρὰ τί πρέπει νὰ κάνουμε, γιὰ νὰ μὴ χάσουμε τὴν μεγίστη αὐτὴ δωρεὰ τοῦ Ὑπερτελείου καὶ Παναγάθου Θεοῦ!

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

 Ὁ Ἅγιος Ἐφραὶμ ὁ Σύρος στὶς «Συμβουλές γιὰ τὴν πνευματικὴ ζωή», γράφει τὰ ἑξῆς: «Αὐτός, ποὺ κάθεται στὴν ἔρημο ἀπομακρύνεται ἀπὸ τρεῖς πολέμους, ἀπὸ τὸν πόλεμον τῆς ὁράσεως, ἀπὸ τὸν πόλεμον τῆς ἀκοῆς, καὶ ἀπὸ τὸν πόλεμον τῆς λαλιᾶς». Στὸν κόσμον, ὅπου ζοῦμεν ἐμεῖς οἱ λαϊκοὶ Χριστιανοὶ δὲν μποροῦμε νὰ τοὺς ἀποφύγουμε τοὺς τρεῖς αὐτοὺς πολέμους. Μποροῦμε ὅμως νὰ τοὺς πολεμήσουμε, κατὰ τὸ δυνατὸν ὁ καθένας ἀποκλείοντας τὰ περιττὰ καὶ τὰ ἄσεμνα καὶ τὰ ψυχοβλαβῆ στὰ θεάματα, στὰ ἀκροάματα καὶ στὰ λόγια. Τὸ κέρδος μέγα.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

 Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος μᾶς λέγει ὅτι πιὸ ἀπαραίτητη καὶ ἀπὸ τὴν ἀναπνοή μας εἶναι ἡ προσευχή. Τώρα διαβάζω στὸν «ΣΤ´ Λόγον» τῆς «Κλίμακας» τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Σιναΐτου ὅτι ἡ «μνήμη τοῦ θανάτου» εἶναι ἡ πιὸ ἀπαραίτητη ἀπὸ κάθε ἄλλη πνευματικὴ ἐργασία γιὰ τὴν ψυχή. Γιατὶ ἔτσι θυμόμαστε ὅτι μᾶς περιμένει ἡ ἀδέκαστη Κρίση τοῦ Θεοῦ γιὰ ὅλα. Ἰδοὺ τὰ λόγια τοῦ μεγάλου αὐτοῦ Ἁγίου: «Ὅπως τὸ ψωμὶ εἶναι τὸ πιὸ ἀπαραίτητο ἀπὸ κάθε ἄλλη τροφή, ἔτσι καὶ ἡ μνήμη τοῦ θανάτου εἶναι ἡ πιὸ ἀπαραίτητη ἀπὸ κάθε ἄλλη πνευματικὴ ἐργασία». Καὶ αὐτὴ πρέπει νὰ τὴν κάνουμε καθημερινῶς, ἀφοῦ κάθε ἡμέρα μπορεῖ νὰ εἶναι ἡ τελευταία τοῦ βίου μας σ᾽ αὐτὸν τὸν κόσμον…

ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΩΜΑΣΤΕ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ

 Τὸ «ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε» τοῦ Εὐαγγελίου μᾶς θυμίζει ὁ Ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης στὸν Ἐπίλογον τῆς «Φιλοκαλίας» λέγοντας μεταξὺ ἄλλων: «Ἂς μὴ νομίση κανείς, ἀδελφοί μου Χριστιανοί, πὼς μόνον οἱ ἱερωμένοι καὶ οἱ μοναχοὶ ἔχουν χρέος νὰ προσεύχωνται ἀκατάπαυστα καὶ παντοτεινὰ καὶ ὄχι οἱ κοσμικοί. Ὄχι, ὄχι. Ὅλοι γενικὰ οἱ Χριστιανοὶ ἔχουμε χρέος νὰ βρισκώμαστε πάντοτε σὲ προσευχή…». Ἀμήν.

 Π. Μ. Σωτῆρχος

Πηγή: Ἀναγνώστε τό φύλλον τῆς 20.07.12 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου» (αρ. φ. 1936)                        
http://simeron.wordpress.com/2012/07/23/na-thymasai-oti-se-kathe-idoni-akolouthei-aidia-kai-pikra-isaak-o-syros/

Φωτογραφίες από τη λαοθάλασσα για το μνημόσυνο του Αγίου Γέροντος Παϊσίου.

”Στις 12 Ιουλίου (νέο ημερολόγιο) του 1994, στις 11:30 τη νύχτα, την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή! Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιον Όρος. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Γέροντας είχε περάσει στην αιωνιότητα.”
Η ώρα είναι περασμένες μεσάνυχτα και ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ προσκυνητών περιμένουν υπομονετικά σε μεγάλες ουρές για ν’ αφήσουν ένα λουλούδι, να κάνουν μια προσευχή και να πάρουν την Ευχή του Αγίου Γέροντα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτής Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ποια είσαι εσύ κυρά μου;»

Το μήνυμα της υπομονής, εν μέσω κρίσης οικονομικής, προσωπικής και αδιεξόδων, όπως είπε, έστειλε στους κατοίκους της Φλώρινας, της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όλης της Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος που βρίσκεται στη Φλώρινα για την έναρξη των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.
Κατά το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε έμφαση στο σύνθημα της ημέρας του Ευαγγελίου του Αγίου Παντελεήμονα: «δι υπομονής κτίσασθε τας ψυχάς υμών».
Όπως είπε, «με την υπομονή μπορούμε να στεριώσουμε και να δυναμώσουμε την ψυχή μας. Γιατί, όπως λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε δυσκολίες, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δυναμώσουμε την ψυχή του για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε αυτές».
Με αφορμή την περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα, υπογράμμισε πως «σήμερα χρειαζόμαστε το μήνυμα της υπομονής, περισσότερο από ό,τι σε άλλες εποχές».
Διευκρίνισε δε ότι η υπομονή πρέπει να είναι για τον καθένα προσωπική, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συναντά, είτε είναι προσωπικά, είτε υγείας, είτε οικονομικά, είτε αδιεξόδου, αλλά και συλλογική, ώστε να στηρίζει ο ένας τον άλλον.                    
iero
«Έχουν περάσει κρίσεις επί κρίσεων και τα βγάλαμε πέρα. Αυτή η κρίση που βρισκόμαστε σήμερα ένα νέφος είναι που σκέπασε τον ουρανό και θα φύγει, γιατί αυτός ο τόπος έχει ρίζες, ουσίες, παράδοση, και το χώμα του είναι ποτισμένο με αίμα» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανος, αρχοντικός λαός, με μεγάλο πολιτισμό και ιστορία. Αυτός ο τόπος είναι χτισμένος από πνεύμα και αυτό το ζηλεύουν οι άλλοι αλλά δεν μπορούν να το εκτιμήσουν».
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε να μην ξεχνάμε τις παραδόσεις, τα θεμέλια και τις ρίζες μας, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα "δυστυχώς έχει μπει στο πνεύμα των «ξενοσπουδαγμένων».
«Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε σε όλα τα κράτη να πάμε, να γεμίσουμε γνώση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος αφήνοντας αιχμές για την πρόταση της Μαρίας Ρεπούση να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία.
«Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία» επισήμανε.                      
Χρησιμοποιώντας ακόμη πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄αυτό τον τόπο γι΄αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται  τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;».
Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε πως υπάρχει μία ηττοπάθεια να μην πούμε την λέξη Εκκλησία από αυτούς που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουνε.
Μιλώντας σε γονείς και μαθητές αναφέρθηκε και στην επίσκεψη ενός Γερμανού υπουργού στο γραφείο του, στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε., ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα». «Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν. Είναι ελεύθεροι. Δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν» κατέληξε.
Κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο το μετάλλιο της Μητρόπολης, τον χρυσό σταυρό του Αγίου Νεομάρτυρα Αγαθάγγελου της Φλώρινας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και έπαρση της σημαίας της εκατονταετίας.                  http://www.romfea.gr/epikairotita/13296-arxiepiskopos-poia-eisai-esi-kyra-mou

Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός.

kenias
Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του πρωθυπουργού της Κένυας Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο συνόδευε η μέλλουσα σύζυγός του καταγομένη από την Ερυθραία.
Το ζευγάρι εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να ενταχθεί ο Φιντέλ στους κόλπους της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας.
Αφού έγιναν οι σχετικές και απαραίτητες διευθετήσεις, κατήχηση κ.τ.λ., ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος στο μεγάλο βαπτιστήρι της ορθόδοξης πατριαρχικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», βαπτίσας τον Φιντέλ, μαζί με 22 άλλα άτομα, δίνοντάς του το όνομα Μακάριος.
Στις 28 Ιουλίου ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του γάμου στον ορθόδοξο πατριαρχικό καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπη.
Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς και των δύο νεονύμφων προς τους οποίους ο Μητροπολίτης, στο τέλος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για τη νέα τους ζωή.

Άνθιμος: "Ακομη και η Κωνσταντινούπολη δική μας είναι αλλά δεν την ζητάμε".


Η προκλητικές αιτιάσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού πως στην Ελλάδα υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος στο κυριακάτικο κήρυγμά του από τον Ι.Ν.Αγίου Θεράποντος αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς Γκρουέφσκι αλλά και στη νέα διπλωματική πρωτοβουλία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Ωστόσο ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει με πολύ κομψότητα σε κάποιους πιστούς που συμμετέχουν στις δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων όπως είναι η «ΖΩΗ», «Ο ΣΩΤΗΡ» και άλλες, πως πάνω και πέρα απ’ όλα ανήκουμε στον Χριστό και αυτόν ακολουθούμε.

Οι δηλώσεις Γκρουέφσκι και η Κωνσταντινούπολη

«Αυτό είναι σατανικό, αυτό είναι του αντιχρίστου», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του σκοπιανού ηγέτη κ. Γκρουέφσκι ότι θα πρέπει να προστατευθεί στην Ελλάδα η «Μακεδονική» μειονότητα. «Τι δουλειά έχετε εσείς με την Ελλάδα. Όσοι έμειναν, ήθελαν και έμειναν. Και είναι Έλληνες μακεδόνες, αυτόχθονες. Γιατί εμβάλεις τέτοιο θέμα σε μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αυτή την ώρα για να υπάρξει και να επιτευχθεί μια συμφωνία;», διερωτήθηκε ο κ.Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι δεν του είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να επανέρχεται στο σκοπιανό ζήτημα αλλά, όπως είπε, πρόκειται για πολύ μεγάλο θέμα σε συνδυασμό με ορισμένες κινήσεις στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

«Δεν ζητάμε να πάρουμε από κανένα τίποτα παρότι πολλά κομμάτια είναι δικά μας. Ακομη και η Κωνσταντινούπολη δική μας είναι αλλά δεν την ζητάμε και ούτε φαίνεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις να την ζητήσουμε διότι υπάρχει μια λογική», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε στους πιστούς ένα δίπτυχο φυλλάδιο που συνέγραψε ο ίδιος με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Και προέβη σε αυτή την κίνηση γιατί κάποιοι, είπε ο κ.Άνθιμος, υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να εορταστούν τα ελευθέρια της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας μας.      http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=10036

ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ...

Βρυξέλλες: συνέντευξη Τύπου καί απολογία τής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενώπιον τού Μασοναριού τής Ευρώπης. Τό Κράτος μάς άρπαξε, μάς έκλεψε, μάς χρωστάει δεν του χρωστάμε ! Παρά ταύτα πληρώνουμε...


Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κατόρθωσαν οί πονηρές δυνάμεις καί τα κατευθυνόμενα Μέσα  Μαζικής "Ενημέρωσης" να προκαλούν τήν Ορθόδοξη Εκκλησία στίς Βρυξέλλες καί να τής ζητούν να απολογηθεί ότι δήθεν "δεν πληρώνει φόρους..." 
Αλλά, ώ, πονηροί Γαλάτες, καί άλλοι συνοδοί καί παρατρεχάμενοι πού ενσκήψατε σάν ταύροι καί βουβάλια στήν χώρα μας έχοντας τού χεριού σας "βρεγμένους" πολιτικούς, Γιωργάκηδες, Βενιζέλους,  Παπακωνσταντίνους καί Παπαδήμους, θα έπρεπε   πρίν απαιτήσετε από την Ορθόδοξη Εκκλησία τής Ελλάδος να σάς δείξει "τα χαρτιά της", νά έχετε μελετήσει καί την κοινωνική της διαδρομή μέσα στήν μακραίωνη Ελληνική Ιστορία...
Κι΄ ακόμη,  τίς αρπαγές πού έχει υποστεί από το Κράτος χωρίς ποτέ να τίς έχει καί εξοφλήσει...
Η παρακάτω επιστολή πού απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος καθώς καί η συνέντευξη τύπου πού έδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία στίς Βρυξέλλες ελπίζουμε καί πιστεύουμε ότι θα κλείσει τα στόματα ξένων αλλά καί εγχώριων Αθέων πού σε κάθε ευκαιρία μιλούν, ώς εμπαθείς καί αγράμματοι, γιά Εκκλησιαστικό χωρισμό καί ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους... 




Επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου στην πολιτική ηγεσία και στα μέλη/όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Την επιστολή που απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τους Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής, τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων, τους πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. στην Ελλάδα και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων γνωστοποίησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος στους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
"....Με αφορμή επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα μερίδας του Ευρωπαϊκού Τύπου σχετικά με τα θέματα της φορολόγησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και της μισθοδοσίας των κληρικών Της, των οποίων οι συντάκτες, κατά παράβαση οιασδήποτε έννοιας δεοντολογίας, αποφεύγουν να απευθύνουν σχετικά ερωτήματα στο αρμόδιο Γραφείο Τύπου για τη σφαιρική ενημέρωσή τους, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις παρακάτω διευκρινήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας :
 
Α. Η φορολόγηση της Εκκλησίας. Οι τελευταίες φοροαπαλλαγές υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και υπέρ όλων ανεξαιρέτως των γνωστών θρησκειών στην Ελλάδα, καταργήθηκαν στις 23.4.2010 με τον Ν. 3842/2010. Έκτοτε, τα νομικά πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος καταβάλλουν:
1) φόρο για τα ακίνητά τους και μάλιστα με τριπλάσιο συντελεστή από τον ισχύοντα για τους λοιπούς δημόσιους οργανισμούς της χώρας,
2) φόρο επί των κατ΄έτος μισθωμάτων που εισπράττουν από ακίνητα με συντελεστή ύψους 20% επί της αξίας τους, δηλαδή μεγαλύτερο από αυτόν που ισχύει για τους ιδιώτες,
3) συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων τους από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών με συντελεστή 3%,
4) προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55% επί της αξίας του παραπάνω συμπληρωματικού φόρου, 5) φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους, 6) τέλος χαρτοσήμου και δικαιώματα ΟΓΑ συνολικού ποσοστού 2,40% επί κάθε χρηματικής παροχής των πιστών προς τους Ι. Ναούς λόγω ιεροπραξιών.
Επίσης τα παραπάνω νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας παρακρατούν και αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο όλους τους φόρους, που είναι υποχρεωμένοι να παρακρατούν και να αποδίδουν και όλοι οι ιδιώτες φορολογούμενοι κατά τις συναλλαγές τους με τρίτους (φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ κ.λπ.). 
Από τον φόρο επί της ακίνητης περιουσίας απαλλάσσονται, κατά την φορολογική νομοθεσία, μόνο οι λατρευτικοί και κοινωφελούς χρήσεως χώροι όλων ανεξαιρέτως των θρησκειών και δογμάτων.  
Η Κεντρική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Ενορίες, οι Ιερές Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κατέβαλαν συνολικά κατά το έτος 2011 φόρους ύψους 12.584.139,92€.
Β. Η μισθοδοσία των κληρικών. Η μισθοδοσία των κληρικών καταβάλλεται από το Δημόσιο ως συμβατική υποχρέωσή του, την οποία ανέλαβε από το 1833 έναντι της Εκκλησίας, εφόσον το 65% (2/3) της τότε αγροτικής και αστικής ακίνητης περιουσίας Της περιήλθε σε αυτό. 
Έκτοτε και έως σήμερα, το 96% της εναπομείνασας ως άνω περιουσίας έχει - μονομερώς (με διάφορους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας) ή με δωρεές της Εκκλησίας - περιέλθει επίσης στο Δημόσιο.
Οι μεγαλύτερες μαζικές παραχωρήσεις αγροτικών ακινήτων της Εκκλησίας στο Κράτος έγιναν προς αρωγή των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922), καθώς και των ακτημόνων καλλιεργητών μετά το 1945. Τα σημαντικότερα δε δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας (ακαδημαϊκά ιδρύματα, νοσοκομεία κ.ά.) έχουν ανεγερθεί σε ακίνητα, που παραχωρήθηκαν δωρεάν από την Εκκλησία για τον σκοπό αυτό.
Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελείται από δασικές εκτάσεις, στις οποίες δεν επιτρέπεται, κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, καμία μεταβολή του προορισμού και της χρήσης τους, και από λίγα αστικά ακίνητα, στα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επιβληθεί από το Κράτος ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις για να καταστούν κοινόχρηστοι χώροι, χωρίς όμως τα νομικά πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να έχουν αποζημιωθεί γι΄ αυτές, ελλείψει χρηματικών πόρων των Δήμων. 
Σημειωτέον ότι ο μισθός του διακόνου και του πρεσβυτέρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθορίζεται από τον ίδιο νόμο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και υπόκειται στις ίδιες περικοπές και φορολογικές κρατήσεις.
Γ. Τα έσοδα της Εκκλησίας. Τα έσοδα της Εκκλησίας προέρχονται από τα μισθώματα των εναπομεινάντων ακινήτων Της, τα μερίσματα από τραπεζικές μετοχές και τις εθελοντικές εισφορές των πιστών. Σημειωτέον ότι με νόμο, από το 2008, έχει διακοπεί η καταβολή μερισμάτων στους μετόχους των τραπεζών, ενώ και η κτηματαγορά διέρχεται μεγάλη κρίση.
Παρόλα αυτά τον Οκτώβριο 2010 η Εκκλησία της Ελλάδος στήριξε την Ελληνική οικονομία συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος με το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ, που προήλθε από τραπεζικό δανεισμό. Οι μετοχές αυτές σήμερα, πέραν του ότι δεν αποδίδουν μέρισμα, έχουν σχεδόν μηδαμινή αξία μεταπώλησης. Ας υπογραμμιστεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, ή εν γένει επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Δ. Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Οι Ι. Μητροπόλεις, οι Ι. Ναοί και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, από συστάσεως του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα, χωρίς διακοπή, και φυσικά ιδιαιτέρως τώρα που ο λαός μας δοκιμάζεται, αναπτύσσουν πλήθος δράσεων και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. 
Σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος λειτουργεί:  
2.325 φιλόπτωχα ταμεία, 10 βρεφονηπιακούς σταθμούς, 10 παιδικούς σταθμούς, 
19 στέγες γερόντων στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 66 στις Ι. Μητροπόλεις, 13 θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, 8 ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, 
10 νοσοκομεία – ιατρεία, 7 ιδρύματα ψυχικής υγείας, 6 ξενώνες για αστέγους, 1 ξενώνα για φιλοξενία συνοδών ασθενών, 36 οικοτροφεία - ορφανοτροφεία, πολλά ιδρύματα παιδικής προστασίας, πάνω από 200 κέντρα δωρεάν σίτισης με συνεχή αύξηση των προσφερομένων μερίδων φαγητού, κοινωνικά παντοπωλεία, σημεία δωρεάν διανομής ειδών ένδυσης και υπόδησης και φοιτητικά οικοτροφεία.
Οι φιλοξενούμενοι στις πάσης φύσεως κοινωνικές υποδομές της Εκκλησίας κατά το έτος 2011 (διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) ανήλθαν στον αριθμό των 5.862 ατόμων. 
Λειτουργούν επίσης 54 κατασκηνώσεις, όπου φιλοξενούνται ετησίως περισσότερα από 15.000 παιδιά.
Επιπλέον, λειτουργεί υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου για την υποδοχή των μεταναστών και την παροχή νομικής τους υποστήριξης στην υποβολή αιτήματος ασύλου.  
Ακόμη ας ληφθεί υπόψη ότι χορηγούνται καθημερινά χρηματικά βοηθήματα σε απόρους και υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές. Συνολικά κατά το έτος 2010 όλοι οι φορείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος δαπάνησαν για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό τους έργο το ποσό των 96.234.510,47 ευρώ.
Ας ληφθεί υπόψη ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν αφορούν στην Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους, στην Εκκλησία της Κρήτης και στις Ι. Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου, που αποτελούν διοικητικά ανεξάρτητες (και διαφορετικές της Εκκλησίας της Ελλάδος) εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες κατά το ελληνικό δίκαιο.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την αποστολή του παρόντος, προκειμένου να τοποθετηθούν τα πράγματα στις ορθές τους διαστάσεις και να παύσει η ανεύθυνη αναπαραγωγή εσφαλμένης και στερεότυπης πληροφόρησης και η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, προφανώς προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης ακατανόητων σκοπιμοτήτων.  
 ΜΙΣΑ - ΜΙΣΑ  Η  ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ;


Οικονομικά ασύμφορη για το κράτος θεωρεί την πρόταση του ΚΕΠΕ για την από κοινού πληρωμή των κληρικών από την Εκκλησία και την Πολιτεία ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.
Διερωτάται, επίσης, ποιον συμφέρει η διάλυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού δικτύου της Εκκλησίας.
Μιλώντας στα ΝΕΑ, μεταξύ άλλων είπε:
«Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας στοίχισε το 2011 περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ακριβώς το ποσό που προτείνει να περικοπεί το ΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι για να καλυφθεί η δαπάνη μισθοδοσίας των Ιερέων από την Εκκλησία θα πρέπει να μειωθεί το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.
» Ταυτόχρονα θα πρέπει το Κράτος να καλύψει το κενό που θα προκύψει και, φυσικά, θα πρέπει να καταβάλλει το αντίστοιχο κόστος. 
Όμως το πραγματικό κόστος που θα καταβάλλει το Κράτος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από 100 εκατομμύρια ευρώ, ίσως να φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, γιατί θα πρέπει να πληρώσει υπαλλήλους για να κάνουν όλα αυτά που σήμερα κάνουν δωρεάν οι Κληρικοί και οι εθελοντές, εγκαταστάσεις που σήμερα παραχωρούνται δωρεάν από την Εκκλησία καθώς και υλικά που διάφοροι συμπολίτες μας δωρίζουν στην Εκκλησία.
» Το αποτελεσματικότερο, μεγαλύτερο και οικονομικότερο - με όρους λειτουργίας - κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης το έχει σήμερα η Εκκλησία και μάλιστα χωρίς να κάνει καμία διάκριση με βάση το θρήσκευμα, το χρώμα του δέρματος, τη γλώσσα, το έθνος ούτε καν αν κάποιος είναι νόμιμα ή παράνομα στη χώρα
Η μεταφορά της μισθοδοσίας του Κλήρου στην Εκκλησία κατά 50% είναι βέβαιο ότι θα διαλύσει αυτό το δίκτυο, θα οδηγήσει σε κρίση τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας και τελικά θα στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πολλαπλάσια ποσά.
Δύο ερωτήματα θα άξιζε να τεθούν προς ευρύτερο προβληματισμό.
1. Αν διαλυθεί το κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης της Εκκλησίας που φτάνει και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, ποιος θα το αντικαταστήσει και πού θα βρει τα χρήματα για να το κάνει;
Το Κράτος, διάφορες ΜΚΟ ή διάφορες πολιτικές οργανώσεις που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ειδικεύονται στην παροχή προστασίας σε ηλικιωμένους όταν πηγαίνουν στη τράπεζα ή κάποιες άλλες που τώρα ανακάλυψαν ότι η πολιτική δράση, περίπου ταυτίζεται με την «κοινωνική αλληλεγγύη»;
2. Είμαστε βέβαιοι ως κοινωνία και ως Έθνος ότι επιθυμούμε να στρέψουμε την Εκκλησία σε επιχειρηματικές δράσεις για να βρει τα χρήματα της μισθοδοσίας των Κληρικών; Έχουμε αναλογιστεί τι σημαίνει αυτό;
» Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, για πολλοστή φορά, ότι το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου συνδέεται με την εκκλησιαστική περιουσία καθώς και ότι οι μισθοί των Κληρικών έχουν περικοπεί όπως ακριβώς όλων των δημοσίων υπαλλήλων».
romfea.gr  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΙΣ  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...


Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως όλοι οι θεσμοί της χώρας, πληρώνει τους φόρους σύμφωνα με το νόμο παρείχε ο μητροπολίτης Αθανάσιος, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εκκλησίας στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν  στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λάζλο Σούρχαν με τους θρησκευτικούς ηγέτες.
 
Λίγο πριν από τη σύσκεψη των θρησκευτικών ηγετών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και τις δημογραφικές προκλήσεις στην Ευρώπη, ο μητροπολίτης Αθανάσιος ρωτήθηκε αν η Ελληνική
Ορθόδοξη εκκλησία σκοπεύει να φανεί αλληλέγγυα προς τον Ελληνικό λαό, πληρώνοντας περισσότερους φόρους.
 
Ο μητροπολίτης απάντησε ότι η Ελλαδική Εκκλησία, ως θεσμός πληρώνει τους φόρους, σημειώνοντας ότι οι τόποι λατρείας (εκκλησίες) πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνουν φόρους.
 
«Απεναντίας, η Ελληνική Εκκλησία έχει δώσει το 96% της περιουσίας της στην Ελλάδα, στηρίζοντας τη σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε, δίνοντας ότι μπορούμε στη χώρα και στηρίζοντας το λαό», δήλωσε ο μητροπολίτης Αθανάσιος τονίζοντας ότι υπάρχει διαφάνεια και διαθέσιμα στοιχεία για την προσφορά της Ελληνικής Εκκλησίας.
 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ηγέτες της Ορθόδοξης, της καθολικής και της Αγγλικανικής εκκλησίας, θρησκευτικοί ηγέτες της Εβραϊκής κοινότητας, της ισλαμικής κοινότητας και ηγέτες της ινδουιστικής θρησκείας.
amen.gr

Η ΟΣΙΑ ΣΟΦΙΑ Η ΝΕΑ ( + 1974 )


Μία σπάνια φωτογραφία τής Οσίας από τίς ελάχιστες πού υπάρχουν, πού δείχνουν καί την ασκητική κακουχία τού σώματος...




( Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης)
Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, έπειτα από επιτυχή τριήμερη επίσκεψη στην Κοζάνη και τα περίχωρά της, κατόπιν προσκλήσεως του δραστήριου οικείου ιεράρχου και εορτάζοντος κ. Παύλου, όπου κυρίως εγκαινίασε το ανακαινισθέν ωραιότατο παλαιό επισκοπείο, μετέβη στην ιερά μητρόπολη Καστορίας.
Ο φιλάγιος μητροπολίτης Σεραφείμ προσκάλεσε τον οικουμενικό πατριάρχη για να προστεί των λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων, για την πρόσφατη αγιοκατάταξη της Οσίας Σοφίας της Νέας, η οποία έζησε πολλά έτη στη μονή της Παναγίας Κλεισούρας, μόνη, φτωχή, έρημη, μη αφήνοντας το καντήλι της Παναγίας να σβήσει.
Γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό της Τραπεζούντας του αγιοτρόφου Πόντου το 1883. 
Μετά την απώλεια των δικών της ανθρώπων, το 1919 ήλθε στη Θεσσαλονίκη, την Πτολεμαΐδα, τη Φλώρινα, τη μονή του Αγίου Μάρκου και κατέληξε στη μονή της Κλεισούρας. Νέα είχε παντρευτεί, ο σύζυγός της απέθανε νέος και η μονάκριβη θυγατέρα της πολύ μικρή..
Την ομορφιά της έκρυβε φορώντας παλιόρουχα και μουτζουρώνοντας το πρόσωπό της. Όλη της η ζωή ήταν μία συνεχόμενη προσευχή. Τα λόγια της λίγα, συχνά αλληγορικά, απλά, σοβαρά, σεμνά, χαριτωμένα και παρηγορητικά.  
Από το 1927, που εισήλθε στη μονή, ανήλθε τον προσωπικό της εκούσιο σταυρό, προσδοκώντας ανάσταση. Τους προσκυνητές, με διάφορους τρόπους προέτρεπε στη σώζουσα μετάνοια ζώντας τη δική της μετάνοια. Δεν άφηνε κανένα να φύγει από το μοναστήρι δίχως κάτι να του προσφέρει, πνευματικό ή υλικό, ή και τα δύο. 
Αυστηρή στον εαυτό της, επιεικής με τους άλλους. Σύγχρονη μεγάλη ασκήτρια, ζούσε με τα εντελώς απαραίτητα και μερικές φορές και δίχως αυτά. Θύμιζε αρχαίες ερημήτριες.
Ζούσε με την παρέα των φιλικών της ζώων και των στρουθίων τ’ ουρανού. Η μακαρία ζωή της κυλούσε μέσα σε οράματα και θαύματα, για τη μεγάλη ταπείνωσή της. Έκρυβε την αρετή της με διάφορους τρόπους, γι’ αυτό ο Θεός τη χαρίτωσε θεσπέσια. Έφθασε να κάνει τη διά Χριστόν σαλή, την πιο επίπονη και δύσκολη μορφή αγιότητος.
Πληροφορήθηκε από την προστάτισά της Παναγία το επικείμενο επίγειο τέλος της. Έλεγε σε όλους ότι θα αναχωρήσει, της ήλθε θεϊκό μήνυμα. 
Ήσυχα, αθόρυβα, ως έτοιμη από καιρό, παρέδωσε την αγία ψυχή της στα χέρια του Παναγάθου Θεού στις 6 Μαΐου του 1974. Ενταφιάστηκε απέριττα εκεί. Κατά την ανακομιδή των τιμίων λειψάνων της μία λεπτή ευωδία έβγαινε που γέμιζε συγκίνηση όσους τα προσκυνούσαν. Μία πονεμένη, φτωχή, αδύνατη και αδύναμη, άπλυτη και ρακένδυτη να ευωδιάζει πλούσια.
Μία ακόμη σύγχρονη αγία, που το συναξάρι της κατανύσσει. Ποιος θα περίμενε μιας τέτοιας τιμής. Υπάρχουν άνθρωποι που τη γνώρισαν και μιλούν συγκλονισμένοι γι’ αυτήν. Ήταν μία ηρωική γυναίκα με από νωρίς μόνιμο προσανατολισμό στον Θεό. 
Ένα ακόμη φως στην άφωτη πατρίδα μας, που τα έχει μεγάλη ανάγκη. Η μεγαλύτερη προσφορά της εκκλησίας μας είναι ότι συνεχίζει να γεννά αγίους, που μένουν στην άκρη, που αγαπούν να δίνουν και όχι να παίρνουν, που μίσησαν το κακό και λάτρεψαν το αγαθό.
 

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συμβαίνει Μπροστά στα Μάτια μας-Βίντεο.




Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για την αποκάλυψη η οποία συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και παρ΄όλα αυτά εμείς δεν την καταλαβαίνουμε. Δυστυχώς αυτό δείχνει ότι τα μάτια της ψυχής μας είναι τυφλά.

Λίγα λόγια για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ:
  1. 1. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΜΕΡΗ. ΣΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ. ΣΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ, 7 ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ- 7 ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ- 7 ΦΙΑΛΕΣ. ΣΤΗΝ 6Η ΦΙΑΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΣΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Η αποκάλυψη έχει έναν συμβολισμό δηλαδή:

6 σφραγίδες (πληγές) και επέμβαση του ΘΕΟΥ για να ειρήνευσει ο κόσμος.

6 σάλπιγγες (πληγές) και πάλι επέμβαση του θεού (πιο εμφανή) για ειρήνη στον κόσμο

6 φιάλες (πληγές) εμφάνιση του αντιχρίστου και επέμβαση του ΘΕΟΥ με την 2α ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 6 (ΠΛΗΓΗ) ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ  
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 7 ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ 3 ΦΟΡΕΣ 6 ΠΛΗΓΕΣ ΔΗΛΑΔΗ 6 6 6 ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

2. ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΕΡΑΤΑ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΗ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ:

ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΟΡΗ ΕΠΤΑ ΕΙΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΟΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΗ Η ΒΑΒΥΛΩΝ Η ΠΟΛΙΣ ΡΩΜΗ.

Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΠΤΑ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΩΜΗ
3.Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΧΡΟΝΟΣ (ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ). ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.
Περισσότερες πληροφορίες για τις πληγές ως γεγονότα στον πάρακάτω σύνδεσμο:




- Θα ήθελα όμως να ασχοληθούμε με το σήμερα. Αλήθεια υπάρχει σημείο στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η 6Η ΣΑΛΠΙΓΓΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ:


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟ 1991. ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΓΗΣ ΑΥΤΗΣ.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΔΑΣΚΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ . ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΤΑΡΩΝ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΥΣΑΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.

ΠΡΙΝ ΜΕ ΚΑΚΟΛΟΓΙΣΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΖΗΤΗΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗΣ. 

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.    http://nefthalim.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6958.html