Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ : ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ...



H συγκλονιστική ιστορία ενός ναρκομανή. Ένα σύγχρονο θαύμα του Νεομάρτυρος Αγίου Εφραίμ...


Ήταν απόγευμα, ένα από τα συνηθισμένα πολυτάραχα απογεύματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος ουρά στην στάση της Ομονοίας των ΤΑΞΙ.
- Κουκάκι, παρακαλώ!… 
– Ευχαρίστως, του απαντώ• και αυτός ήταν όλος ο διάλογος μέχρι τέλους της διαδρομής, διότι το ύφος και ο τρόπος δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζητήσεως. Στο ύψος του Αγίου Ιωάννου (Γαργαρέτας) και επί της οδού Βεΐκου κατέβηκε, και λίγα μέτρα πιο κάτω ένα άλλο χέρι με το χαρακτηριστικό νεύμα με σταματάει.
Ήταν νεαρός ο καινούργιος μου επιβάτης 25-27 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και κρατούσε μια βαλίτσα. Τοποθετώντας εγώ ταπράγματα του στο «πόρτ-μπαγκάζ», ο νεαρός κάθησε στην θέση του συνοδηγού.
Και με μια ποιητική έκφραση, που σπάνια χρησιμοποιούσα κατά το παρελθόν: «Σαν Βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, ναύχεσαι ναναι μακρύς ο δρόμος σου, μεγάλο το ταξίδι», υπονοούσα: «για που πάμε;»
- Ναι, φίλε μου, για την Ιθάκη, όμως όχι για το νησί, όπως θα φαντάστηκες, άλλα για το αποτοξινωτικό κέντρο «Ιθάκη»…, ήταν η απάντησις που για λίγα δευτερόλεπτα με άφησε άναυδο.
- Στον σταθμό Λαρίσης στα τραίνα, παρακαλώ…, συμπληρώνει:
Ήταν αναπάντεχη πράγματι η απάντησις του νεαρού επιβάτου μου, διότι τίποτε από τα εξωτερικά του γνωρίσματα (ματιά, ύφος, ενδυμασία, συμπεριφορά) δεν πρόδιδε το επάρατο πάθος της ναρκομανίας του. Ένα πλήθος συναισθημάτων, (πόνου, λύπης, συμπάθειας, αγάπης…), διαδέχονταν το ένα το άλλο μέσα μου, ένα δυνατό σφίξιμο στην καρδιά μου που την έκανε να κινείται άτακτα μέσα στα στήθος μου, ένα δάκρυ κύλησε στα μαγουλά μου για το κατάντημα του αδελφού μου, για το πλάσμα του Θεού μου. Προσπάθησα να συγκρατηθώ, διότι ήθελα και να μάθω κάτω από τι συνθήκες έφθασε εκεί πού έφθασε, επειδή είμαι και εγώ πατέρας με παιδιά στα πρόθυρα της εφηβείας.

Αφού αλληλοσυστηθήκαμε, παρακάλεσα τον Παύλο, αν δεν του έκανε κακό το φρεσκάρισμα τέτοιων γεγονότων και αν δεν τον εκούραζε, να μου έλεγε λίγα πράγματα γύρω από τη ζωή του και από το πάθος του.
Με προθυμία ανταποκρίθηκε στην παράκληση μου και τον ευχαριστώ.
--«Κατ’ αρχήν έχω να πάρω δύο μήνες απ’ αυτό το δηλητήριο και νοιώθω όπως όλοι οι άνθρωποι οι φυσιολογικοί. Δεν έχω καμμία επιθυμία για να το ξαναβάλω στο αίμα μου και αυτό το οφείλω όχι σε κάποια προσπάθεια δική μου, άλλα εξ ολοκλήρου στην θαυμαστή δύναμη του Θεού και των Αγίων Του. αλλά ας σου τα πω απ’ την αρχή αφού τόσο πολύ το θέλεις.
Γεννήθηκα και μέχρις οκτώ ετών μεγάλωσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κουκάκι εκεί που με πήρες. Είμαι μοναχοπαίδι και οι γονείς μου με αγαπούν παθολογικά, χωρίς να μου χαλούν κανένα χατίρι. Σε ηλικία λοιπόν οκτώ ετών, μαζί με τους γονείς μου εφύγαμε για την Αμερική για καλύτερη ζωή.
Οι γονείς μου με τη βοήθεια των συγγενών μου εκεί έπιασαν δουλειά και εγώ επήγαινα στο σχολείο.
Μεγαλώνοντας όμως μεγάλωναν μαζί μου και οι παράλογες επιθυμίες μου και τα “βίτσια” μου. Έμπλεξα λόγω χαρακτήρος εύκολα με άσχημες παρέες και πολύ γρήγορα δοκίμασα την μαριχουάνα και το χασίς. 
Περνώντας ο καιρός και τα χρόνια δε με ικανοποιούσαν τα ελαφρά ναρκωτικά ούτε εμένα ούτε και την παρέα μου. Το ρίξαμε λοιπόν όλοι στα σκληρά ναρκωτικά, που τα βρίσκαμε στο ίδιο περιβάλλον και με την ίδια ευκολία, όπως και τα ελαφρά. 
Αυτά όμως ήταν ακριβά κι’ εγώ δεν εργαζόμουν. Στην αρχή έκλεβα από τις τσέπες και τα πορτοφόλια των γονιών μου. Όταν όμως με τον καιρό είχα ανάγκη από μεγαλύτερες δόσεις και σε σημείο που έγινα αντιληπτός από τους γονείς μου, τότε μέχρι και που τους έδερνα για να τους τα παίρνω. Η κατάστασή μου ήταν δραματική το καταλάβαινα, άλλα δεν μπορούσα να κάνω πίσω με τίποτα. 
Οι γονείς μου με έτρεχαν σε γιατρούς και σε ψυχολόγους μήπως καταφέρουν κάτι, άλλα τίποτε, κανένα φως από πουθενά, μερικοί και μάλιστα διακεκριμένοι επιστήμονες τους έλεγαν, ότι αν δεν αλλάξω σύντομα περιβάλλον, λίγος είναι ό καιρός της ζωής μου.
Στο διάστημα αυτό και καθώς ήμουν μόνος μου στο σπίτι σε κατάσταση απελπισίας, εμφανίζεται μπροστά μου ένας παράξενος επισκέπτης πού για πρώτη φορά τον έβλεπα. 
Ήταν μέτριος στο ανάστημα, είχε στρογγυλά και πολύ μεγάλα μάτια πού περιστρεφόντουσαν, είχε μαύρο και δασύ τρίχωμα, του οποίου το μήκος θα ξεπερνούσε τα δεκαπέντε εκατοστά. 
Επίσης είχε κέρατα και ουρά. Είχε μία τρανταχτή σταθερή φωνή και φοβερή πειθώ που δεν σου άφηνε περιθώρια για αντιρρήσεις...
Άρχισε να απαριθμεί την ζωή μου από τότε που γεννήθηκα μέχρι εκείνη την στιγμή με κάθε λεπτομέρεια κι’ εγώ απλώς έλεγα: “Ναι”. 
– Όλα τα έχεις απολαύσει, μου λέει στο τέλος, τίποτα δεν σου μένει πια, παρά ναρθής μαζί μου… Του απαντώ. 
-- “Πώς;”
-- Θα πάρεις το αυτοκίνητο, μου λέει, και θ’ ακολουθήσεις τον τάδε δρόμο, θα τρέξεις με τόσα μίλια (δεν θυμάμαι τον αριθμό) κι’ εκεί θα σε περιμένω εγώ… Ό δρόμος αυτός ήταν ευθύς για πολλά μίλια και σε κάποιο σημείο είχε μιά ελαφρά στροφή, ώστε όσοι έτρεχαν με υπερβολική ταχύτητα έβγαιναν έκτος δρόμου και προσέκρουαν σ’ ένα μανδρότοιχο που δεν γλύτωναν. Είχα ακούσει για πολλά ατυχήματα στο σημείο εκείνο κατά το παρελθόν. Έκανα όπως ακριβώς μου είπε και κατέληξα κι’ εγώ στον μανδρότοιχο. Το αυτοκίνητο έγινε σχεδόν αγνώριστο κι’ εμένα μ’ έβγαλαν με μικροτραύματα. Αφού μου προσέφεραν τις πρώτες Βοήθειες, επήγα στο σπίτι μου.
Επέρασαν δέκα ήμερες περίπου από το ατύχημα μου και εμφανίζεται στο σπίτι μου, στην κουζίνα αυτή τη φορά, ό ίδιος παράξενος επισκέπτης. 
Μια γκριμάτσα δυσφορίας στο άγριο και επιβλητικό πρόσωπό του• ένα κούνημα της κεφαλής προς τα πίσω• και ή ίδια χαρακτηριστική φωνή του μου λέγει: 
– Τίποτα δεν κατάφερες.
Καθόμουν και τον κοίταζα σαν απολιθωμένος και μόλις που κατάφερα να τον ρωτήσω:
- Τί να κάνω;
- Τώρα θα πάρεις τρεις φορές δόση απ’ αυτό που παίρνεις και θάρθης σίγουρα μαζί μου.
Εξαφανίστηκε αυτός και δεν αναρωτήθηκα, ούτε πώς μπήκε στο σπίτι ούτε ποιος ήταν.
Έβαλα σε εφαρμογή αμέσως το σχέδιο.
Ετοίμασα το υλικό στην σύριγγα κι’ έψαξα να βρω μέρος στο κατάσπαρτο από τα τρυπήματα σώμα μου. Η δόσις ήταν μεγάλη κι’ έπεσα αμέσως αναίσθητος. 
Καθώς βρισκόμουν σ’ αυτή την κατάσταση, Βλέπω έναν ψηλό με ράσα με μαύρο σκουφί που στο μέτωπό του ήταν χαραγμένος Σταυρός. 
– Μη φοβάσαι, μου είπε, θα γίνεις καλά και όταν επιστρέψεις στην Ελλάδα, ναρθής στο σπίτι μου• είμαι ο Εφραίμ…
Σηκώθηκα σαν να μην είχα πάρει εντελώς απ’ αυτό το καταραμένο δηλητήριο. Ένοιωσα την επιθυμία να φύγω για την Ελλάδα και μόλις το είπα στη μητέρα μου απόρησε και το θεώρησε θαύμα, διότι πολλές φορές προσπάθησαν να με διώξουν απ’ αυτό το περιβάλλον και δεν τα κατάφερναν.
Εξιστόρησα στην μητέρα μου τα όσα μου είχαν συμβεί και θέλησε να με συνόδευσει στο ταξίδι μου. Όταν ήρθαμε στην παλιά μου γειτονιά, πήγαμε στον Ιερέα της Ενορίας εκεί και απ’ αυτόν έμαθα, ποιος ήταν αυτός ό παράξενος επισκέπτης και τι ζητούσε από μένα. 
Ήταν ό διάβολος και ζητούσε την αθάνατη ψυχή μου. Ευχαριστώ τον Θεό μέσα από τα τρίσβαθα της ψυχής μου. Αφού εξομολογήθηκα και νήστεψα, ό Ιερέας με κοινώνησε σε δεκαπέντε μέρες. Όταν είδα την εικόνα του Αγίου Εφραίμ, θυμήθηκα ότι αυτός ήταν πού μεγλύτωσε από το φοβερό μου πάθος.
Επήγα στην Ν. Μάκρη κι’ έκανα Λειτουργία κι’ ευχαρίστησα τον άγιο. Τώρα πηγαίνω σ’ αυτό το Ίδρυμα, για να ξεφύγω λίγο από τον κόσμο και να σιγουρευτώ, ότι δεν το αποζητώ».
Κ.Σ., Αθήνα
ΠΗΓΗ.Περιοδικό ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

Ἦρθε ἡ μεγάλη ὥρα, ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος, νὰ ἀναλάβεi τὴν ἱστορικὴ ἀπόφαση προστασίας τοῦ σκληρὰ δοκιμαζόμενου Ἑλληνικοῦ λαοῦ!

Ἦρθε ἡ μεγάλη ὥρα, ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος, νὰ ἀναλάβεi τὴν ἱστορικὴ ἀπόφαση προστασίας τοῦ σκληρὰ δοκιμαζόμενου Ἑλληνικοῦ λαοῦ!

Πρὸς τὸν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος Ἀθηνῶν καὶ Πάσης Ἑλλάδος  κ. Ἱερώνυμο
 Μακαριώτατε,
 Ἀπὸ τὴν ἡμέρα ἀναδείξεώς σας στὸν Ἀρχιεπισκοπικὸ θρόνο, προσπαθήσατε καὶ ἤλθατε σὲ ἐπαφὴ μὲ τὴν ἑκάστοτε πολιτικὴ ἡγεσία, σὲ μία προσπάθεια ἐπίλυσης πολλῶν θεμάτων ποὺ ἀπασχολοῦν τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος. Προσπαθεῖτε νὰ δοθοῦν λύσεις στὴν ἀντιμετώπιση τῶν ὀξυτάτων κοινωνικῶν προβλημάτων ποὺ μαστίζουν τὸν λαό μας, ὅπως ἐπὶ παραδείγματι, νὰ ἐπιβάλλετε τὴν ἐνίσχυση τοῦ φιλανθρωπικοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας. Γὶ΄ αὐτὸ ἄλλωστε, θεωρῶ, ζητᾶτε νὰ λυθοῦν καὶ οἱ ἐκκρεμότητες ποὺ ὑπάρχουν ὡς πρὸς τὴν ἐκκλησιαστικὴ περιουσία, ὥστε νὰ μπορέσει ἡ Ἐκκλησία νὰ τὴν ἀξιοποιήσει πρὸς ὄφελος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.
 Ὡστόσο, θὰ μοῦ ἐπιτρέψετε νὰ σᾶς ὑπενθυμίσω πὼς σήμερα ἡ πατρίδα μᾶς βρίσκεται ὑπὸ νέας μορφῆς κατοχή. Τῆς κατοχῆς τοῦ Διεθνοῦς Νομισματικοῦ Ταμείου (ΔΝΤ), τῆς Εὐρωπαϊκῆς Κεντρικῆς Τράπεζας (ΕΚΤ) καὶ τῶν διεθνῶν κερδοσκοπικῶν ἀγορῶν. Σὲ αὐτὴ τὴν κατοχή, συνέπραξαν, δυστυχῶς, οἱ κυβερνήσεις τῶν Γιώργου Παπανδρέου, Λουκᾶ Παπαδήμου καὶ Ἀντώνη Σαμαρά. Αὐτές, οἱ Κυβερνήσεις,  παρέδωσαν τὴ χώρα στὶς δαγκάνες τῶν διεθνῶν κερδοσκόπων καὶ τοκογλύφων καὶ ἐξαθλίωσαν μὲ τὶς ἀποφάσεις τοὺς τὸ λαό μας, ὁ ὁποῖος πένεται καὶ δυστυχεῖ. Ἕνα λαό, ὁ ὁποῖος βλέπει τὰ παιδιά του νὰ μεταναστεύουν, τοὺς νέους ἀνθρώπους νὰ μὴν ἔχουν τὴ δυνατότητα δημιουργίας οἰκογένειας, λόγω τῶν δυσβάσταχτων φοροεισπρακτικῶν μέτρων καὶ....
 τῆς δραστικῆς περικοπῆς τῶν μισθῶν καὶ τῶν συντάξεων. Ἕνα λαὸ ποὺ βλέπει αὐτὲς τὶς Κυβερνήσεις νὰ εἶναι διῶκτες τῆς παιδείας μὲ τὶς συνεχεῖς καὶ ἀλλοπρόσαλλες ἀποφάσεις τους, οἱ ὁποῖες βιάζουν καὶ καταρρακώνουν τὴ θρησκεία μας, τὴ γλώσσα μας, τὶς παραδόσεις μας, τὰ ἤθη καὶ τὰ ἔθιμά μας. Ἕνα λαὸ ποὺ βλέπει αὐτὲς τὶς Κυβερνήσεις, ἐν ὀνόματι τῆς δουλικότητας ποὺ τὶς διακρίνει, νὰ ἀπεμπολοῦν τὰ κυριαρχικά μας δικαιώματα καὶ νὰ παραιτοῦνται ὁποιασδήποτε ἀσυλίας πηγάζει ἀπὸ διεθνεῖς συνθῆκες καὶ συμβάσεις.

 Σ΄αὐτὲς τὶς δύσκολες στιγμὲς γιὰ τὸ Ἔθνος καὶ τὴν πατρίδα μας, ὁ λαός μας θὰ περίμενε ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ ἀπὸ ἐσᾶς προσωπικά, ὡς προεδρεῦον αὐτῆς, νὰ ἐκμεταλλευτεῖ τὴν ἄνευ προσκλήσεως ἀθρόα προσέλευση τοῦ Χριστεπώνυμου πληρώματος στὶς ἐκκλησίες καὶ ἀπὸ τοῦ βήματος τῶν, νὰ ὀρθώσει τὸ ἀνάστημά της, ἐνημερώνοντας καὶ διεγείροντας τὶς ψυχὲς τῶν Ἑλλήνων, κατὰ τῶν βουλῶν αὐτῆς τῆς καθεστηκυίας τάξεως, τῶν μικρόψυχων καὶ μικρόμυαλων πολιτικῶν ταγῶν ποὺ καθημερινὰ μὲ τὶς ἀποφάσεις τοὺς ξεπουλοῦν τὴν πατρίδα καὶ τὸ λαό της. Ἄλλωστε, ἂν δὲν ὑπάρχει πιὰ πατρίδα καὶ λαὸς τότε δὲν ὑπάρχει καὶ λόγος ὕπαρξης φιλανθρωπικοῦ ἔργου.

 Ἡ Ἐκκλησία μας, ἔχει προσφέρει πολλὰ μέχρι σήμερα στοὺς Ἐθνικοὺς ἀγῶνες τῆς πατρίδος μας καὶ συνδέθηκε πολὺ μὲ τοὺς ἀγῶνες τοῦ λαοῦ μᾶς δίνοντας πολλὲς φορὲς τὴν ἴδια τὴ ζωὴ κληρικῶν της γιὰ τὴν ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδος. Κληρικοὶ ποὺ θυσίασαν τὴ ζωή τους γιὰ τὴν πίστη τους στὸ Θεὸ καὶ τὸ χρέος τους στὴν πατρίδα. Ἁπτὰ παραδείγματα, ὁ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ἐ΄, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, ὁ Ἐπίσκοπος Σαλώνων Ἠσαίας, ὁ Γρηγόριος Δικαῖος (Παπαφλέσσας), ὁ Ἀθανάσιος Διάκος, ὁ καλόγηρος Σαμουήλ, οἱ Μητροπολίτες Σμύρνης Ἅγιος Χρυσόστομος, Κυδωνίων Γρηγόριος, Μοσχονησίων Ἀμβρόσιος καὶ πολλοὶ ἄλλοι.

 Τρανταχτότερο, ὅμως, παράδειγμα γιὰ ὅλους μας, ὁ Πατροκοσμᾶς ὁ Αἰτωλός. Αὐτὸς ὁ Μεγάλος Διδάσκαλος, Ἰσαπόστολος, Ἐθναπόστολος καὶ Ἱερομάρτυρας Κοσμᾶς, περιόδευε ὅλη τὴν Ἑλλάδα, ρακένδυτος, μὲ μόνο περιουσιακὸ στοιχεῖο τὸ ράσο του καὶ τὴν μεγάλη του πίστη στὸ Χριστό. Ὅπου πήγαινε, ἔστηνε δίπλα του τὸ Σταυρὸ τοῦ Κυρίου καὶ ἀνεβαίνοντας στὸ σκαμνάκι του, δίδασκε τὸ λόγο τοῦ Θεοῦ καὶ ἀναζωπύρωνε στοὺς πιστοὺς- μαρτυρικοὺς Ἕλληνες, τὴν ἐλπίδα τῆς Ἐλευθερίας τῆς πατρίδος.

 Αὐτὴ ἡ φλόγα τοῦ Πατροκοσμᾶ πρέπει καὶ σήμερα νὰ μεταλαμπαδευτεῖ ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πρὸς τὸ Χριστεπώνυμο πλήρωμα, προκειμένου νὰ ἀφυπνιστοῦν οἱ συνειδήσεις τῶν Ἑλλήνων γιὰ τὴν ἐπερχόμενη παγκοσμιοποίηση, τὴ νέα τάξη  πραγμάτων ποὺ σκοπὸ ἔχει τὴν ἐγκαθίδρυση τῆς παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας.

 Μακαριώτατε,
 Τὴν 1η Ὀκτωβρίου 2012 συνέρχεται ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Ὅλος ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς θὰ περιμένει στὴν ψυχὴ τῶν μελῶν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, νὰ ἠχήσει τὸ πατριωτικὸ ἐγερτήριο: «Ὢ παιδιά μου, ὀρφανά μου, σκορπισμένα ἐδῶ καὶ ἐκεῖ διωγμένα ὑβρισμένα ἂπ΄τὰ Ἔθνη πανοκέ! Ξυπνῆστε τέκνα κι ἦλθεν ἡ ὥρα. Ξυπνῆστε ὅλα τρέξατε τώρα κι ἦλθεν ὁ Δεῖπνος ὁ Μυστικός!». Θὰ περιμένει ἀπὸ τὴ Διαρκῆ Ἱερὰ Σύνοδο, νὰ λάβει γενναῖες ἀποφάσεις, ἐναντίον ἐκείνων ποὺ ἔχουν ἀποφασίσει νὰ βρίσκεται τὸ ποίμνιο τῆς Ἐκκλησίας σὲ συνεχῆ διωγμὸ καὶ νὰ τοὺς κηρύξει ἀνάξιούς της Ἑλλάδος, θέτοντάς τους σὲ δημόσια διαπόμπευση. Αὐτὸ ἐπιτάσσει ἡ παράδοση τῆς Ἐκκλησίας καὶ αὐτὸ τὸ σκεπτικὸ ἀναπτύσσεται διὰ μέσω τῶν πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας. 
 Ἦρθε ἡ μεγάλη ὥρα, ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος καὶ κυρίως, ἐσεῖς προσωπικὰ νὰ ἀναλάβετε τὴν ἱστορικὴ ἀπόφαση προστασίας τοῦ σκληρὰ δοκιμαζόμενου Ἑλληνικοῦ λαοῦ. Εἶναι χρέος ὅλων σας. Μὴ μᾶς ἀπογοητεύσετε!!!

 Εὐσεβάστως,
 Παναγιώτης Ἀποστόλου

πενταπόσταγμα

Η Ι.Μ.Πάτμου εόρτασε τον εύφορό της Άγιο Ιωάννη Θεολόγο.

Εκ της Ιερας Μονής Πάτμου
Η σεβασμία Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και η Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου εόρτασαν με λαμπρότητα και μέσα σε κλιμα βυζαντινής κατάνυξης τον Πολιούχο καί Εύφορό τους, τον Υψυπέτη Αετό της Θεολογίας, Ιώάννη Θεολόγο επί τη μεταστάσει αυτού.

Κατά το πατμιακό τυπικό το απόγευμα της παραμονής, αφού εκρούσθη το μέγα σημαντρο της Μονής εψάλη ο μικρός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Μονής Σαγματά Θήβας Αρχιμ. κ. Νεκταρίου.
Το βράδυ της ιδίας μέρας άρχισε η ιερά αγρυπνία χοροστατούντος του Καθηγουμένου καί Πατριαρχικού Εξάρχου Πατμου Αρχιμ. κ.Αντίπα.

Τήν κυριώνυμο ημέρα αφού ανεγνώσθησαν οι ώρες, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πατριαρχικού ημών Εξάρχου.

Εις το τέλος της Λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Θεολόγου και πραγματοποιήθηκε, η εν λιτανευτική πομπή διά της αυλής της Μονής, ευλογία των κελλαριών-αποθηκών του σίτου και τουhttp://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=10571 ελαίου.

«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν» (Μ. Βασιλείου).


«Πλούσιοι κατάντησαν στη φτώχεια και πείνασαν όσοι όμως ζήτησαν με πόθο τον Κύριο και στήριξαν σ Αυτόν τις ελπίδες τους, δεν θα στερηθούν κανένα αγαθό».
Ο πλούτος εύκολα αλλάζει κυρίους και κατά κάποιον τρόπο σαν κύμα μεταφέρεται συνήθως από τη βία των άνεμων άλλοτε προς το ένα μέρος και άλλοτε προς το άλλο. Ίσως ο προφήτης να ονομάζει πλούσιους και τους Ισραηλίτες, γιατί «δική τους ήταν η υιοθεσία και η λατρεία και οι υποσχέσεις του Θεού και δική τους εθνική κληρονομιά ήταν οι μακαριστοί Πατέρες». Αυτοί εν τού­τοις, επειδή αμάρτησαν απέναντι του Θεού, φτώχυναν…
Όσοι όμως από τους ειδωλολάτρες έμαθαν να ζητούν με πόθο το Θεό, δεν θα στερηθούν κανένα αγαθό. Το πιο τέλειο αγαθό είναι ο ίδιος ο Θεός, τον όποιον δεν θα στερηθούν όσοι Τον ζητούν με την καρδιά τους. Μη λοιπόν κάποιος αμόρφωτος, που δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στο αγαθό και στο κακό, μου ονομάζει αγαθό εκείνο που προσφέρει πρόσκαιρη απόλαυση, που εξαφανίζεται μαζί με το φθαρτό σώμα. Εκείνος που κατατάσσει στην τάξη του αγαθού τον υλικό πλούτο και τα σωματικά προτερήματα, αποδίδει το σεμνό όνομα (αγαθό), που αρμόζει μόνο στο Θεό, σε πράγματα ευτελή και ανάξια λόγου και συγχρόνως θα περιπέσει σε μια φοβερή αντίφαση…
Ζητούσαν οι άγιοι με πόθο τον Κύριο και δεν στερούντο της κατοχής αυτού που ζητούσαν, ούτε στερήθηκαν τα αγαθά που είναι φυλαγ­μένα στην αιώνια ανάπαυση. Για εκείνους κυρίως θα μπορούσε να λεχθεί το «παντός αγαθού» (δεν θα στερηθούν κανένα αγαθό).
Γιατί οι σωματικές και υλικές απολαύσεις έχουν περισσότερο πόνο παρά ευχαρίστηση· οι γάμοι έχουν τις ατεκνίες, τις χηρείες, τους θανάτους· οι γεωργικές καλλιέργειες την ακαρπία· το εμπόριο τα ναυάγια· τα πλούτη τις σκευωρίες· η καλοπέραση, η πολυφαγία και οι συνεχείς απολαύσεις διάφορες αρρώστιες και κάθε είδους πάθη. Ο Απ. Παύλος και ζητούσε τον Κύριο με πόθο και κανένα από τα αγαθά δεν του έλειπε. Και όμως ποιός θα μπορούσε να απαριθμήσει τα σωματικά του βάσανα με τα οποία συζούσε σ’ όλη του τη ζωή; Τρεις φορές ραβδίστηκε, μια φορά λιθοβολήθηκε, τρεις φορές ναυάγησε, ένα ημερόνυχτο έμεινε ναυαγός στη θάλασσα, πολλές φορές πεζοπόρησε. Έμεινε νηστικός και διψασμένος, νήστεψε πολλές φορές, κοπίασε και μόχθησε, βρέθηκε πολλές φορές σε ανάγκες. Ένας άνθρωπος που μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής του και πεινούσε και διψούσε και γύριζε γυμνός και ερραπιζόταν, πώς δεν εστερείτο τα υλικά αγαθά; Ανύψωσε λοιπόν το νου σου στο πραγματικό αγαθό (που είναι ο Θεός), ώστε και την αρμονία της Αγ. Γραφής να κατανοήσεις και συ να μην πέσεις σε απελπισία από την αμφιβολία σου γύρω από την έννοια της λέξης αγαθό.
(Μ. Βασιλείου, Ε.Π.Ε. 5, 224-226)http://kotsarikos.com/2012/09/29/%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%87%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bd/

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε θα τελειώσει η κρίση και θα απελευθερωθεί η Ελλάδα; Τι λέγει σύγχρονος γέροντας ασκητής και ποιά λύση προτείνει για τους Έλληνες και την Ελλάδα! Πότε οι προφητείες αγίων γερόντων θα υλοποιηθούν;

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η οικονομική κρίση και κυρίως οι συνέπειες που είθισται πάντοτε να την συνοδεύουν, όπως λ. χ. απόγνωση, απελπισία, θλίψη, κατήφεια, ανασφάλεια φανερώνουν στην πράξη την απουσία του Θεού από τη ζωή του ανθρώπου.
Η λήθη του Θεού άλλωστε αποτελεί το μοναδικό αίτιο δημιουργίας της κατάστασης αυτής. Αν για παράδειγμα υπήρχε μνήμη Θεού στο σύγχρονο άνθρωπο δεν θα αναπτύσσονταν οι πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με επίκεντρο την πάλαι ποτέ «μισθοδοτική ασφάλεια» του Δημοσίου τομέα, η οποία στην ουσία κάλυπτε την ανασφάλεια του ανθρώπου εξ αιτίας της απομάκρυνσής του από το Θεό. Αν υπήρχε μνήμη Θεού δεν θα αυξανόταν ο φοβερός δράκοντας της διαφθοράς και της σήψης, ο οποίος συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή σήμερα στην κοινωνία μας! Αν υπήρχε μνήμη Θεού η πορνεία, η κλοπή, η μοιχεία, η ανωμαλία (βλ. ομοφυλοφιλία -κιναιδισμός), η ψευδομαρτυρία δεν θα συνιστούσαν το μεγαλύτερο κίνδυνο διάσπασης της κοινωνικής συνοχής και κυρίως της χριστιανικής οικογενείας. Αν υπήρχε μνήμη Θεού δεν θα υπήρχαν μεγάλες δοκιμασίες και κρίσεις ούτε διενέξεις και πόλεμοι. Εάν υπήρχε μνήμη Θεού δεν θα είχαν κανένα λόγο στην οικουμένη οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας, οι οποίοι κρύβονται σαν τους αρουραίους σε σκοτεινές στοές και λέσχες και σατανικές επιτροπές και συμβούλια... Εάν υπήρχε μνήμη Θεού δεν θα υφίστατο ο κίνδυνος να καταστεί ο άνθρωπος δούλος αδίστακτων αφανών δικτατόρων και των πολιτικών υπαλλήλων τους που κινούν σαν πιόνια προκειμένου να κρύβουν τις παρανομίες τους... (βλ. ηλεκτρονικό φακέλωμα)!
Στο γεγονός λοιπόν ότι ο άνθρωπος, έβγαλε το Θεό από τη ζωή του οφείλεται σήμερα όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε. Στο ότι δηλαδή ξέχασε το Θεό θα υποστηρίζαμε παντελώς παραβλέποντας  και μην ακολουθώντας τη διδασκαλία Του’ Και επιπλέον με το να επιλέγει συνειδητά αντίθετους δρόμους απ’ αυτούς που Εκείνος όρισε κατά τη δημιουργία του κόσμου, μη αποδεχόμενος την οδό της αληθείας την οποία συστηματικά διαστρέβλωνε και συνεχίζει να διαστρεβλώνει σε μια προσπάθεια να εντάξει τα σχέδια του Θεού μέσα στις εγωπαθείς αντιλήψεις του περί της ζωής...
Λησμονούμε λοιπόν ως ορθόδοξοι χριστιανοί ότι τα οδυνηρά γεγονότα, όπως τονίζει ο όσιος Μάρκος ο ασκητής χαρίζουν μνήμη Θεού στον συνετό άνθρωπο και προκαλούν αντιστοίχως θλίψη σ’ εκείνον που έχει ξεχάσει τον Θεό. Γιατί εύκολα θα διαπιστώσουμε ρίχνοντας μια ματιά σήμερα στην ευλογημένη από τον τριαδικό Θεό χώρα μας ότι ως ανήμερα θεριά στέκονται η θλίψη και η απόγνωση, η αβεβαιότητα για το αύριο, η απελπισία και η απογοήτευση...
Οι διάφορες δημοσκοπήσεις άλλωστε καταγράφουν την τραγική αυτή εικόνα που στην ουσία καταδεικνύει δυστυχώς το γεγονός της λήθης του Θεού από την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Καταδεικνύεται στην κυριολεξία η τεράστια απουσία της ειλικρινούς μετανοίας, λογιζομένης κυρίως ως έξοδος και επιστροφή στην ασφάλεια του ουρανού, ως διαφυγή από την καλοστημένη παγίδα μιας σατανικής επινοήσεως ευημερίας... Μιας σατανικής ευημερίας που χτίσθηκε με την ψευδαίσθηση ότι το χρήμα και ο πλούτος ταυτίζονται απόλυτα με την ευτυχία!
 Εάν όμως καλοί μου άνθρωποι βρείτε σήμερα έναν πλούσιο να είναι ευτυχισμένος -χωρίς φυσικά να υποκρίνεται- τότε να τον φέρετε να τον γνωρίσω προσωπικά, γιατί θα είναι φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο, λέγει συχνά γέροντας ασκητής του Παγγαίου Όρους. Τότε θα αναρωτηθείτε ποιός είναι ο λόγος να παγιδευόμαστε στην ψευδαίσθηση απόκτησής του; Πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα του Σατανά, ο οποίος γνωρίζει καλώς πως να οδηγεί σ’ αυτή τους ανύποπτους ανθρώπους... Κάποιοι δεν εξ αυτών μοιάζουν του πλουσίου νεανία που αν και εφάρμοζε το νόμο του Θεού εν τούτοις παρέμεινε εγκλωβισμένος σε εφήμερα πλούτη...
Δυστυχώς παρά την πολύχρονη συνεχιζόμενη δοκιμασία οι περισσότεροι σήμερα Έλληνες δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει την ανάγκη της προσωπικής αλλαγής, που θα τους απελευθέρωνε από την πονηρή αυτή παγίδα. Και αλλαγή σημαίνει μετάνοια. Και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει γιατί από τις συζητήσεις τους διαπιστώνεται το πόσο εγκλωβισμένοι βρίσκονται στα δίκτυα μιας άνομης φιλοσοφίας. Επιμένουν δηλαδή σήμερα να ανακαλύψουν σε κοσμικά συστήματα ή σε πρόσωπα άλλων τις αιτίες που απώλεσαν, τον δρόμο τους προς την απόκτηση αγαθών ( νεο-πλουτισμός), αυτήν την χωρίς κόπο, καλοπέραση, την οποία είθισται να ονομάζουν ανάπτυξη!!! Τους φταίνε και μας φταίνε πάντα οι άλλοι, γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο άλλος εξελισσόταν σε ανταγωνιστή και λογιζόταν ως εχθρός που απειλεί την σατανική νοούμενη «ανάπτυξη» μας μέσα σε περιβάλλοντα πλήρους διαφθοράς και σήψης.
Είναι λοιπόν πάρα πολύ δύσκολο από τη μια ημέρα στην άλλη να απαλλαχθούμε από νοσηρές νοοτροπίες. Και είναι δύσκολο γιατί βασικό μοχλό στις ανθρώπινες σχέσεις έχουμε όλοι ανεξαιρέτως ορίσει την ιδιοτέλεια ή κοινά θα λέγαμε συμφέρον. Και ο μοχλός τούτος έχει ως θεμέλιο λίθο το εγώ! Έχει θα υποστηρίζαμε ως βάση στοιχεία που είναι παντελώς αντίθετα και ξένα με την Ορθόδοξη διδασκαλία και ζωή, η οποία έχει ως βάση την αγάπη προς τον πλησίον, το θυσιαστικό σταυρο-αναστάσιμο μονοπάτι της πραγματικής ευτυχίας και αληθινής ζωής.
Εύλογα λοιπόν σ’ αυτούς που επιμένουν να ρωτούν ή τρέχουν να βρουν απαντήσεις σε σύγχρονους γέροντες και γερόντισσες για το πότε θα τελειώσει η κρίση θα απαντούσαμε με το να μεταφέρουμε τα λόγια σοφού σύγχρονου γέροντα ασκητή που ζει στο Παγγαίο Όρος.
«Θα τελειώσει όταν οι ίδιοι αφεθούν ψυχή και σώματι στον Σωτήρα Χριστό, όταν συνειδητά και με συντριβή κατανοήσουν το πόσο λάθος δρόμο πήραν, όπως λέγει γνωστό τραγούδι, όταν σηκώσουν τα χέρια στο Θεό, χωρίς ωστόσο να απαιτούν απ’ Αυτόν να λύσει το οικονομικό πρόβλημα τους! Γιατί πολλοί είναι αυτοί που λένε «βοήθησε με Κύριε» αλλά τη βοήθεια του Θεού θέλουν να την ορίζουν εκείνοι. Επιδιώκουν να βάλουν τον άπειρο Θεό στα εφήμερα σχέδιά τους!!! Ε! Αυτό δεν γίνεται. Ο τριαδικός Θεός δεν λειτουργεί με ιδιοτέλεια και συμφέρον. Ο τριαδικός Θεός είναι Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη. Και μέσω της αγάπης Του οδηγούμαστε στη λύση και στη σωτηρία.
Πριν από ημέρες δέχθηκα μία επίσκεψη ενός ζευγαριού. Ο σύζυγος ήταν άνεργος και η γυναίκα του τα έβαζε με το Θεό αποκαλώντας Τον άδικο, αφού δεν ακούει τις δεήσεις. Απευθυνόμενος στο σύζυγο του πρότεινα να εργαστεί κοντά μου και να με βοηθήσει λίγο στα χωράφια της Μονής και στο άρμεγμα των προβάτων. Εκείνος αντέδρασε! Μα πάτερ δεν τελείωσα το Πανεπιστήμιο για να γίνω αγρότης, απάντησε αυθόρμητα. Τότε του είπα: Καλό μου παλικάρι και εγώ σπούδασα στο Πανεπιστήμιο και χαίρομαι με οιανδήποτε εργασία και αν κάνω. Αφήνω στον Κύριο να ορίζει το θέλημά Του και προσπαθώ ο αμαρτωλός να γίνομαι καλός αγωγός της θείας χάρης. Βλέπετε γιατί ο Θεός δεν άκουε τις δεήσεις του  ζευγαριού; Γιατί αυτές έκρυβαν ιδιοτέλεια... Σ’ αυτήν πατούσε ο πονηρός Σατάν προκειμένου να τους στρέφει ενάντια του Χριστού. Αλλά τα καημένα τα παιδιά τις φταίνε; Που είναι οι επίσκοποι μας; Που βρίσκονται οι ραβδούχοι σήμερα που θα αναλάβουν να οδηγήσουν τους χριστιανούς και να οδηγήσουν τον τόπο στη μετάνοια;   Γιατί καλοί μου άνθρωποι με μερσεντές, λιμουζίνες και επισκοπεία σαν τα παλάτια, με πολυτελή γραφεία και χλιδή δεν διδάσκεις τη μετάνοια ούτε μπορείς να πας προς το Παράδεισο. Έτσι δεν είναι;
Χωρίς μετάνοια η κρίση θα παραμένει και θα γίνεται ανήμερο θεριό που θα καταπίνει καθημερινά όλο και περισσότερους Έλληνες! Με τη μετάνοια μας αντίθετα θα κλείσει η αυλαία γιατί τότε θα έχουμε την παρέμβαση του Θεού που θα λύσει οριστικά την τραγωδία που βιώνει σήμερα η Ελλάς. Με τη μετάνοια θα αξιωθούμε όχι μόνο να δούμε καλές ημέρες αλλά λαμπρές ημέρες. Με τη μετάνοια μας η χώρα μας θα καταστεί το λαμπρό εκείνο αστέρι που θα οδηγήσει την οικουμένη στην ευτυχία και σωτηρία. Είθε ο Θεός να ορίσει ποιμένα και ηγούμενο αντάξιο του Μωυσή και του Δαυίδ. Γένοιτο!»

Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.       Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012.

Ο τάφος του παπα-Τύχωνα στο Άγιον Όρος.

Photo: Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ- ΤΥΧΩΝΑ.
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,
 (ΑΞΙΟΣ ΥΙΟΣ , ΑΞΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ)  
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΑ ΤΥΧΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ , ΕΣΠΕΙΡΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΙΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ!
Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ- ΤΥΧΩΝΑ.
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,
(ΑΞΙΟΣ ΥΙΟΣ , ΑΞΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ) 
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΑ ΤΥΧΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ , ΕΣΠΕΙΡΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΙΤΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ!

Άγιο Όρος, 24 Σεπτεμβρίου 2012 (ν.ημ.) ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχτηκαν στο κονάκι της Ιστορικής Μονής μας στις Καρυές, με εντολή της νομιμοφανούς Νέας αδελφότητας των οποίων καμία δικαιοδοσία δεν αναγνωρίζουμε. Επαναλαμβανόμαστε αλλά θα θέλαμε να γίνει σαφές ότι ο διορισμός της Νέας αδελφότητας των Κατσουλιέρηδων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στερείται νομιμότητας και έγινε παράτυπα ενάντια σε στοιχειώδη άρθρα του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογο θρησκευτικό όργανο για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και τα πολιτικά δικαστήρια δηλώνουν αναρμόδια. Αποτέλεσμα αυτού να ενισχύεται το άδικο. Όπου μετά από 50αγωγές και μηνύσεις της νέας αδελφότητας των έξι μοναχών έχουν καταφέρει να καρπωθούν όχι μόνο το όνομα αλλά και ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 107 μοναχών και των 16 αιώνων που λειτουργεί αδιάλειπτα.
 Μετά λοιπόν τους λοστούς και τις βαριές, τώρα με ότι ένδικο μέσο και όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό της χώρας, οι έξι αυτοί μοναχοί «τιμώντας»το μοναχισμό απαιτούν, στις αστυνομικές αρχές και στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης,να απομακρύνουν με την βία τους μοναχούς μας από το κονάκι στις Καρυές.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στο ενδεχόμενο αυτό δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ότι εικόνες επακολουθήσουν. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και αμυνόμενοι να παλέψουμε για αυτό. Την ύστατη αυτή ώρα παρακαλούμε για σύνεση και προσευχή. Μας έχουν υφαρπάξει ότι περιουσιακό στοιχείο επέτρεπε, στους 107 μοναχούς της Ιστορικής Ιεράς Μονής μας, την διαβίωση. Τον χώρο μετανοίας μας δεν θα μας τον πάρει όμως κανείς. Η αδελφότητα μας ζει εντός των συγκεκριμένων τειχών και τιμάει τον τίτλο των Εσφιγμενιτών εδώ και 16 αιώνες. Δεν θα αφήσουμε το μοναστήρι μας στα χέρια σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Καθιστούμε υπεύθυνους για ότι συμβεί εναντίον της μονής μας και σε εμάς τους ίδιους, την Νέα αδελφότητα που ο μοναχισμός που εκφράζουν επιτρέπει την βία , αλλά πόσο μάλλον την βία εντός των τειχών του Αγίου Όρους.
Προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και τα Χριστιανικά ιδεώδη. Ας ελπίσουμε το Φανάρι σεβόμενο έστω και αυτή την ώρα το αυτοδιοίκητο στο Άγιο Όρος, να επαναφέρει την νομιμότητα που ίσχυε στο Όρος τους τελευταίους 16αιώνες και να μην υποθάλπει με την σιωπή του συμπεριφορές τέτοιες που βάλλουν εναντίον, της σωματικής ακεραιότητας μοναχών, της εικόνας του Αγίου Όρους αλλά και του Χριστιανισμού εν γένει.
 

Με εκτίμηση, Γραφείο Τύπου, Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ DEBKAFILES ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ.

Η Ιορδανία στο χείλος του εμφυλίου!: Αδελφοί Μουσουλμάνοι κινητοποιήθηκαν για την ανατροπή του βασιλιά Αμπντάλα.

        Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ιορδανίας έχει δώσει ειδοποίηση στον Βασιλιά Αμπντάλα 2, ότι έχει μέχρι τον Οκτώβριο να υποκύψει στις απαιτήσεις τους για τη μετατροπή του Χασεμιτικού Βασιλείου σε μια συνταγματική μοναρχία ή το πρόσωπο της Αραβικής Άνοιξης θα βγει στους δρόμους για την παραίτηση του.
           Πηγές του debkafile από την Μέση Ανατολή αναφέρουν ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία που έχουν παρατηρητές γίνονται όλο και περισσότερο ανήσυχες για την επικείμενη κορύφωση της σύγκρουσης στο Αμμάν ,μεταξύ ισλαμιστών και του θρόνου.
        Για το Ισραήλ, η αναστάτωση στην Ιορδανία προμηνύει τη σύσφιξη της ισλαμικής θηλιάς γύρω από τα σύνορά της - την Αίγυπτο και τη Λιβύη προς τα νότια και τη Συρία στα βόρεια, με απρόβλεπτες συνέπειες σε σχέση με τον πληθυσμό της Ιορδανίας που έχει πολλούς Παλαιστίνιους.
       Η Σαουδική Αραβία, που ήδη απειλείται από την ιρανική επιθετικότητα, φοβάται ότι το βασίλειο του πετρελαίου που είναι δίπλα της, αν ο βόρειος γείτονάς της συνθλιβεί κάτω από τα πόδια της "Αραβικής Άνοιξης".
          Οι βασιλικοί κυβερνήτες του βασιλείου του πετρελαίου, αναφέρουν ότι καθυστερημένα ξύπνησαν στο κίνδυνο και βρίσκονται σε πανικό. Συνειδητοποιούν ότι η ενασχόληση τους με την βοήθεια προς τους αντάρτες της Συρίας για την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ έχει αποπροσανατολίσει την προσοχή τους, από τους εχθρούς που κρύβονται στη δική τους πόρτα.                      Χιλιάδες άρθρα στον αραβικό Τύπο τον τελευταίο χρόνο έχουν προβλέψει ότι μετά την Μουσουλμανική Αδελφότητα που καταλαμβάνει την εξουσία στη Δαμασκό, το Αμμάν θα είναι δίπλα σε αξιοθέατα και θα ακολουθήσει το Ριάντ.
         Η τελευταία DEBKA-Net-Εβδομαδιαία από 21 Σεπτεμβρίου ανέλυσε το χάλι στο κλείσιμο για το μονάρχη της Ιορδανίας και τόνισε τις τρεις από τις επιλογές του:
          1. Θα μπορούσε να υποκύψει στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και να ζητήσει την μετάβαση του βασιλείου σε μια συνταγματική μοναρχία και τη μεταφορά της εκτελεστικής εξουσίας σε MB-υπό την ηγεσία της κυβέρνησης μέσω των εκλογικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η Μουσουλμανική Αδερφότητα πιέζει για χρόνια. Στην Ιορδανία και στην Αίγυπτο, οι Αδελφοί ελπίζουν για μια πλειοψηφία των δύο τρίτων στις ελεύθερες εκλογές.                
Jordanian riot police
Jordanian riot police

          2. Θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της Αδελφότητας και να διατάξει την ασφάλεια, την ευφυΐα και τις στρατιωτικές δυνάμεις του για την πάταξη της αντιπολίτευσης. Το μάθημα αυτό ενέχει τον κίνδυνο να βυθίσει την Ιορδανία στο μακελειό του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του πληθυσμού. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι προέρχονται από τις φυλές των Βεδουίνων, των οποίων η παραδοσιακή πίστη στο θρόνο του Χασεμιτικού έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια, και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι αποτελούν το 60 τοις εκατό του πληθυσμού.
          3. Θα μπορούσε να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μια συμβιβαστική λύση μέσω διαφόρων μεσιτών. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι έχουν αρκετές προσπάθειες διαμεσολάβησης,που έχουν αποτολμήσει αργά, επειδή η Μουσουλμανική Αδελφότητα έστειλε τους πιο ριζοσπάστες ηγέτες της στο τραπέζι των συνομιλιών και άφησαν πολύ μικρό περιθώριο για συμβιβασμό.
           Σύμφωνα με πηγές στη βασιλική αυλή, ο Αμπντουλάχ πολύ σύντομα θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Μ.Α. για μια προσωπική έκκληση για ηρεμία μετά από χρόνια έντονων συζητήσεων.
              Πράγματι, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που διέρρευσε στην Al-Hayat εφημερίδα, το ΔΣ έχει ήδη ορίσει μια ημερομηνία για μαζικές διαδηλώσεις κατά του βασιλιά,που θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου και διέταξε τα μέλη της να πάνε να εργαστούν ταυτόχρονα να κινητοποιήσουν τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές για τις καθημερινές διαδηλώσεις κατά του βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια ,μέχρι που θα παραιτηθεί με τη θέλησή της.
            Το υπόμνημα αναφέρει τα εξής: «Κάθε μέλος πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την επικοινωνία με τους συγγενείς του, τους στενούς φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και υπαλλήλους διαφόρων ισλαμικών ομάδων και πατριώτες ..." Απευθύνει έκκληση για το σχηματισμό της «εστίες να ... επικεντρωθεί σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων που συνδέονται με τα πανεπιστήμια , τα σχολεία και τις οργανώσεις των γυναικών. "Οι διαδηλωτές έχουν επίσης συμβουλές σχετικά με την τακτική για την αντιμετώπιση μιας καταστολής από την ασφάλεια.
           Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ιορδανίας ως εκ τούτου έχει προχωρήσει την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, τη συζήτηση και την πολιτική πίεση εναντίον του θρόνου.
Και τα δύο στρατόπεδα της Ιορδανίας με αγωνία θα δουν με ποιο τρόπο ο άνεμος φυσάει στο Λευκό Οίκο.
             Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει μια πράξη εξισορρόπησης για την επίλυση: Από τη μία πλευρά, ο βασιλιάς της Ιορδανίας είναι εδώ και καιρό ένθερμος Αμερικανός φίλος και σύμμαχος, στυλοβάτης του σε πολλές περιφερειακές κρίσεις. Από την άλλη, ο Ομπάμα βλέπει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής του,για προσέγγιση προς τον μουσουλμανικό κόσμο.         http://www.debka.com/article/22382/Jordan-on-the-brink-Muslim-Brothers-mobilize-for-King-Abdullah%E2%80%99s-overthrow   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEBKAFILES:corfiatiko.blogspot.com.                     ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΗΣΑ'Ι'Α -ΚΕΦ.15.ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΑΒ[ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ]Τὸ ρῆμα τὸ κατὰ τῆς Μωαβίτιδος.

ΝΥΚΤΟΣ ἀπολεῖται ἡ Μωαβῖτις, νυκτὸς γὰρ ἀπολεῖται τὸ τεῖχος τῆς Μωαβίτιδος. 2 λυπεῖσθε ἐφ᾿ ἑαυτοῖς, ἀπολεῖται γὰρ καὶ Δηβών, οὗ ὁ βωμὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἀναβήσεσθε κλαίειν· ἐπὶ Ναβαῦ τῆς Μωαβίτιδος ὀλολύζετε ἐπὶ πάσης κεφαλῆς φαλάκρωμα, πάντες βραχίονες κατατετμημένοι· 3 ἐν ταῖς πλατείαις αὐτῆς περιζώσασθε σάκκους καὶ κόπτεσθε, ἐπὶ τῶν δωμάτων αὐτῆς καὶ ἐν ταῖς πλατείαις αὐτῆς καὶ ἐν ταῖς ρύμας αὐτῆς πάντες ὀλολύζετε μετὰ κλαυθμοῦ. 4 ὅτι κέκραγεν ᾿Εσεβὼν καὶ ᾿Ελεαλή, ἕως ᾿Ιασσὰ ἠκούσθη ἡ φωνὴ αὐτῶν· διὰ τοῦτο ἡ ὀσφὺς τῆς Μωαβίτιδος βοᾷ, ἡ ψυχὴ αὐτῆς γνώσεται. 5 ἡ καρδία τῆς Μωαβίτιδος βοᾷ ἐν αὐτῇ ἕως Σηγώρ· δάμαλις γάρ ἐστι τριετής· ἐπὶ δὲ τῆς ἀναβάσεως Λουεὶθ πρός σε κλαίοντες ἀναβήσονται, τῇ ὁδῷ ᾿Αρωνιεὶμ βοᾷ σύντριμμα καὶ σεισμός. 6 τὸ ὕδωρ τῆς Νεμρεὶμ ἔρημον ἔσται, καὶ ὁ χόρτος αὐτῆς ἐκλείψει· χόρτος γὰρ χλωρὸς οὐκ ἔσται. 7 μὴ καὶ οὕτως μέλει σωθῆναι; ἐπάξω γὰρ ἐπὶ τὴν φάραγγα ῎Αραβας, καὶ λήψονται αὐτήν. 8 συνῆψε γὰρ ἡ βοὴ τὸ ὅριον τῆς Μωαβίτιδος τῆς ᾿Αγαλείμ, καὶ ὀλολυγμὸς αὐτῆς ἕως τοῦ φρέατος τοῦ Αἰλείμ. 9 τὸ δὲ ὕδωρ τὸ Ρεμμὼν πλησθήσεται αἵματος· ἐπάξω γὰρ ἐπὶ Ρεμμὼν ῎Αραβας καὶ ἀρῶ τὸ σπέρμα Μωὰβ καὶ ᾿Αριὴλ καὶ τὸ κατάλοιπον ᾿Αδαμά.
Στη δημοτική:[size=150]Aπειλή κρίσης ενάντια στoν Mωάβ

1 H OΡAΣH ENANTIA ΣTON MΩAB. Eπειδή, η Aρ τoύ Mωάβ πoρθήθηκε τη νύχτα, και αφανίστηκε επειδή, η Kιρ τoύ Mωάβ πoρθήθηκε τη νύχτα, και αφανίστηκε

2 ανέβηκε στo σπίτι, και στη Δαιβών, τoυς ψηλoύς τόπoυς, για να κλάψει o Mωάβ θα oλoλύξει για τη Nεβώ, και για τη Mεδεβά όλα τα κεφάλια θα φαλακρωθoύν, κάθε γένι θα ξυριστεί.

3 Στoυς δρόμoυς τoυς θα είναι περιζωσμένoι με σάκoυς επάνω στις ταράτσες τoυς, και στις πλατείες τoυς όλoι θα oλoλύξoυν με μεγάλoν κλαυθμό

4 και η Eσεβών θα βoά, και η Eλεαλή η βoή τoυς θα ακoυστεί μέχρι την Iασσά γι' αυτό, oι oπλoφόρoι άνδρες τoύ Mωάβ θα oλoλύξoυν η ψυχή τoυς θα oλoλύξει γι' αυτoύς.

5 H καρδιά μoυ θα αναβoήσει για τoν Mωάβ oι φυγάδες τoυ θα τρέξoυν μέχρι τη Σηγώρ, σαν τριετής δάμαλη επειδή, θα ανέβoυν κλαίγoντας από την ανάβαση της Λoυείθ επειδή, στoν δρόμo τής Oρoναϊμ θα υψώσoυν φωνή εξoλoθρεμoύ

6 επειδή, τα νερά της Nιμρείμ θα εκλείψoυν επειδή, τo χoρτάρι ξεράθηκε, η χλόη εξέλιπε, δεν υπάρχει τίπoτε χλωρό.

7 Γι' αυτό, η αφθoνία πoυ σύναξαν, και εκείνo πoυ απoταμίευσαν, θα φερθεί στην κoιλάδα με τις ιτιές.

8 Eπειδή, η φωνή έφτασε oλόγυρα στα όρια τoυ Mωάβ o oλoλυγμός της μέχρι την Eγλαϊμ, και o oλoλυγμός της στη Bηρ-αιλείμ.                   

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΕΡΕΜΙΑ.Τοῖς υἱοῖς ᾿Αμμὼν

(Μασ. ΜΘ´, 1–5 ) ΟΥΤΩΣ εἶπε Κύριος· μὴ υἱοὶ οὐκ εἰσὶν ἐν ᾿Ισραήλ, ἢ παραληψόμενος οὐκ ἔστιν αὐτοῖς; διατί παρέλαβε Μελχὸλ τὴν Γαλαάδ, καὶ ὁ λαὸς αὐτῶν ἐν πόλεσιν αὐτῶν ἐνοικήσει; 2 διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, φησὶ Κύριος, καὶ ἀκουτιῶ ἐπὶ Ραββὰθ θόρυβον πολέμων, καὶ ἔσονται εἰς ἄβατον καὶ εἰς ἀπώλειαν, καὶ βωμοὶ αὐτῆς ἐν πυρὶ κατακαυθήσονται, καὶ παραλήψεται ᾿Ισραὴλ τὴν ἀρχὴν αὐτοῦ. 3 ἀλάλαξον ᾿Εσεβών, ὅτι ὤλετο Γαΐ· κεκράξατε θυγατέρες Ραββάθ, περιζώσασθε σάκκους καὶ κόψασθε, ὅτι Μελχὸλ βαδιεῖται ἐν ἀποικίᾳ, οἱ ἱερεῖς αὐτοῦ καὶ οἱ ἄρχοντες αὐτοῦ ἅμα. 4 τί ἀγαλλιᾶσθε ἐν τοῖς πεδίοις ᾿Ενακείμ, θύγατερ ἰταμίας, ἡ πεποιθυῖα ἐπὶ θησαυροῖς αὐτῆς, ἡ λέγουσα· τίς εἰσελεύσεται ἐπ’ ἐμέ; 5 ἰδοὺ ἐγὼ φέρω φόβον ἐπὶ σέ, εἶπε Κύριος, ἀπὸ πάσης τῆς περιοίκου σου, καὶ διασπαρήσεσθε ἕκαστος εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἔσται ὁ συνάγων.
1 ΓIA TOYΣ ΓIOYΣ AMMΩN. 'Eτσι λέει o Kύριoς: Mήπως δεν έχει γιoυς o Iσραήλ; Δεν έχει κληρoνόμo; Γιατί o Mαλχόμ κληρoνόμησε τη Γαδ, και o λαός τoυ κατoικεί στις πόλεις εκείνoυ;

2 Γι' αυτό, δέστε, έρχoνται ημέρες, λέει o Kύριoς, και θα κάνω να ακoυστεί στη Pαββά των γιων Aμμών θόρυβoς πoλέμoυ και θα είναι σωρός ερειπίων, και oι κωμoπόλεις τoυς θα κατακαoύν με φωτιά τότε, o Iσραήλ θα κληρoνoμήσει αυτoύς πoυ τoν κληρoνόμησαν, λέει o Kύριoς.

3 Ολόλυξε, Eσεβών, επειδή η Γαι λεηλατήθηκε βoήστε, oι κωμoπόλεις τής Pαββά, περιζωστείτε σάκoυς θρηνήστε και τρέξτε oλόγυρα μέσα από τoυς φραγμoύς επειδή, o Mαλχόμ θα πάει σε αιχμαλωσία, oι ιερείς τoυ και oι άρχoντές τoυ μαζί.

4 Γιατί καυχάσαι στις κoιλάδες; H κoιλάδα σoυ διέρρευσε, θυγατέρα απoστάτρια, πoυ έλπιζες στoυς θησαυρoύς σoυ, λέγoντας: Πoιoς θάρθει εναντίoν μoυ;

5 Δες, εγώ φέρνω φόβo εναντίoν σoυ, λέει o Kύριoς των δυνάμεων, από όλoυς τoύς περιoίκoυς σoυ και θα διασκoρπιστείτε κάθε ένας κατευθείαν μπρoστά τoυ και δεν θα υπάρχει εκείνoς πoυ θα συνάξει αυτόν που πλανιέται.

6 Kαι ύστερα απ' αυτά θα επιστρέψω την αιχμαλωσία των γιων Aμμών, λέει o Kύριoς.
Οι Αμμωνίτες ζούσαν στην περιοχή της σημερινής Ιορδανίας.Εσεβών=Πόλη των Αμμορραίων 20 μίλια ανατολικά των εκβολών του Ιορδάνη ποταμού.Γαι=πόλη-ερείπιο 6 μίλια βόρεια των Ιεροσολύμων.Γαδ=Η φυλή Γαδ κατοικούσε μεταξύ Μανασσή προς βορρά,Ρουβήν προς νότο,Ιορδάνου προς δυσμάς και Αμμορραίων προς ανατολάς.Ραββά=Η πρωτεύουσα των Αμμωνιτών ονομαζόμενη και Φιλαδέλφεια απείχε περίπου 2 μίλια από τον Ιορδάνη ποταμό.           Eνα κομμάτι του παζλ των προφητειών που έλειπε, έρχεται να συνδεθεί στις καταστάσεις που περιμένουμε στην Μέση Ανατολή,σύμφωνα με το δημοσίευμα του Debkafiles.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες τσιπαρισμένες φοιτητικὲς ταυτότητες ἀπὸ τίς 24 Σεπτεμβρίου 2012 - Ἡ prova generale τῆς νέας ἠλεκτρονικῆς χειροπέδας!

Νέες τσιπαρισμένες φοιτητικὲς ταυτότητες ἀπὸ τίς 24 Σεπτεμβρίου 2012 - Ἡ prova generale τῆς νέας ἠλεκτρονικῆς χειροπέδας!


Πρὶν λίγες ἡμέρες  ὁ ὑπουργὸς  Προστασίας τοῦ Πολίτη  ἔκανε  ὅτι δὲν ξέρει τίποτα γιὰ  τὶς νέες ταυτότητες καὶ   τὸ  δελτίο τύπου  ποῦ ἐξέδωσε σχετικὰ μὲ αὐτὲς  τὸ ὑπουργεῖο  τοῦ τρεῖς μόλις ἡμέρες πρὶν τὶς προηγούμενες ἐκλογές. Δὲν πέρασαν οὔτε δύο ἑβδομάδες  καὶ νὰ σοὺ ἡ εἴδηση  ὅτι  ἀπὸ τὶς 24 αὐτοῦ του μήνα  οἱ φοιτητὲς θὰ ὑποχρεωθοῦν νὰ παραλάβουν τὶς νέες  φοιτητικὲς ταυτότητες  οἱ ὀπποῖες  θὰ εἶναι  "μεγαλύτερης ἀντοχῆς"  καὶ στὶς ὁποῖες  "ἒφ΄ὅσον τὸ ἐπιθυμοῦν" (sic) θὰ εἶναι δυνατὸν νὰ ἀποθηκευτοῦν καὶ προσωπικὰ τοὺς δεδομένα ὅπως  π.χ  στοιχεῖα  ἀπὸ τὸν  ἰατρικό τους φάκελλο!!!
Εἶναι προαφανὲς ὅτι ὁ τίτλος ποῦ δώσαμε  γιὰ τὶς ἀπαντήσεις ἐντός της βουλῆς  τοῦ κ. Δένδια  περιγράφει  ἀκριβῶς  τὸ σχέδιο  τῆς κυβέρνησης νὰ μᾶς αἰφνιδιάσει ΚΑΙ  σὲς αὐτὸν τὸν τομέα. Οἱ νέες φοιτητικὲς ταυτότητες - κάρτες , θεωροῦμε  ὅτι  θὰ εἶναι  μία  "γενικὴ πρόβα" (prova generale)  τῶν  λειτουργικῶν  δυνατοτήτων  τῆς "Νέας Ταυτότητας " ( αὐτὸ ποῦ λέγανε δηλαδὴ  παλαιότερα "Κάρτα Τοῦ Πολίτη") καὶ  τοῦ κεντρικοῦ συστήματος  διαχείρισης τῆς  καθὼς ἐπίσης  καὶ τὴν "ὁμαλὴ λειτουργία"  τῆς  ροῆς  τῶν πληροφοριῶν μέσω αὐτῆς  ἀπὸ ὅλα τὰ ἤδη διασυνδεδεμένα  κέντρα  καὶ....

 βάσεις δεδομένων.
Τὸ ἀστεῖο  εἶναι  ὅτι τὸ  ὑπουργεῖο παιδείας  "διαβεβαιώνει" τοὺς  φοιτητὲς  ὅτι  τὸ σύστημα  ποῦ θὰ τοὺς φακελώνει  εἶναι "ἀδιάβλητο"  τὴν ἴδια ὥρα  ποῦ κάθε  "προστατευμένη" βάση δεδομένων  τοῦ συστήματος  εἶναι ἐπὶ τῆς οὐσίας "ξέφραγο ἀμπέλι" στὸ ὁποῖο  δὲν σουλατσάρουν  μόνο   οἱ ἐγκάθετοι  διαχειριστὲς  τοῦ ἀλλὰ καὶ ἕνα  τσοῦρμο  "ξένοι".
Γιὰ τὸ πόσο "ἀδιάβλητο"  μπορεῖ νὰ εἶναι κάθε σύστημα  ποῦ διαχειρίζεται  τὴν  ἐλευθερία μᾶς ἔχει ἤδη μιλήσει  δημόσια  ἡ ἐκπρόσωπος  τῆς  μεγαλύτερης  ἀσφαλίτικης  ὑπηρεσίας  στὸν κόσμο ,ποῦ εἶναι ἡ Ἀμερικανικὴ NSA, τονίζοντας χαρακτηριστικὰ  πὼς  "δὲν ὑφίσταται πλέον ἡ ἔννοια «ἀσφάλεια»"ἐνῶ ὁ πρώην  διευθυντὴς  τῆς NSA  ἐν ἀντιθέσει  μὲ τὸ "δικό" μας ὑπουργεῖο παιδείας διαβεβαίωνε  ὅτι κανένα  σύστημα  δὲν εἶναι ἀξιόπιστο  ὡς πρὸς τὴν προστασία  τῶν  δεδομένων  ποῦ συλλέγει ( βλ. ἐδῶ).
Ἔφτασε  ἡ ὥρα  νὰ ξεσηκωθοῦμε φοιτητὲς καὶ λαὸς   καὶ νὰ ποῦμε  ἕνα βροντερὸ "ΟΧΙ"  καὶ  σὲ αὐτὸν τὸν τυρρανικὸ  σχεδιασμὸ τῶν  ἐπιτελείων  τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων  ποῦ θέλουν  μὲ  δόλιο τρόπο  νὰ ἐφαρμόσουν  οἱ ντόπιοι  ἐντολοδόχοι τους.
Ἡ εἴδηση ἔχει ὡς ἑξῆς:
Νέο τύπο φοιτητικῆς ταυτότητας δίνει τὸ ὑπουργεῖο Παιδείας στοὺς φοιτητὲς καὶ τὶς φοιτήτριες Πανεπιστημίων καὶ ΤΕΙ.
Ἡ ταυτότητα αὐτὴ θὰ εἶναι αὐστηρὰ προσωπική, ἐνῶ ἐὰν τὸ θέλουν οἱ δικαιοῦχοι της θὰ μποροῦν νὰ περιλάβουν σ' αὐτὴν καὶ προσωπικὰ στοιχεῖα (ὅπως π.χ. προβλήματα ὑγείας).
Ἡ ὑποβολὴ ἠλεκτρονικῶν αἰτήσεων γιὰ τὴ δωρεὰν ἔκδοση τῆς νέας φοιτητικῆς ταυτότητας θὰ ξεκινήσει στὶς 24 τοῦ μήνα.
Ὅπως ἀνακοίνωσε τὸ ὑπουργεῖο Παιδείας, πρόκειται γιὰ ἕνα νέο, ἠλεκτρονικὸ καὶ ἀδιάβλητο σύστημα. Ἀπὸ τὴ Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου καὶ μετά, οἱ προπτυχιακοὶ καί...
μεταπτυχιακοὶ φοιτητὲς ὅλων τῶν Πανεπιστημίων καὶ ΤΕΙ τῆς χώρας θὰ μποροῦν νὰ ὑποβάλουν τὴν αἴτησή τους γιὰ ἔκδοση νέας φοιτητικῆς ταυτότητας, ἀπὸ τὴ διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.
Ἡ νέου τύπου ταυτότητα θὰ διαθέτει ἰσχυρὰ χαρακτηριστικὰ μηχανικῆς ἀντοχῆς, καθὼς καὶ ἀσφάλειας ἔναντι πλαστογραφίας.
Ἐπιπλέον, ἔχει σχεδιαστεῖ ἔτσι ὥστε νὰ ἔχει ἰσχὺ γιὰ ὅσα ἔτη διαρκεῖ ἡ φοιτητικὴ ἰδιότητα καὶ νὰ καλύπτει πολλαπλὲς χρήσεις, ἐπιπλέον τοῦ φοιτητικοῦ εἰσιτηρίου (πάσο). Συνεπῶς, κάθε Ἵδρυμα μπορεῖ νὰ ἀξιοποιήσει τὶς νέου τύπου ταυτότητες γιὰ τὴν ἀνάπτυξη νέων, ἐξειδικευμένων ὑπηρεσιῶν καὶ ἐφαρμογῶν, μὲ στόχο τὴν καλύτερη ἐξυπηρέτηση τῶν φοιτητῶν του.
Γιὰ τοὺς πρωτοετεῖς φοιτητές, θὰ ἰσχύσει ἡ παρακάτω διαδικασία:
*Ἡ αἴτηση θὰ ὑποβάλλεται μετὰ τὴν ὁλοκλήρωση τῆς ἐγγραφῆς τους καὶ ἀφοῦ παραλάβουν τοὺς κωδικοὺς πρόσβασης στὶς ἠλεκτρονικὲς ὑπηρεσίες τοῦ οἰκείου ἱδρύματος.
*οἱ αἰτήσεις θὰ ἐγκρίνονται ἠλεκτρονικὰ ἀπὸ τὶς Γραμματεῖες τῶν Τμημάτων καὶ θὰ διαβιβάζονται κατόπιν στὸν ἀνάδοχο, (ποῦ ἔχει ἐπιλεγεῖ μὲ Διεθνῆ Διαγωνισμὸ) γιὰ τὴν ἐκτύπωση, συσκευασία καὶ διανομὴ στοὺς δικαιούχους φοιτητές.
*Οἱ φοιτητὲς δὲν θὰ ἐπιβαρύνονται γιὰ τὴν ταυτότητά τους, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν περίπτωση ἀνατύπωσης λόγω ἀπώλειας.
*Σὲ συνεργασία μὲ τὸ ὑπουργεῖο Ὑγείας, θὰ παρέχεται, ἐπίσης στὸ φοιτητὴ προαιρετικὰ ἡ δυνατότητα νὰ περιλάβει στὴ νέα ταυτότητα ἐπιπλέον στοιχεῖα, ὅπως
(α) ἀναγραφὴ πιθανῶν ἀλλεργιῶν, καὶ
(β) δήλωση δωρητὴ ὀργάνων.
Τὸ ἔργο θὰ ὑλοποιηθεῖ ἀπὸ τὸ Ἐθνικὸ Δίκτυο Ἔρευνας καὶ Τεχνολογίας τῆς Γενικῆς Γραμματείας Ἔρευνας καὶ Τεχνολογίας, ἐνῶ ἡ χρηματοδότηση τοῦ ἔργου ἀπὸ τὸ πρόγραμμα «Ψηφιακὴ Σύγκλιση», μὲ πόρους τῆς ΕΕ καὶ τῆς Ἑλλάδας.          http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/09/24-2012-prova-generale_23.html

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οἱ ἑπτὰ φράσεις τοῦ Χριστοῦ στὸν σταυρό. Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

Οἱ ἑπτὰ φράσεις τοῦ Χριστοῦ στὸν σταυρό



 Πρώτη φράση: «Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι» (Λούκ. 23,34).  Μὲ αὐτὰ τὰ λόγια ὁ Χριστὸς ἔδειξε τὸ ἔλεός του ἀπέναντι στοὺς ἐκτελεστές Του,τῶν ὁποίων ἡ µοχθηρία δὲν ὑποχώρησε οὔτε ὅταν ὑπέφερε στὸν σταυρό. Τὸ δεύτερο εἶναι ὅτι βροντοφώναξε ἀπὸ τὴν κορυφὴ τοῦ βράχου τοῦ Γολγοθᾶ µία ἀποδεδειγµένη ἀλλά ποτὲ καλὰ συνειδητοποιηµένη ἀλήθεια, δηλαδὴ ὅτι αὐτοὶ ποὺ πράττουν τὸ κακὸ ποτὲ δὲν ξέρουν τί κάνουν. Σκοτώνοντας τὸν Δίκαιο στὴν πραγµατικότητα σκοτώνουν τὸν ἑαυτό τους καὶ ταυτόχρονα δοξάζουν τὸν Δίκαιο. Καταπατώντας τὸν νόµο τοῦ Θεοῦ δὲν βλέπουν τὴ µυλόπετρα, ἡ ὁποία ἀόρατα κατεβαίνει πρὸς αὐτοὺς γιὰ νὰ τοὺς συνθλίψει. Ἐµπαίζοντας τὸν Θεὸ δὲν βλέπουν τὰ πρόσωπά τους νὰ µεταµορφώνονται σὲ θηριώδη ρύγχη. Διαποτισµένοι ἀπὸ τὸ κακὸ ποτὲ δὲν ξέρουν τί κάνουν.

                                      Δεύτερη φράση:

«Ἀµὴν λέγω σοι, σήµερον µετ’ ἐµοῦ ἔση ἐν τῷ παραδείσῳ» (Λουκ. 23,43). 

Αὐτὸς ὁ λόγος ἀπευθύνεται στὸν µετανιωµένο ληστὴ στὸν σταυρό. Πολὺ παρήγορος λόγος γιὰ τοὺς ἁµαρτωλούς, οἱ ὁποῖοι τουλάχιστον τὴν τελευταία στιγµὴ µετανοοῦν.




Τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ εἶναι ἀπερίγραπτα µεγάλο.

 Ὁ Κύριος ἐκπληρώνει τὴν ἀποστολὴ Του ἀκόµα καὶ στὸν σταυρό.

Ἕως τὴν τελευταία του πνοὴ ὁ Κύριος σώζει ἐκείνους ποὺ δείχνουν καὶ τὴν παραµικρὴ ἐπιθυµία νὰ σωθοῦν.

Τρίτη φράση: «Γύναι, ἴδε ὁ υἱός σου» (Ἰωαν. 19,26).  Ἔτσι εἶπε ὁ Κύριος στὴν Ἁγία Μητέρα Του ποὺ στεκόταν κάτω ἀπὸ τὸν σταυρὸ µὲ τὴν ψυχὴ σταυρωµένη. Καὶ στὸν ἀπόστολο Ἰωάννη λέγει: «Ἰδοὺ ἡ µήτηρ σου» (Ἰωαν. 19,27). Αὐτὸς ὁ λόγος δείχνει τὴ φροντίδα, ποὺ ὁ καθένας χρωστᾶ στοὺς γονεῖς του. Γιὰ δές, Ἐκεῖνος ποὺ ἔδωσε ἐντολὴ στοὺς ἀνθρώπους: «Τίµα τὸν πατέρα σου καὶ τὴν µητέρα σου» (Ἐξ. 20,12) ἐκπληρώνει τὴν ἐντολὴ Του τὴν ὕστατη στιγµή.

 Τέταρτη φράση: «Θεέ µου, Θεέ µου, ἱνατί µὲ ἐγκατέλιπες;» (Ματθ. 27,46).  Αὐτὲς οἱ λέξεις δείχνουν, τόσο τὴν ἀδύναµη ἀνθρώπινη φύση, ὅσο καὶ τὴν προορατικότητα τοῦ Κυρίου. Ὁ ἄνθρωπος πάσχει, ἀλλά κάτω ἀπὸ τὸν ἀνθρώπινο πόνο ὑπάρχει ἕνα µυστήριο. Δές, µόνον αὐτὲς οἱ λέξεις µποροῦσαν νὰ διαλύσουν τὴν αἵρεση, ἡ ὁποία ἀργότερα τράνταζε τὴν ἐκκλησία καὶ ἡ ὁποία λανθασµένα κήρυττε ὅτι ἡ Θεία φύση ὑπέφερε στὸν σταυρό. Ὅµως, ἐν τῷ µεταξύ, ὁ αἰώνιος Υἱος τοῦ Θεοῦ γι’ αὐτὸ καὶ ἐνσαρκώθηκε ὡς ἄνθρωπος, γιὰ νὰ εἶναι ὡς ἄνθρωπος στὸ σῶµα καὶ τὴν ψυχή, γιὰ νὰ µπορέσει ὅταν ἔλθει ἡ στιγµὴ νὰ πάσχει γιὰ τοὺς ἀνθρώπους καὶ νὰ πεθάνει γιὰ τοὺς ἀνθρώπους. Γιατί ἂν ἡ Θεία φύση τοῦ Χριστοῦ ἔπασχε στὸν σταυρό, θὰ σήµαινε ὅτι ἡ Θεία φύση τοῦ Χριστοῦ θὰ πέθαινε. Καὶ αὐτὸ οὔτε κἄν ἐπιτρέπεται νὰ διανοηθοῦµε. Ἐντρυφῆστε ὅσο πιὸ πολὺ µπορεῖτε σ’ αὐτὲς τὶς µεγάλες καὶ φοβερὲς λέξεις: «Θεέ µου, Θεέ µου, ἱνατί µὲ ἐγκατέλιπες;».

 Ἡ πέµπτη φράση: «Διψῶ» (Ἰωαν 19,28). Τὸ αἷµα Του ἔρρεε. Γι’ αὐτὸ καὶ διψοῦσε. Ὁ ἥλιος ἦταν κατὰ τὴ δύση του, ἤδη Τοῦ χτυποῦσε τὸ πρόσωπο καὶ µαζὶ µὲ τὰ ἄλλα βασανιστήρια καιγόταν πολύ. Φυσικὸ ἦταν νὰ διψᾶ. Ἀλλά, Κύριε, διψοῦσες ὄντως γιὰ νερὸ ἤ γιὰ ἀγάπη; Μήπως διψοῦσες ὡς ἄνθρωπος ἤ ὡς Θεός, ἤ καὶ τὸ ἕνα καὶ τὸ ἄλλο; Ἰδοὺ ὁ Ρωµαῖος λεγεωνάριος Σοῦ πρόσφερε ἕνα σπόγγο βρεγµένο στὸ ξύδι. Μιά σταγόνα ἐλέους, τὴν ὁποία δὲν αἰσθάνθηκες ἀπό τούς ἀνθρώπους γιὰ τρεῖς ὁλόκληρες ὧρες κρεµασµένος στὸν σταυρό! Αὐτὸς ὁ Ρωµαῖος στρατιώτης ἁπαλύνει κάπως τὴν ἁµαρτία τοῦ Πιλάτου -τὴν ἁµαρτία τῆς Ρωµαϊκῆς αὐτοκρατορίας- ἀπέναντί Σου, ἔστω καὶ µὲ ξύδι. Γι’ αὐτὸ θὰ ἀφανίσεις τὴ Ρωµαϊκὴ αὐτοκρατορία, ἀλλά στὴ θέση της θὰ οἰκοδοµήσεις νέα.

 Ἡ ἕκτη φράση: «Πάτερ, εἰς χεῖρας σου παρατίθεµαι τὸ πνεῦµά µου» (Λουκ. 23,46).  Πού σηµαίνει ὅτι ὁ Υἱός παραδίδει τὸ πνεῦµα Του στὰ χέρια τοῦ Πατρός Του. Γιὰ νὰ γίνει γνωστό, ὅτι ἀπὸ τὸν Πατέρα ἦρθε καὶ ὄχι αὐτεξουσίως, ὅπως Τὸν κατηγοροῦσαν οἱ Ἑβραῖοι. Ἀλλά ἀκόµα οἱ λέξεις αὐτὲς ἐλέχθησαν γιὰ νὰ τὶς ἀκούσουν οἱ βουδιστές, οἱ πυθαγόρειοι, οἱ ἀποκρυφιστές, καὶ ὅλοι ἐκεῖνοι οἱ φιλόσοφοι, οἱ ὁποῖοι φλυαροῦσαν περὶ µετοίκισης τῆς ψυχῆς τῶν νεκρῶν ἀνθρώπων σὲ ἄλλους ἀνθρώπους, ἤ ζῶα, ἤ φυτά, ἤ ἀστέρια, ἤ µεταλλικὰ στοιχεῖα. Πετάξετε ὅλες αὐτὲς τὶς φαντασίες καὶ δεῖτε ποῦ κατευθύνεται τὸ πνεῦµα τοῦ νεκροῦ Δικαίου: «Πάτερ, εἰς χεῖράς σου παρατίθεµαι τὸ πνεῦµά µου»!

 Ἡ ἕβδοµη φράση: «Τετέλεσται» (Ἰωαν.19,30).  

Αὐτὸ δὲν σηµαίνει ὅτι τελειώνει ἡ ζωή. Ὄχι! Ἀλλά ὅτι τελειώνει ἡ ἀποστολὴ ἡ ἐπικεντρωµένη στὴ σωτηρία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους. Τελείωσε, καὶ ἐπισφραγίσθηκε µὲ τὸ αἷµα καὶ τὸν ἐπίγειο θάνατο, τὸ θεῖο ἔργο τοῦ µοναδικοῦ ἀληθινοῦ Μεσσία τῶν ἀνθρώπων. Τελείωσαν τὰ βασανιστήρια, ἀλλά ἡ ζωὴ µόλις ἀρχίζει.

Τελείωσε ἡ τραγωδία ἀλλά ὄχι καὶ τὸ δράµα. Στὴ σειρὰ ἕπεται, τὸ µεγαλειῶδες ἀξίωµα: νίκη πάνω στὸν θάνατο, ἀνάσταση, δόξα.        http://omadaneoneforiakon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4405.html

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ὁ Mαρμαρωμένος Βασιλιὰς Ἰωάννης ἐμφανίστηκε στὸν Μακρυγιάννη! Ο ευσεβής Στρατηγός είδε την στέψη του μέσα στην Αγια-Σοφιά.

Ὁ Mαρμαρωμένος Βασιλιὰς Ἰωάννης ἐμφανίστηκε στὸν Μακρυγιάννη! Ο ευσεβής Στρατηγός είδε την στέψη του μέσα στην Αγια-Σοφιά

«ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ»
   Ο αναμενόμενος άγιος Βασιλέας Ιωάννης, για τον οποίο έχουν μιλήσει, προφητείες, Άγιοι και σύγχρονοι Γέροντες, είχε εμφανιστεί προσωπικά και ολοζώντανα στις 20 Δεκεμβρίου 1849 μ.Χ. στον ίδιο τον ευσεβέστατο Στρατηγό Μακρυγιάννη, ο οποίος κατέγραψε λεπτομερώς τις εμφανίσεις αυτές και άλλα θαύματα και φανερώσεις του Θεού, της Θεοτόκου και των Αγίων, σε ιδιαίτερα χειρόγραφά του, παντελώς άγνωστα για ολόκληρες δεκαετίες! Είχαν περιέλθει δε στα χέρια του Γιάννη Βλαχογιάννη ίσως το 1936.

   Ο Βλαχογιάννης, που εξέδωσε τα γνωστά, πρώτα «Απομνημονεύματα» του Στρατηγού, έδωσε στα χρόνια της Κατοχής τα δεύτερα αυτά, άγνωστα απομνημονεύματα στον βοηθό του Άγγελο Παπακώστα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μεταγραφή δεκαετίες μετά, το 1977 και προχώρησε σε μια τελική μορφή το 1980, παραδίδοντάς την επίπονη και μακροχρόνια εργασία του στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο και εξέδωσε τελικά τα δεύτερα αυτά, εντελώς άγνωστα και συγκλονιστικά κείμενα του Στρατηγού, με τίτλο «Οράματα και Θάματα», 120 σχεδόν χρόνια μετά την κοίμησή του!

   Τα πρώτα, τα ιστορικά θα λέγαμε «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη, βρέθηκαν στα υπόγεια του σπιτιού του στην Αθήνα, από τον γιο του Κίτσο Μακρυγιάννη το 1901, μετά από μεγάλη επιμονή του διψασμένου Βλαχογιάννη! Τα χειρόγραφα ήταν τοποθετημένα μέσα σε τενεκέδες σκεπασμένους με ξύλα και άλλα υλικά από τον ίδιο τον Στρατηγό, προκειμένου να διατηρηθούν και μάλιστα να διαφυλαχθούν από την υγρασία, όπως και έγινε, παραμένοντας εκεί μέσα μισό αιώνα!
   Στα δεύτερα, τα πνευματικά απομνημονεύματα του Στρατηγού μας - που παραμένει ακόμη μυστήριο το πώς βρέθηκαν, επειδή ο Βλαχογιάννης που τα κατείχε μαζί με τα πρώτα τα κράτησε στην αφάνεια – οι εμφανίσεις που περιγράφει ο Μακρυγιάννης είναι συγκλονιστικές και σπάνιες! Δικαιολογούνται δε απόλυτα από την εντατική πνευματική ζωή του, την οποία επιβεβαίωσε και ο Γέροντας Παΐσιος, τις ασταμάτητες προσευχές του, τις αμέτρητες καθημερινές γονυκλισίες και μετάνοιές του (πάνω από 1.300 την ημέρα και 3.300 το Μεγαλοβδόμαδο), τα κομποσκοίνια του, τον «κανόνα» του δηλαδή, που τον έκανε κυριολεκτικά ως μεγαλόσχημος μοναχός… Άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός είπε: «μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται"…
   Παρακάτω, παραθέτουμε μερικά κομμάτια αυτών των χειρογράφων, όπου αναφέρεται το ποθούμενο της Πόλης, η ανασύσταση της Ορθόδοξης ΕλληνοΧριστιανικής μας Αυτοκρατορίας και ο αναμενόμενος γέροντας βασιλέας Ιωάννης, με κάποια σχόλιά μας σε παρένθεση, για τη διευκόλυνση των αναγνωστών:
ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
   ► «…Τότε μου λέγει (σ.σ. ο Θεός): Μην κλαις, Γιάννη, και όσα περικαλιέσαι, και την πατρίδα σου θ’  αναστήσω και την θρησκεία σου και γενικώς την ανθρωπότη, με τον καιρό τους, Γιάννη, δεν είναι η ώρα η διορισμένη ακόμα.  και θα ιδείτε, όλοι όσοι πηγαίνουν  κόντρα της θελήσεώς μου. και δικούς σας και άλλους, θα σας λευτερώσω από τους αναθεματισμένους και θα σας δώσω την μεγάλη κορόνα»! σελ. 139
   (Σχόλιό μας: το «δεν είναι η διορισμένη ώρα» του Θεού, που επαναλαμβάνεται σε πολλά μέρη, δείχνει το μεγάλο και μακροχρόνιο σχεδιασμό της Πρόνοιάς Του και την «μεγάλη κορώνα», το μεγάλο βασίλειο, την Ορθόδοξη Αυτοκρατορία της Πόλης που είχαμε χάσει και θα μας ξαναδώσει όταν έρθει αυτή η ώρα  - όμως όλα αυτά προϋποθέτουν και τους κατάλληλους ανθρώπους και μάλιστα αγίους ανθρώπους, που όπως φαίνεται δεν θα λείψουν. Μάλιστα ένας από αυτούς ίσως να είναι και ο ίδιος ο Μακρυγιάννης…)
   ► «… Τότε όπου μόδωσε από το φόρεμα και την σκέπη, μου είπε (σ.σ. ο Θεός): Είσαι ο πρόδρομος της πιτροπής όπου θα συστήσω, όποτε είναι η ώρα, και την ζωή σου σού ασφάλισα και την ψυχή σου»! σελ. 140
   (Σχόλιό μας: εδώ αποκαλύπτεται στο Σχέδιο του Θεού μια «Επιτροπή», προφανώς ευσεβούς Διακυβέρνησης (βασιλείας), στην οποία ο Μακρυγιάννης είναι «Πρόδρομος» - «Πρόδρομος» δε θα πει αυτός που ετοιμάζει, που προετοιμάζει, που ανοίγει το δρόμο, που είναι μπροστάρης... Άρα ο Μακρυγιάννης έχει σαφέστατο ρόλο σε αυτό το Σχέδιο του Θεού και ίσως αυτός ο ρόλος δεν τέλειωσε ούτε το 1843 με την Επανάσταση για το Σύνταγμα, ούτε το 1864 με την κοίμησή του… όπως αφήνεται να εννοηθεί σε άλλα σημεία…)
   ► «Μια βραδιά κοιμόμουν μέσα εις τις εικόνες  (είχα εκεί το γιατάκι μου)….. και με πήραν και με πήγαν απάνω, σε μια πεδιάδα, όμως πολλά λυπηρή….. Κολλώντας εις την πεδιάδα εκείνη, ήταν ο αφέντης μας (σ.σ. Πατήρ), εις το δεξιόν του ο Χριστός, εις το δεξιόν του Χριστού η Θεοτόκο και ως δώδεκα άγιοι (τον άγιον Γιάννη τον Βαφτιστή τον γνώρισα πολύ καλά), και ήταν όλοι εις τα μαύρα, ο αφέντης και οι άλλοι όλοι, και κάθονταν. Εις το αριστερόν μέρος ήταν όσοι είχαν εγκλήματα πολλά και όσοι είχαν παιδιά βαφτισμένα και έκαναν αμαρτία με τις κουμπάρες τους, και όσοι κορίτσια έφθειραν, ήταν και άλλοι πολλοί εγκληματίες….. ύστερα παρουσιάζεται εμπροστά εις το κριτήριον ένα πράγμα, το μεγαλύτερον και αγριότερον θερίον, και ανοιχτό το στόμα του, και από μέσα του έβγαιναν λογιών των λογιών φωτιές, σαν μιναρέδες, και μπροστά ερχόταν οι φωτιές….. εις το πύρι, εις το πύρι, εις το πύρι το εξώτερον! Και φορτωμένους τους ρίχναν εκεί μέσα. τότε τα παιδιά τα ξαναβάφτιζε ο α-Γιάννης με τους αγίους, καθώς τα βαφτίζομεν εδώ…. Τότε, αδελφοί, εβλέπετε την μεγάλη οργή του Θεού και της βασιλείας του και την μεγάλην αγανάχτησην. Τότε έβλεπες βασιλείς λογιών των λογιών, και φραγκοφορεμένους και από τις δικές μας φορεσιές, οπού έλεγαν «Εις το πυρί» και πέφταν εκεί μέσα εις το πύρινον καμίνι, εις τους άγριου θεριού το στόμα. Τότε παρουσιάζει και τον βασιλέα μας (σ.σ. Όθωνα) και τους οπαδούς του και την βασίλισσά μας γυμνούς, και αφού τους γύμνωσαν, πάνε όλοι μέσα εκεί εις το πύρινο καμίνι, και ο Κωλέττης και οι οπαδοί του…..
   …Αφού γύμνωσε τον βασιλέα μας και βασίλισσά μας, ευθύς έντυσε έναν γέρο με γένια και τον ευλόγησεν ο αφέντης μας και όλοι, και τον έβαλε εις τα δεξιά του…» σελ.143  
   (Σχόλιό μας: φοβερή εικόνα της Κρίσεως και Κολάσεως, με ρητή καταδίκη συγκεκριμένων αμαρτημάτων που προκαλούν οργή στον Θεό, αλλά και Κυβερνητών – Βασιλέων, που διακόνησαν αντίθετα με το θέλημα Του το λαό τους – Το πιο φοβερό όμως είναι ότι Μακρυγιάννης βλέπει στον ύπνο του την αφαίρεση της βασιλικής εξουσίας από τον Όθωνα, όπως έγινε και στην πραγματικότητα και το ντύσιμο με τα βασιλικά ρούχα, δηλαδή την παράδοση της βασιλικής εξουσίας σε έναν μεγάλο στην ηλικία με γένια, τον οποίο ευλόγησε ο Θεός και τον έβαλε στα δεξιά Του, πράξη μεγάλης θείας ευαρέσκειας, που γίνεται συνήθως για Αγίους)
   «… Τότε κατεβαίνει ένα σύγνεφον, και ο αφέντης μας, καθώς ήταν όλοι ίσκιοι εις το κριτήριον, και πήγαμεν εις την Άγια- Σοφιά, και εκεί ευλόγησε εκείνον τον γέρον όπου ‘χε εις τα δεξιά του, και ήταν μια παράταξη, δεν μπορώ να σας παραστήσω. Τον ευλόγησε ο αφέντης μας και όλοι οι άλλοι και είπε: Τούτος είναι ο πρόεδρος της επιτροπής της βασιλείας μου. Και ξύπνησα. Αυτά είδα, αδελφοί, και όποιος αγαπάει ας πιστεύει, ειδέ είναι νοικοκύρης να κάμει ό,τι θέλει»!  σελ. 144
   (Σχόλιό μας: ολοκάθαρη παρουσίαση του αναμενόμενου Αγίου Βασιλέως, που ευλογείται από τον ίδιο τον Θεό μέσα στην Αγια-Σοφιά και για τον οποίο ο Θεός αναφέρει πως αυτός είναι ο «Πρόεδρος της Επιτροπής της βασιλείας Του»! Επειδή στέφεται κατ΄ ουσίαν μέσα στην Αγια-Σοφιά, συμβολίζει τη νέα Ορθόδοξη Χριστιανική Αυτοκρατορία, τη νέα ευσεβή διακυβέρνηση της Οικουμένης, όπου οι άνθρωποι θα ζουν ειρηνικά και όπου θα διαδοθεί η Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο, πριν έρθει ο Αντίχριστος! Αυτή είναι η περίοδος ευσέβειας, ειρήνης και ευημερίας, για την οποία λέει και ο Άγιος Κοσμάς χαρακτηριστικά πως «μετά τον Γενικό Πόλεμο, θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια»… Το «Πρόεδρος της Επιτροπής», σημαίνει τον Επικεφαλή αυτής της ευσεβούς βασιλείας, που θα έχει και άλλους σημαίνοντες και αγίους και θα ασκείται προς δόξα Θεού και προς πνευματικό όφελος των ανθρώπων…  Παράλληλα θα δοθεί και μεγάλη ευλογία σε υλικά αγαθά και  τέτοια θα είναι η ευημερία τότε, μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που όπως λέγεται στις προφητείες, για δώδεκα χρόνια ο αγαθός βασιλεύς δεν θα μαζεύει φόρους!)
    ► «Την Κυριακή ξημερώνοντας, ήρθε ο αφέντης μας (σ.σ. ο Πατήρ), ο Χριστός, η Θεοτόκο και όλοι οι άγιοι, με όλη αυτείνη την φωτόχυση, και πολύ χαρούμενος μου λέγει τρεις φορές: Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, τώρα, στοχάζομαι, με είδες και με τους οφθαλμούς σου και με απόλαψες και με γνωρίζεις. Ασφάλισες όσα νύχτα και ημέρα περικαλιέσαι περί της πατρίδος σου, της θρησκείας σου και γενικώς της ανθρωπότης.   Σας άκουσα δια της παράκλησης του μονογενού μου και της μητρός του και των αγίων μου. η γης και η θάλασσα σαλεύει, όχι οι λόγοι μου. είδες τον πιτροπό μου, σας ανάστησα οπίσου. Όποτε θα ΄ρθει η διορισμένη η ώρα, όλα αυτά θα τ΄ απολάψετε, και την μεγάλη κορόνα» σελ 144
   (Σχόλιό μας: νέα, ρητή και απόλυτη επιβεβαίωση της Ανάστασης της Ελληνοχριστιανικής Αυτοκρατορίας Κωνσταντινουπόλεως, της Ρωμιοσύνης μας, στην οποία θα προΐσταται ο σεβάσμιος γέροντας Βασιλέας, ο «Επίτροπος» όπως είναι πλέον το σωστότερο, καθότι δεν θα ασκεί το έργο του κατά το δικό του θέλημα όπως ένας κλασικός Βασιλιάς-Μονάρχης, αλλά κατά το θέλημα του Θεού, το οποίο θα του μεταβιβάζεται –όπως λένε προφητείες– δια μέσω δύο λευκοφορεμένων αγγέλων με τη μορφή ευνούχων! Θα είναι έτσι πράγματι Επίτροπος του Θείου θελήματος και γι΄ αυτό θα πρόκειται για την καλύτερη περίοδο στην ιστορία του κόσμου, γεμάτη δικαιοσύνη, καλοσύνη, ειρήνη, αγαθότητα, ευσέβεια, ευημερία και αληθινή ευτυχία)
   ► «Μιαν αυγή έκανα την προσευχή μου και ήμουν πολύ μέσα, εις τις εικόνες, και ήμουν και κρυγιωμένος και αποσταμένος και πονεμένος. ανοίγω την πόρτα, βλέπω εις την σάλα έναν με γένια, σαν καλόγερον. τον καλημερώ, του λέγω: Γέροντα, κόπιασε μέσα εις την κάμαρη, ότι δεν μπορώ να σταθώ αυτού – ήτον κοντά τα έβγα του Δεκεμβρίου, 20 (σ.σ. 1849), και ήτον κρύγιον πολύ. Έρχεται μέσα και κάθεται γοναστικώς μπροστά μου. Του λέγω: Αυτό είναι τυραγνικόν έργον. Τον πήρα πλησίον μου. μου λέγει: Σου φέρνω ευκές και ευλογίες από τον αφέντη μας, εσένα και όλης της συντροφιάς σου. Του λέγω: Ποιος είναι ο αφέντης; και συντροφιά δεν έχω. – Ο άνωθεν είναι, και ξέρει και σένα και την συντροφιά σου. – Τι άξιος είμαι εγώ δι΄ αυτά οπού μου λες! σήκω να πάμε μέσα, εις τις εικόνες. Πήγαμεν εκεί, λέγω τρεις φορές: Κύριε, Κύριε, Κύριε, ετούτος ο άνθρωπος ήρθε εις το σπίτι μου και μου λέγει λόγια όπου εγώ είμαι ανάξιος. Και αν είναι αληθινός, να είναι η ευχή και η ευλογία της παντοδυναμίας σου και της βασιλείας σου, ειδέ και είναι επίβουλος, να γένει στάχτη, έξω από το σπίτι μου! Τότε ορκίζεται και αυτός και κλαίγειΈκαμα τρεις μετάνοιες, το ίδιον και αυτός. Πήρα να του φιλήσω το χέρι του, δεν μου το  ΄δωσε, μου είπε ότι δεν είναι γερωμένος… …Μου είπε ότι θα ΄ρθουνε βρωμερά έθνη αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, να είστε προσεχτικοί και μεγάλη ομόνοια αναμεταξύ σας, και όταν να ιδείς τίποτας, τελειώνοντας αυτό να κινηθείς με όσους μπορέσεις…» σελ. 147 -148
   (Σχόλιό μας: πρόκειται για πραγματική φανέρωση του γέροντα Βασιλέα, του «Επιτρόπου», στον Μακρυγιάννη! Δεν τον είδε στον ύπνο του, αλλά οφθαλμοφανώς! Τον φιλοξένησε και συζήτησε μαζί του στις 20 Δεκεμβρίου 1849 μ.Χ.! Μας δίνει δε πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για τον Βασιλέα- Επίτροπο, ο οποίος έχει γενιάδα σαν καλογέρου, αλλά δεν είναι Ιερωμένος! Εν τω μεταξύ τότε, 1849, προλέγεται η εμφάνιση «βρωμερών εθνών» κατά της πατρίδος και της θρησκείας και συστήνεται ενότητα…. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι δύο φορές κομματιάστηκε στα δύο η Ελλάδα, μια με τον Εθνικό Διχασμό και μια με τον Εμφύλιο Πόλεμο, με τραγικές συνέπειες… ενώ πολλοί φοβούνται νέο «εμφύλιο» στις μέρες μας, με αφορμή τα σκληρά μέτρα των μνημονίων)
   Παρακάτω συνεχίζει ο Μακρυγιάννης τις ερωτήσεις, πρόσωπο προς πρόσωπο και με τον Άγιο Βασιλέα, που αποκαλύπτει τώρα και το όνομά του:
   ► «…Ξηγήσου με πλατύτερα. Τι είσαι και πώς ήρθες; Μου λέγει: Εγώ ήμουν εις τον Άγιον Τάφο αρκετόν καιρόν, και μιαν βραδιά είδα τον Παντοκράτορα και όλη του την βασιλείαν – και με λένε Γιάννη  - και μου λέγει: «Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, εσύ ΄σαι ο επίτροπος της βασιλείας μου, και καθώς φέρνεσαι να μην αλλάξεις τρίχα, είσαι χαμένος και εδώ και εις την άλλη ζωή». Αυτό το είδα τρεις βραδιές εις τον ύπνο μου. ύστερα έρχεται και μου λέγει να ειπώ του γούμενου και των αλλονών ολονών, με τα ονόματά τους, ξεχωριστά, να μην ξέρει ένας τον άλλον, να τ’ς ειπώ τι ‘ναι αυτά οπού κάνουν και που ακολούθησαν το ναόν μουείτε θα ΄ρθουν εις τον δρόμο τους και να μετανοήσουν, είτε θα ιδούνε πράματα και εδώ και εις την άλλη ζωήθα τους στείλω εις το ιπύρι να καίγονται μαζί με τους άλλους. Πήγε και είπε όλα αυτά. Τ΄ άιο-Κωνσταντίνου, στα 1844, τον πήραν και πήγαν εις την Κωνσταντινούπολη, και εις την Αγίας Σοφίαν τον χειροτόνησαν. βλέπει αυτά όλα εις τον ύπνο του. Περνώντας κάμποσος καιρός, του λένε να βρεθεί εις την Κωνσταντινούπολη. Πήγε εκεί και του έβαλαν την κορόνα, και του λέγει: Εσύ ΄σαι ο πρόεδρος της πιτροπής της βασιλείας μου, όταν θα ‘ρθει η ώρα μου η διορισμένη. Και του είπε να ‘χει δικιοσύνη, και άλλες πολλές διάτες. Του παρουσιάζουν τον σουλτάνο σ΄ ένα παλιό σκαμνί, και τον δικό μας τον βασιλέα το ίδιον, και του είπε τότε, θα πάνε εις το ιπύρι εις το εξώτερον και οι δύο ετούτοι.  τον παίρνουν ύστερα – όχι εις τον ύπνον, ζωντανόνκαι τον πάνε σε όλες τις εκκλησίες να τις φκιάσει, και σε όλα τα τζαμιά, και του είπαν, όταν είναι ο καιρός οπού θα πιτροπέψει, του είπαν το κάθε τζαμί τι εκκλησία να γένει. Τους λέγει: Πότε είναι; - Ούτε να ρωτάς δια τον καιρόν, ότι όθεν σε διατάττω, να είσαι έτοιμος και χωρίς να ξετάζεις…»   
   (Σχόλιό μας: εδώ εξακριβώνεται πλήρως η ταυτότητα του γέροντα Επιτρόπου, του οποίου το όνομα είναι «Ιωάννης», όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον Στρατηγό: «και με λένε Γιάννη»! Ο ίδιος επίσης λέει ότι τον έχει αποστείλει ο ίδιος ο Θεός στον Μακρυγιάννη και πως στις 21 Μαΐου 1844 είδε στον ύπνο του πως στέφθηκε στην Αγια –Σοφιά! Και έλαβε οδηγίες για την διακυβέρνησή μας! Και πως του έδειξαν ζωντανά μετά, όχι σε όνειρο, έναν έναν όλους τους Ναούς μας που είχαν κάνει τζαμιά οι Τούρκοι, τι Εκκλησία να γίνουν, κατά την βασιλεία – επιτροπεία του!  Κάτι το οποίο είναι συγκλονιστικό και συγκινητικό συνάμα, καθώς αφορά όραμα και ποθούμενο γενεών επί γενεών Ελλήνων! Και μόνον ο Μακρυγιάννης, που τόσο ποθούσε το ποθούμενο, παρακαλώντας μέρα και νύχτα για αυτό, την Πίστη και την Πατρίδα και έναν αγαθό Κυβερνήτη, μόνον ο Μακρυγιάννης, όχι μονάχα τον είδε σε όνειρο, αλλά τον συνάντησε πρόσωπο, προς πρόσωπο, τότε που η Ελλάδα μόλις είχε λευτερώσει ένα κομμάτι της και πάλευε μονάχη ανάμεσα σε θηρία ανήμερα! Αλλά είχε μαζί της τον Θεό και την Θεοτόκο! Υπέγραψαν την Ελευθερία μας, όπως έλεγε ο Κολοκοτρώνης και δεν την παίρνουν πίσω…)
   ► «… Όπου θα μου ειπούνε να πάγω, μου λέγει, μου λένε μόνον τον τόπον, την ονομασίαν, και πηγαίνω, και κάνω τρεις μέρες εις την εκκλησίαν του κάθε τόπου, και τότε λαβαίνω οδηγίες πού να πάγω και τι να μιλήσω. Έλαβα διαταγή να περάσω από τη Σύρα. Και ήρθα εδώ και έχω τρεις ημέρες, και μου είπαν να ΄ρθω σε σέναν. Να ήθελε να μην ερχόμουν! Τι είδα εδώ εις την χριστιανοσύνη, ποία ασέβεια και απιστία! (Και έκλαιγε, που δεν παρηγοριέταν.) Εις την Σύρα, αφού βλέπω τόση απιστία, και έρχεται και μια γυναίκα μαμή και μου λέγει: Δάσκαλε, τηράς τα χέρια μου οπού ΄ναι ματωμένα; Τώρα έπιασα από του πατέρα το κορίτσι παιδί, οπού ΄καμε αμαρτία με το παιδί του, το κορίτσι του, ο πατέρας.   και εδώ είναι εφτακόσια, οχτακόσια παιδιά, νεολαία, και άλλοι μεγάλοι, οπού ΄ναι ορκισμένοι και γυρισμένοι εις την δυτική θρησκείαν και άφησαν την θρησκεία τους. και τι κάνουν οι παπάδες και οι δεσποτάδες και οι άλλοι όλοι;»   σελ. 150  
   (Σχόλιό μας: ο Ιωάννης δρα ασταμάτητα κατά το θείο θέλημα. Κινείται και εμφανίζεται όπως οι Άγιοι, που είναι ζώντες εν Χριστώ και σαν καλός γιατρός βλέπει και γνωρίζει την «ασθένεια», πονά γι΄ αυτήν μα και ξέρει το φάρμακο, που δεν είναι άλλο από την ευσεβή, ορθόδοξη ζωή των ανθρώπων… Πολύ σημαντική είναι η προσφώνηση που μας αποκαλύτπεται για το πρόσωπό του, καθώς τον αποκαλούν «Δάσκαλο»! Προσφώνηση που θα υιοθετήσει παρακάτω και ο Μακρυγιάννης. «Δάσκαλος» δε είναι αυτός που διδάσκει, που δείχνει και δίνει το καλό και βέβαια έχει πολύ βαθιές γνώσεις, σοφία και αρετή»
   «…Ο αφέντης μας μου είπε να ΄ρθω εδώ δια σέναν, πρώτα να μην λυπάσαι, και όταν είναι η ώρα του, είσαι σημαιοφόρος εσύ και θα σε ακολουθήσουνε πολλοί, και ο σταυρός ομπρός, και όταν να είναι αυτείνη η ώρα, πρώτα θα ιδείς ότι θα χαθεί τούτος ο Σαββατιανός από την οργή του αφεντός μας, ότι έχυσε και χύνει τόσα αθώατα αίματα, και τότε ματαφωτίζεσαικαι όταν κινηθείτε, να είστε δίκιοι και μονιασμένοι εις τον δρόμον, και θα βγούνε και πολλά κεκρυμμένα άγια κορμιά έξω, και τότε, έρχοντας και εσείς, θα μπω στην επιτροπή του αφεντός μας.  και τώρα, με τα βρωμερά έθνη οπού θα σας πλακώσουνε και να σας χάσουνε, ομόνοιαν αναμεταξύ σας, να μην χαθείτε και χυθούνε και αθώα αίματα, ότι αυτό δεν τον θέλει ο αφέντης μαςαυτό μου είπε και μου λέγει, και είναι μπρος μαςό,τι μου λέγει σου λέγω. Καθίσαμεν περίτου από πέντε ώρες.   του λέγω: Δάσκαλε, δεν κάθεσαι εδώ απόψε; Δεν μπορώ, τέκνο μου, μου λέγει, ότι με βιάζειθα κατέβω εις τον Περαία, και από κει μου είπε να πάγω εις την Ύδρατι θα κάμω και πού αλλού θα πάγω, και εγώ δεν ξέρω. Η ηλικία του ήταν ως εξήντα πέντε, εβδομήντα. Όχι γερής κράσης, μέτριο μπόγι, και όλο χαρούμενος, γλυκός άνθρωπος πολύ, και έφυγε και μου είπε: Πρώτα ο Θεός, θα σμίξομεν εκεί οπού θα βλογήσει ο αφέντης μας. αλλά το κακό είναι, μου είπε, ότι είναι σε μεγάλη αγανάχτησην αναντίον μας, και δικια η αγανάχτησή του, και λέγει: Εγώ να αγωνίζομαι ολοένα να τους σώσω, και αυτείνοι, οι αχάριστοι, και μ΄ αρνιώνται και με κακομεταχειρίζονται! Δεν μπορώ, παιδί μου, μου λέγει, να σου παραστήσω την αγανάχτησήν του, οπού ΄χει σε τούτους εδώ μέσα εις το βασίλειόν σας, και η μεγάλη η ασωτία, και εκείνο το τρομερόν εις την Σύρα, πατέρας με το παιδί του παιδί! Ού ακούστη αυτό; Ποιόν ζώον και ποιον θερίον κάνει αυτό;  Ο άνθρωπος! Και έκλαιγε σαν μικρόν παιδί και είπε: Ο Θεός από αυτά μας εσιχάθη, και η Θεοτόκο τον περικαλεί να μην χαθούνε και οι αθώοι. Σηκώθηκε και έφυγε. Δεν έχω την θύμησην καλά αν ήταν αυτός ο ίδιος εις την παντοδυναμίαν του, τότε εις το κριτήριόν του, οπού τον είχε εις το δεξιόν του, και εις την Αγίαν Σοφίαν – δεν μόρχεται εις την θύμησην».  σελ. 151-152
   (Σχόλιό μας: ο Βασιλέας Ιωάννης επιβεβαιώνει στον Μακρυγιάννη ότι ο Στρατηγός θα είναι Σημαιοφόρος, όταν έρθει η ώρα του Θεού η ορισμένη! Ενώ πρωτύτερα ο ίδιος ο Θεός τον αποκάλεσε παρομοίως ως «πρόδρομο» της Επιτροπής Του! Και μάλιστα ο Βασιλέας-Επίτροπος, του αναφέρει πρόσωπο προς πρόσωπο, ότι τότε, όταν κινηθούν, να είναι μονιασμένοι και ότι θα αναστηθούν Άγιοι και έπειτα ο Ιωάννης θα γίνει Βασιλέας-Επίτροπος εις την Πόλη! Και το ερώτημα είναι πώς αυτός ο άγιος Έλληνας, ο Μακρυγιάννης, θα είναι Σημαιοφόρος; Θα αναστηθεί και αυτός τότε μαζί με άλλους; Πώς αλλιώς θα είναι μπροστάρης, υποκινητής, όπως και στην Επανάσταση του 1843 κατά του Όθωνα και υπέρ της παραχώρησης Συντάγματος στο Όνομα της Αγίας Τριάδος; Μήπως πρόκειται για νέα Επανάσταση, για νέο Κίνημα πιστών Χριστιανών με πρότυπο εκείνη του Μακρυγιάννη, τότε που ο Όθωνας ακριβώς ίδια με τώρα, έκοψε τους μισθούς και απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, για να εξυπηρετήσει τα Δάνεια των Ξένων που απαίτησαν βάση των τότε Μνημονίων επιστροφή των δόσεων των Δανείων που μας είχαν δοθεί, προκαλώντας έτσι έκρηξη του λαού, που όμως αλλιώς την περίμεναν και αλλιώς τους ήρθε, λογαριάζοντας χωρίς τον ευσεβή Μακρυγιάννη; Τέτοιους παρόμοιους όρους έχουν και οι τωρινές Δανειακές Συμβάσεις, με αποτέλεσμα όταν θελήσουν οι ξένοι, σταματώντας τις δόσεις ή απαιτώντας και την επιστροφή καταβληθέντων, μπορούν απότομα να προκαλέσουν χάος και εξέγερση στην Ελλάδα, μέχρι και Εμφύλιο, και να ρίξουν οποιαδήποτε Κυβέρνηση… Γι  αυτό θέλει σύνεση και προσοχή και «ο σταυρός ομπρός»… Όπως πράττει στις μέρες μας η «ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ»… Γιατί εκείνο που ώθησε τον Μακρυγιάννη στην Επανάσταση, στο Κίνημα του 1843, όπου τους είχε ορκίσει όλους, ήταν η προστασία πρώτα της Πίστης που θέλαν να αφανίσουν ο Όθωνας και οι Αντιβασιλείς προηγουμένως και μετά της Πατρίδος και των Αγωνιστών, από τις αυθαιρεσίες της ξένης Μοναρχίας. Π.χ., το θέμα των νέων ταυτοτήτων είναι μείζον και εάν περιέχουν τσιπ, πράγματι θα προκληθεί Επανάσταση κυριολεκτικά, καθώς κάτι τέτοιο είναι ενάντια σε Πίστη και Πατρίδα, που δεν σηκώνει νέες αλυσίδες και ξένους αφέντες)
   Εξαιρετικής σημασίας είναι η περιγραφή του αγίου γέροντος Βασιλέα-Επιτρόπου Ιωάννη την οποία παραθέτουμε παρακάτω σε σύγκριση με περιγραφή του αναμενόμενου Ιωάννη από άλλες πηγές:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΩΑΝΝΗ
από Μακρυγιάννη
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΩΑΝΝΗ
από παράφραση Ανωνύμου στους Χρησμούς του Λέοντος Σοφού –  Έκδοση Migne, 1863
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΩΑΝΝΗ
από Άγιο Μεθόδιο Πατάρων
Η ηλικία του ήταν ως εξήντα πέντε, εβδομήντα. Όχι γερής κράσης, μέτριο μπόγι, και όλο χαρούμενος, γλυκός άνθρωπος πολύ
Σε νεοελληνική απόδοση:
«Το νύχι του μεγάλου δαχτύλου του δεξιού ποδιού του θα έχει ένα σκληρό εξόγκωμα, η ομιλία του θα είναι γλυκειά, το πρόσωπό του όμορφο. η μορφή του εκλεπτισμένη,  μέσος στην ηλικία, μικρός στο ανάστημα, φαλακρός με λευκό τρίχωμα, πολύπειρος, γνώστης πολλών πραγμάτων, προορατικός και με το χάρισμα της προφητείας μεταδοτικός,. η μύτη του γαμψή, τα μάτια του μετέωρα. φτωχός, που έχει καρεί και πάμφτωχα ντυμένος, σαν να μη χρησιμεύει σε τίποτα.. Θα είναι πράος και φιλάνθρωπος, ευμετάδοτος, μεγαλόψυχος, φοβερός και γενναίος….»
«… και εκεί ευρήσεται άνθρωπον επί δυο κίονας ιστάμενον εν κατηφεία πολλή, (έσται δε λαμπρός το είδος, δίκαιος, ελεήμων, φορών πενιχρά, της όψει αυστηρός και τη γνώμη πράος) έχοντα επί τον δεξιόν αυτού πόδα καλάμου τύλωμα, και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται, συνήσατε αυτόν Βασιλέα, και δώσουσιν αυτώ εις την δεξιάν χείραν ρομφαίαν, λέγοντες αυτώ, ανδρίζου Ιωάννη, και ίσχυε και νίκα    http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/09/m.html       
http://www.noiazomai.net/ioio.html