ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Η Ορθόδοξη εκκλησία της Βουλγαρίας δεν αναγνωρίζει την Σκοπιανή.

boulgarias
Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης παραθέτουν εκκλήσεις θεολόγων προς τον νέο Πατριάρχη της Βουλγαρίας, να εξετάσει την ιδέα της αναγνώρισης της Εκκλησίας των Σκοπίων –MOC, από το Βουλγαρικό Πατριαρχείο, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια»-«Нова Македония».
 Ο μόνος τρόπος ήταν να αναγνωριστεί η MOC, είναι η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, να θεωρηθεί ως συνέχεια της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (BOC), αλλά για όλους αυτή η διαδικασία της BOC θα ήταν σαν να αναγνώριζε την ανεξαρτησία της Σκοπιανής Εκκλησίας.
Μητροπολίτες των Σκοπίων, ωστόσο, σχολίασαν ότι η Βουλγαρική Εκκλησία (BOC), μπορεί να αναδείξει το ζήτημα της MOC, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι η Μητέρα Εκκλησία.
Ο Βούλγαρος αναλυτής, Ιβάν Ζέλεφ, δήλωσε ότι αυτή η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και επικίνδυνη.
Σύμφωνα με τον ίδιο- αυτό θα χαλάσει τις σχέσεις με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC) και δεν είναι βέβαιο αν η ηγεσία της Βουλγαρικής Εκκλησίας θα μπορούσε να προβεί σε μία τέτοια κίνηση.
 Σκοπιανοί Μητροπολίτες δήλωσαν ότι ο πρώην Πατριάρχης Βουλγαρίας, Μάξιμος, είχε κρατήσει σωστή στάση έναντι της MOC και αναμένουν το ίδιο να δείξει και ο νέος Πατριάρχης, Νεόφυτος.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτης Πέταρ (Πέτρο), η Βουλγαρική Εκκλησία δεν μπορεί να γίνει η Μητέρα Εκκλησία της Σκοπιανής Εκκλησίας.
«Περιμένω από τον Πατριάρχη Νεόφυτο, ως σωστή και έγκυρη προσωπικότητα, να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Πέταρ.
http://www.romfea.gr/patriarxeia/tapatriarxeia/patriarxeio-boulgarias/15798-2013-02-28-12-28-39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.