Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Πανθρησκεία σήμερα | Ιερά Μητρόπολη Λάρισας.

Η πανθρησκεία είναι ένα φαινόμενο συνταρακτικό και παγκόσμιο, τόνισε ο Ελλογιμότατος κ. Σταύρος Μποζοβίτης, από την Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», που έφθασε στη Λάρισα και μίλησε σε πυκνό ακροατήριο μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 9 Απριλίου το απόγευμα, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.Η πανθρησκεία είναι ένα φαινόμενο συνταρακτικό και παγκόσμιο, τόνισε ο Ελλογιμότατος κ. Σταύρος Μποζοβίτης, από την Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», που έφθασε στη Λάρισα και μίλησε σε πυκνό ακροατήριο μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 9 Απριλίου το απόγευμα, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
«Όλες οι θρησκείες είναι δρόμοι που οδηγούν στο Θεό!» Όλες οι θρησκείες σήμερα μιλούν για το Θεό με διαφορετικούς τρόπους, όλοι εξαγγέλουν τα ίδια!!! Αυτή η μεγάλη πλάνη επικρατεί μέσα στην παγκοσμιοποιημένη εποχή μας. Και το τραγικώτερο φαίνεται στο πρόγραμμα σπουδών που συντάσσεται από αρμόδια Επιτροπή, στο μάθημα των Θρησκευτικών, που δυστυχώς σήμερα ζει τις πιο δύσκολες ώρες του.
Εάν όλες οι Θρησκείες κατέχουν την αλήθεια (!), εάν τίθενται στην ίδια βάση ο Θεός και ο διάβολος, το φως και το σκοτάδι, τότε ποιος ο λόγος που μαρτύρησαν οι Μάρτυρες της Πίστεώς μας, που θυσιάσθηκαν οι αγίες γυναίκες ομολογώντας το όνομα του Ιησού; διερωτήθηκε ο λόγιος ομιλητής. Δεν μας ακούγεται παράδοξο, συνέχισε, να έχει η κάθε αιρετική ομάδα και παραφυάδα, η κάθε αντίληψη και δοξασία τη δική της θεωρία και διδασκαλία. Σεβόμαστε και τους αρχηγούς τους και τις θεωρίες τους. Δεν μπορούμε όμως να τους αντιπαραβάλλουμε με τον Αρχηγό της Σωτηρίας μας και της Πίστεώς μας, τον Ιησού Χριστό, ούτε με το Ευαγγέλιο της Εκκλησίας.
Πολλοί Θεοί υπάρχουν; Τότε ο Χριστός σε ποιον Θεό απευθύνθηκε επάνω στον Σταυρό όταν είπε: «Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τι με εγκατέλιπες;». Τα παιδιά μας σήμερα θα πρέπει να διδάσκονται όλα ανεξαιρέτως  την αγία Πίστη μας, την Ορθόδοξη διδασκαλία της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία κατά το Σύνταγμα, κι αυτό όχι για λόγους τυπικούς, αλλά ουσιαστικούς, διότι έτσι κι αλλιώς, γνώσεις των άλλων ομολογιών λαμβάνουν από τα ήδη υπάρχοντα Σχολικά Εγχειρίδια.
Προσευχηθείτε, αγαπητοί αδελφοί, κατέληξε ο κ. Μποζοβίτης, από τη Λάρισα, να μην βρεθούμε περισσότερο σε καιρούς αποστασίας, αλλά ασυμβίβαστοι να μείνουμε μέσα στην αλήθεια της Εκκλησίας, έτοιμοι να δώσουμε το Χριστό ως Σωτήρα και Λυτρωτή στις καρδιές των παιδιών μας και στις καρδιές ακόμη εκείνων που μέσα στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας μένουν επιφυλακτικοί, ή σε εκείνους που δεν γνώρισαν ακόμη την αλήθεια και την αληθινή χαρά της γνώσεως του Θεού».
Η πανθρησκεία είναι ένα φαινόμενο συνταρακτικό και παγκόσμιο, τόνισε ο Ελλογιμότατος κ. Σταύρος Μποζοβίτης, από την Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», που έφθασε στη Λάρισα και μίλησε σε πυκνό ακροατήριο μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 9 Απριλίου το απόγευμα, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου