Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Λιτανεία στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών (ΦΩΤΟ).

-8
Με την καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονα, έκλεισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του ομώνυμου Ναού στην οδό Αχαρνών.
Της Λιτανείας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ και ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πλήθος κόσμου συνόδεψε την ιερά εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από όπου πέρασε η λιτανεία.
Πιστοί από τα μπαλκόνια τους είχαν αναμμένα κεριά και θυμίαμα αποδίδοντας τιμές στον Άγιο και προστάτη της περιοχής τους.
Με την συνοδεία της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της μπάντας του Δήμου Αθηναίων ακούστηκε το πέρασμά της λιτανείας, ενώ νεαρές κοπέλες έραναν με λουλούδια τους δρόμους.
Λίγο πριν το τέλος ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του και την ευλάβεια που έδειξε και φέτος στον Άγιο Παντελεήμονα.
Επίσης ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση σε αυτούς που το έχουν ανάγκη από την ενορία.
Οι εκδηλώσεις στην οδό Αχαρνών, έληξαν με το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου, ο οποίος τόνισε την εθνική υπερηφάνεια των παρευρισκομένων.
-5
-1
-2
-3
-4
-6
-7
-9
-10
-11
http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/18249-2013-07-28-01-50-44       ΣΧΟΛΙΟ:Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών υπήρξε η αρχική έδρα του διαχειριστή από τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.Στέλνω τους χαιρετισμούς μου και τα χρόνια πολλά στους κατοίκους της περιοχής,γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα.Ο Ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα ήταν η πρώτη εκκλησία που εκκλησιαζόμουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου