Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

AΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την "έντονη ανησυχία"του, την Πέμπτη, επειδή οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ένα κομβόι κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, προφανώς χτυπώντας τα όπλα,που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
"Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλους τους ενδιαφερομένους για την πρόληψη ή την κλιμάκωση των εντάσεων τους ... και να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές δίκαιο, ιδίως στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των χωρών της περιοχής," δήλωσε το γραφείο τύπου του Μπαν Κι-μουν . UN Secretary-General Ban Ki-moon [file photo]
UN Secretary-General Ban Ki-moon [file photo] Photo: Ki Price / Reuters

Η Συρία κάλεσε τον επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, στα Υψώματα του Γκολάν, την Πέμπτη, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Δαμασκό,που αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας απεμπλοκής που ακολούθησε το τελευταίο μεγάλο πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ σε μια αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Συρίας και Ισραήλ δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την καταγγελία της Συρίας ότι ισραηλινά αεροπλάνα είχαν πετάξει πάνω από την περιοχή Υψίπεδα του Γκολάν,δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν, την Πέμπτη.
Η "UNDOF (η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης) δεν παρατήρησε κανένα αεροπλάνο να πετά πάνω από την περιοχή του διαχωρισμού και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Η βUNDOF ανέφερε επίσης τις κακές καιρικές συνθήκες»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ,Εντουάρντο del Buey , στους δημοσιογράφους.
O Πρεσβευτής της Συρίας στο Λίβανο, δήλωσε ότι η Δαμασκός είχε την επιλογή για «απόφαση έκπληξη»για να ανταποδώσει το κτύπημα του Ισραήλ στο ερευνητικό κέντρο στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας.

Map locating the Syrian town Jamraya which was reportedly hit by an Israeli air strike on 30 January 2013

Η Συρία θα μπορούσε να λάβει «απόφαση έκπληξη για την αντιμετώπιση της επίθεσης των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών," δήλωσε ο Ali Ali Abdul Karim από την Χεζμπολάχ σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
«Η Συρία έχει αναλάβει την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της γης της", πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι η απάντηση που θα μπορούσε να επιφέρει.
Η Συρία και το Ισραήλ έχουν αγωνιστεί σε αρκετούς πολέμους και το 2007 βομβάρδισαν αεροσκάφη του Ισραήλ περιοχή ύποπτη για πυρηνικές εγκαταστάσεις στης Συρία, χωρίς αντίποινα.
Στον απόηχο των αναφερόμενων ,για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε συριακό κέντρο όπλων, το Ιράν εξέδωσε επίσης μια απειλή για το Ισραήλ την Πέμπτη. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=301670 ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



Κουράκης: Πόθεν έσχες στη διοίκηση της Εκκλησίας

Τατσόπουλος: 
Γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν

Τσούκαλης: Υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία για ειλικρινή συζήτηση

Νικολόπουλος: Σταματήστε να «σπεκουλάρετε» με τα ιερά και τα όσια
 

Άνοιξε για τα καλά ο Ασκός του Αιόλου και οι δηλώσεις για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας πέφτουν βροχή!
Οπως έγραψε νωρίτερα το «Αγιορείτικο βήμα» υπέρ του διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και χαρακτήρισε δευτερεύον θέμα την πρόταση του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση όσων θέλουν και είναι Χριστιανοί. Ο ίδιος πάντως ο κ. Κουράκης σε νέα συνέντευξή του στο tvxs.gr δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία των κληρικών, αλλά ζήτησε πόθεν έσχες για τη διοίκηση της Εκκλησίας! 
« Ένας πιθανός φόρος για την καταβολή των μισθών στους κληρικούς θα είναι εθελοντικός, θα αφαιρείται αναλογικά από άλλες πτυχές του σημερινού συστήματος φορολόγησης και θα αποτελεί προσωπικό δεδομένο, δηλώνει στο tvxs.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μετά τις αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε η θέση του για τον περιβόητο «χριστιανικό φόρο». Ο ίδιος εισηγείται τη δημιουργία περιουσιολογίου της εκκλησίας και την παράλληλη επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών της. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των κληρικών»

Στην ίδια συνέντευξη και σε ερώτηση για τις σκέψεις του αναφορικά με τη φορολόγηση της εκκλησίας; ο κ. Κουράκης ανέφερε:

« Υπάρχουν πάρα πολλές φοροαπαλλαγές οι οποίες οφείλουν να επανεξεταστούν από την αρχή. Επιπλέον, πρέπει να τεθεί και το ζήτημα του «πόθεν έσχες» για τη διοίκηση της εκκλησίας και όλους όσοι σχετίζονται με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος εν γένει. »


Τατσόπουλος : Γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν…

Από την πλευρά του ο έταιρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη για φορολόγηση των πιστών.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμη έτη φωτός μακριά από τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διεξαγωγή ενός ψύχραιμου διαλόγου που θα οδηγούσε δυνητικά στο διαζύγιο Εκκλησίας και Κράτους με κοινή συναίνεση -χωρίς ν’ αρχίσουν να κτυπάνε οι καμπάνες, εννοώ, και να ουρλιάζουν τόσο οι αυθεντικοί, όσο και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν (λέγε με Καιάδα). Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόταση -ρασιοναλιστική καθ’ όλα- του Τάσου Κουράκη για αυτοχρηματοδότηση εκάστου θρησκευτικού δόγματος είναι σκανδαλωδώς άκαιρη, καθώς προέρχεται από το… μέλλον και προϋποθέτει το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, δεν τον διευκολύνει. Όπως λέει ορθώς και ο Λίνκολν του Σπίλμπεργκ: “Τι να κάνεις την πυξίδα, να σου δείχνει τον Βορρά, άμα είναι να πέσεις στο βάλτο;”. ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Τσούκαλης: «Υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία για ειλικρινή συζήτηση»

Για την μισθοδοσία των κληρικών και τον διαχωρισμό της Εκκλησίας – Κράτους μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, αναφέροντας ότι «ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ, είναι να αναλάβει η εκκλησία την μισθοδοσία των κληρικών της. Δεν είναι δυνατόν το δημόσιο να πληρώνει τους κληρικούς».
 Συγκεκριμένα ανέφερε:  «Εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΔΗΜΑΡ το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους θα το θέσει επιτακτικά. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία που επιζητούν την ειλικρινή συζήτηση ούτως ώστε η Ελλάδα κάποια στιγμή να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».


Ν. Νικολόπουλος: Σταματήστε να «σπεκουλάρετε» με τα ιερά και τα όσια 
         
Από την πλευρά του ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν  τους "Χριστομάχους" αλλά και τους "Χριστέμπορους"  βουλευτές τους να «σπεκουλάρουν» με τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας δηλώνοντας:  «Είναι πεποίθηση μου, τόσο δική μου όσο και του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, η οποία νομίζω πως απηχεί και την θέση  της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού πως ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, όσο και αν ισχυρίζονται οι θιασώτες του το αντίθετο, ούτε την Εκκλησία θα εξυγιάνει, ούτε το Κράτος. Θα ήταν, εφόσον θεσπιζόταν, ένα ακόμη βήμα προς την απώλεια της ιστορικής μνήμης και εγκλεισμός του έθνους στην ματαιότητα ενός χρόνου  χωρίς μνήμη και χωρίς ιστορία. Σήμερα  που η κοινωνία υποφέρει,  βρίσκει καταφύγιο, αλληλεγγύη, παρηγοριά, βοήθεια, αγάπη και ελπίδα στους Ορθόδοξους Ναούς, όπου  χιλιάδες πεινασμένοι, καταταλαιπωρημένοι μνημονιόπληκτοι Έλληνες πολίτες «γεύονται τους καρπούς» των ενοριακών κέντρων. Ένα τεράστιο έργο από αφοσιωμένους ιερείς «εργάτες του αμπελώνος» για τους απόρους, τους αστέγους και τους ψυχικά ταλαιπωρημένους».  http://www.agioritikovima.gr/politika/15749-omobrontia-dil%CE%BF

Λαμπρός εορτασμός της Μεγαλόχαρης στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

19
Της Θείας Λειτουργίας προέστη σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον ιερό Κλήρο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την οποία παρηκολούθησε πλήθος πιστών-προσκυνητών- μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Τηνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, η Ηγουμένη και Αδελφές της Μονής Κεχροβουνίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, η αγία Εικόνα φερομένη υπό των χειρών του Σεβασμιωτάτου ελιτανεύθη προς τον αύλιο χώρο του Ναού και προ του σήματος του αοιδίμου Μητροπολίτου Τήνου Γαβριήλ, όπου ετελέσθη Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής.
Μετά ταύτα η αγία Εικών ετοποθετήθη στο Προσκυνητάρι στον Ναό της Ευρέσεως.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ
Μετά το πέρας των Λειτουργικών και Πνευματικών εκδηλώσεων με επικεφαλής τον Μητροπολίτη άπαντες οι παριστάμενοι μετέβησαν στην ανακαινισθείσα εκ βάθρων αίθουσα των Κατηχητικών συνάξεων, στην εξωτερική πτέρυγα του συγκροτήματος, όπου και εγκαινιάσθηκε το «Κέντρο Νεότητος του ΠΙΙΕΤ».
Ο Σεβ. στην ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής για την απόφασή τους να καλύψουν εξ ολοκλήρου τη δαπάνη της επισκευής όπως και όσους εργάσθηκαν για το σκοπό αυτό. Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, την οικογένεια Νικολάου και Χρυσάνθης Πρωτοπαππά Πολιτικών Μηχανικών, τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών Πέτρο Πλυτά και Κωνσταντίνο Μαυρομαρά, τον Διάκονο Στέφανο Στεφανίδη, την Αρχειονόμο του ΠΙΙΕΤ κα. Παρασκευή Γιαννίκου, τον κ. Λουκά Τριανταφυλλόπουλο, τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και ευχήθηκε το έργο αυτό, που απεκάλεσε «έργο αγάπης του ΠΙΙΕΤ για τα παιδιά της Τήνου», όπως και άλλα παρόμοια έργα να εγκαινιάζονται στην Τήνο.
1
2
3
4
4
6
7
8
9
10
11
12

http://www.romfea.gr/epikairotita/15454-2013-01-30-18-12-06

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΑ «ΒΟΔΙΑ» (Δίδαγμα).

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: 
Ένα ζευγάρι ανέβηκαν κάποιο απόγευμα στο Μοναστήρι και μπήκαν στο κελί του Γέροντα. 


Σε μια στιγμή, ο τελευταίος γύρισε και απευθύνθηκε στη γυναίκα:
-Τι κάνει ετούτος εδώ; Είπε κι έδειξε τον σύζυγο.
-Καλά είναι, Γέροντα.
-Καλά, ε; Ναι, αλλά εκείνα τα βόδια που έχει
 ζεμένα τον πάνε όπου θέλουνε.

Ποια βόδια, Γέροντα; Ρώτησε ο άνδρας.
-Δεν κατάλαβες; Καλά, άστο. Θα στο πω άλλη 
φορά.

Και την επόμενη φορά που τον επισκέφτηκαν, ενώ ο άνθρωπος το είχε ξεχάσει, 
άκουσε τον Γέροντα που ξαναρώτησε:
-Τι έγινε με τα βόδια;
-Ποια βόδια, Γέροντα; Δεν κατάλαβα, του είπε εκείνος ξαφνιασμένος πάλι.

-Δεν κατάλαβες, ε; Τα μάτια! Τα έχεις και τα δύο, κοιτάζεις από δω κι από
 εκεί και σε πάνε όπου θέλουνε.

 Τα μάτια και τις αισθήσεις να τα μαζεύουμε!

Ο άλλος δαγκώθηκε. Ο Γέροντας τον είχε δει με το διορατικό του χάρισμα 
που καθόταν με τις παρέες του στις καφετέριες και χαζολογούσαν,
 συζητώντας για όποιον περνούσε από μπροστά τους κουτσομπολεύοντας              http://orthodoxigynaika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_31.html

Στρατηγός Μακρυγιάννης για το Τάμα του Έθνους.

σχόλιο Γ.Θ : Οι βαυαροί στα χρόνια λίγο μετά την Επανάσταση εμπόδισαν την εκπλήρωση του Ιερού Τάματος των αγωνιστών και σαν να μην έφτανε αυτό, γκρέμισαν εκατοντάδες μοναστήρια και εκκλησίες. Ο στόχος ήταν ένας. Γερμανοποίηση της Ελλάδας, υποτέλεια στην Δύση και αποκοπή από την Ορθοδοξία. Τα δύο πρώτα τα πέτυχαν, το τρίτο το παλεύουν ακόμα...
Το παρακάτω απόσπασμα απο τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη αναφέρεται στον Όθωνα και στο Τάμα του Έθνους, που ακόμα και σήμερα κάποιοι το φοβούνται και το πολεμάνε, έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί. Φοβούνται, γιατί γνωρίζουν ότι αν εκπληρωθεί, η ευλογία που θα πάρει η Πατρίδα μας, θα οδηγήσει στην Ανάστασή της.


Έφκειασε και παλάτι η Μεγαλειότης του, και ναόν του Θεού δεν έχει επιθυμίαν ούτε να φκειάση, ούτε να ιδή με τα μάτια του, αλλά πηγαίνει τις επίσημες ημέρες με τους Πρέσβες κι άλλους ξένους σε ένα καλύβι.
Εις την πρωτεύουσα να μην είναι εκκλησία αναλόγως με την τιμήν των υπηκόγων του, λούσσα και πολυτέλειες - περάσαμεν την Ευρώπη.
Όταν ήταν η Ευρώπη εις την δική μας κατάστασιν, είχε αυτή τέτοιες πολυτέλειες, είχε θέατρα; Εμάς μας έκαμαν οι κυβέρνησές του και μας κάνουν ολοένα θέατρο και ήταν περιττό το άλλο.

Άπαντα Μακρυγιάννη: Απομνημονεύματα, Βιβλίον Δ', κεφ Β'.
yiorgosthalassis.blogspot.com

MONH ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

Тихвинский Богородичный Успенский мужской монастырь Тихвинский Богородичный Успенский мужской монастырь — православный мужской монастырь, расположен в городе Тихвине, на берегу реки Тихвинки.
Фото ИТАР-ТАСС
Тихвинский Богородичный Успенский мужской монастырь Основан по указу Ивана Грозного от 11 февраля 1560 года новгородским архиепископом Пименом.
Фото ИТАР-ТАСС
Тихвинский Богородичный Успенский мужской монастырь Главной реликвией монастыря является чудотворная Тихвинская икона Божией Матери Одигитрии.
Фото ИТАР-ТАССΜονή κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τικχβίν της Ρωσίας.   http://www.pravda.ru/photo/album/21104/ 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.

Εχοντας υπ'όψιν ότι οι ημερομηνίες είναι πλάνη και όλες μέχρι σήμερα έχουν διαψευστεί,δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος στο γεγγονός ότι πολλοί Άγιοι έχουν αναφερθεί ημερολογιακά στο πότε θα γίνουν τα γεγγονότα,πάντα κωδικοποιημένα και χωρίς να διαψεύδονται.Με δύο από αυτές θα ασχοληθώ στο παρόν δημοσίευμα ,που η μία αλληλοσυμπληρώνει την άλλη.Σε πάπυρο που φυλλάσεται στην Ιερά Μονή Κοζάνης υπάρχει η προφητεία του Ανωνύμου που γράφτηκε το 1053μ.Χ.:1. Μέγας Ευρωπαϊκός Πόλεμος

2. Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή Ρωσίας και Αυστρίας.

3. Ήττα 'Αγαρ υπό Ελλήνων ('Αγαρ =Τουρκία)

4. Ενίσχυσις 'Αγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό 'Αγαρ.

5. Σφαγή ορθοδόξων λαών

6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.

7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ Ανδριατικού Πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γης, ο 'Αδης έτοιμος.

8. Προς στιγμήν Μέγας 'Αγαρ.

9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος.

10. Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.

11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.

12. Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτών υπό της Αγγλίας.

13. Αγγλία εις μόνους Σάξωνας.

14. Νίκη Ορθοδόξων λαών. Ήττα 'Αγαρ και γενική σφαγή 'Αγαρ υπό Ορθοδόξων λαών.

15. Ανησυχία κόσμου.

16. Γενική απελπισία επί της γης.

17. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολιν. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη ενός μεγαλυτέρου κράτους κατά εξ κρατών.

18. Συμμαχία εξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους και τρία ημερονύκτια σφαγή.

19. Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου Χριστού και παράδοσις Πόλεως τοις Έλλησι.

20. Υπόκυψις Λατίνων εις την αλάνθαστον πίστιν Ορθοδόξων.

21. Εξωθήσεται Ορθόδοξος Πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών.

22. Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπ' αυτής.

23. Πτώσις του Πάπα και ανακήρυξις ενός Πατριάρχου δι' όλην την Ευρώπην.

24. Εν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός αγαλλομένης.


Ούτως έσται και ούτω γένοιτο.
Αμήν, Αμήν, Αμήν.
Εγώ είμαι το Α και το Ω, Πρώτος και Έσχατος



Τέλος μία ποίμνη και εις ποιμήν, ο δε ποιμήν έσται εκ της αληθούς Ορθοδόξου Πίστεως.      H ημερομηνία που αναφέρεται είναι η ακόλουθη:
<<24. Εν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός αγαλλομένης.>>. Που αλλού μπορούμε να βρούμε την ίδια αντιστοίχηση ημερομηνίας;Στο 9ο κεφάλαιο,o Αγαθάγγελος αναφέρει:<<"Ήκουον μιας λαμπρής φωνής από των βουνών προς τας Δουναβικάς όχθας,ούτω λεγούσης,εν πέντε και πεντήκοντα εστίν επηγγελμένον το τέλος των θλίψεων τη δε εβδόμη,ουκέτι εξόριστοι,ουκέτι ταλαίπωροι,επαναστρεφόμενοι εις τον του γένους κόλπον,ελεύσεσθε  αγαλλόμενοι,επειτά από των πατρικών φωλεών επάξω υμάς εις την αυτάρσκειαν.>>Το βιβλίο του Αγαθάγγελου γράφτηκε το 1276μ.Χ. στην Μεσσήνη της Σικελίας.Συμπέρασμα:H παγκόσμια οικονομική κρίση μαζί με τον τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο,δεν δύναται να ξεπεράσουν τα 7 έτη.Η αναφορά στα 5,5 χρόνια ίσως δείχνει και την χρονιά που θα μας παραδοθεί η Πόλη.Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο και έχοντας υπ'όψιν ότι οι Πάτριοτ στην Τουρκία έχουν ενεργοποιηθεί όπως και το σύστημα Ιron Dome στο Β.Ισραήλ,από πνευματικής απόψεως πρέπει να είμαστε έτοιμοι και μετανοημένοι κάτω από το Πετραχήλι του ιερέως καθώς δεν γνωρίζουμε την ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος.'Ολα δείχνουν ως στόχο την Συρία.

Φόρος ακινήτων ακόμη και σε… βράχια και κοτέτσια.

                         Ακόμα και οι... πέτρες θα φορολογούνται πλέον με την επέκταση της φορολογίας στα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τα χωράφια, ακόμη και αν δεν έχουν καμία εμπορική αξία. Ακόμη και οι άνεργοι θα κληθούν από το φθινόπωρο να πληρώσουν φόρο για χωράφια και κτήματα που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, ακόμη και αν αυτά δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα. Αλλά και κτηνοτρόφοι που διατηρούν μικρά μαντριά για τα ζώα τους, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο γι’ αυτά.
                    Ακόμη και μικρά, πρόχειρα κοτέτσια, θα πρέπει να δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις και να φορολογηθούν.






Όταν ο νους πάη στην καρδιά, η προσευχή μας γίνεται καρδιακή.

- Πώς κατεβαίνη, Γέροντα, ο νους στην καρδιά;

- Όταν πονάη η καρδιά, κατεβαίνει ο νους στην καρδιά. Πώς πονάει η καρδιά; Όταν σκέφτωμαι τις ευεργεσίες του Θεού και την δική μου αχαριστία, η καρδιά κεντιέται, πονάει, και ο νους πηγαίνει εκεί.
- Γέροντα, όταν έχω πονοκέφαλο, δεν μπορώ να προσευχηθώ.
- Αν πονάη το πόδι σου και εκείνη τη στιγμή κόψης με το μαχαίρι το χέρι σου, ξεχνάς τον πόνο του ποδιού και σκέφτεται το χέρι. Έτσι και όταν έχης πονοκέφαλο και δεν μπορείς να προσευχηθής, να σκέφτεσαι πρώτα τις αμαρτίες σου και ύστερα τον πόνο του κόσμου και θα πονά η καρδιά σου. Ο πόνος της καρδιάς θα εξουδετερώνη τον πονοκέφαλο και θα προσεύχεσαι καρδιακά για τον εαυτό σου και για όλον τον κόσμο.
- Γέροντα, τι βοηθάει να μη μετεωρίζεται ο νους ;
- Είναι δύσκολο να χαλιναγωγήση κανείς τον νου, ο οποίος τρέχει με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Πρέπει να τον πιάση «από το χεράκι» και να τον πάη κοντά στους πονεμένους ,στους αρρώστους, στους εγκαταλειμμένους, στους κεκοιμημένους. Τότε ο νους, που βλέπει όλα αυτά, , «χτυπάει» την καρδιά, η οποία, όσο σκληρή κι αν είναι, σπάζει, και η προσευχή γίνεται καρδιακή. Με δάκρυα παρακαλεί μετά ο άνθρωπος τον Θεό να επέμβη. Αν όμως κάποιος τα σκέφτεται όλα αυτά και δεν συμπάσχη και δεν τον συγκλονίζη ούτε η δυστυχία του κόσμου ούτε η κόλαση των κεκοιμημένων που είναι υπόδικοι ούτε και η καταδίκη των ψυχών τους, φαίνεται ότι τα έχει όλα άφθονα και είναι χορτασμένος˙ υπερισχύει το σαρκικό φρόνημα και ο παλαιός άνθρωπος είναι πολύ δυνατός.
- Γέροντα, στην Ακολουθία πολλές φορές ο νους μου δεν πηγαίνει στα ουράνια, αλλά στον πόνο των ανθρώπων.
- Αυτά ενωμένα είναι. Το θέμα δεν είναι να λέη κανείς απλώς την ευχή ούτε να έχη μόνον καθαρό τον νου του από λογισμούς, αλλά να δουλεύη το «μηχανάκι», να πονάη η καρδιά για το θέμα που εύχεται.
- Όταν ,Γέροντα, μετά την διακονία μπαίνω στο κελλί, προσπαθώ να συμμαζέψω το μυαλό μου από τις διάφορες δουλειές και τις παραστάσεις, αλλά αισθάνομαι ένα σφίξιμο στο κεφάλι.
- «Να συμμαζέψω τον νου μου», να λες. Αλλά καλά είπες «να συμμαζέψω το μυαλό», γιατί εσύ κάνεις προσευχή με το μυαλό. Αν η προσευχή γίνεται με το μυαλό, είναι φυσικό να ζορίζεται το μυαλό και να πονάη το κεφάλι. Αυτό το βλέπω και σε άλλους˙ πηγαίνουν να κάνουν εργασία πνευματική, διαβάζουν λ.χ. κάτι πνευματικό, και δεν χρησιμοποιούν τον νου αλλά το μυαλό και μετά πονάει το κεφάλι. Όπως και εκείνοι που πάνε να χρησιμοποιήσουν την καρδιά με έναν μηχανικό τρόπο, για να πουν την ευχή, και πονάει μετά η καρδιά. Όταν όμως θέλω να προσευχηθώ και πάω να συγκεντρωθώ, πρέπει ο νους να πάη στον Χριστό. Τότε δεν φεύγει˙ δίνει αμέσως τηλεγράφημα και στην καρδιά και ενώνεται ο νους με την καρδιά. Το άλλο είναι δουλειά με την λογική, γι’ αυτό σε κουράζει. Γιατί λέω ότι πρέπει να κάνουμε δικό μας τον πόνο του άλλου; Πρέπει ο νους να πάη στον πόνο του άλλου και τότε να προσευχηθής. Διαφορετικά είναι ένα ξερό πράγμα. Λες λ.χ. με το μυαλό σου ότι υπάρχουν άρρωστοι και πρέπει να προσευχηθής γι’ αυτούς αλλά δεν συμμετέχει ούτε ο νους ούτε η καρδιά. Ενώ, βλέπεις , όταν πονάς κάπου, ο νους σου πάει συνέχεια εκεί. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, όταν κάνης δικό σου τον πόνο του άλλου, ο νους σου δεν φεύγει από εκεί.
- Δεν μπορεί όμως, Γέροντα, να φύγη;
- Ναι, μπορεί να φύγη. Αυτό εξαρτάται από τον πόνο που ένιωσες. Όπως σε ένα σπίτι , όταν έχουν έναν άρρωστο που έκανε εγχείρηση από σκωληκοειδίτιδα, θα καθήσουν λίγο κοντά του, μπορεί και να τραγουδήσουν και να χορέψουν, και ύστερα θα πάνε στις δουλειές τους. Αν όμως έχουν έναν άρρωστο εγχειρισμένο από καρκίνο, ο πόνος είναι μεγάλος˙ δεν μπορούν να ξεχασθούν. Μόνον κάποιος που δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα της καταστάσεως μπορεί και να ξεχασθή. Να, εγώ όταν ήμουν μικρός και είχαν φέρει στο σπίτι της αδελφή μου άρρωστη βαριά, σχεδόν ετοιμοθάνατη, είχα μια φυσαρμόνικα και πήγα δίπλα και έπαιζα˙ δεν καταλάβαινα πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή της.
- Γέροντα, το μυαλό είναι το σαρκικό όργανο και ο νους το πνευματικό;
- Ναι, όπως στο οινόπνευμα, το σπίρτο που έχει μέσα το οινόπνευμα, είναι που κάνει δουλειά, που ενεργεί, και όχι το νερό, έτσι και ο νους είναι η σπιρτάδα του μυαλού, ό,τι καλύτερο έχει ο άνθρωπος.
- Δηλαδή, Γέροντα, όταν δεν δουλεύη η καρδιά, είναι γιατί δεν δουλεύει ο νους;
- Βέβαια, ευλογημένη! Εκεί είναι όλη η δύναμη.
- Το μυαλό, Γέροντα, δεν βοηθάει καθόλου;
- Βοηθάει μέχρις ενός σημείου˙ να πης δηλαδή με την λογική ότι πρέπει ο νους σου να πάη στον πόνο του άλλου. Μέχρις εκεί μόνον, και να αρχίση μετά να δουλεύη ο νους. Να σκεφθής διάφορες περιπτώσεις πονεμένων, να πονέσης γι’ αυτούς και να αρχίσης να προσεύχεσαι.

Από το βιβλίο: « ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ
ζ΄
ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχει Χριστιανισμός χωρίς Εκκλησία.

«Πιστεύω …εἰς μίαν, Ἁγίαν,
 Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.

Τι σημαίνει «πιστεύω στην Εκκλησία»

Μ’ αυτές τις λέξεις (Πιστεύω εἰς μίαν…» ) στο ένατο άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως ομολογεί κάθε ορθόδοξος χριστιανός την πίστη του στη μεγάλη αλήθεια της Εκκλησίας.

Αλλά είναι αμφίβολο αν μπορεί κάποιος να βρει κάποιο άλλο άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως που τόσο λίγο γίνεται αισθητό στην καρδιά αυτού που με τα χείλη διαβάζει το Σύμβολο , όσο το ένατο άρθρο, όπου εκφράζεται η αλήθεια της Εκκλησίας. Αυτό είναι εν μέρει κατανοητό. Πράγματι, συγκεκριμένα στο ένατο άρθρο του Συμβόλου ο άνθρωπος ο ομολογεί τη σχέση του με την ορατή κοινωνία των ακολούθων του Χριστού. Έτσι, ήδη σ’ αυτές τις λίγες λέξεις της ομολογίας δίνει υπόσχεση να συμφωνεί με όλες τις αλήθειες που κηρύττονται από την Εκκλησία , η οποία αναγνωρίζεται ως ο φύλακας της διδασκαλίας του Χριστού. Και στην προσωπική του ζωή υπακούει σε εκείνους τους νόμους , με τους οποίους η Εκκλησία επιτυγχάνει τους σκοπούς της υπάρξεώς της και με τους οποίους νόμους, ως κοινωνία που ζει στη γη, κυβερνάται. Γι’ αυτό μου φαίνεται ότι δε θα σφάλουμε αν εκφράσουμε τη σκέψη ότι η αλήθεια της Εκκλησίας κυρίως, εν συγκρίσει με όλες τις άλλες αλήθειες αφορά στην ίδια τη ζωή του κάθε χριστιανού , καθορίζει όχι μόνο το πιστεύω του, αλλά αυτή την ίδια τη ζωή του. Το να αναγνωρίζεις την Εκκλησία σημαίνει όχι μόνο να στοχάζεσαι σχετικά με τον Χριστό, αλλά να ζεις χριστιανικά, να ακολουθείς την οδό της αγάπης και της αυταπαρνήσεως.
Η πίστη στην Εκκλησία απαιτεί αγώνα και με τον νου και με την καρδιά. Και γι’ αυτό η αλήθεια της Εκκλησίας εναντιώνεται  σ’ εκείνες τις αρχές της ζωής, οι οποίες , διανύοντας μια μακρά πορεία, ανεπαίσθητα παρεισέφρυσαν στη συνείδηση και τον εσωτερικό κόσμο, ακόμα και της ρωσικής ορθόδοξης κοινωνίας, της κατ’ εξοχήν λεγομένης καλλιεργημένης και μορφωμένης κοινωνίας. Από τα θλιβερά για την Εκκλησία χρόνια του Πέτρου του Α΄ , οι υψηλά ιστάμενοι της ρωσικής κοινωνίας αποκόπηκαν από την εκκλησιαστική ζωή του λαού και άρχισαν να προτιμούν να ζουν την ίδια ζωή με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές εθνότητες, μόνο όχι με τη ρωσική. Υποτασσόμενη στη δυτική επίδραση σε όλες τις περιοχές της ζωής η ρωσική κοινωνία δεν μπορούσε να ξεφύγει την επίδραση και στο σύστημα της θρησκευτικής κοσμοθεωρίας της εκ μέρους των δυτικών ομολογιών. Αυτές τις ομολογίες , όχι άδικα, το πιστό τέκνο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της αγίας μας πατρίδος , ο Α.Σ. Χομιάκοφ , τις ονόμαζε «αιρέσεις εναντίον του δόγματος του σχετικού με την ουσία της Εκκλησίας , εναντίον της αυτοσυνειδησίας της». Και την άρνηση της Εκκλησίας θεωρούσε ως το χαρακτηριστικό γνώρισμα και του Καθολικισμού και του Προτεσταντισμού.


Από το βιβλίο: «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ ΤΡΟΪΤΣΚΙ
(1886-1929)
ΒΙΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ
.                 http://nefthalim.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8098.html 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ποιοί ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα.

τρεις Ιεράρχες, κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, παιδεία, γράμματα, προστάτες, Άγι

Ποιοί ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα.  

Την τιμητική τους έχουν σήμερα 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων. Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;
Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.
Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Βασίλειος ο Μέγας
Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συμβολή του στην χριστιανική θεολογία θεωρείται κεφαλαιώδης ενώ σ΄αυτόν αποδίδεται και η «θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου». Ο Μέγας Βασίλειος σπούδασε στην Αθήνα και θεωρούσε πολύ σημαντική τη μελέτη των κλασσικών συγγραφέων και της ελληνικής φιλοσοφίας, φυσικά υπό το χριστιανικό πρίσμα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη των γραμμάτων και της φιλανθρωπίας τον κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Χριστιανικής παράδοσης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτεια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους!
Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία.
Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ήταν τέτοια η σκληρή κριτική που ασκούσε στους Αυτοκράτορες, που τελικά η αυλή τον κυνήγησε και τον εξόρισε. Όμως η φήμη του τον ξεπέρασε αφού θεωρείται Άγιος από όλες σχεδόν τις χριστιανικές ομολογίες.

Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός
Γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα. Η επιρροή του στην Τριαδική θεολογία θεωρείται τόσο σημαντική που έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Υπήρξε φίλος του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.
Ήταν σφοδρός οπαδός των γραμμάτων και επιθυμούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ελληνόφωνων και λατινόφωνων θεολόγων της εποχής του. Εκτός από εξαιρετικός θεολόγος όμως, υπήρξε και πολύ καλός ποιητής, αφού έγραψε αρκετά ποίηματα με θεολογικά και ηθικά θέματα.

  

ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΖΗΤΑ ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΡΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

Χειροτονία νέου διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Λάρισας 

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 το πρωί, στον κατάμεστο από ευλαβείς Χριστιανούς Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία ενός φερέλπιδος νέου  της τοπικής Εκκλησίας, του κ. Νικολάου Ζαμαθράκη, ο οποίος είναι άριστος γνώστης και πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής,  με σπουδαία μάλιστα προσφορά στον τομέα  εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής σε νέους σπουδαστές της Ιεροψαλτικής τέχνης. Έχει ήδη περατώσει τις θεολογικές του σπουδές και θα υπηρετήσει ως άμισθος Διάκονος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου . Τον νέο έγγαμο Διάκονο προσφώνησε με ιδιαίτερη χαρά ο Σεβασμιώτατος  κ. Ιγνάτιος, επαινέσας αυτόν για τον έως τώρα ένθεο ζήλο του, την προσφορά  και την εργατικότητά του μέσα στην αγία Εκκλησία του Χριστού, ενώ του ευχήθηκε να ευδοκιμήσει μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου, να εργασθεί με προθυμία και σύνεση, ώστε να καταστεί όντως ελπίδα, παρηγοριά, δύναμη και Φως για τους ανθρώπους σε αυτήν την όντως σκοτεινή και άνυδρη πνευματικά εποχή, που δεν θεωρεί το έργο του Ιερέως ως παραγωγικό, και θέλει τον σύγχρονο λευίτη στο περιθώριο της ζωής.
Όμως κατέληξε ο λαός του Θεού επιμένει να ζητά ιδιαίτερα σήμερα πύρινους και φλογερούς ιερείς, πιστούς εργάτες του Ευαγγελίου του, που με την θυσία τους αυτή θα αναγεννήσουν τον κόσμο ολόκληρο, θα στηρίξουν τον πονεμένο και κατατρεγμένο συνάνθρωπό τους και θα επιτελέσουν αθόρυβα ένα σπουδαίο έργο και μάλιστα πολύ παραγωγικό αλλά και επιστηρικτικό και ενισχυτικό, κάτι που ο σύγχρονος άνθρωπος φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη ανάγκη !

 

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος''.

mitropolitis-serafeim
                Το θέμα που άνοιξε χθες με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη περί της… προικοδότησης των ιερέων από όσους Έλληνες δηλώνουν Χριστιανοί, συνεχίζει και σήμερα να απασχολεί την επικαιρότητα.
                Έτσι, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μίλησε στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89, και παρουσίασε τη δική του άποψη επί του θέματος.
               “Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς. Η Αριστερά κατά βάση έχει δανειστεί τις αντιλήψεις της Εκκλησίας, όσα διακηρρύσει είναι δάνεια από το ευαγγελικό μήνυμα.                           Έχουν απομονωθεί όμως οι ιδέες αυτές από την πραγματική έννοιά τους.
                   Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος. Μπορεί όμως αυτό να συμβεί με το γένος των Ελλήνων;
                   Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση του Έθνους και της Εκκλησίας.
                 Ενώ, η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που προβάλλει τον εθνικισμό, αλλά πρέπει να διορθώσει πολλά που καταμαρτυρούνται εις βάρος της”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ
«ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ
Πάρε την σκούπα σου και καθάρισε την αυλή της πατρίδας μας από τα σκουπίδια των αμαρτιών μας.
Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο μας στοίχισε αυτό που χάσαμε δηλ. την αγάπη προς το ΥΙΟΝ ΣΟΥ και ΘΕΟ μας.
Δεν έχουμε λόγους καθαρής προσευχής, αλλά κάθε μέρα αντικρύζουμε μόνο βάσανα και προδοσία να περιτριγυρίζει τις ζωές μας.
Μην βλέπεις εμάς ΠΑΝΑΓΙΑ, αλλά κάνε ΕΛΕΟΣ για τα παιδιά και τους ανήμπορους».

Αυτά τα λόγια έστειλε κατασυγκινημένος από τον πόνο που αντικρύζει καθημερινά ένας γέροντας σε πνευματικό αδελφό παρακαλώντας τον να τα προωθήσει επειγόντως σε όποιον μπορεί, για να τα συμπεριλάβει στην προσευχή του...
Του τόνισε δε ιδιαίτερα την ανάγκη προσευχής των μικρών παιδιών που ως γνωστόν είναι πιο καθαρά από εμάς και εισακούονται από την Παναγία καλύτερα.
Η δαιμονική μπόρα κλιμακώνεται. Οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικα αφού επέβαλλαν με δαιμονική μανία δυσβάσταχτους φόρους και απειλούν ήδη και με άλλους περισσότερους, δίνουν εντολές για φορολογικές φυλακές, απειλούν με άρση της απαγόρευσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια ώρα με την ίδια δαιμονική μανία κουκουλώνουν τα σκάνδαλά τους και δημιουργούν άλλα καινούργια. 
Τα λόγια είναι ανεπαρκή να εκφράσουν τα αποτελέσματα της εφαρμογής του δόγματος του σοκ στην στην χιλιοματωμένη πατρίδα μας.
Στα περισσότερα ελληνικά σπιτικά επικρατεί σιωπή και βουβό κλάμα ενώ την ίδια ώρα οι δέκτες των τηλεοράσεων συνεχίζουν ακάθεκτοι να ξερνάνε βία κι απειλές, προσπαθώντας να προκαλέσουν φόβο γνωρίζοντας ότι ακριβώς ο φόβος είναι ό,τι πιο εκφοβιστικό...
Όμως η λύση είναι στα χέρια μας και την γνωρίζουμε. Την γνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε γνωρίσει την σταυραναστάσιμη δύναμη της Πίστης μας. Την γνωρίζουμε γιατί η Παναγία ήταν πάντα εκεί όταν Της το ζητήσαμε. Ας κλείσουμε λοιπόν τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές μας έστω για λίγη ώρα κι ας ανάψουμε το καντήλι του σπιτιού μας. Ας πάρουμε τα μικρά παιδιά μας και να τα εξηγήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών. Ας στενοχωρεθούν τώρα, δεν πειράζει, για να μην στενοχωρεθούν όταν μεγαλώσουν. Σε πολλά σπίτια ήδη τα παιδιά έχουν καταλάβει πολύ καλύτερα από εμάς ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά... Ας τα οδηγήσουμε μαζί με εμάς μπροστά στο καντήλι και την εικόνα της Παναγίας κι ας Την παρακαλέσουμε όλοι μαζί να πάρει επιτέλους την σκούπα της γιατί αρκετοί έχουμε αρχίσει και λυγάμε.
Να πάρει την σκούπα Της όπως την πήρε το 1830 στην Ι.Μ. Ιβήρων και ξεπάστρεψε τους Τούρκους από το Μοναστήρι (ΕΔΩ). Αρκεί να το ζητήσουμε με πόνο. Ακριβώς εκεί, στην μεγαλύτερη απελπισία μας - όπως έλεγε κι ο γ. Πορφύριος - να στραφούμε σε Αυτήν για να κάνει το θαύμα Της και νά 'στε σίγουροι πως θα το κάνει γιατί ο ελληνικός λαός πέρασε τον κανόνα του όπως μας διαβεβαίωσε η άλλη μεγάλη μορφή του σύγχρονου αγιορείτικου μοναχισμού, ο γ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός (ΕΔΩ). Απλά θα χρειαστεί να ζητήσουμε την άρση του Σταυρού μας και σε αυτό, το μικρά παιδιά είναι οι καλύτεροι αντιπρόσωποί μας για να το αιτηθούν από την Παναγία μας.

Έλεγε ο γέροντας Παΐσιος :
«Προσέχετε τα μικρά παιδιά τί αθωότητα εχουν στη σκέψη. Με τίς προσευχές των μικρών παιδιών μπορούμε να κάνουμε θαύματα, γιατί ό Κύριος ακούει τίς αθώες τους προσευχές».

Ποιανού άλλου θέλουμε την διαβεβαίωση, αν όχι αυτού που προέβλεψε με την παραμικρή λεπτομέρεια την δαιμονική μπόρα που βιώνουμε σήμερα;
Και μην ξεχνάτε αυτό που έχουμε αναφέρει πολλές φορές :
όπως ο γέροντας προέβλεψε την δαιμονική μπόρα, προέβλεψε και μας διαβεβαίωσε και για την θεϊκή λιακάδα που ακολουθεί.
Κι αυτό «χάρη στην προσευχή των μοναχών και των μικρών παιδιών» όπως έχει αναφέρει καθώς και γιατί «ο κανόνας του Έθνους μας τελείωσε...» http://hggiken.pblogs.gr/2013/01/anagkh-panellhnias-ethnikhs-prosefhhs.html


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ Ο Γ. ΤΑΟΥΪΛ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ!
 
 



 
Όταν πρωτοκυκλοφόρησα το πρώτο βίντεο με τον Γ. Τάουιλ από την πρώτη στιγμή με παρακαλούσαν αν μπορώ να βάλω υπότιτλους, γιατί δεν μπορούσαν να το καταλάβουν λόγω της προφοράς του.


Αυτό κλιμακώθηκε στο τελευταίο και πιό ενδιαφέρον λόγω της προρρήσεως του αγ. γέροντος Παϊσίου για την διάρκεια της κρίσεως. Οπότε στην απάντησή μου ότι δεν έχω τον χρόνο να το κάνω, ένας αδελφός προσφέρθηκε να το κάνει αυτός, ζητώντας την άδειά μου γι΄αυτό. Την έδωσα μετά χαράς και ιδού το αποτέλεσμα!

Ευχαριστώ τον αδελφό που δεν γνωρίζω το όνομά του αλλά μόνο το nickname του
"thedynami" για τον κόπο που κατέβαλε.
Τώρα δεν υπάρχει πλέον δυσκολία στην ακρόαση του βίντεο.

Χαρείτε το.
 

http://oimos-athina.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5235.html

Χριστόδουλος των Ελλήνων: «Να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας» .




σχόλιο Γ.Θ : Ανεπανάληπτος & Αναντικατάστατος. Ο Μεγάλος Έλληνας, που σαν Στρατάρχης της Εκκλησίας συγκρούστηκε με την νέα τάξη και τους ελληνόφωνους πράκτορές της, "έβλεπε" αυτό που θα έρθει και σαν μαχητής έδωσε το αγώνα της ζωής του, μόνος εναντίον όλων...
Μας λείπεις Αθάνατε.
 
Όταν, το 2005, ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό. Όταν, το 2006, είπε:
«να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας». Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει», είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν και ήθελε να προειδοποιήσει.
«Οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως δεν θέλουν το καλό μας και έγιναν αίτιοι εθνικών συμφορών. Τώρα είμαστε αδελφοί με τους Ευρωπαίους. Και καλά κάναμε. Να τα ξεχάσουμε όλα; Να τα συγχωρήσουμε ναι, να τα ξεχάσουμε όχι. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Τώρα ο κίνδυνος είναι να υποστούμε μια νέα Άλωση», έλεγε λίγο μετά την ενθρόνιση του, 15 χρόνια πριν, και είχε τόσο δίκιο.

Θα αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων 6/7/2006

Η γενοκτονία των Ποντίων θα αναγνωριστεί, διότι το αίμα του δικαίου δεν θάβεται στη γη, αλλά ανεβαίνει στον Θεό. Σήμερα βεβαίως, δεν βρισκόμαστε σε πολεμική περίοδο. Η πολιτική μας ηγεσία μπορεί να υποστηρίξει σε διεθνές επίπεδο τα δίκαια των Ελλήνων. Αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για να ρίξετε τη σημαία του αγώνα. Ο αγώνας σας δεν είναι απότοκος συνθηκών, είναι το αναμμένο καντήλι της ψυχής σας, που η φλόγα του φαίνεται ακόμη και στον χορό σας.

Γιατί θέλουν να διαγράψουν το 1821 25/3/2002

Το σύστημα έχει υποβαθμίσει το Εικοσιένα, το μήνυμα του, τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν με υπερηφάνεια κι αξιοπρέπεια για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Κατά βάθος μάλιστα, λόγω του ευδαιμονισμού, της ξιπασιάς και της δουλοφροσόνης έναντι των υλικά ισχυρών που διακατέχει τους ηγέτες του, το σύστημα έχει σβήσει από τη μνήμη του το ’21 και θέλει να το διαγράψει και από τους Έλληνες, γιατί το βλέπει ως εμπόδιο στην αφομοίωση τους στη χοάνη του συγκρητισμού και στην υποταγή τους στο παντοδύναμο τίποτε, στο πανίσχυρο μηδέν της ανθρώπινης εξαθλίωσης.

Δεν θα τους περάσει όμως. Οι Έλληνες απέδειξαν στο θέμα των ταυτοτήτων και συνεχώς με τις ενέργειες τους τεκμηριώνουν το γεγονός ότι κρατούν ζωντανό στη μνήμη τους τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον ευαγγελισμό του γένους και με πρωτοπορούσα την Εκκλησία τους προσφέρουν την πνευματική και πολιτισμική διακονία τους στην Ενωμένη Ευρώπη, χωρίς ίχνος έπαρσης αλλά και χωρίς κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Εκκλησία, με τον παλμό της θρησκεύουσας ψυχής των παιδιών της, θα αποτελεί μέχρι συντέλειας του αιώνα τεράστια και αποτελεσματική δύναμη αντίστασης εναντίον όλων όσοι νομίζουν ότι ήρθε η ώρα να ανατρέψουν την πνευματική ιστορία του γένους, να εξουθενώσουν την ανθρώπινη

αξιοπρέπεια και να διαστρέψουν την αλήθεια μετατρέποντας την τυραννία σε δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα, το μυστήριο της ζωής σε μηχανιστικό φαινόμενο, και τον άνθρωπο από εικόνα του Θεού σε πριόνι και εργαλείο των σκοπιμοτήτων τους.

Ο ξένος παράγων θέλει να επιβληθεί 14/3/2004

Ο άνθρωπος, έχοντας πλέον αποκοπεί από τη θεμελίωση του μέσα στη σχέση με τον πλησίον, έχοντας αντικαταστήσει την αφοσίωση και τη θυσία με κώδικες ηθικής συμπεριφοράς, έχοντας στερηθεί σταθερές αναφορές που του έδιναν τις συντεταγμένες του στον κόσμο, παραδίδεται γρήγορα στις δυνάμεις της αλλοτρίωσης. Οι δυνάμεις αυτές οπλίζουν το άτομο στον αγώνα του να επικρατήσει επί των άλλων, με κάθε τρόπο, στη σκληρή και απρόσωπη καταναλωτική -δηλαδή υλιστική- κοινωνία. Στη νεωτερική και μετανεωτερική παιδεία δεν επιδιώκεται η μόρφωση του νέου ανθρώπου και η διάπλαση της ψυχής του, αλλά η επαγγελματική κατάρτιση του. Εδώ και χρόνια, ακούμε την άρχουσα λογική να ζητάει σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή — και δεν έχουμε αντιδράσει, ίσως, όσο θα έπρεπε. Από το 1989, διατυπώθηκε, επισήμως πλέον στην Ευρώπη, το αίτημα της προσαρμογής της εκπαίδευσης στον εμπορικό ανταγωνισμό, και πάλι βέβαια χωρίς καμιά συζήτηση για παράλληλη ενίσχυση της ανθρωπιστικής παιδείας και πνευματική και ηθική θωράκιση του νέου ανθρώπου.

Το άτομο, έχοντας ως μόνον οδηγό του ένα αίσθημα ευθύνης θεμελιωμένο στην ηθική κι όχι στη χριστιανική διδασκαλία, δεν μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του και βεβαίως δεν μπορεί να δεχτεί ως υπέρτερη ερμηνεία της ύπαρξης του όσα ψελλίζει η αθεϊκή ηθική. Η αγορά, άλλοτε μέρος της ζωής, γίνεται το κέντρο της ζωής. Η επιτυχία σε αυτή γίνεται το μέτρο κρίσεως του ατόμου. Στερημένη από το πλαίσιο που δίνει η χριστιανική ζωή, η προτροπή να μάθεις μεταπίπτει σε προτροπή να επιτύχεις στον ανταγωνισμό, έτσι ώστε το σύνθημα «Τόλμα να μάθεις!» μεταφράζεται στην κραυγή «Νίκησε! Κέρδισε!»

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κοινωνία που στήθηκε στο όνομα του ατόμου τώρα προχωρά στη σύνθλιψη του. Εάν δεν δράσουμε αμέσως και σωστικά, η δυτική κοινωνία —η κοινωνία μας πλέον— θα μετατραπεί βαθμιαία και γρήγορα σε μηχανισμό εξαφάνισης κάθε διαφοράς όπου ούτε γένος ούτε γλώσσα ούτε παιδεία ούτε ήθος ούτε θρησκεία ούτε παράδοση ούτε ιστορική παρουσία και συνέχεια θα αναγνωρίζονται, κι όπου το άτομο θα διακρίνεται πλέον από τα υπόλοιπα μόνο από το ύψος της καταναλωτικής δαπάνης. Εάν δεν αντιδράσουμε βοηθώντας, θα καταργηθεί κάθε αυτοσυνειδησία που προϋποθέτει υπέρβαση του εγκόσμιου και παροντικού και, άρα, η χριστιανική πίστη- θα καταργηθεί κάθε ταυτότητα που προϋποθέτει ιστορικές και άρα υπερατομικές ρίζες.

Μέσα στη νύχτα της ναζιστικής Κατοχής, ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να βάλει ενέχυρο όλη την περιουσία της Εκκλησίας μας, ακίνητα, ναούς, μοναστήρια, τάματα, καντήλια, ράσα, βυζαντινές εικόνες αξίας, να πάρει τους σταυρούς από τα στήθη των επισκόπων, και όλα μαζί να τα βάλει ενέχυρο για να βρει λεφτά και στάρι να ταΐσει τα Ελληνόπουλα. Αυτή είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, και είναι εκτός τόπου να πιστεύει κανείς ότι δεν θα κάνει το ίδιο αν χρειαστεί, προκειμένου να σώσει και να στηρίξει την ψυχή της Ελλάδας.

Κανείς «ξένος παράγων» και καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να έχει το ανάστημα να υπαγορεύει μέτρα που θίγουν την πιο καίρια πτυχή της λαϊκής ευαισθησίας, τη βίωση της ιστορικότητας. Από αυτή τη βίωση μπορεί να αντλήσει αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια ως λαός, από αυτήν αντλεί δυνάμεις δημιουργίας. Και ας γίνει σε όλους κατανοητό ότι δεν είναι οι εθνικιστές αυτοί που αντιδρούν στην επιχειρούμενη παραχάραξη της Ιστορίας. Είναι η συλλογική συνείδηση που αντιδρά στη μεθοδευμένη αλλοίωση της μνήμης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικές επιδιώξεις. Και είναι τιμή για τον λαό μας η αντίδραση στην ι,σοπέδωση, διότι, άλλως, η παραχάραξη της Ιστορίας θα περνούσε, η λοβοτομή της εθνικής μνήμης θα γινόταν, και θα ακολουθούσε άνετα πλέον η απόρριψη του ελληνικού έθνους στους Καιάδες της Ιστορίας.

Οι ταυτότητες είναι μόνο η αρχή 11/10/2000

Αυτή την ώρα έχουμε την αίσθηση ότι κρίνεται η θέση της ορθοδόξου Εκκλησίας μέσα στο κράτος των Ελλήνων, ενώ δεν αποκρύπτεται η προσπάθεια κάποιων κυβερνητικών κύκλων να διαχωρίσουν το κράτος από τη θρησκεία και, τελικά, να αποθρησκειοποιήσουν όχι μόνο τη δημόσια αλλά και την εθνική και την κοινωνική ελληνική ζωή. Μέχρι τώρα λέγονταν και γράφονταν μερικά πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή από μοναχικούς, συνήθως στρατευμένους, επιστήμονες ή δημοσιογράφους, που έτρεφαν με τα κείμενα τους την ψευδαίσθηση ότι τάχα υπάρχει υστέρηση δημοκρατίας στην Ελλάδα, επειδή αυτή για τους γνωστούς ιστορικούς και παραδοσιακούς λόγους έχει τη στενή σχέση με την ορθοδοξία. Τώρα όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Οι κύκλοι της άθεης ιντελιγκέντσιας —και όχι μόνον αυτοί— απέκτησαν τώρα κυβερνητική φωνή και δύναμη και παρέσυραν τον πρωθυπουργό.

Επιδιώκεται εντός και εκτός Ελλάδος η άμεση αποδυνάμωση όλων των ηθικών δυνάμεων που αντιστρατεύονται τη νέα τάξη πραγμάτων του παγκοσμιοποιητικού χυλού, καθώς και η διαμόρφωση ενός εφιαλτικού μέλλοντος του ατομοκεντρικού μετανθρώπου, στον βαθμό που θα επεκτείνονται οι γενετικές μεταλλάξεις και η κατασκευή μηχανισμών «συνεπαφής» ζωντανών ιστών και μηχανικών κατασκευών. Με άλλα λόγια, επιχειρείται σήμερα στη χώρα μας μια απόρριψη του ελληνισμού των τριών μεγάλων περιόδων. Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Νέος Ελληνισμός, και περιορισμός του ελληνικού έθνους σε μιαν άχρωμη «πολυ-πολιτισμική κοινωνία».

Παράλληλα, επιχειρείται με πείσμα η απόρριψη του ρόλου της Εκκλησίας στους αιώνες της δουλείας και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και σε όλους τους αγώνες του λαού μας, αλλά και στη σύγχρονη κοινωνία, και η πρόταξη του ρόλου του Διαφωτισμού, παραγνωρίζοντας ότι ακόμη και οι περισσότεροι από τους Έλληνες διαφωτιστές ήταν κληρικοί της Εκκλησίας. Ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου βιασμού της ιστορικής αλήθειας επιχειρείται να αναδειχθεί η νεοελληνική ταυτότητα ως μονοδιάστατα πολιτειακής μορφής υπόθεση, γεγονός που πολύ πιο εύκολα θα προετοιμάσει τη συγχώνευση του ελληνικού λαού σε ένα δυτικοευρωπαϊκό αφομοιωμένο στο παγκοσμιοποιημένο μεγακράτος. Κατά συνέπειαν, όπως από την αρχή διακηρύξαμε, το ζήτημα των αστυνομικών ταυτοτήτων είναι η απαρχή σειράς μέτρων που θα ακολουθούσαν, αν δεν υπήρχε και αν δεν υπάρχει η δι’ επιχειρημάτων λελογισμένη αντίδραση της Εκκλησίας.

Το είπαμε από την αρχή ότι με τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες επιχειρείται συστηματικός αποχριστιανισμός του κράτους των Ελλήνων, με κατεύθυνση την ίδια την κοινωνία και, κατ’ επέκταση, το έθνος.

Οι πρακτορίσκοι της αθλιότητας 5/12/2003

Σήμερα, οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν πλειάδα προβλημάτων βιοπορισμού, κυρίως, αλλά και αξιοπρέπειας. Δεν έχουν πολύ καιρό για να φιλοσοφήσουν και να στοχαστούν. Προτιμούν την έτοιμη ύλη που τους προσφέρουν οι πρακτορίσκοι της αθλιότητας. Ωστόσο, η ύλη αυτή είναι εν πολλοίς άχυρα και «κούφια καρύδια», σπονδή στη φθορά και την αλλοτρίωση. Τώρα, είναι καιρός ανάκαμψης.

Έρχεται η πολτοποίηση και ο αφανισμός 1/1/2000

Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα των ταυτοτήτων, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτοί που το δημιούργησαν, δηλαδή οι άνθρωποι της εξουσίας, είναι αριστοτέχνες στην επιστημονική σύλληψη του σκοπού που επιδιώκουν, τα δε ΜΜΕ καλύπτουν το θέμα με εκπληκτική προσαρμογή στις απαιτήσεις της στρατηγικής που καταστρώθηκε για να εξουδετερώσει την επιρροή της Εκκλησίας στον λαό μας.

Η εφαρμογή του πιο πάνω σχεδίου επιδιώκει να μας μετατρέψει, μέσα στη γενέθλια γη μας, σε μετανάστες, στερημένους από τη θαλπωρή της πνευματικότητας που η ορθόδοξη πίστη μας χάρισε. Η επιδιωκόμενη μετατροπή του κράτους σε «άθρησκο» και ουδέτερο απέναντι στην Ορθοδοξία είναι αντίθετη με την ανάγκη που νιώθει κάθε Έλληνας να στηριχτεί σε κάποια μόνιμα και σταθερά ερείσματα για να επιβιώσει. Η εξουσία ανάγκασε τον Νεοέλληνα να μπει σε μια περιπέτεια που του κοστίζει όχι μόνο την ψυχική του ηρεμία και γαλήνη, αλλά και τον κίνδυνο να δει τα ερείσματα του αυτά να καταρρέουν κάτω από την πίεση των εκσυγχρονιστών. Και μετά, έρχεται η πολτοποίηση και ο αφανισμός. Όποιος δεν τα καταλαβαίνει αυτά είτε ζει σε

Η διάλυση της οικογένειας 25/9/2004

Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από την καταστροφή της οικογένειας και το «πέταγμα» των παιδιών στους τέσσερις ανέμους. Ας μην κλείνουμε τα μάτια. Το εύκολο διαζύγιο, οι ελεύθερες συμβιώσεις, η φυγοτεκνία, η εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης, η καταθλιπτική ατμόσφαιρα και η γκρίνια στο σπίτι, η αδιαφορία προς τα παιδιά, η αλόγιστη πολυτέλεια είναι σαράκια που, τελικά, κατατρώγουν τα οικοδόμημα που ονομάζεται οικογένεια.

Δεν θέλουμε να εξευτελιστούμε ως Έλληνες 24/3/2001

Η Ευρώπη, έχει λεχθεί, στερείται σήμερα οράματος. Οι Έλληνες δεν δικαιούμαστε να το λέμε για τον εαυτό μας. Γιατί τα οράματα τα δικά μας είναι μέσα στην ορθοδοξία μας, είναι μέσα στην παράδοση μας, είναι μέσα στην Ιστορία μας· και δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να τα βρούμε. Με αυτά τα οράματα θα ζήσουμε, όπως έζησαν οι πατέρες μας, και με αυτά τα οράματα θα σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία.

Εμείς οι Έλληνες, σήμερα, που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα μέσα στη ζωή μας, εμείς οι Έλληνες που βλέπουμε ότι τα τύμπανα του πολέμου ηχούν εκεί πιο πάνω από τα βορινά μας σύνορα, εμείς οι Έλληνες οι οποίοι βλέπουμε ότι υπάρχει ανάγκη να αποκαταστήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή, εμείς οι Έλληνες που πιστεύουμε στον Θεό κατανοούμε ότι δεν μπορούμε χωρίς τον Θεό να σωθούμε και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία ειδοποιά της πνευματικής και της εθνικής μας ταυτότητας, από τη θρησκεία μας, από τη γλώσσα μας, από τους θεσμούς μας, από την οικογένεια μας, απ’ όλα αυτά τα οποία συνθέτουν αυτό το οποίο ονομάζουμε ελληνορθόδοξη παράδοση. Αυτή η παράδοση έσωσε αυτόν τον τόπο. Και δεν δικαιούται κανένας να λέγει και να διερωτάται τι τάχα είναι αυτή η παράδοση. Δεν είμαστε εμείς εχθροί αυτού του τόπου. Αντιθέτως, αγαπάμε τον τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε και δεν θέλουμε να εξευτελιστούμε- και δεν θέλουμε να χάσουμε την οντότητα μας και την ιδιοπροσωπία μας. Δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε από την παράδοση μας, γιατί ξέρουμε ότι αυτή έχει δοκιμαστεί μέσα στους αιώνες και έχει δώσει, ως καρπούς, την ενότητα του ελληνισμού, την ομογένεια του και την πνευματική του δύναμη και ισχύ, η οποία, σήμερα, παρά ποτέ άλλοτε, χρειάζεται σ’ αυτόν τον τόπο……        http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/01/blog-post_5551.html 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

         Στο 6ο κεφάλαιο ο Αγαθάγγελος αναφέρει:<<"ναι ,ναι ,ο Άγιος Μάρκος ,εκτρομάξει,αλλ'έστιν αντιφάρμακον υπέρ αυτού¨΄ ο εκ Κερκύρας[Άγιος Σπυρίδων]θαυμαστός συνήγορος τίθησιν έκπληξιν,και η του ετέρου πολλή αλλαζονία νικημένη καταπίπτει,και λαμπράς συνθήκας ειρήνης τελεί,και δοξολογούσα,ανυμνεί τον τροπαιούχον και βοηθόν άγιον.Ακούσας τούτων,διεννοούμην μικρόν,και ιδού είδον κατάφρακτον τινα πολεμιστήν,όστις είπε μου¨΄όλεθρον ποιούσιν οι οθωμανοί το Ιλλυρικόν[Ηπειρος] και η Παιωνία[Ουγγαρία]υπ'αυτών φεύγουσι,κοιλιαλγία δεινή έξει ταχέως την βασιλικήν γυναίκα,αύτη δυστυχώς αποστερείται της μονωτάτης αδελφής¨΄απόλυται ανελπίστως του Ετρούσκου[κατοικούσαν στην σημερινή κεντρική Ιταλία] η σύζυγος κλαύσαι την τύχη ουκ οφείλοι.">>Στο 9ο κεφάλαιο αναφέρει:<<"Ήκουον μιας λαμπρής φωνής από των βουνών προς τας Δουναβικάς όχθας,ούτω λεγούσης,εν πέντε και πεντήκοντα εστίν επηγγελμένον το τέλος των θλίψεων τη δε εβδόμη,ουκέτι εξόριστοι,ουκέτι ταλαίπωροι,επαναστρεφόμενοι εις τον του γένους κόλπον,ελεύσεσθε  αγαλλόμενοι,επειτά από των πατρικών φωλεών επάξω υμάς εις την αυτάρσκειαν.Η τριετής δυστυχία προσφέρει γαλήνη και εφ'υμάς των προαπελθουσών                                θλίψεων την καταύπασιν.Ο καταφρονήσας την κεφαλήν υμών,προνοήσει υπέρ του ιδίου κακού,αλλ' η μετάγνωσις ου βοηθεί.Υιε ανθρώπου,ένωσον το πεντηκοστόν πρώτον [51]τω τριακοστώ τέταρτω[34] και βλέψεις τον λογαριασμόν τέλειον.Ο Άγγελος,η Μαρία και ο Ιωάννης συν τω μεγάλω και πρωτομάρτυρι τω υπαρχώντι εξ υμών των τροφίμων αφιερωμένη,παρέχουσα την συνηγορίαν,αυτός ναί,ναι εις υψηλόν βαθμόν αναβήσεται η του γεννήτορος πίστις καταφανίσει την δυστυχίαν από των Γάλλων και σαρματών[και Γερμανών]" >> Μήπως η Γερμανία και η Γαλλία δεν είναι οι αρχηγοί της Ε.Ε.;Eπίσης γίνεται αναφορά με ημερολογιακό προσδιορισμό ότι όλη αυτή η θλίψη θα κρατήσει 5,5 χρόνια και το 7ο έτος δεν θα υπάρχουν εξόριστοι και ταλαίπωροι.Η δυστυχία αναφέρει θα κρατήσει 3 χρόνια.Την άνοιξη κλείνουμε 3 χρόνια στο Μνημόνιο.Ο Άγιος Μάρκος και ο Άγιος Σπυρίδωνας έζησαν την ίδια εποχή και μάλιστα γνωριζόντουσαν.Το Ιλλυρικό ξεκινά από την Αυλώνα της σημερινής Αλβανίας και φτάνει μέχρι την Πρέβεζα.Ο ποταμός Δούναβης είναι το σύνορο Ρουμανίας-Βουλγαρίας και επεκτείνεται μέχρι την Σερβία.Αν ενωθούν με μονούς αριθμούς[αναριθμητισμός]το 51 με το 34 δίνουν την χρονιά 1453 οπότε έπεσε στα χέρια των Τούρκων η Κωνσταντινούπολη.Aν όμως ενωθούν 5+1+3+4=13.[2013;]Αυτοί [Οι Τούρκοι]θα προνοήσουν πάλι για το ίδιο κακό,να μας επιτεθούν,αλλά αυτό δεν θα τους βοηθήσει.

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΕΙ

Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Λουκά, πολιούχο Λαμίας - Κοπή πίτας Συλλόγων Τριτέκνων και Αγίου Ηρωδίωνος


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχο της πόλεως Λαμίας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή ετόνισε ότι στην αναζήτηση του Ζακχαίου  πρώτος ανταποκρίθηκε ο Χριστός, ο οποίος πριν τον δει και του μιλήσει ο Ζακχαίος, τον κάλεσε να κατέβει από τη συκομορεά και να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, οπού έγινε πλήρης αποκατάσταση των αδικιών και προσωπική και οικογενειακή σωτηρία. Ο Θεός τόσο μας αγαπά, που όταν δει και ελάχιστη καλή προαίρεση προς αυτόν, πρώτος μας προσεγγίζει και μας αποκαλύπτει την αγάπη του.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώατος μετέβη στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Νομού Φθιώτιδος. Χαιρετίζοντας τις οικογένειες των τριτέκνων που είχαν κατακλίσει την αίθουσα, δήλωσε ότι αν δεν υποστηρίξει το κράτος την πολύτεκνη οικογένεια κινδυνεύει το έθνος να αφανισθεί. Πρώτιστο μέλημα των Κυβερνώντων πρέπει να είναι η στήριξη της οικογένειας, από την οποία εξαρτάτε το μέλλον της Πατρίδος.

Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων, παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλεως.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα  του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων», στα γραφεία του Συλλόγου.

Στην σύντομη προσλαλιά του, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου «Άγιος Ηρωδίων» για την όλη τους προσφορά και μάλιστα διότι έχουν εντάξει τις πνευματικές τους δυνάμεις στο πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτόνισε δε ότι μόνο εάν όλες οι πνευματικές προσπάθειες ενταχθούν στην Εκκλησία όπως ο Σύλλογος «Άγιος Ηρωδίων»  θα φέρουν πνευματικό αποτέλεσμα για τη σωτηρία των μελλών τους και την οικοδομή όλων των πιστών.Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που απήγγειλαν μικρά παιδιά και χριστιανικά τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου. 1 1
 

Κερκύρας: ''Οι παρακαταθήκες του Χριστόδουλου για αντίσταση ήταν επίκαιρες''.

0-kerkiras
                Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 μνημόσυνο με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. 
            Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος επεσήμανε ότι το μνημόσυνο αυτό αποτελεί και για την τοπική Εκκλησία οφειλόμενο  χρέος για έναν αληθινά μεγάλο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και για τον ίδιο ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον πνευματικό του πατέρα, ο οποίος του έδωσε και τους τρεις βαθμούς της ιερωσύνης.
             Χαρακτηριστικά τόνισε σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος: «Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αγάπησε την Αλήθεια στη ζωή του και αγωνίστηκε να την προσφέρει στο λαό. Είπε την αλήθεια για τη ζωή, για τον πολιτισμό, για όσα συνέβαιναν στον κόσμο, διακήρυξε την Αλήθεια του Χριστού και του Ευαγγελίου. Αγάπησε τον Χριστό και την Ελλάδα και αφιέρωσε τη ζωή του, ώστε όλοι οι Έλληνες να κατανοήσουν τι σημαίνει Ορθοδοξία, Παιδεία, Ιστορία, Γλώσσα, Πολιτισμός και πρωτίστως πίστη στο Χριστό. Όσο ανατρέχει κανείς στα κείμενά του διαπιστώνει την διορατική του ματιά. Ιδίως οι τελευταίες παρακαταθήκες του στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, λίγες ημέρες πριν την εκδημία του, αποτελούν αποδείξεις για το ότι διέβλεπε τι επρόκειτο να συμβεί στην πατρίδα και την κοινωνία μας και γι’  αυτό ο λόγος και το παράδειγμά του παραμένουν πάντοτε επίκαιρα».
               Ο Μητροπολίτης Κερκύρας διάβασε στο εκκλησίασμα σημεία από το τελευταίο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τονίζοντας τις δύο μεγάλες έννοιες:  αντίσταση και ανάκαμψη. 
Αντίσταση σε ό,τι μας αλλοτριώνει ως ανθρώπους. Αντίσταση σε ό,τι μας υποδουλώνει.
Αντίσταση σε ό,τι μας καθηλώνει μακριά από το Χριστό και την Ελλάδα, τα πνευματικά μας πρωτοτόκια. Και ανάκαμψη μέσα από την αντίσταση.
             Ανάκαμψη πνευματική, μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας. Και αυτή η ανάκαμψη θα φέρει και την κοινωνική αλλαγή, θα δώσει ελπίδα στο λαό μας.
            Εμφανώς συγκινημένος ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε κλήρο και λαό να συσπειρωθεί γύρω από την Εκκλησία στη δύσκολη εποχή και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και την παρακαταθήκη του «φωτεινού αγγέλου», όπως χαρακτήρισε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
          Πλήθος λαού ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου και ένωσε τις προσευχές του για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πρωθιεράρχου.          http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/15387-2013-01-27-14-15-27

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Τρίτος Ναός --Πότε θα πρέπει να κατασκευαστεί;

Η Αγία Γραφή διδάσκει ξεκάθαρα ότι ένας νέος ναός - ο οποίος θα ονομάζεται ο "Τρίτος Ναός" - θα κατασκευαστεί στο μέλλον. Ο πρώτος ναός ήταν αυτός που χτίστηκε από τον Σολομώντα και ο οποίος καταστράφηκε το 586 π.Χ.. Ο Δεύτερος Ναός (516 π.Χ. έως 70 μ.Χ.) χτίστηκε όταν οι Εβραίοι επέστρεψαν από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία κάθισε επεκτάθηκε πολύ και ήταν ωραιοποιημένο από τον βασιλιά Ηρώδη, όπως ο ναός ήταν ο ίδιος, αλλά δεδομένου ότι οι θυσίες δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ανακαίνισης και επέκτασης, ο νέος ναός εξακολουθεί να θεωρείται ο "Δεύτερος Ναός".

          Ο Τρίτος Ναός θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Θλίψης. Ο Προφήτης Δανιήλ αναφέρεται σε αυτό το ναό, όταν λέει ότι «ο πρίγκηπας που πρόκειται να έρθει" (ο Αντίχριστος) θα εισέλθει και θα σταματήσει τις θυσίες στη μέση της Επταετίας (Δανιήλ 9:27). Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι όταν φανερωθεί ο «άνθρωπος της ανομίας» θα βεβηλώσει το ιερό μπαίνοντας σε αυτό και δηλώνοντας τον εαυτό του ότι είναι Θεός (2 Θεσσαλονικείς 2:3-4). Ο Τρίτος Ναός αναφέρεται επίσης στο βιβλίο της Αποκάλυψης, όταν ο Ιωάννης είπε να μετρήσει - με συμβολικό τρόπο --λέγοντάς του να αξιολογήσει την πνευματική του κατάσταση (Αποκάλυψη 11:1-2).
             Αυτό εγείρει το ερώτημα ως προς το πότε ακριβώς ο ναός θα πρέπει να αποκατασταθεί. Η Βίβλος δεν αποκαλύπτει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το μόνο που λέει ότι είναι βέβαιο, ότι ο ναός θα υπάρξει όταν ο Αντίχριστος αποκαλύψει τον εαυτό του (2 Θεσσαλονικείς 2:3-4), και ότι θα είναι στη μέση της Επταετίας (Δανιήλ 9:27). Δεδομένου ότι αυτό θα είναι μόνο τρία και μισό χρόνια στην Επταετία, πολλοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ναός είναι πιθανό να αποκατασταθεί πριν από τη Θλίψη, γιατί πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο υπέροχο κτίριο να κατασκευαστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
              Αλλά το συμπέρασμα αυτό παραβλέπει το γεγονός ότι ο ναός μπορεί να αναστηθεί κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας! Αυτό συμβαίνει γιατί οι Εβραίοι σχεδιάζουν να ανεγείρουν ένα ναό , όπως η σκηνή του Μωυσή, και ότι είναι έτοιμοι να το πράξουν ανά πάσα στιγμή. Τα" πάντα" έχει ετοιμαστεί. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο προσωρινός ναός που είναι συσκευασμένος, θα επαναλάβει τις θυσίες και στη συνέχεια θα αρχίσει την οικοδόμηση μιας πιο μόνιμης δομής γύρω και πάνω από το προσωρινό.
Solomon's Temple

                Επί του παρόντος υπάρχουν δύο σημαντικά εμπόδια για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού. Το ένα αναφέρεται στην τοποθεσία του. Ο επόμενος ναός μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στο σημείο που ήταν οι δύο προηγούμενοι ναοί , επειδή τα Άγια των Αγίων πρέπει να είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο. Αλλά κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα, που βρίσκονταν οι προηγούμενοι ναοί στο Όρος του Ναού. Οι περισσότεροι μελετητές θεωρούν ότι στάθηκε εκεί που βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου σήμερα. Το συμπέρασμα αυτό μπορεί να είναι λάθος, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ακριβής τοποθεσία χωρίς τη διεξαγωγή αρχαιολογικών ανασκαφών στο Όρος του Ναού, κάτι που σήμερα απαγορεύεται από τους μουσουλμάνους. Εάν ο τρίτος Ναός πρόκειται να κατασκευαστεί, εκεί που είναι ο Θόλος του Βράχου τώρα, τότε η μουσουλμανική δομή πρέπει πρώτα από όλα να αφαιρεθεί είτε από τον άνθρωπο ή από τον Θεό. Θα μπορούσε, βεβαίως να πέσει στο έδαφος με ένα σαμποτάζ, ή θα μπορούσε να καταστραφεί από έναν σεισμό.
              Το δεύτερο εμπόδιο είναι η στάση του εβραϊκού λαού και των ηγετών τους. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει επιθυμία μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός τρίτου ναού. Ο μέσος όρος του Ισραήλ είναι πολύ κοσμικός. Ξέρει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τρίτου ναού θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσο πόλεμο με τους μουσουλμάνους. Μόνο μια χούφτα των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων έχουν ένα πάθος για τον τρίτο Ναό. Είναι αυτοί που έχουν κάνει όλες τις προετοιμασίες. Αλλά δεν έχουν την λαϊκή υποστήριξη. Κάτι θα πρέπει να συμβεί για να δημιουργήσει ένα κύμα εθνικιστικής υπερηφάνειας που θα απαιτήσει ένα νέο ναό. Αυτό το καταλυτικό γεγονός θα μπορούσε να είναι η ανακάλυψη της Κιβωτού της Διαθήκης.
              Υπάρχει μια σαφής πιθανότητα ότι οι αρχαίοι ναοί δεν βρίσκονταν εκεί που είναι και ο Θόλος του Βράχου σήμερα. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η θέση τους ήταν στα βόρεια της Dome και ότι το θυσιαστήριο ήταν στο εσωτερικό του θόλου, ήταν αυτός που ο Σολομώντα έχτισε "στη μέση του δικαστηρίου" για να χειριστεί τις χιλιάδες των ειδικών θυσιών που πρόσφερε στον Κύριο την ημέρα που ο πρώτος ναός ήταν αφιερωμένος (2 Χρονικών 7:7). Αν αυτό είναι έτσι, τότε" Ο Τρίτος Ναός" θα μπορούσε να κατασκευαστεί βόρεια του Θόλου του Βράχου, βάζοντας το Dome στο Δικαστήριο των εθνών. Αυτό μπορεί να είναι η λύση που θα βρεθεί όταν ο Αντίχριστος θα έρθει , όταν θα διαπραγματεύεται μια ειρήνη μεταξύ των Εβραίων και των Αράβων (Δανιήλ 9:27).
             Για να συνοψίσουμε, είναι σίγουρο ότι πρόκειται να κτιστεί ένας τρίτος ναός. Είναι πιθανότατα να ανεγερθεί στην αρχή της Επταετίας, με τη μορφή ενός ναού σκηνή, όπως η σκηνή του Μωυσή. Μια πιο μόνιμη δομή στη συνέχεια θα κατασκευαστεί γύρω και πάνω από αυτό. Ο Αντίχριστος θα βεβηλώσει το ναό στη μέση της Επταετίας.
                Ο Τρίτος Ναός θα καταστραφεί πριν την Δευτέρα Παρουσία του Ιησού. Ο μεγάλος σεισμός εκείνη τη στιγμή θα αλλάξει ριζικά την τοπογραφία της Ιερουσαλήμ και όλη τη γη (Αποκ. 6:12-17). Στην Ιερουσαλήμ θα οδηγήσει στην παροχή μιας πολύ μεγάλης περιοχής σε επίπεδο που η Χιλιετής Ναός θα κατασκευαστεί. Αυτός είναι ο ναός από τον οποίο ο Ιησούς θα βασιλεύσει πάνω σε όλη τη γη. Αυτό περιγράφεται λεπτομερώς στον Ιεζεκιήλ 40-46.         http://www.lamblion.com/articles/articles_jews10.php       ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.