Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αποκάλυψη είναι προ των πυλών.

      Κάποιος δεν πρέπει να είναι μέντιουμ για να ξέρει ότι οι πιο σκοτεινές μέρες κόσμου είναι στη γωνία. Υπάρχουν γεγονότα που αποτελούν την τέλεια καταιγίδα. Είμαστε αντιμέτωποι με την πιθανή προοπτική του  Τρίτου Παγκόσμιου Πόλεμου στη Μέση Ανατολή. Η Αμερική στέκεται πάνω στο χείλος της ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης. Οι μηχανισμοί για μια βίαιη επίθεση με ψευδή σημαία έχουν τεθεί σε κίνηση και θα μπορούσε να συμβεί μέσα στις επόμενες 45 ημέρες. Η ολική καταστροφή του Συντάγματος είναι στο χέρι και οι νομικοί μηχανισμοί και οι κανόνες για τη ζωή σε μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική είναι σαφώς στη θέση τους. Στην επιφάνεια, φαίνεται ότι η μοίρα της Αμερικής είναι σφραγισμένη.
           Οι κεντρικοί τραπεζίτες πρόκειται να κάνουν το πόλεμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η CIA backed αντάρτες της Συρίας οργάνωσαν μια ψευδή με χημικά όπλα σημαία στην επίθεση τον περασμένο χειμώνα στο Χαλέπι. Και σταδιακά, απλά, μια άλλη χημική επίθεση όπλων στη Δαμασκό τον Αύγουστο. Κάθε επίθεση σχεδιάστηκε για να κατηγορήσει ψευδώς τον  Σύριο ηγέτη, Άσαντ, για τις επιθέσεις και χρησίμευσαν ως πρόσχημα για να φέρουν τις ΗΠΑ σε πόλεμο και τελικά να ανατρέψουν τον  Άσαντ. Αυτό έγινε για να έχουν στη συνέχεια μετά τη Συρία ,να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για να εισβάλει στο Ιράν.
      Η ενοποίηση της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερου εμπορίου είναι ο τελικός στόχος των κεντρικών τραπεζιτών. Η Συρία και το Ιράν είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός του ελέγχου της Τράπεζας  των Διεθνών Διακανονισμών και, όπως συνέβη στο Ιράκ και τη Λιβύη, αυτό είναι απαράδεκτο, για τους κεντρικούς τραπεζίτες. Όταν οι ηγέτες δεν συνθηκολογήσουν με τις κεντρικές τραπεζες θα πεθάνουν. Ο Άσαντ της Συρίας είναι ο επόμενος.
         Ο Πούτιν ανέτρεψε προσωρινά την προγραμματισμένη επίθεση του Ομπάμα τη Συρία.
     Putin temporarily thwarted Obama's planned attack upon Syria.     Η Ρωσία και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης ανέτρεψαν με επιτυχία τις δικαιολογίες του  Ομπάμα για επίθεση στη Συρία, τουλάχιστον προσωρινά. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει γυρίσει την πλάτη και ταπεινώθηκε δημοσίως. Ο Ομπάμα και οι κεντρικοί κυρίως ¨"μαριονέτες "  τραπεζίτες χρειάζονται απεγνωσμένα ένα παιχνίδι που θα αλλάξει την εκδήλωση, προκειμένου να πάρουν τις ΗΠΑ στρατιωτικά στη Συρία για λογαριασμό των κεντρικών τραπεζιτών. Οι δύο προηγούμενες χορηγίες της CIA,με " ψευδείς σημαίες " με χημικά όπλα σε επιθέσεις, στη Συρία, δεν κάνουν το κόλπο. Ως εκ τούτου, κάτι ισχυρότερο είναι απαραίτητο. Κάτι που απαιτείται για το αμερικανικό εσωτερικό μέτωπο που θα σχεδιαστεί για να ωθήσει τη βούληση του λαού σε αποδοχή για τον ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Συρία και το Ιράν και τελικά με το προτεκτοράτο των εθνών τους, την Κίνα και τη Ρωσία. Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι λίγο πολύ ένα τέχνασμα πόνυ και για το λόγο αυτό η "ψευδής επιλογή σημαία" είναι πιθανόν η μόνη επιλογή. Έχω βάσιμες υποψίες ότι μια "ψεύτικη επίθεση σημαία", ή μια σειρά από" ψευδείς επιθέσεις σημαίας" εδώ σε αμερικανικό έδαφος, είναι πιθανές, και δεν έχουμε πολύ χρόνο να περιμένουμε. Αφού διαβάσετε τις ακόλουθες πληροφορίες από την FEMA και το DHS , θα είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κάτι πολύ μεγάλο δεν είναι στη γωνία.
          Καθώς μπαίνουμε στον επικίνδυνο «έκπληξη Οκτώβριο" περίοδο κατά την οποία βλέπουμε όχι λιγότερο από εννέα μεγάλες ασκήσεις καταστροφή ή την κορύφωση της ετοιμότητας σε περιπτώσεις καταστροφών με ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Μια σαφή εικόνα έχει αρχίσει να αναδύεται. Και όταν τα γεγονότα αυτά φαίνονται παράξενα παρόμοια με το παρελθόν" ψευδή γεγονότα της σημαίας", θα είμαστε ανόητοι και δεν πρέπει να περιμένουμε για το άλλο παπούτσι να πέσει.
           Ποιος μπορεί να ξεχάσει την 11/9, τις βομβιστικές επιθέσεις  στις 7/7 στο Μαραθώνιο της Βοστώνης  Όλα ξεκίνησαν, με ασκήσεις και όλα αυτά τα γεγονότα τελικά μεταμορφώθηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες ήταν ταυτόσημες με τις ασκήσεις που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν το επερχόμενο γεγονός; Υπάρχουν πολλά από αυτά τα πιθανά γεγονότα που έρχονται στις επόμενες έξι εβδομάδες.
                           arfalse flag goeringe
          Οι   εμπιστευτικές πηγές μου, μου λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ μια τέτοια πληθώρα γυμνασίων για καταστροφές και την ετοιμότητα που εκτελούνται από το DHS και την FEMA σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πήγα πίσω από την FEMA και το DHS στις ιστοσελίδες τους  και συμφωνώ με τις πηγές μου. Συνήθως, αυτές οι ασκήσεις καταστροφής διαχωρίζονται από τουλάχιστον 4-6 μήνες. Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα εκπαίδευσης που είναι ενεργά όλη την ώρα, αλλά οι ασκήσεις καταστροφής στον τομέα είναι σπάνιες, δεδομένου ότι είναι τόσο χρονοβόρες και δαπανηρές για τη διεξαγωγή. Περαιτέρω, αυτές οι ασκήσεις συνήθως χρειάζονται εταιρική και διαδημοτική συνεργασία. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα εμπόδια, είναι απολύτως παράλογο το γεγονός ότι αυτές οι πολλές δραστηριότητες ετοιμότητας και πραγματικές ασκήσεις καταστροφής θα συνέβαιναν τόσο κοντά η μία  στην άλλη. Γιατί η βιασύνη; Θα πρέπει να πω ότι κάτι κακό με αυτό τον τρόπο έρχεται.

 Έξι εβδομάδες με μεγάλο  κίνδυνο βρίσκονται μπροστά μας.             http://thecommonsenseshow.com/2013/09/30/the-apocalypse-is-upon-us/     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ THE COMMONSENSE SHOW:Corfiatiko.blogspot.com.

Ο Οκτώβριος έκπληξη των Iλουμινάτι! Ξυπνήστε άνθρωποι, ο χρόνος είναι κοντά (Video).

Στο βίντεο που ακολουθεί, αρχικά από την τηλεόραση Σοκ Tuth, δείχνουν τα σημάδια για το τι έρχεται, συμπεριλαμβανομένης της υπερθέρμανσης του στρατιωτικού νόμου, την αύξηση των "ασκήσεων" στις αμερικανικές πόλεις, τις μαζικές αγορές πυρομαχικών, σημείου αυτού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα FEMA στρατόπεδα, και πολλά άλλα, όλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον "Οκτώβριο έκπληξη των Iλουμινάτι".
Ο χρόνος είναι λίγος, σύμφωνα με αυτό το βίντεο, να δείτε, να ακούσετε, να μάθετε και να προετοιμαστείτε.            











  http://wwwwakeupamericans-spree.blogspot.com/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WAKE UP AMERICANS-SPREE.BLOGSPOT.COM.:Corfiatiko.blogspot.com.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ.


(Συμπλήρωμα 02/11/2011) :

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ



Πριν ενάμιση χρόνο περίπου είχα πληροφορηθεί για την ύπαρξη μίας κασσέτας όπου ο γέροντας Ιωσήφ του Βατοπαιδινού έκανε αναφορά για τα επερχόμενα με μεγάλη σαφήνεια. Την κασσέτα την είχε κάποια κοπέλα - εάν θυμάμαι καλά η ΜΑΡΙΑ - στην Αθήνα αλλά παρ' όλες τις προτροπές ν' ανέβει στο διαδίκτυο δεν έγινε κάτι για διάφορους λόγους.
Πριν ένα χρόνο και δυο μήνες περίπου πήρα την πρωτοβουλία σε ένα φόρουμ που είμασταν και συζητούσαμε γι' αυτά να θέσω το θέμα ώστε να μάθουμε όλοι τι λέει επιτέλους αυτή η κασσέτα. Μετά κόπων και βασσάνων κι αφού η διαδικασία πέρασε από μύρια κύματα, ο αγαπητός φίλος Romanos (blog "OIMOΣ") κατάφερε και ψηφιοποίησε την κασσέτα και την ανέβασε στο διαδίκτυο σε τρία μέρη.
Εκεί μέσα ο γέροντας Ιωσήφ αναφέρει απίστευτα πράγματα ενώ αυτολογοκρίνεται και δεν λέει για όλα γιατί, όπως αναφέρει, "δεν θα τ' αντέξετε!"...
Η κασσέτα χρονολογείται πριν το 2000... και ο γέροντας κάνει σαφή αναφορά για τα εξής :
1ο - Θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία
2ο - Θα αποσυρθεί το ξένο κεφάλαιο
3ο - Θα απολυθούν οι υπάλληλοι
(Σ' αυτό το σημείο η κασσέτα έχει "κοπεί" για να αφαιρεθεί κάτι πολύ σημαντικό το οποίο όμως ίσως ο κόσμος δεν θα άντεχε να μάθει...)
4ο - Πάνω στην αναμπουμπούλα που θα δημιουργηθεί θα μας κάνουν πρόκληση οι Τούρκοι...
Είναι απίστευτη η ακρίβεια των λόγων του και είναι εμφανείς οι αντιστοιχίες με ότι συμβαίνει σήμερα!
Πολιτειακή ανωμαλία συνιστά ήδη το Μνημόνιο - όντας αντισυνταγματικό - αλλά μήπως συμβεί κάτι πιο έντονο στο αμέσως επόμενο διάστημα;
Η απόσυρση του ξένου κεφαλαίου νομίζω πως έχει σχέση με την καταβολή κάποιας δόσης - λόγω της πολιτειακής ανωμαλίας;
Εφ' όσον δεν καταβληθεί κάποια επόμενη δόση η απόλυση των υπαλλήλων φαντάζει αυτονόητη καθώς και η αναμπουμπούλα που θα δημιουργηθεί πάνω στην οποία θα μας κάνουν την πρόκληση οι Τούρκοι.
Οψόμεθα...

Το επίμαχο απόσπασμα, το έχουν κάνει από την ιστοσελίδα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ" ένα μοναδικό βίντεο :
Τα τρία ψηφιακά κομμάτια της κασσέτας :

http://hggiken.pblogs.gr/2011/07/h-kasseta-me-tis-prorrhseis-toy-geronta-iwshf-toy-batopaidinoy.html

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!!!


Ο Γέροντας Παΐσιος
προέβλεψε   ε π α κ ρ ι β ώ ς   τη σημερινή Κρίση!!!
ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΚΟΣΜΟ...
  δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
            Μεγάλο παραμένει σε Ελλάδα και εξωτερικό το ενδιαφέρον για τα λεχθέντα του γέροντα Παϊσίου, που προέβλεψαν πριν από πάρα πολλά χρόνια τα σημερινά δραματικά γεγονότα στην πατρίδα μας, αλλά και στον κόσμο! Πράγματι, διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, εκτιμούν τα μέγιστα τον αξέχαστο Αγιονορείτη γέροντα και μελετούν την παρακαταθήκη-θησαυρό που μας άφησε! Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τον απλό λαό – που πάντοτε έχει βαθιά μες στην καρδιά του τη μεγάλη μορφή του Παϊσίου – αλλά και για ειδικούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που και οι ίδιοι παραμένουν έκθαμβοι μπροστά στο μεγαλείο του γέροντα!...


          Τεράστια η «γκάμα» θεμάτων, για τα οποία μίλησε ο γέροντας Παΐσιος. Αυτά τα θέματα καταγράφτηκαν κατά καιρούς από τους επισκέπτες του, που έμειναν συγκλονισμένοι από την προσωπικότητα του γέροντα, και είναι σήμερα κοινώς αποδεκτά και αποδεδειγμένα. Απέραντη όμως είναι και η θεματολογία των προφητειών που έκανε ο Παΐσιος, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότερο δικαιώνεται, σε σημείο μάλιστα πολλοί να λένε (ανοιχτά πλέον) ότι το πνεύμα των όσων με τη φώτιση του Θεού προείδε ταιριάζει απόλυτα στις δικές μας ημέρες, ημέρες που ουκ ολίγοι χαρακτήρισαν ακόμα και «εσχατολογικές»!
          Η απίστευτη οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα τον «πολιτισμένο» κόσμο της Δύσης αποτελεί αναμφίβολα ένα ζήτημα που αρκετοί ερευνητές αναζητούν μέσα στις παλαιότερες προβλέψεις χαρισματικών ατόμων (ανάμεσα στα οποία ξέχωρη είναι σίγουρα η θέση του Παΐσιου). Αναζητούν δηλ. οι σύγχρονοι προβληματισμένοι άνθρωποι να δουν τι ακριβώς ειπώθηκε από τους σοφούς του παρελθόντος για τις δύσκολες και χαλεπές εποχές μας, κατά πόσο αυτοί έπεσαν «μέσα» στα όσα προφήτεψαν και – βέβαια – κατά πόσο όλα όσα είπαν τότε μπορούν να μας είναι χρήσιμα στον δικό μας αγώνα της ζωής...
          Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικές από τις ρήσεις του Παϊσίου για τις σημερινές άθλιες ημέρες μας, που οδηγούν αρκετούς συνανθρώπους μας στην απόγνωση. Θα παραθέσουμε δε μόνο τα ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λεγόμενα του γέροντα (που κατέγραψαν σοβαροί άνθρωποι, διακεκριμένοι κοινωνικά) και όχι τα όσα αναπόδεικτα γράφονται – πολλές φορές ανεύθυνα – στο Διαδίκτυο, τα οποία θεωρούμε ως μη σοβαρά. Εξάλλου σε όλες μας τις έρευνες καταφεύγουμε σε έγκυρες πηγές και ουδέποτε ασχοληθήκαμε ή παραθέσαμε διάφορες «φημολογίες», «λόγια του αέρα» κτλ.
          Να τι λέει λοιπόν ο Παΐσιος για τις σημερινές δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε (πηγή μας το βιβλίο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου «Γέρων Παΐσιος»):
«Ο Θεός επιτρέπει να γίνη τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες... Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλόν όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν... Τώρα δεν πάμε να υπερασπισθούμε την Πατρίδα ή να αγωνισθούμε, για να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας... ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μια ιδεολογία. Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο... Πάντως, θα δούμε φοβερά πράγματα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Αποκ. ΚΒ΄ 11). Νοιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι, και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή-Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό».
Σημειώνουμε εδώ, ως μικρό σχόλιο, τη φοβερή πράγματι φράση του γέροντα Παϊσίου ότι «πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν»... Συνεπώς, οι μέρες μας είναι τρομακτικά δύσκολες, οι καιροί είναι ασύλληπτα πονηροί, γι’ αυτό και χρειάζεται ακόμα πιο δυναμικός αγώνας των πιστών, για να κατορθώσουν να διασώσουν το Πιστεύω τους και την ίδια τους την ψυχή! Πόσο μάλλον που ο Εχθρός μηχανεύεται συνεχώς τις πλέον ύπουλες και προηγμένες μεθόδους, για να παρασύρει τα «πρόβατα του Κυρίου» στον βούρκο, για να πάρει τις ψυχές των πιστών. Διότι ο τελικός σκοπός του είναι ένας και μοναδικός: να σκοτώσει ψυχές! Κάτι που έχει να κάνει με βαθύτατα μεταφυσικά μυστικά, που ξεκινούν από τις απαρχές κιόλας των αιώνων...
          Παραθέτουμε επίσης τα κάτωθι άκρως ενδιαφέροντα αποσπάσματα από κουβέντες που είχε ο Παΐσιος με πιστούς πριν από πολλά-πολλά χρόνια:
          «Θα συμβούν γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία, που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά-σιγά, αρκετά αρχίζουν και βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από τόσα χρόνια. Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση. Η παλαβωμάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθη ο ‘’υιός της απωλείας’’ (Β΄ Θεσσ. Β΄ 3). Θα γίνη τρελλοκομείο [...]. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούριο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνον, που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα (γρήγορα). Οικουμενισμός, κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων [...]. Θα γίνη μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώση. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη: ‘’Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδδας, εγώ είμαι ο Χριστός, που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός, που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων’’. Πέντε ‘’εγώ’’ θα έχει... Ο Αντίχριστος θα είναι ο αναμενόμενος, κατά κάποιον τρόπον, ενσαρκωμένος διάβολος, που θα παρουσιασθή στον ισραηλιτικό λαό ως Μεσσίας και θα πλανήση τον κόσμον. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μη συμβαίνη τίποτε. Γι’ αυτό λέγει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί (Ματθ. ΚΔ΄ 24 και Μάρκ. ΙΓ΄ 22)»...
          Όντως, παραπάνω από συγκλονιστική, φοβερή και τρομερή είναι η παραπάνω προφητεία του γέροντα!!! Τα όσα δε προείπε αρμόζουν τόσο πολύ στις μέρες μας, που πραγματικά κάνουν τον απλό άνθρωπο να ανατριχιάζει μπροστά στα κοσμοϊστορικά γεγονότα που πλησιάζουν πια με... υπερταχύτητα (!) και οδηγούν την ανθρωπότητα στην υπέρτατη κρίση από απαρχής αιώνων!... Τι να πρωτοσημειώσουμε άραγε από τα παραπάνω μοναδικά που είπε ο Παΐσιος; Τα περί «παλαβωμάρας» και «τρελλοκομείου», τα οποία είναι ήδη γύρω μας εμφανέστατα; Τα περί «οικουμενισμού» (έτσι αποκαλεί η θρησκεία μας την «παγκοσμιοποίηση»), που ήδη έχει επιβληθεί στον πλανήτη; Ή τα περί του βδελυρού Αντιχρίστου, που κάποτε (σύντομα;) θα εμφανιστεί ως... «Σωτήρας» της ανθρωπότητας, που θα ανακουφίσει τους πονεμένους από την Κρίση ανθρώπους, με ένα όμως αντάλλαγμα: να τον προσκυνήσουν σαν... «Θεό»;!... Ναι, στα παραπάνω ο Παΐσιος προέβλεψε επακριβώς τα σημερινά δεινά-επακόλουθα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αν και πολλοί φοβούνται ότι ακόμα βρισκόμαστε στο... «πρελούδιό» της και αναμένονται ΠΟΛΥ χειρότερα πράγματα τούδε και στο εξής!...
          Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τα παραπάνω λεχθέντα από τον ίδιο, ιδού τι είπε επίσης ο γέρων Παΐσιος για τη σημερινή ελληνική (οικονομική, ηθική, κοινωνική...) κρίση:
          «Εμείς σαν Έλληνες δεν κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς που θα κάνει ο Θεός τώρα κάτι, γιατί αλλιώς με μας χωριό δεν γίνεται. Θα τα βολέψει ο Θεός τα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να εργασθεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια. Πολλοί Άγιοι θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας, γιατί θα τους δίνονταν η ευκαιρία να αγωνιστούν πολύ. Και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας για να αγωνιστούν κι αυτοί. Εμείς δυστυχώς μένουμε έτσι». [η εν λόγω μαρτυρία περιλαμβάνεται στο βιβλίο του πρεσβύτερου Διονυσίου Τάτση «Ο γέροντας Παΐσιος»]
          Έτσι ακριβώς, όπως τα προείπε ο Παΐσιος, έχουν σήμερα τα πράγματα!!! Οι σύγχρονοι Έλληνες, βυθισμένοι μες στην κρίση, την απόγνωση και το αδιέξοδο, δεν δείχνουν καμία απολύτως διάθεση όχι μόνο να αγωνιστούν πραγματικά, αλλά δεν έχουν καν το κουράγιο να εργαστούν (σωματικά και πνευματικά)... Βλέπουν την Ελλάδα γύρω τους να γκρεμίζεται κι αυτοί μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με τους Ινδιάνους τον καιρό που τους εξαφάνισαν οι Ευρωπαίοι άποικοι: την ώρα που οι ξένοι έπαιρναν την πατρίδα τους, εκείνοι κάθονταν άπραγοι και άνεργοι, μεθυσμένοι, βαστώντας ένα μπουκάλι ουΐσκι στο χέρι! Έτσι πέθανε ο ινδιάνικος πολιτισμός άλλοτε... Έτσι άραγε θα πεθάνει και ο ελληνικός πολιτισμός;...

          Και κάτι τελευταίο. Παντού ακούμε για «Κρίση», «Κρίση» και πάλι «Κρίση». Είναι αναμφισβήτητα η λέξη της εποχής! Όμως, οφείλουμε να θημηθούμε, ότι για μέλλουσα «Κρίση» έκαναν λόγο τόσο η Αποκάλυψη του Ιωάννη όσο και πλήθος προφητών και αγίων!... «Κρίση» ήταν η ακριβής λέξη που χρησιμοποιούσαν, μιλώντας με πάθος και με δυναμισμό. Σαν να ήθελαν να μας... προειδοποιήσουν για «Κάτι»!!! Άρα; Χρειάζεται άραγε να ειπωθεί κάτι παραπάνω;... 
ΒΙΝΤΕΟ
Η πρόβλεψη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα απο τον γέροντα Παΐσιο
κ ο κρυφός σκοπός της επιβολή των νέων οικονομικών μέτρων κ των δυσβάστακτων φόρων.Απο την εκπομπή απόρρητα σενάρια με τον Σόλωνα Αμπατζή.
Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου «Σκεύος εκλογής» σελ. 421, που κυκλοφόρησε το 1996 και αναφέρεται στον Γέροντα Παΐσιο

http://volcanotimes.blogspot.gr/

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ὁ π. Ἀνδρέας Κονάνος ἀποκλειστικὰ στὸ Ρωμαίικο Ὁδοιπορικό: Θέλω μία Ἐκκλησία ἑλκυστική!

Θέλω μία Ἐκκλησία ἑλκυστική!

 
Ἀγαπητοὶ ἀναγνῶστες, 
ἀξιωθήκαμε γιὰ δεύτερη φορὰ (δὲς ΕΔΩ τὴν παλαιότερη συνομιλία μας)  νὰ συναντήσουμε καὶ νὰ συνομιλήσουμε μὲ τὸν γνωστὸ σὲ πολλοὺς ἀπὸ τὶς ἐκπομπές του στὴν Πειραϊκὴ Ἐκκλησία π. Ἀνδρέα Κονάνο.  Στὸ 25λεπτο βίντεο μπορεῖτε νὰ τὸν ἀκούσετε νὰ μιλᾶ γιὰ διάφορα θέματα τῆς σύγχρονης ἐκκλησιαστικῆς ζωῆς  ὅπως ἡ οὐσιαστικὴ σχέση τοῦ πιστοῦ μὲ τὴν Ἐκκλησία, ἡ προσέλκυση τῶν νέων στὴν θεία λατρεία καὶ ἡ ἐνεργὴ συμμετοχή τους σὲ αὐτή, ἡ ἀποφυγὴ τῆς τυπολατρείας καὶ τῆς ὑποκρισίας ἀπὸ τοὺς πιστούς, ἡ οἰκοδόμηση μίας ἀληθινῆς σχέσης μὲ τὰ μυστήρια καὶ πολλὰ ἄλλα. Θεωροῦμε ὅτι ἀξίζει νὰ ἀφιερώσετε λίγο ἀπὸ τὸν χρόνο σας γιὰ νὰ ἀκοῦστε καὶ νὰ προβληματιστεῖτε πάνω στὰ ζητήματα ποὺ σχολιάζει ὁ π. Ἀνδρέας καὶ ὅλοι μας νὰ λάβουμε νέες ἀποφάσεις προκειμένου νὰ ὠφεληθοῦμε καὶ νὰ ὠφελήσουμε πνευματικά. Καλή σας ἀκρόαση...              http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/09/blog-post_6067.html 

Μασῶνοι καὶ Ἰεχωβάδες ἔγραψαν κεφάλαια σέ βιβλίο θρησκευτικῶν μὲ τὴ σύμφωνη γνώμη τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου!



Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας
Ἡ πρόταση γιὰ ἀντικατάσταση τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν ἀπὸ ἕνα νέο μάθημα Θρησκειολογίας προκάλεσε, ὅπως ἦταν ἀναμενόμενο, νέο κύκλο ἀντιδράσεων σ᾽ ἕνα θέμα, ποὺ παραμένει σὲ ἐκκρεμότητα ἐδῶ καὶ δεκαετίες. Οἱ σκέψεις, ποὺ ἔχουν κατὰ καιροὺς διατυπωθεῖ, ξεκινοῦν ἀπὸ τὸν περιορισμὸ τῶν ὡρῶν διδασκαλίας τῶν Θρησκευτικῶν, περνοῦν στὴ μετατροπή τους σὲ μάθημα ἐπιλογῆς καὶ φτάνουν μέχρι τὴν ἀκραία θέση τῆς κατάργησής τους. Ὁ βασικὸς στόχος ὅσων ἐπαναφέρουν κατὰ καιροὺς στὴν ἐπικαιρότητα τὸ θέμα εἶναι ἕνας: νὰ περάσει ἀποκλειστικὰ στὸ ὑπουργεῖο Παιδείας, καὶ κυρίως στὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο ὁ ἔλεγχος τῆς διδασκαλίας τῶν Θρησκευτικῶν. Ἕνα αἴτημα μὲ τὸ ὁποῖο θὰ συμφωνοῦσα, ἂν ἤμουν πεπεισμένος ὅτι ἀποσκοποῦσε στὸ νὰ ὁδηγήσει τοὺς μαθητὲς μακριὰ ἀπὸ δογματισμούς, φανατισμοὺς καὶ κατηχήσεις. Εἶναι ὅμως ἔτσι;
Ἡ βουλευτὴς τῆς ΔΗΜ.ΑΡ. κυρία Μαρία Ρεπούση ἐπισήμανε τὴν ἀνάγκη ἀλλαγῆς τοῦ τρόπου διδασκαλίας τῶν Θρησκευτικῶν, ὥστε νὰ ἔχουν οἱ μαθητὲς τὴ δυνατότητα νὰ γνωρίσουν τὶς ἄλλες θρησκεῖες. Παρέλειψε (;), ὡστόσο, νὰ ἀναφέρει ὅτι κάτι τέτοιο συμβαίνει ἤδη στὶς τάξεις τοῦ Λυκείου, ὅπου τὰ βιβλία τῶν Θρησκευτικῶν περιλαμβάνουν κεφάλαια Θρησκειολογίας. Καὶ κάπου ἐδῶ ξεκινᾶ ἡ οὐσία τοῦ ζητήματος. Ποιὸς ἀποφασίζει γιὰ τὸ τί ἀκριβῶς διδάσκονται οἱ....
μαθητὲς τῶν ἑλληνικῶν σχολείων γιὰ τὶς ἄλλες θρησκεῖες;

Ὅπως ἀποκαλύπτουν σήμερα τὰ “Ἐπίκαιρα”, ἐνῶ καταδικάζεται ἡ “Ὀρθόδοξη κατήχηση”, τὴν ἴδια στιγμὴ ἐπιτρέπεται στοὺς ἐκπροσώπους τῶν ἄλλων θρησκειῶν (ἢ ὀργανισμῶν, ὅπως αὐτοαποκαλοῦνται) νὰ καθορίζουν ἐκεῖνοι τὸ περιεχόμενο τοῦ βιβλίου τῶν Θρησκευτικῶν, ποὺ διδάσκονται τὰ παιδιά μας στὸ σχολεῖο! Ἀκόμη καὶ σήμερα, ποὺ τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν γίνεται “ὑπὸ τὸν ἔλεγχο” τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, οἱ μαθητὲς τῶν ἑλληνικῶν σχολείων μαθαίνουν γιὰ τὴ Μασονία καὶ τοὺς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ ὅ,τι ἐπιθυμοῦν οἱ ἴδιοι οἱ Τέκτονες καὶ οἱ Χιλιοστὲς νὰ μάθουν – καί, μάλιστα, μὲ τὰς εὐλογίες τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου

Πῶς ξανάγραψαν τὸ βιβλίο τῶν Θρησκευτικῶν τῆς Α´ Λυκείου!

Ἀναφέρομαι στὸ βιβλίο τῶν Θρησκευτικῶν τῆς Α´ Λυκείου (πρώτη ἔκδοση 2000, ἀνανεωμένη ἔκδοση 2004), τὸ ὁποῖο περιλαμβάνει μία ἑνότητα γιὰ τοὺς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ (Χιλιαστὲς) καὶ μία γιὰ τοὺς Μασόνους. Πρὶν ἀκόμη μοιραστεῖ τὸ βιβλίο στὰ σχολεῖα, Χιλιαστὲς καί Τέκτονες ἀντέδρασαν ἔντονα καὶ ἀπαίτησαν ἀπὸ τὸ ὑπουργεῖο Παιδείας τὴν ἀλλαγὴ τοῦ περιεχομένου του. Τὸ ἁρμόδιο Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο ὄχι μόνο δέχτηκε τὸ αἴτημά τους, ἀλλὰ συνεργάστηκε στενὰ μὲ τοὺς ἐκπροσώπους τους γιὰ τὴ συγγραφὴ τῶν νέων κεφαλαίων.



Ἡ διαφωνία τῶν Χιλιαστῶν προκλήθηκε ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι οἱ συγγραφεῖς τοῦ βιβλίου τῶν Θρησκευτικῶν τῆς Α´Λυκείου δὲν ἀποδέχονταν τὴν ἀπόφαση τοῦ ὑπουργείου Παιδείας (Α3/108,98/6.10.99), μὲ τὴν ὁποία ἀναγνώριζε τοὺς “Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ” ὡς “Χριστιανούς”.

Τὸ γεγονὸς αὐτὸ προκάλεσε τὴν ἀντίδρασή τους καὶ μετὰ ἀπὸ αἴτημα ποὺ ὑπέβαλαν τὸ 2007 πρὸς τὸ Συνήγορο τοῦ Πολίτη –θέση ποὺ τότε κατεῖχε ὁ νῦν δήμαρχος Ἀθηναίων, κ. Γιῶργος Καμίνης–, τὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο δέχτηκε νὰ ἀποσύρει τὸ ἐπίμαχο κεφάλαιο καὶ νὰ τὸ ἀντικαταστήσει μὲ ἕνα διορθωμένο. Ποιός, ὅμως, ἐπιμελήθηκε τὶς διορθώσεις αὐτές; Οἱ ἴδιοι οἱ “Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ”!

Αὐτὸ ἀναφέρει ὁ σύμβουλος τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου κ. Σταῦρος Γιαγκάζογλου, σὲ ἄρθρο του μὲ τίτλο “Ἡ θεολογία τῆς ἑτερότητας καὶ τὸ θρησκευτικὸ μάθημα στὴν Ἑλλάδα”, ὅπου μεταξὺ ἄλλων παραδέχεται ὅτι “τὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο τοῦ ὑπουργείου Ἐθνικῆς Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων συνεργάζεται στενὰ μὲ ὑπηρεσίες καὶ φορεῖς θεσμικὰ κατοχυρωμένους (π.χ. Συνήγορος τοῦ Πολίτη), οἱ ὁποῖοι λειτουργοῦν ὑπὲρ τῆς προστασίας τῶν δικαιωμάτων κάθε θρησκευτικῆς μειονότητας καὶ στὸ ἑλληνικὸ σχολεῖο.

Πρόσφατο παράδειγμα ἀποτελεῖ ἡ ἐκ μέρους τοῦ Ἰνστιτούτου ἀλλαγὴ τοῦ περιεχομένου τῆς διδακτικῆς ἑνότητας στὸ βιβλίο τῶν Θρησκευτικῶν τῆς Α´ Λυκείου, ποὺ ἀφοροῦσε στοὺς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ: Οἱ τελευταῖοι, διαμαρτυρόμενοι μέσῳ τοῦ Συνηγόρου τοῦ Πολίτη γιὰ μειωτικοὺς χαρακτηρισμοὺς στὸ περιεχόμενο τῆς παραπάνω ἑνότητας, ζήτησαν τὴν ἀλλαγὴ καὶ τὴν τροποποίησή της.

Τὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο, κρίνοντας ὡς δίκαιο τὸ αἴτημα, προχώρησε στὴ συγγραφὴ καινούριας διδακτικῆς ἑνότητας μὲ νέα στοιχεῖα γιὰ τὴν Ὀργάνωση τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ, ποὺ προέρχονται σὲ μεγάλο βαθμὸ ἀπὸ ἔντυπα τῶν ἰδίων”.



Τί διδάσκονται οἱ μαθητὲς γιὰ τοὺς “Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ”

Ὅπως προκύπτει καὶ ἀπὸ τὶς σχετικὲς παραπομπὲς ποὺ ἀναγράφονται στὸ βιβλίο τῶν Θρησκευτικῶν τῆς Α' Λυκείου, τὸ ἐπίμαχο κεφάλαιο ξαναγράφτηκε μὲ κείμενα ἀπὸ τὸ περιοδικὸ τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ (Σκοπιά) καὶ μοιράστηκε στὰ ἑλληνικὰ σχολεῖα! Εἶναι πολὺ πιθανὸ οἱ θεολόγοι συγγραφεῖς τῆς ἀρχικῆς ἔκδοσης νὰ εἶχαν ὑποπέσει σὲ λάθος ἢ παραλείψεις, ὡστόσο δὲν ὑπάρχει καμία δικαιολογία γιὰ τὴν ἀπόφαση τοῦ ὑπουργείου Παιδείας νὰ ἐπιτρέψει στοὺς Χιλιαστὲς νὰ διαμορφώσουν ἐκεῖνοι τὸ περιεχόμενο τοῦ σχολικοῦ βιβλίου.

Τί μαθαίνει, λοιπόν, ὁ μαθητὴς τῆς Α´ Λυκείου στὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν γιὰ τοὺς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, μετὰ ἀπὸ αὐτὲς τὶς παρεμβάσεις, πού μάλιστα ἔγιναν ἐν ἀγνοίᾳ τῶν συγγραφέων;

Τὰ ἀποσπάσματα ποὺ ἀκολουθοῦν εἶναι ἐνδεικτικὰ -στὶς παρενθέσεις ὑπάρχουν οἱ πηγὲς ἀπ' ὅπου ἀντλοῦνται οἱ πληροφορίες, ὅπως αὐτὲς σημειώνονται στὸ σχετικὸ κεφάλαιο:

“Οἱ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ δίνουν ἔμφαση στὴ Γραφικὴ Μελέτη. Ἐπιδιώκουν νὰ συζητοῦν κάποιο χωρίο τῆς Ἁγίας Γραφῆς μὲ ὅσους ἐνδιαφέρονται (μὲ ἐπισκέψεις πόρτα πόρτα). Γι᾽ αὐτοὺς ἔχει ζωτικὴ σημασία νὰ βασίζονται οἱ πεποιθήσεις τους στὴν Ἁγία Γραφὴ καὶ ὄχι σὲ ἀνθρώ πινες θεωρίες ἢ θρησκευτικὰ σύμβολα πίστης*”. (*“Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ. Ποιοὶ εἶναι; Τί πιστεύουν;”, ἐκδ. Σκοπιά, Βιβλικὴ καὶ Φυλλαδικὴ Ἑταιρία, σ. 3).

“Γιὰ τοὺς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ τὸ μόνο ἀποδεκτὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ εἶναι Ἰεχωβᾶ. Ἔτσι, γιὰ νὰ ξεχωρίζουν ἀπὸ τὰ δόγματα τοῦ χριστιανικοῦ κόσμου υἱοθέτησαν τὸ 1931 τὴν ὀνομασία "Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ". Στὴν Ἑλλάδα, καθιερώθηκε ἀπὸ τοὺς ἴδιους τὸ ὄνομα "Ἐκκλησία τῶν Χριστιανῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ"”.

“Τὸ κείμενο τῆς Ἁγίας Γραφῆς, ποὺ κατεξοχὴν χρησιμοποιοῦν εἶναι ἡ Μετάφραση τοῦ Νέου Κόσμου, ἡ ὁποία ὁλοκληρώθηκε τὸ 1961 καὶ ἔγινε ἀπὸ τοὺς ἴδιους προκειμένου νὰ ἀξιοποιηθοῦν "τὰ ἀποτελέσματα τῆς πιὸ πρόσφατης λόγιας μελέτης καὶ νὰ εἶναι ἀνόθευτη ἀπὸ δόγματα βασισμένα σὲ παραδόσεις τοῦ Χριστιανικοῦ κόσμου*". Ὑποστηρικτικὸ ὑλικὸ γιὰ τὴ Γραφικὴ Μελέτη παρέχουν τὰ δύο δεκαπενθήμερα περιοδικά, Σκοπιὰ καὶ Ξύπνα”. (*Σκοπιά, 15/02/2006, σσ. 26 καὶ 29).

“Οἱ βασικὲς δοξασίες καὶ πρακτικές τους διαφέρουν πολὺ ἀπὸ ὅ,τι γενικὰ ἀποδέχονται οἱ χριστιανικὲς Ἐκκλησίες καὶ Ὁμολογίες, τόσο σὲ ζητήματα πίστης ὅσο καὶ σὲ ζητήματα ἑρμηνείας τῆς Ἁγίας Γραφῆς. Ἐντούτοις αὐτοπροσδιορίζονται ὡς "Χριστιανοί".

Ἂς γνωρίσουμε μερικὲς ἀπὸ τὶς διαφοροποιήσεις τους: Στὴ λατρεία τους, δὲν χρησιμοποιοῦν ὁμοιώματα (ἀγάλματα) ἢ εἰκόνες τοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας, τῶν ἁγίων. Ἐπίσης, ἀπορρίπτουν τὸ σύμβολο τοῦ Σταυροῦ, ὅπως τὸ γνωρίζουμε, ἐπειδὴ ὑποστηρίζουν ὅτι ὁ Ἰησοῦς πέθανε πάνω σὲ πάσσαλο καὶ ὄχι σὲ σταυρό.

Θεωροῦν ὅτι ἡ προσκύνηση τῶν εἰκόνων καὶ τοῦ Σταυροῦ εἶναι εἰδωλολατρικὴ πράξη καὶ προτρέπουν ὅσους υἱοθέτησαν τὴν ἀληθινὴ λατρεία καὶ ἔχουν ἀκόμη στὸ σπίτι τους εἰκόνες νὰ τὶς καταστρέψουν...

Δὲν δέχονται τὶς θρησκευτικὲς ἑορτές, ὅπως εἶναι ἡ ἀνάμνηση γεγονότων ἀπὸ τὴ ζωὴ τοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας, οἱ μνῆμες τῶν ἁγίων, ἐπειδὴ θεωροῦν ὅτι αὐτὲς δὲν θεμελιώνονται στὴν Ἁγία Γραφή*”. (*Σκοπιά, 15/02/ 2006, σελ. 29 καὶ τὶ διδάσκει ἡ Ἁγία Γραφή, σελ. 155-156).

“Στὴ σχέση τους μὲ τὸ Κράτος, οἱ Μ.τ.Ι. "ἀποδίδουν σὲ ὅλους ὅ,τι τοὺς ὀφείλεται" κατὰ τὴ βιβλικὴ παραγγελία, ὅπως οἱ ἴδιοι λέγουν. Σὲ ὅποια χώρα καὶ ἂν δραστηριοποιοῦνται ὀφείλουν νὰ τηροῦν ἄψογη καὶ ἀπαρέγκλιτη πολιτικὴ οὐδετερότητα καὶ νὰ εἶναι νομοταγεῖς. Στὸ πλαίσιο αὐτό: “Θεωροῦν ὅτι ὁ χαιρετισμὸς στὴ σημαία ἀφενὸς ἀντιφάσκει στὴν πολιτικὴ οὐδετερότητας ποὺ ἀκολουθοῦν καὶ ἀφετέρου ἰσοδυναμεῖ μὲ λατρεία εἰδώλου. Ἰσχυρίζονται, πάντως, ὅτι ἀναγνωρίζουν τὴ σημαία καὶ τὸν ἐθνικὸ ὕμνο ὡς ἐθνικὰ σύμβολα... Ἀναγνωρίζουν στὰ ἔθνη τὴν ἐξουσία νὰ συγκροτοῦν στρατεύματα καὶ νὰ ἀμύνονται. Οἱ ἴδιοι, ὅμως, ἀρνοῦνται ἔνοπλη συμμετοχὴ στὸ στρατὸ σὲ καιρὸ εἰρήνης ἢ πολέμου*...



Δὲν δέχονται τὴν ἰατρικὴ πρακτικὴ μετάγγισης αἵματος (Πράξ. 15,29). Ἡ θέση τους αὐτὴ δημιουργεῖ προβλήματα στὴν ἰατρικὴ κοινότητα, δεδομένου ὅτι οἱ ἀναίμακτες ἐναλλακτικὲς θεραπεῖες δὲν εἶναι παντοῦ καὶ πάντοτε ἐφικτές” (*Τί διδάσκει ἡ Ἁγία Γραφή, σελ. 148-149).

Τί διδάσκονται γιὰ τοὺς “Μασόνους”



Ἡ ἐνόχληση τῶν Τεκτόνων γιὰ τὸ ἴδιο θέμα ἐκδηλώθηκε πρὶν κἄν ἐκδοθεῖ τὸ βιβλίο! Σὲ ἐπιστολὴ ποὺ ἀπέστειλαν πρὸς τὸ ὑπουργεῖο Παιδείας (1998) ζητοῦσαν νὰ ἀφαιρεθεῖ τὸ κεφάλαιο ποὺ ἀναφερόταν στὴ Μασονία, αἴτημα ποὺ ἔγινε δεκτὸ ἀπὸ τὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο.

Ἔπειτα ἀπὸ διαβουλεύσεις μὲ τοὺς συγγραφεῖς του, οἱ ἄνθρωποι τοῦ Ἰνστιτούτου ἀποφάσισαν νὰ ξαναγραφτεῖ τὸ ἐπίμαχο κεφάλαιο, μὲ στοιχεῖα ποὺ θὰ ἔδιναν οἱ ἴδιοι οἱ Τέκτονες καὶ στὴ συνέχεια νὰ παρατεθοῦν οἱ θέσεις τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, (ἡ ὁποία θεωρεῖ τὴ Μασονία θρησκεία μὲ δεδομένο ὅτι οἱ τεκτονικὲς Στοὲς ἔχουν ἔντονο θρησκευτικὸ χαρακτήρα).



Ἔτσι, οἱ 16χρονοι μαθητὲς τῆς Α' Λυκείου, μεταξὺ ἄλλων, διδάσκονται ὅτι: “Ἡ Μασονία ἢ Μασονισμὸς ἢ Τεκτονισμὸς εἶναι μία παγκόσμια ὀργάνωση, ποὺ ἐμφανίζεται κατὰ τὸ Μεσαίωνα στὴ Δυτικὴ Εὐρώπη. (...) Ἡ πρώτη ἐπίσημη ἀναγνώριση τῆς Μασονίας ἔγινε τὸ 1717 στὴν Ἀγγλία. (...) Στὴ συνέχεια ἐξαπλώθηκε στὴν ὑπόλοιπη Εὐρώπη καὶ σ᾽ ὅλο τὸν κόσμο, ἱδρύοντας Στοὲς καὶ διεισδύοντας στὴν πολιτικὴ καὶ κοινωνικὴ ζωὴ κάθε χώρας. Στὴν Ἑλλάδα ἱδρύθηκε ἡ "Μεγάλη Στοὰ τῆς Ἑλλάδος" ὑπὸ τὸν τίτλο "Γαληνότατη Μεγάλη Ἀνατολὴ τῆς Ἑλλάδος, ἐν Ἀνατολῇ Κερκύρας- 1811" καὶ ἀργότερα στὴ Σμύρνη, τὴν Κωνσταντινούπολη καὶ τὴν Ἀθήνα (1863)”.

“Θεμελιώδεις ἀρχὲς τοῦ Τεκτονισμοῦ σύμφωνα μὲ τὸν "Καταστατικὸ Χάρτη τῆς Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος" (κεφ. Α', II) εἶναι "ἡ πίστη στὸν Θεό, ὑπὸ τὴν προσωνυμία τοῦ Μεγάλου Ἀρχιτέκτονος τοῦ Σύμπαντος, καὶ στὴν ἀποκεκαλυμμένην θέληση Αὐτοῦ", "τὰ μέλη τῶν Μεγάλων καὶ τῶν ἐπὶ μέρους Στοῶν δέον νὰ ἀπαρτίζονται μόνον ἀπὸ ἄνδρας καὶ αἱ Μεγάλαι Στοαὶ νὰ μὴ διατηροῦν δεσμοὺς μὲ μεικτάς Στοάς ἢ Δυνάμεις αἱ ὁποῖαι ἔχουν γυναῖκας ὡς μέλη"”.

“Στοὺς σκοποὺς τοῦ Τεκτονισμοῦ (κεφ. Β´, ἄρθρο 2,1) παρουσιάζεται ὡς φιλοσοφικός, προοδευτικὸς καὶ φιλανθρωπικὸς ὀργανισμός, ὁ ὁποῖος ἀποσκοπεῖ τὴν ἠθικὴν καὶ πνευματικὴν βελτίωση τῶν μελῶν του διὰ τῆς αὐτογνωσίας, τῆς ἐρεύνης, τῆς Ἀληθείας, τῆς Ἀλληλεγγύης καὶ τῆς ἐφαρμογῆς τῶν ἀρχῶν τῆς Τεκτονικῆς Ἠθικῆς».

“Γιὰ τὴν εἴσοδο τῶν παιδιῶν στὸν Ἐλευθεροτεκτονισμὸ ὁρίζονται ἀπὸ τὸν "Καταστατικὸ Χάρτη" (ἄρθρα 119-121) οἱ προϋποθέσεις καὶ ὑπάρχει εἰδικὴ τελετὴ "υἱοθεσίας" λυκιδέως. Τὰ παιδιὰ τῶν Ἐλευθεροτε- κτόνων (μόνο τὰ ἀγόρια) ἡλικίας 12- 15 ἐτῶν μποροῦν νὰ τεθοῦν ὑπὸ τὴν προστασία τῆς Στοᾶς συνισταμένην εἰς τὴν ἐπίβλεψιν τῆς ἀγωγῆς τοῦ ἀνήβου παιδός, εἰς τὴν ποδηγέτησιν αὐτοῦ εἰς τὴν ἀρετὴν καὶ εἰς παροχὴν πρὸς αὐτὸν πάσης βοηθείας» (Γενικὸς Κανονισμός, ἄρθρο 197).

“Ὁ τόπος ὅπου γίνονται οἱ συγκεντρώσεις εἶναι οἱ "Στοές", τῶν ὁποίων τὸ ἐμπρόσθιο τμῆμα ὀνομάζεται "Πρόναος", καὶ χαρακτηρίζονται ὡς "Τεκτονικὰ Ἐργαστήρια ἔνθα οὗτοι συνερχόμενοι, ἐργάζονται πρὸς βελτίωσιν αὐτῶν, διὰ τῆς κατανοήσεως καὶ ἐφαρμογῆς τῶν Τεκτονικῶν Ἀρχῶν, ὧν ἡ βαθύτερα ἔννοια, διὰ συμβόλων εἰκονιζόμενη καὶ δι᾽ ἀλληγοριῶν ἐκτιθεμένη, ἀποκαλύπτεται αὐτοῖς βαθμηδόν, διὰ προοδευτικῆς εἰς ὁρισμένους ἱεραρχικοὺς Τεκτονικοὺς βαθμοὺς μυήσεως". (Καταστατικὸς Χάρτης, κεφ. 2, ἄρθρο 2, VIII).

Ἡ ἐχεμύθεια καὶ ἡ μυστικότητα ἀποτελοῦν βασικὰ στοιχεῖα τῆς συμπεριφορᾶς τῶν Ἐλευθεροτεκτόνων, ὅπως ὁρί- ζεται ἀπὸ τὸν Καταστατικό τους Χάρτη” (Καταστατικὸς Χάρτης, κεφ. 2, ἄρθρο 2. IX).

Μετὰ ἀπ᾽ ὅλα αὐτὰ τὰ ἐξόχως διδακτικά, ἀναρωτιέμαι πόσο “πληρέστερη” θὰ γίνει ἡ ἐνημέρωση τῶν παιδιῶν μας γιὰ τὶς ἄλλες θρηκεῖες, ἂν ἀντικατασταθεῖ τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ἀπὸ ἐκεῖνο τῆς Θρησκειολογίας».

Περιοδικό Επίκαιρα              http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/09/blog-post_5360.html

Κύρηγμα Κυριακή Β' Λουκά-- «Και έσεσθε υιοί του Υψίστου»

«Και έσεσθε υιοί του Υψίστου»
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ πλάσματα του Θεού. Δημιουργήματα της αγάπης Του. Έκφραση της αγάπης του Θεού, που φανερώθηκε κατά τη δημιουργία μας, είναι ένα μεγάλο δώρο που μας έδωσε και ένας υψηλός σκοπός που μέσα στη ζωή μας έθεσε. Το δώρο είναι ότι μας έπλασε «κατ’ εικόνα» δική Του, όντα λογικά και ελεύθερα με αθάνατη ψυχή. Ο μεγάλος σκοπός που έθεσε μέσα στη ζωή μας είναι το «καθ’ ομοίωσιν». Να μπορούμε, δηλαδή, με την καλή χρήση της ελευθερίας μας, με τον προσωπικό μας αγώνα, να προχωρούμε στην αρετή, να φτάσουμε στην τελειότητα, να μοιάσουμε στον ίδιο τον Θεό. Όπως διδάσκει και ο Μ. Βασίλειος, ο άνθρωπος έχει το «κατ’ εικόνα» «εκ του λογικός είναι». Και γίνεται «καθ’ ομοίωσιν» «εκ του χρηστότητα αναλαβείν».
Όμως ο άνθρωπος έπεσε. Αμαύρωσε μέσα του την εικόνα του Θεού. Έχασε την δυνατότητα να επιτύχει την τελείωση του. Διέφθειρε την πατρική δωρεά και πλανήθηκε στη χώρα της αποστασίας και της αμαρτίας.
Από την πτώση αυτή μας ανέστησε ο Κύριος μας. Θεράπαευσε την άρρωστη φύση μας. Άνοιξε την κεκλεισμένη πύλη της Βασιλείας Του. Και μας προσκάλεσε στο δρόμο της τελειότητας, χαρίζοντας μας τη θεία υιοθεσία. Δηλαδή, τη δυνατότητα να γίνουμε παιδιά Του ζώντας κατά το θέλημα Του, τηρώντας τις ζωηφόρες εντολές Του.
Αυτό τον υψηλό σκοπό που έχουμε στη ζωή μας υπενθυμίζει στο σημερινό Ευαγγέλιο ο Κύριος. «Και έσεσθε υιοί του Υψίστου» λέει. Θα γίνετε παιδιά του Θεού. Πως όμως άραγε; Με ποιο τρόπο; Η περικοπή που ακούσαμε υποδεικνύει και τους τρόπους. Καθορίζει τα πλαίσια μέσα στα οποία κινούμενος ο άνθρωπος θα μπορέσει να επιτύχει τον ιερότερο σκοπό της επί γης ζωής του.

Η κλιμακωτή ανάβαση του χριστιανού
ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΜΑΣ παρουσιάζει ο Ιησούς Χριστός την ανάβαση προς την τελειότητα. Τα ύψη ποτέ δεν τα κατακτά κανείς με μιας. Ξεκινά από χαμηλά και αγωνίζεται με ζήλο και υπομονή για να φτάσει ψηλά. Αυτό γίνεται παντού. Βλέπουμε τον αετό με πόση τέχνη εκπαιδεύει τους αετιδείς του. Ξεκινά από τα χαμηλά και σιγά-σιγά τους ανεβάζει ψηλότερα. Βλέπουμε τα αεροπλάνα. Και αυτά όχι μονομιάς, αλλά προοδευτικά κερδίζουν ύψος.
Το ίδιο ισχύει και για το πνευματικό ανέβασμα. Η κατάκτηση της αρετής μοιάζει με ανάβαση σε ψηλό βουνό. Ξεκινούμε από χανηλά, τους πρόποδες του, και προχωρούμε για να φτάσουμε στις ολοκάθαρες κορφές του. Η χριστιανική ζωή είναι μια πνευματική κλίμακα που καλείται να ανέβει ο χριστιανός, ο οποίος θέλει να φτάσει στην τελειότητα, να γίνει παιδί του Υψίστου Θεού. Τα σκαλοπάτια αυτής της κλίμακας είναι οι εντολές του Θεού που οφείλουμε να τηρήσουμε. Αυτής της πνευματικής κλίμακας ο Κύριος σήμερα παρουσιάζει τρεις βαθμίδες.

Πρώτη βαθμίδα: η δικαιοσύνη

«ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως». Δηλαδή, όπως θέλετε να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σε σας, κι εσείς να κάνετε σ’ αυτούς τα ίδια. Λόγια αθάνατα. Χρυσό κανόνα της Καινής Διαθήκης τα ονόμασαν οι ερμηνευτές. Εκφράζουν τον ασίγαστο πόθο κάθε ανθρώπινης ψυχής να βασιλεύει γύρω μας δικαιοσύνη. Φανερώνουν την μοναδική αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας,τα ιερά της δικαιώματα, που θα πρέπει να γίνονται καθολικά σεβαστά. Η Παλαιά Διαθήκη την εντολή αυτή του Θεού μας την παραδίδει με αρνητική διατύπωση: «Ό μισείς, μηδενί ποιήσης» (Τωβ. 4, 15). Εδώ ο Κύριος τη διατυπώνει θετικά, όπως θετική θα πρέπει να είναι και η στάση μας ως χριστιανών μέσα στη ζωή.
Θέλουμε οι άλλοι να μας σέβονται; Οφείλουμε κι εμείς να τους σεβόμαστε.
Θέλουμε οι συνάνθρωποι μας να μην μας αδικούν; Κι εμείς δεν πρέπει να αδικούμε τους άλλους.
Θέλουμε να μας μιλούν με ειλικρίνεια, να μας λένε πάντα την αλήθεια; Το ίδιο χεωστολυμε να κάνουμε κι εμείς.
Θέλουμε να είναι συνεπείς στα λόγια και τις υποσχέσεις τους, έντιμοι στις συμφωνίες τους; Συνεπείς οφείλουμε να είμαστε κι εμείς. Η εντιμότητα να διακρίνει και το δικό μας χαρακτήρα.

Δεύτερη βαθμίδα: η ανεξικακία και η αγάπη

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ θα πρέπει να αγκαλιάζει και τους εχθρούς μας. Εκείνους που μας έβλαψαν, που μας πίκραναν, που μας αδίκησαν. «Πλν αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε…». Εδώ βρίσκεται το μεγαλείο του χριστιανισμού και η μεγάλη διαφορά που έχει η χριστιανική αρετή από εκείνη του κόσμου. Ο χριστιανός οφείλει να κάνει το καθήκον του χωρίς καμιά σκοπιμότητα και υστεροβουλία. Να είναι ο άνθρωπος της αγάπης, μιας αγάπης χωρίς όρους και όρια. Αγάπης που στο βάθος της θα φτάνει μέχρι τη θυσία, και το πλάτος της θα περιλαμάνει ακόμη και αυτούς τους εχθρούς μας. Αλλά για να μπορέσουμε μα αγαπήσουμε τους εχθρούς μας, θα πρέπει να διαθέτουμε μιαν ανεξίκακη καρδιά. Αληθινή αγάπη χωρίς ανεξικακία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.
Την αγάπη αυτή δεν την έχουμε ως κήρυγμα, ως «καινή εντολή» μόνο (Ιω. 13,34). Την έχουμε και ζωντανή, ενσαρκωμένη στο θεανθρώπινο πρόσωπο και το άγιο παράδειγμα του Κυρίου. Ο Χριστός αγαπά όλους. Διψά την σωτηρία όλων. «Θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι…» (Α’ Τιμ. 2, 4). Είναι «χρηστός», ευεργετικός και ωφέλιμος δηλαδή, και προς τους αχάριστους και προς τους κακούς. «Ανατέλλει τον ήλιον αυτού επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους» (Ματθ. 5,45). Ή, όπως αναφέρει το βιβλίο των Πράξεων, «διήλθεν ευεργετών και ιώμενος πάντας τους καταδυναστευομένους υπό του διαβόλου» (Πραξ. 10, 38). Και στο όνομα της αγάπης συγχωρεί τους ίδιους τους σταυρωτές Του, την ώρα μάλιστα που δοκίμαζε την άφατη οδύνη του σταυρικού θανάτου.

Τρίτη βαθμίδα: το έλεος και οι οικτιρμοί

«ΓΙΝΕΣΘΕ ΟΥΝ οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων εστί». Τι είναι το έλεος; Αγάπη επιτεταμένη. «Εάν κάποιος εξετάσει», γράφει ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης, «το ιδίωμα του ελέους, θα βρει ότι είναι η επίταση της αγαπητικής διαθέσεως». Και τι είναι οι οικτιρμοί; Η συμπάθεια και η ευσπλαχνία, ο πόνος για τον άλλον, τον πονεμένο αδελφό του Χριστού, που είναι και δικός μας αδελφός. Η καρδιά μας, δηλαδή, να γεμίζει από συμπάθεια κι ευσπλαχνία για τον πόνο και τη δυστυχία, την ταλαιπωρία και την ανάγκη των άλλων. Και το μέτρο του ελέους και της συμπάθειας, που οφείλουμε να επιδεικνύουμε προς τους άλλους, είναι το έλεος και η φιλανθρωπία του ουρανίου Πατέρα μας.
«Αυτό με το οποίο μπορούμε (κάπως)», διδάσκει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «να εξισωθούμε με τον Θεό, είναι το ελεείν και οικτίρειν». Και συνεχίζει: «Δεν είπε, εάν νηστεύετε θα γίνετε όμοιοι με τον Πατέρα σας. Δεν είπε, εάν ασκείτε παρθενία. Ούτε είπε, εάν προσεύχεσθε θα γίνετε όμοιοι με τον Πατέρα σας…. Αλλά τι είπε; Γίνεσθε οικτίρμονες».

* * *
Αδελφοί μου,
Ζούμε σε μια εποχή με κραυγαλέες αντιφάσεις. Και οικοδομούμε έναν πολιστισμό που είναι ολοφάνερα ανάπηρος. Η τεχνολογία έφτασε σε απίθανα ύψη. Οι άνθρωποι όμως έχουμε αποθηριωθεί. Πήγαμε στη Σελήνη, ηθικά όμως έχουμε ξεπέσει, ως οντότητες πνευματικές οπισθοδρομήσαμε. Η απληστία μας παραμερίζει κάθε έννοια ισότητας και δικαιοσύνης. Η φιλαυτία μας σκοτώνει την αγάπη. Ο ατομισμός μας μάς καθιστά σκληρούς και ανάλγητους μπροστά στον πόνο κα τη δυστυχία των άλλων.
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Ένα γενναίο αναπροσανατολισμό. Ν’ ανακαλύψουμε τον θεμελιώδη σκοπό της ζωής. Να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο νόημα της υπάρξεως μας. Αυτό ακριβώς που μας διαμηνύει ο λόγος του Κυρίου που ακούσαμε σήμερα: «Και έσεσθε υιοί του Υψίστου».

Πρεσβύτερος 
Δημήτριος Λ. Λάμπρου.                                    http://proskynitis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1825.html

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ: Ο θάνατος.


Η σκέψη του θανάτου είναι ικανή να παρακινήσει τον αμαρτωλό σε μετάνοια. Μας είναι και γνωστός και άγνωστος ο θάνατος. Γνωστός, γιατί ξέρουμε ότι όλοι θα πεθάνουμε. Άγνωστος, γιατί δεν ξέρουμε πότε, πού και πώς θα πεθάνουμε. Όσο περισσότερο ζούμε, τόσο περισσότερο μικραίνει η ζωή μας, τόσο λιγοστεύουν οι μέρες μας και πλησιάζουμε στο θάνατο. Είμαστε πιο κοντά του σήμερα απ΄ό,τι χθές, αυτή την ώρα απ΄ό,τι την προηγούμενη. Ο θάνατος βαδίζει αόρατος πίσω απ΄τον καθένα και τον αρπάζει τότε που δεν το υποπτεύεται. Εντούτοις, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι - και μάλιστα οι υγιείς και οι δυνατοί - κάνουν τις ακόλουθες σκέψεις για τον ευατό τους:

- Εγώ θα ζήσω ακόμη αρκετά. Είναι πολύ μακριά το τέλος μου. Θα μαζέψω πλούτη και θα ευφραίνομαι. Μα ορμάει ξαφνικά εναντίον τους ο θάνατος και σβήνουν τα όνειρα και οι επιθυμίες. Και πεθαίνει γρήγορα εκείνος που έταξε στον εαυτό του μακροζωία. Και αφήνει τ΄αγαθά του και το σώμα του στον κόσμο εκείνος που ήθελε να συγκεντρώνει πλούτη. Άγνωστο λοιπόν μας είναι το τέλος, χριστιανοί.

Ο φιλάνθρωπος Θεός, που φροντίζει για το καλό μας, τα καθόρισε έτσι, ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι και να καταφεύγουμε στην ειλικρινή μετάνοια. Με ό,τι θα φύγει ο άνθρωπος από δω, μ΄αυτό και θα παρουσιαστεί μπροστά στο κριτήριο του Χριστού.

Αδελφοί, ας συλλογιστούμε προσεκτικά αυτά τα λόγια κι ας μετανοήσουμε, για να μην ταξιδέψουμε προς την αιωνιότητα με τις αμαρτίες μας και εμφανιστούμε μ΄αυτές σ΄εκείνο το δικαστήριο. Ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας υποσχέθηκε το έλεός Του, δεν μας υποσχέθηκε όμως ότι θα ζούμε το επόμενο πρωί. Και τούτο, για να είμαστε προσεκτικοί, και όταν ξυπνάμε, να θυμόμαστε το θάνατό μας, να διορθώνουμε τον εαυτό μας, να ετοιμαζόμαστε για την έξοδό μας, ώστε να έχουμε μακάριο τέλος. Είναι φοβερή η ώρα του θανάτου.

Όλοι οι άγιοι τη σκέφτονταν κι έκλαιγαν, ικετεύοντας τον φιλάνθρωπο Θεό να τους ελεήσει εκείνη την ώρα. Εκπληκτικό! Να κλαίνε οι άγιοι στη σκέψη του θανάτου, και οι αμαρτωλοί ωστόσο να μη συγκινούνται, αν και καθημερινά κάποιον βλέπουν να πεθαίνει. Φτωχοί αμαρτωλοί! Γιατί κοιμόμαστε, ενώ ο διάβολος σαν κλέφτης αρπάζει τη σωτηρία μας; Ας γράψουμε στη μνήμη μας την ώρα του θανάτου και ας είμαστε έτοιμοι. Απ΄αυτήν θα εξαρτηθεί, αν ο άνθρωπος θα είναι αιώνια ευτυχισμένος ή αιώνια δυστυχισμένος.

Από το θάνατο ανοίγουν για τον καθένα οι πύλες της αιωνιότητας, ο δρόμος για την αιώνια μακαριότητα ή την αιώνια δυστυχία. Απ΄αυτόν τον σταθμό αρχίζει ο άνθρωπος να ζει ή να πεθαίνει αιώνια. Πού βρίσκονται τώρα όσοι έζησαν πρίν από μας και πέρασαν τη ζωή τους αμετανόητα, με κραιπάλες και ηδονές; Έφυγαν απ΄αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας εδώ όλες τους τις χαρές. Οδηγήθηκαν καθένας στον τόπο του, περιμένοντας την τελευταία Κρίση, οπότε θα λάβουν την αμοιβή των έργων τους.

Γι΄αυτό εφόσον δεν ήρθε ακόμα για μας εκείνη η ώρα, ας στραφούμε ολόψυχα προς το Θεό μας με την πίστη και τη μετάνοια, ώστε να κερδίσουμε την αιωνιότητα. Αγαπητέ χριστιανέ! Ο θάνατος μας ακολουθεί βήμα προς βήμα χωρίς να τον βλέπουμε, και το τέλος φτάνει τότε που δεν το περιμένουμε. Γι΄αυτό να βρίσκεσαι συνέχεια σε κατάσταση μετάνοιας, έτοιμος παντού και πάντοτε για την αναχώρησή σου. Ο συνετός δούλος είναι πάντα άγρυπνος και περιμένει πότε θα τον καλέσει ο Κύριός του.

Αγρύπνα κι εσύ και περίμενε πότε θα σε καλέσει ο Κύριός σου, ο Χριστός. Να ζεις όπως θα ήθελες να σε βρει ο θάνατος. Να ζεις με ευσέβεια και να εργάζεσαι με φόβο και τρόμο για τη σωτηρία σου. Έτσι δεν θα στερηθείς την αιώνια σωτηρία, που μας δώρισε ο Κύριός μας με το αίμα Του και το θάνατό Του. Έτσι θα τελειώσεις τη ζωή σου χριστιανικά. Και είναι πραγματικά μακάριοι οι νεκροί εκείνοι πού πεθαίνουν πιστοί στον Κύριο και ενωμένοι μαζί Του".
(Από το βιβλίο “ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ”, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ)         http://anemonpnoi-magdalini.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1580.html

Κερκύρας Νεκτάριος: Χωρίς πρότυπα όπως ο Καποδίστριας, δεν βγαίνουμε από την κρίση.

Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας.Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας. Στο μνημόσυνο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από σχολεία της Κέρκυρας, καθώς τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Μιλώντας προς τους μαθητές και τους παρευρεθέντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κέρκυρα είναι περήφανη για τον Κυβερνήτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί και προσέφερε τις υπηρεσίες του τόσο ως γιατρός όσο και ως γραμματέας της Επτανήσου Πολιτείας, προσπαθώντας να αναμορφώσει και την παιδεία και το πολιτικό σύστημα. Τόνισε πως όραμα του Κυβερνήτη ήταν να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τις επιδράσεις των ξένων, τόσο εκ Δύσεως όσο και εξ Ανατολής. Ο Καποδίστριας είχε ως προτεραιότητα την πατρίδα και θυσιάσθηκε γι’ αυτήν, καθώς ο αγώνας του προκάλεσε τις ξένες Δυνάμεις. Όμως μας άφησε παράδειγμα ότι υπάρχει ο δρόμος της ελευθερίας, μόνο που χρειάζεται αγώνα, αφιέρωση και αυταπάρνηση. Ο Κυβερνήτης έμεινε στην Ιστορία και μας καλεί να επιτελέσουμε το δικό μας χρέος που είναι να αντισταθούμε στα κελεύσματα της υποταγής και να απεξαρτηθούμε από κάθε επιβουλή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να θυμόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της παράδοσής μας, τις οποίες ο Καποδίστριας είχε ενστερνιστεί, καθώς είχε ζωντανή σχέση με το μοναστήρι της Πλατυτέρας. Γι’ αυτό και ζήτησε σε ανύποπτο χρόνο να ταφεί σ’ αυτό, εάν πέθαινε μακριά από την Κέρκυρα.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα παιδιά για την συμμετοχή τους. Έδειξε σ’ αυτά τον τάφο του κυβερνήτη και τους ζήτησε να έχουν στο νου τους τα ίδια, που είναι η ελπίδα του λαού μας, ότι χωρίς πρότυπα, όπως ο Καποδίστριας, δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση  και ότι είναι χρέος τους να μάθουν και να αγωνίζονται για την ελευθερία μας από κάθε υποδούλωση.
Στο μνημόσυνο παρευρέθησαν ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ουνέσκο στην Κέρκυρα κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, ο πρώην νομάρχης κ. Στέφανος Πουλημένος, καθώς και συγγενείς από τη γενιά του αείμνηστου Κυβερνήτη.
Η Ιερά Μητρόπολις, το παράρτημα της Ουνέσκο και η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της Κέρκυρας, διοργανώνουν και εκδήλωση για τον Κυβερνήτη στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) με θέμα:
Ο Ιωάννης Καποδίστριας απέναντι στην Αγγλική αποικιοποίηση των Ιονίων Νήσων και το χρέος αποκατάστασης της Ιστορίας της Ένωσης, ενόψει των 150 χρόνων από αυτήν». Εισηγητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Την εισήγηση θα σχολιάσουν ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και ο κ. Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της Εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα».
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Δονάτος, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες, Ναταλία Καποδίστρια, Παντελής Κοντός και Σπύρος Ασωνίτης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΕΚ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
- See more at: http://www.lavaron.gr/press-release/mitropolitis-kerkiras-nektarios-choris-protipa-opos-o-kapodistrias-den-boroume-na-exelthoume-apo-tin-krisi#sthash.YyCocd2E.dpuf
Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας.Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας. Στο μνημόσυνο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από σχολεία της Κέρκυρας, καθώς τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Μιλώντας προς τους μαθητές και τους παρευρεθέντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κέρκυρα είναι περήφανη για τον Κυβερνήτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί και προσέφερε τις υπηρεσίες του τόσο ως γιατρός όσο και ως γραμματέας της Επτανήσου Πολιτείας, προσπαθώντας να αναμορφώσει και την παιδεία και το πολιτικό σύστημα. Τόνισε πως όραμα του Κυβερνήτη ήταν να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τις επιδράσεις των ξένων, τόσο εκ Δύσεως όσο και εξ Ανατολής. Ο Καποδίστριας είχε ως προτεραιότητα την πατρίδα και θυσιάσθηκε γι’ αυτήν, καθώς ο αγώνας του προκάλεσε τις ξένες Δυνάμεις. Όμως μας άφησε παράδειγμα ότι υπάρχει ο δρόμος της ελευθερίας, μόνο που χρειάζεται αγώνα, αφιέρωση και αυταπάρνηση. Ο Κυβερνήτης έμεινε στην Ιστορία και μας καλεί να επιτελέσουμε το δικό μας χρέος που είναι να αντισταθούμε στα κελεύσματα της υποταγής και να απεξαρτηθούμε από κάθε επιβουλή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να θυμόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της παράδοσής μας, τις οποίες ο Καποδίστριας είχε ενστερνιστεί, καθώς είχε ζωντανή σχέση με το μοναστήρι της Πλατυτέρας. Γι’ αυτό και ζήτησε σε ανύποπτο χρόνο να ταφεί σ’ αυτό, εάν πέθαινε μακριά από την Κέρκυρα.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα παιδιά για την συμμετοχή τους. Έδειξε σ’ αυτά τον τάφο του κυβερνήτη και τους ζήτησε να έχουν στο νου τους τα ίδια, που είναι η ελπίδα του λαού μας, ότι χωρίς πρότυπα, όπως ο Καποδίστριας, δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση  και ότι είναι χρέος τους να μάθουν και να αγωνίζονται για την ελευθερία μας από κάθε υποδούλωση.
Στο μνημόσυνο παρευρέθησαν ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ουνέσκο στην Κέρκυρα κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, ο πρώην νομάρχης κ. Στέφανος Πουλημένος, καθώς και συγγενείς από τη γενιά του αείμνηστου Κυβερνήτη.
Η Ιερά Μητρόπολις, το παράρτημα της Ουνέσκο και η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της Κέρκυρας, διοργανώνουν και εκδήλωση για τον Κυβερνήτη στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) με θέμα:
Ο Ιωάννης Καποδίστριας απέναντι στην Αγγλική αποικιοποίηση των Ιονίων Νήσων και το χρέος αποκατάστασης της Ιστορίας της Ένωσης, ενόψει των 150 χρόνων από αυτήν». Εισηγητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Την εισήγηση θα σχολιάσουν ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και ο κ. Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της Εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα».
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Δονάτος, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες, Ναταλία Καποδίστρια, Παντελής Κοντός και Σπύρος Ασωνίτης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΕΚ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
- See more at: http://www.lavaron.gr/press-release/mitropolitis-kerkiras-nektarios-choris-protipa-opos-o-kapodistrias-den-boroume-na-exelthoume-apo-tin-krisi#sthash.YyCocd2E.dpuf
Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας.Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας. Στο μνημόσυνο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από σχολεία της Κέρκυρας, καθώς τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Μιλώντας προς τους μαθητές και τους παρευρεθέντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κέρκυρα είναι περήφανη για τον Κυβερνήτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί και προσέφερε τις υπηρεσίες του τόσο ως γιατρός όσο και ως γραμματέας της Επτανήσου Πολιτείας, προσπαθώντας να αναμορφώσει και την παιδεία και το πολιτικό σύστημα. Τόνισε πως όραμα του Κυβερνήτη ήταν να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τις επιδράσεις των ξένων, τόσο εκ Δύσεως όσο και εξ Ανατολής. Ο Καποδίστριας είχε ως προτεραιότητα την πατρίδα και θυσιάσθηκε γι’ αυτήν, καθώς ο αγώνας του προκάλεσε τις ξένες Δυνάμεις. Όμως μας άφησε παράδειγμα ότι υπάρχει ο δρόμος της ελευθερίας, μόνο που χρειάζεται αγώνα, αφιέρωση και αυταπάρνηση. Ο Κυβερνήτης έμεινε στην Ιστορία και μας καλεί να επιτελέσουμε το δικό μας χρέος που είναι να αντισταθούμε στα κελεύσματα της υποταγής και να απεξαρτηθούμε από κάθε επιβουλή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να θυμόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της παράδοσής μας, τις οποίες ο Καποδίστριας είχε ενστερνιστεί, καθώς είχε ζωντανή σχέση με το μοναστήρι της Πλατυτέρας. Γι’ αυτό και ζήτησε σε ανύποπτο χρόνο να ταφεί σ’ αυτό, εάν πέθαινε μακριά από την Κέρκυρα.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα παιδιά για την συμμετοχή τους. Έδειξε σ’ αυτά τον τάφο του κυβερνήτη και τους ζήτησε να έχουν στο νου τους τα ίδια, που είναι η ελπίδα του λαού μας, ότι χωρίς πρότυπα, όπως ο Καποδίστριας, δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση  και ότι είναι χρέος τους να μάθουν και να αγωνίζονται για την ελευθερία μας από κάθε υποδούλωση.
Στο μνημόσυνο παρευρέθησαν ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ουνέσκο στην Κέρκυρα κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, ο πρώην νομάρχης κ. Στέφανος Πουλημένος, καθώς και συγγενείς από τη γενιά του αείμνηστου Κυβερνήτη.
Η Ιερά Μητρόπολις, το παράρτημα της Ουνέσκο και η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της Κέρκυρας, διοργανώνουν και εκδήλωση για τον Κυβερνήτη στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) με θέμα:
Ο Ιωάννης Καποδίστριας απέναντι στην Αγγλική αποικιοποίηση των Ιονίων Νήσων και το χρέος αποκατάστασης της Ιστορίας της Ένωσης, ενόψει των 150 χρόνων από αυτήν». Εισηγητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Την εισήγηση θα σχολιάσουν ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και ο κ. Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της Εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα».
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Δονάτος, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες, Ναταλία Καποδίστρια, Παντελής Κοντός και Σπύρος Ασωνίτης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΕΚ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
- See more at: http://www.lavaron.gr/press-release/mitropolitis-kerkiras-nektarios-choris-protipa-opos-o-kapodistrias-den-boroume-na-exelthoume-apo-tin-krisi#sthash.YyCocd2E.dpuf
Kerkyras1
Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 182 χρόνια από την δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.
Στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου Έλληνα πατριώτη, πολιτικού, οραματιστή ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς της Κέρκυρας με επικεφαλής την τοπική Εκκλησία και το Παράρτημα της Unesco Κέρκυρας.
Στο μνημόσυνο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από σχολεία της Κέρκυρας, καθώς τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Μιλώντας προς τους μαθητές και τους παρευρεθέντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κέρκυρα είναι περήφανη για τον Κυβερνήτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί και προσέφερε τις υπηρεσίες του τόσο ως γιατρός όσο και ως γραμματέας της Επτανήσου Πολιτείας, προσπαθώντας να αναμορφώσει και την παιδεία και το πολιτικό σύστημα.
Τόνισε πως όραμα του Κυβερνήτη ήταν να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τις επιδράσεις των ξένων, τόσο εκ Δύσεως όσο και εξ Ανατολής. Ο Καποδίστριας είχε ως προτεραιότητα την πατρίδα και θυσιάσθηκε γι’ αυτήν, καθώς ο αγώνας του προκάλεσε τις ξένες Δυνάμεις. Όμως μας άφησε παράδειγμα ότι υπάρχει ο δρόμος της ελευθερίας, μόνο που χρειάζεται αγώνα, αφιέρωση και αυταπάρνηση.
Ο Κυβερνήτης έμεινε στην Ιστορία και μας καλεί να επιτελέσουμε το δικό μας χρέος που είναι να αντισταθούμε στα κελεύσματα της υποταγής και να απεξαρτηθούμε από κάθε επιβουλή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να θυμόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της παράδοσής μας, τις οποίες ο Καποδίστριας είχε ενστερνιστεί, καθώς είχε ζωντανή σχέση με το μοναστήρι της Πλατυτέρας. Γι’ αυτό και ζήτησε σε ανύποπτο χρόνο να ταφεί σ’ αυτό, εάν πέθαινε μακριά από την Κέρκυρα.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα παιδιά για την συμμετοχή τους. Έδειξε σ’ αυτά τον τάφο του κυβερνήτη και τους ζήτησε να έχουν στο νου τους τα ίδια, που είναι η ελπίδα του λαού μας, ότι χωρίς πρότυπα, όπως ο Καποδίστριας, δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση και ότι είναι χρέος τους να μάθουν και να αγωνίζονται για την ελευθερία μας από κάθε υποδούλωση.
Στο μνημόσυνο παρευρέθησαν ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ουνέσκο στην Κέρκυρα κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, ο πρώην νομάρχης κ. Στέφανος Πουλημένος, καθώς και συγγενείς από τη γενιά του αείμνηστου Κυβερνήτη.
Η Ιερά Μητρόπολις, το παράρτημα της Ουνέσκο και η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της Κέρκυρας, διοργανώνουν και εκδήλωση για τον Κυβερνήτη στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) με θέμα:
Ο Ιωάννης Καποδίστριας απέναντι στην Αγγλική αποικιοποίηση των Ιονίων Νήσων και το χρέος αποκατάστασης της Ιστορίας της Ένωσης, ενόψει των 150 χρόνων από αυτήν». Εισηγητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Την εισήγηση θα σχολιάσουν ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και ο κ. Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της Εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα».
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Δονάτος, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες, Ναταλία Καποδίστρια, Παντελής Κοντός και Σπύρος Ασωνίτης.
Kerkyras2

Kerkyras3

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/19349-2013-09-27-12-47-09