Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

XΡΗΣΜΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ.Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

           Άλλη μια προφητεία με περιγραφή για την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους,και περιγραφή για την κάθοδο των Ρώσων που θα μπουν στην Πόλη για 5 ή 6 μήνες,όσο κρατάνε τα λάχανα.Αναφέρεται στον Μέγα Φίλιππο δηλαδή το ΝΑΤΟ [που ο επόμενος γραμματέας του θα έχει το όνομα Φίλιππος]που με 18 έθνη θα πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.Γίνεται η πρώτη αναφορά ότι το ένα τρίτο των Τούρκων θα σκοτωθεί και το άλλο Τρίτο θα βαπτιστεί κάτι που είπε πολύ αργότερα και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.Γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στον πτωχό βασιλέα και αναφέρει το όνομά του Ιωάννης.Δίνει την περιγραφή του,που επαληθεύεται και από άλλες προφητείες.Μετά την βασιλεία του Ιωάννη,η Ελλάδα διαμελίζεται στα τέσσερα.Η Κωνσταντινούπολη βυθίζεται μετά από μεγάλο σεισμό ,όπως και η Σμύρνη μαζί με την Κύπρο εξαφανίζονται με θαλάσσιο ανεμοστρόβιλο.Τότε θα είναι η ώρα του Αντίχριστου,που θα γεννηθεί από Εβραία και θα κατάγεται από την φυλή Δαν.Αυτός θα ανοικοδομήσει τον Τρίτο Ναό του Σολομώντος!Ακολουθεί η Δευτέρα Παρουσία.Τα γράφω αυτά γιατί κάποιοι εσφαλμένα περιμένουν τώρα τον τελικό αντίχριστο,ενώ δεν είναι η ώρα του.Το σημείο της έναρξης του 3ου παγκοσμίου πολέμου θα είναι η πτώση του τέμενους του Ομάρ.Ο Ναός του Σολωμόντα θα κτιστεί αργότερα από τον αντίχριστο.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΙΝΑ'Ι'ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΑ-ΠΕΡΙ ΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.



ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΤΣΑΡΙΚΟΣ.[ΣΥΝΕΧΕΙΑ]

Όπως ο ίδιος ειδοποίησε στις 25 Νοεμβρίου 2013,μέσω του Twitter του σε ερώτηση γιατί δεν λειτουργεί το site απάντησε : <<απλά έχουμε σταματήσει τις ενημερώσεις λόγω αδυναμίας συντήρησής του.>>.Οποιος θέλει και έχει Twitter μπορεί να διαβάζει ειδήσεις από το Τwitter του:<<Kotsarikos.com.>>

kotsarikos.com

kotsarikos.com

@kotsarikos_com



Tweets


Η Πάτρα τίμησε τον προστάτη της, Απόστολο Ανδρέα.

Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, κορυφώθηκαν στην Πάτρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αποστόλου Ανδρέα.   
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας Φωτογραφίες Γιώργος Φερδής | Δόγμα
Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, κορυφώθηκαν στην Πάτρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αποστόλου Ανδρέα.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή ναό του Αποστόλου, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σερρών κ. Θεολόγος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Γλυφάδος κ. Παύλος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος και ο οικείος ποιμενάρχης μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Καθόλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χιλιάδες ήταν αυτοί που προσκύνησαν τον τάφο, την Κάρα αλλά και τον χιαστό Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα, του μοναδικού εκ των μαθητών του Ιησού ο οποίος μαρτύρησε στην Ελλάδα.

Αλβανία: Νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Νοέμβριος 29, 2013.

Με τον τίτλο «Η αποστολή του Αναστάσιου είναι διασπαστική και αντι-αλβανική στα Τίρανα- στην υπηρεσία του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου», η εφημερίδα «Sot» της Αλβανίας, στην έντυπη έκδοσή της,  καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) και θέτει ερωτήματα γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένας Αλβανός.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ιστορικό τοποθέτησης του Αναστάσιου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος με τη μεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Άνθιμος: ''Ολο το κράτος μας είναι υπο διάλυση, υπο κατάρρευση''


anthimos
''Ολο το κράτος μας είναι υπο διάλυση, υπο κατάρρευση. Κι αν μας δοθεί μια ανάσα ζωής θα είναι για ένα εξάμηνο ακόμη, όσο θα διαρκεί η ελληνική προεδρία'' δήλωσε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο maximum 9.36 και συμπλήρωσε "κινδυνεύουμε να επαναστατήσει η κοινωνία και με το δίκιο της"

Επισήμανε πως οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά κάποιων κομμάτων. "Δε μας έχει δοθεί μια ιδεολογία για να ψηφίσουμε υπερ κάποιου κόμματος" είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον πολιτκό κόσμο σχολίασε καυστικά: "Δεν πιστεύουμε πια αυτά που μας λένε τα κόμματα. Δε μας λένε και τίποτα"

Κατέκρινε και την πρακτική κάποιων ψηφοφόρων: "Θέλουμε να εκδικηθούμε όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουμε, αλλα΄αυτό δεν είναι υγιές, δεν είναι σωστό"

Χωρίς τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας η Εκκλησία.


του Κώστα Ζαφειρίου
 
Δεν έχει αποκτήσει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην εισήγησή του στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο, ανέφερε πως «η Εκκλησία απέκτησε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας», αλλά στην πραγματικότητα αυτό θα συμβεί εν ευθέτω χρόνω και πάντως όχι μέσω του περιφερειακού σταθμού 4Ε.
 
Η κυβέρνηση, όπως πληροφορείται το «ierovima.gr», θα διαθέσει στην Εκκλησία μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης, συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας και τηλεοπτικό χρόνο 60 λεπτών ημερησίως, για την παρουσίαση προγράμματος που θα επιμελείται η Αποστολική Διακονία.
 
Η Εκκλησία έχει ανάγκη από τηλεοπτικό βήμα, πανελλαδικής εμβέλειας, για να παρουσιάζει τις θέσεις της, τις δραστηριότητές της, την αποστολή της, το έργο της. Όμως το ερώτημα που θέτουν κληρικοί είναι: «έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε παραγωγές που να ανταποκρίνονται στην σημερινή εποχή της κρίσης; Γιατί αν είναι να κάθεται ένας μητροπολίτης σε μια καρέκλα, να ευλογεί τα γένια του και να διαβάζει το Ευαγγέλιο, δεν πρόκειται να αγκαλιάσουμε τον κόσμο ».            http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5076

Τι θα καταστρέψει τη Γη το 2014;

Τι θα καταστρέψει τη Γη το 2014;

Οι προφητείες των Μάγια αποδείχθηκaν αστήρικτες. Όλοι οι κομήτες και μετεωρίτες, χωρίς να υπολογίζουμε το μετεωρίτη του Τσεμπαρκούλ πέρασαν παρακάπτωντας τη Γη. Μπορούμε άραγε να αναπνεύσουμε με ανακούφιση επιτέλους; Κάθε άλλο. Για το 2014 μας προτείνουν δύο σενάρια της Ημέρας της Κρίσεως...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ[ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ]ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ.

AΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.

Ισως ο μεγαλύτερος ύμνος της Θεοτόκου,που αποδίδει την τιμή που της έδωσε ο ίδιος ο Θεός με το να γεννήσει τον Υιόν της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους,και όπως βλέπουμε παραδόθηκε στον Άγιο Νεκτάριο,κάνοντας μεγάλη τιμή στο Ελληνικό Εθνος αφού ψάλλεται στα ελληνικά από τις Ουράνιες Δυνάμεις,και αποδίδει τις αξίες των Δυνάμεων που υπάρχουν στον Παράδεισο{Θρόνοι-Σεραφείμ,Χερουβείμ,Αρχάγελλοι κλπ.Οποιος θέλει μπορεί να κάνει κλικ στις εικόνες και να τις αποθηκεύσει στον σκληρό του και όποιος έχει την δυνατότητα μπορεί να τις τυπώσει αφού κατά περιόδους ψάλλεται και στις Εκκλησίες[ειδικά για τους ψάλτες είναι χρήσιμο.]

ΓΕΡ. ΠΑΐΣΙΟΣ & ΓΕΡ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ - ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...

1Μετά τη χθεσινή αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου επίκαιρο όσο ποτέ είναι να θυμηθούμε τι έλεγε για εκείνον ένας άλλος σπουδαίος πνευματικός, ο Γέροντας Παϊσιος, για τον οποίον ουκ ολίγοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα ήθελαν να δουν να έχει την ίδια αντιμετώπιση....

Είναι χαρακτηριστικά λοιπόν όσα έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος για το Γέροντα Πορφύριο:
"Απόλαυση ήταν να βλέπει κανείς το πώς ο Γέροντας Παΐσιος και ο Γέροντας Πορφύριος σκεφτόντουσαν ο ένας για τον άλλο.
- Γέροντα, είπε κάποιος αδελφός στον Γέροντα Παΐσιο, θέλω να σας δω για κάποιο μου πρόβλημα που το συζήτησα και με τον Γέροντα Πορφύριο.
- Αν το συζήτησες με τον Γέροντα Πορφύριο δεν χρειάζεται και μ' εμένα, γιατί εκείνος είναι έγχρωμη δορυφορική τηλεόραση, ενώ εγώ είμαι ασπρόμαυρη.
Έτσι ταπεινά φρονούσε ο Γέροντας.
Ο δε Γέροντας Πορφύριος μάς έλεγε:
Η Χάρη που έχει ο Γέροντας Παΐσιος έχει μεγαλύτερη αξία από τη δική μου, γιατί αυτή την απέκτησε μετά από κόπο και ασκητικούς ιδρώτες, ενώ εμένα ο Θεός μού την έδωσε εντελώς δωρεάν όταν ήμουν πολύ μικρός, μόνο και μόνο για να βοηθηθούν οι αδελφοί".

*Ιερομονάχου Χριστοδούλου, Σκέυος εκλογής, 1996, σελ. 379.          http://www.agioritikovima.gr/didaches/geronta-paisiou/33447-ti-elege-o-gero  

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου!

porfyrios
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ίσως προβεί και στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου.
Ήδη σε κάποιες Μητροπόλεις οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.            http://www.romfea.gr/epikairotita/20640-2013-11-27-12-19-13

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ -- ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ,OTI ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

(Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου. Η ομιλία έγινε στην Αθήνα, στις 6-7-1972. Και σήμερα  βλέπουν τα λόγια του να πραγματοποιούνται μέχρι κεραίας, ακούστε τον·)
________
Ακούστε τι έλεγε ένας «ακραίος», «κινδυνολόγος», «θρησκόληπτος», «φανατικός» κλπ όπως χαρακτηριζόταν από τον εσμό των γραικύλων ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο μεγάλος Αγωνιστής της Ορθοδοξίας Αυγουστίνος Καντιώτης:
                 

Παρανάλωμα του πυρός το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου στο Άγιο Όρος.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου στην Προβάτα του Αγίου Όρους.
Παρανάλωμα του πυρός το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου στο Άγιο Όρος  Πάνω από 500.000 ευρώ οι ζημιές
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστο λόγο, λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Κελιού και επί τόπου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν δύο υδροφόρα οχήματα που ανήκουν στην Αθωνική Πολιτεία.
Ύστερα από ολονύκτιες προσπάθειες, η φωτιά σβήστηκε τις πρωινές ώρες, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Ιερό Κελί υπολογίζονται σε 500.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κελί είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 1976.          http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/234180

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...


Είχα ένα όραμα για τους εσχάτους καιρούς...
 
Είχα όραμα. Είδα τον Κύριο Σαβαώθ. Στα χέρια Του κρατούσε μια σφαίρα με έναν μεγάλο σταυρό πάνω της. Και από εκεί άκουσα:

«Στους έσχατους χρόνους, η ταπείνωση, η καλοσύνη και η αγάπη θα σώσει τους ανθρώπους. Η αγάπη πεθαίνει χωρίς καλές πράξεις. Η αγάπη είναι η μοναδική δύναμη με την οποία ο άνθρωπος θα μπορέσει ν' αντέξει τις παγίδες του Αντίχριστου.

Η μισή κόλαση είναι στη γη. Ο Αντίχριστος στέκεται στην πόρτα και προσπαθεί να μπει. Εσείς θα ζήσετε για να δείτε τον Αντίχριστο. Ο Αντίχριστος θα βασιλεύει παντού, και θα υπάρξουν διωγμοί.


Η Γεωργία ( Ρωσία ) κληροδοτήθηκε στην Παναγία και Αυτή θα την προστατεύσει. Εδώ θα υπάρξουν μικρότεροι διωγμοί. Μην ανησυχείτε όταν θα δυσκολεύεστε...Εγώ θα έρθω και θα σας βοηθήσω, όμως εσείς δεν θα με βλέπετε. 

100ΑΡΙ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.


altΈνα 100αρι κομποσχοίνι στην Παναγία – Επίκλησις του παντίμου Θεομητορικού Ονόματος και 100 θαυματουργών Εικόνων της Παναγίας μας Ελλάδος και Αγίου Όρους Άθω (σειρά κατ’ αλφάβητον) 1. Υπεραγία Θεοτόκε, Αγγέλων Κυρία, σώσον ημάς.

2. Υπεραγία Θεοτόκε, Αγία Σκέπη, σώσον ημάς.

3. Υπεραγία Θεοτόκε, Αγιασσιώτισσα, σώσον ημάς.


4. Υπεραγία Θεοτόκε, Αγιοσωτήρισσα, σώσον ημάς.

5. Υπεραγία Θεοτόκε, Αγνιώτισσα, σώσον ημάς.

6. Υπεραγία Θεοτόκε, Ακάθιστε Ύμνε, σώσον ημάς.

7. Υπεραγία Θεοτόκε, Άμπελε Αληθινή, σώσον ημάς.

8. Υπεραγία Θεοτόκε, Αναζητήτρια, σώσον ημάς.

9. Υπεραγία Θεοτόκε, Αντιφωνήτρια, σώσον ημάς.

10. Υπεραγία Θεοτόκε, Άξιον Εστι, σώσον ημάς.


11. Υπεραγία Θεοτόκε, Αρβανίτισσα, σώσον ημάς.

12. Υπεραγία Θεοτόκε, Βαρνάκοβα, σώσον ημάς.

13. Υπεραγία Θεοτόκε, Βασιλεύουσσα, σώσον ημάς.

14. Υπεραγία Θεοτόκε, Βηθλεεμίτισσα, σώσον ημάς.

15. Υπεραγία Θεοτόκε, Βηματάρισσα, σώσον ημάς.

16. Υπεραγία Θεοτόκε, Βλαχερνίτισσα, σώσον ημάς.

17. Υπεραγία Θεοτόκε, Βοήθεια, σώσον ημάς.

18. Υπεραγία Θεοτόκε, Βουλκανιώτισσα, σώσον ημάς.


19. Υπεραγία Θεοτόκε, Γαλακτοτροφούσσα, σώσον ημάς.

Μετά την Αγιά Σοφιά θέλουν να μετατρέψουν σε τζαμί και την μονή Στουδίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου, η μονή Στουδίου που οικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται να μετατραπεί σε τζαμί, ενώ παράλληλα σάλος έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις για μετατροπή και της Αγίας Σοφίας.


Η μονή Στουδίου, ιδρύθηκε το 462 και ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Θεωρείται η σημαντικότερη μονή της Κωνσταντινούπολης. Είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την Άλωση από τους Οθωμανούς το 1453, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Η εφημερίδα Hürriyet Daily News , αναφέρει ότι οι εργασίες για την ανακαίνιση της ιστορικής μονής, πρόκειται να αρχίσουν τον ερχόμενο χρόνο.                http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4509&catid=1

Το Ισραήλ προειδοποιεί για έκρηξη σε "Βαλίτσα πυρηνικών" στη Νέα Υόρκη ή στη Μαδρίτη,μετά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν!

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την πυρηνική συμφωνία ως "ιστορικό λάθος" και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της χώρας του να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
"Σήμερα ο κόσμος έγινε ένα πολύ πιο επικίνδυνο μέρος, επειδή το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο έκανε ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση των πιο επικίνδυνων όπλων στον κόσμο», είπε.


      " Η κακή συμφωνία που υπεγράφη με το Ιράν δίνει ακριβώς αυτό που ήθελαν - μια σοβαρή αποδυνάμωση των κυρώσεων καθώς και τη διατήρηση των πιο σημαντικών τμημάτων του πυρηνικού του προγράμματος, "πρόσθεσε ο Bennett . «Αν στα επόμενα πέντε χρόνια μια βαλίτσα με πυρηνικά εκραγεί  στη Νέα Υόρκη ή τη Μαδρίτη, θα είναι λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα το πρωί. Υπάρχει μια μακρά πορεία μπροστά, και θα συνεχίσει να ενεργεί σε όλα τα επίπεδα. "  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.559781          

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ BINTEO ΣΟΚ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014!

Ακούστε το βίντεο που κάνει σάλο στο διαδίκτυο και μιλάει για προφητεία – αποκάλυψη! Ήρθε η πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη, αναφέρει συγκεκριμένα.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ:

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: «Εκστρατεία» για να λειτουργήσει ο ναός της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.



«Την 29η Μαΐου, ημέρα της κατάκτησης να λειτουργήσει πάλι ως τζαμί»

Νοέμβριος 24, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκική Εθνική Φοιτητική Ένωση-[Milli Türk Talebe Birliği],  ξεκινά μια εκστρατεία για να συγκεντρώσει έγγραφες δηλώσεις από όλη την τουρκική επικράτεια για την 
λειτουργία του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί που «αποτελεί το σήμα του Προφήτη, την νίκη του κατακτητή, και ένδειξη της μεγάλης Τουρκίας- Η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί».
Η εκστρατεία άρχισε σήμερα, 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που μετατράπηκε σε μουσείο.
 Η καμπάνια λέει ότι «στις 29 Μαΐου που είναι η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης θα τερματιστεί η εκστρατεία των υπογραφών και θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό», αναφέρει το δημοσίευμα.               http://www.echedoros-a.gr/2013/11/blog-post_8193.html              ΣΧΟΛΙΟ:Θα προλάβουν να την ξανακάνουν Τζαμί οι Τούρκοι ή εν τω μεταξύ θα έχουν ξεκινήσει τα γεγγονότα; Το ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους πυραύλους Πάτριοτ,σημαίνει ότι θα μάθει πρώτη το μυστικό της έναρξης του πολέμου,κι ας υπάρχει ο εφησυχασμός με την καταστροφή των χημικών όπλων στην Συρία και την συμφωνία των 5+1 δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Ο Λέων ο Σοφός στις προφητείες του αναφέρει ότι η κάθοδος των Ρώσων θα γίνει το θερινό έαρ ή στην δημοτική την καλοκαιρινή άνοιξη,χωρίς να προσδιορίζει χρονιά.

Οι Ρώσοι θα πάρουν το νέο δελτίο ταυτότητας μέχρι το 2017.Περιέχει το τσιπ με το 666.BINTEO-ΦΩΤΟ.

        Οι Ρώσοι πολίτες θα είναι σε θέση να λάβουν τη νέα ταυτότητα από το 2017, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης , Alexander Aksenov.
         Αναμένεται ότι το έγγραφο θα είναι μια πλαστική κάρτα, με την οποία να εξακριβώνεται η ταυτότητα του προσώπου και περιέχει τσιπ που θα είναι το κλειδί για τα προσωπικά δεδομένα.
         Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης ,Konstantin Romodanovskiy,είπε ότι αν θα εφαρμοστεί αυτή η e-κάρτα, πολλοί θα αρνηθούν να την πάρουν επειδή περιέχει  σφράγισμα στο διαβατήριό τους, με μόνιμη ή προσωρινή εγγραφή.
           Πώς νιώθετε για τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή των ηλεκτρονικών διαβατηρίων και ταυτοτήτων; Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα οφέλη των νέων τύπων των εγγράφων; Υποστηρίζετε την κατάργηση της έντυπης μορφής των εγγράφων αυτών; Τα ρωσικά διαβατήρια θα καταργηθούν από το 2016.

Και όμως κανένας πολιτικός δέν έκανε δήλωση συμπαράστασης και καταδικασμού της αποτρόπαιας πράξης στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ηρακλείου!

Αντίθετα με τον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής Χανίων, το 2010 όπου ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας κ. Βενιζέλος  έσπευσε προθύμος να ρίξει ακόμα και ευθύνες στο ίδιο το ελληνικό κράτος καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι μόνο... άσχετα αν μετά από έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε άλλη μία προβοκάτσια με Αμερικανούς και Άγγλους με ορμητήριο την Σούδα!
Ακολούθησαν δηλώσεις του κ. Λοβέρδου της κ. Μπακογιάννη και φυσικά του προέδρου της δημοκρατίας. ΤΩΡΑ που είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;; (ακολουθεί η τότε δήλωση του υπουργού άμυνας της χώρας για την εβραϊκή συναγωγή)
Επίθεση μίσους σε Ορθόδοξο ναό στην Κρήτη!Απίστευτοι βανδαλισμοί: 
Κατέβασε τις εικόνες και τους έβαλε φωτιά χρησιμοποιώνταςγια προσάναμμα το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας
Ανάστατη είναι η περιοχή της Αυγενικής όπ
ου οι πιστοί έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου βανδαλισμού που σημειώθηκε στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.
Το νέο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες αναζητούν τους δράστες που έχουν αναστατώσει με αυτές τις πράξεις τους την Εκκλησία της Κρήτης και την τοπική κοινωνία.Στο νέο αυτό έγκλημα που καταγραφηκε στην Αγία Μαρίνα, ένα ξωκκλήσι στην Αυγενική, οι δράστες έκαψαν εικόνες του ναού, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως προσάναμμα το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Πατρίς", ο άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του ναού, κατέβασαν τις εικόνες από τους τοίχους, τις συγκέντρωσαν στο Ιερό και τους έβαλαν φωτιά.
Ενώ με μαύρο μαρκαδόρο έγραψαν άγνωστες λέξεις, οι οποίες φαίνεται να είναι στην αραβική γλώσσα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός ότι από την πράξη εμπρησμού, δεν είχαμε χειρότερες συνέπειες, όπως την επέκταση της φωτιάς στην εκκλησία, ήταν απλά θέμα τύχης.
news247.gr
 

ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ.

PDF
15Όπως είναι γνωστό από τον βίο του, ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής συνελήφθη και προσήχθη στην Κωνσταντινούπολη από τον μονοφυσίτη αυτοκράτορα Κώνστα Β΄ με τις κατηγορίες της απείθειας σε αυτοκρατορικό διάταγμα, αλλά και της αίρεσης. Θα δικαστεί και θα καταδικαστεί συνολικά τρεις φορές σε εξορία, αλλά την τρίτη φορά ο Όσιος (μαζί και οι συνοδοί μαθητές του) θα βασανιστεί, θα του κοπεί η γλώσσα από τον φάρυγγα και επιπλέον το δεξί χέρι, ούτως ώστε ούτε να μπορεί να ομιλεί, ούτε να γράφει. Μάλιστα, όπως περιγράφεται στον βίο του, τα αποκομμένα μέλη θα κρεμαστούν πάνω του και θα διαπομπευτεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, καθώς μεταφέρονταν στον τελευταίο τόπο της εξορίας του.

Όμως αυτό το ακρωτηριασμένο χέρι του Οσίου, ενάντια σε όλες τις περιστάσεις, θα διασωθεί και ταξιδεύοντας διαμέσου των αιώνων και των ιστορικών μεταβολών θα "αναπαυτεί" από τον 12ο αιώνα και μετά στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους. Θεωρείται μάλιστα και το μόνο γνωστό λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού.

alt

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω από πρόσφατες ιερές περιοδείες της τιμίας χείρας του Οσίου στη Ρουμανία και Βουλγαρία:

Η Ορθοδοξία στην καρδιά του Καθολικού κόσμου.

Η Ορθοδοξία στην καρδιά του Καθολικού κόσμου

Η Ορθοδοξία αυξάνει τη δημοτικότητά της στην Ιταλία, κατέχοντας τη θέση της δεύτερης θρησκείας αριθμητικά ως προς τον αριθμό των πιστών. Στη χώρα υπάρχουν ήδη μερικές δεκάδες ενοριών του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι ενορίες τους δικούς τους ναούς και ένα μεγάλο μέρος των λειτουργιών γίνεται σε εκκλησίες, τις οποίες παρέχουν οι καθολικοί. Το τελευταίο διάστημα οι καθολικοί ναοί στην Ιταλία έχουν ολοένα και λίγοτερη ζήτηση.

Στην Ιταλία υπάρχει περίπου ενάμισι εκατομμύρια ορθοδόξων. Η παρουσία τους στα Απένινα όρη έχει μακρά ιστορία. Το 1797 το Τορίνο, και δύο χρόνια αργότερα στη Νάπολη εμφανίστηκαν οι πρώτοι ρωσικοί ναοί. Στις μέρες μας, σχεδόν σε κάθε μεγάλη ιταλική πόλη υπάρχουν ορθόδοξες ενορίες, είπε στη «Φωνή της Ρωσίας» ο εφημέριος του ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στη Ρώμη, αρχιμανδρίτης Αντόνι Σερβιούκ:

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ρόδος: Τραγωδία με δύο νεκρούς από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί των Ιπποτών - Tι κατέθεσε το τρίτο άτομο που βρισκόταν μαζί τους .

Πριν λίγες μέρες είχε δακρύσει η εικόνα του Ταξιάρχη στην Ρόδο .Προχθές είχαμε την πρώτη φυσική καταστροφή από πλημμύρα λόγω έντονης καταιγίδας.Τα στοιχεία της φύσης είναι πάντα ανεξέλεκτα από την ανθρωπινή τεχνολογία.Κι εδώ πρέπει να σκεφτούμε.Μήπως χρειάζεται Mετάνοια;Ακολουθεί ρεπορτάζ από την Ροδιακή..Εικόνες καταστροφής καταγράφονται στη Ρόδο το ξημέρωμα του Σαββάτου έπειτα από την φοβερή θεομηνία που έπληξε το το νησί και οδήγησε σε πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και αγνοείται ένας τρίτος.
Ρόδος: Τραγωδία με δύο νεκρούς από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί των Ιπποτών - Tι κατέθεσε το τρίτο άτομο που βρισκόταν μαζί τους  Πρόκειται για μια 40χρονη και μια 27χρονη που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά - Για μεγάλες καταστροφές μιλάει o δήμαρχος Ρόδου
Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ το πρωί του Σαββάτου αναμένεται στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αλλά και ένα Super Puma για να συνδράμουν στις έρευνες.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν το άψυχο κορμί της μίας από τους δύο αγνοούμενους εκπαιδευτικούς που αγνοούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής.

Το απόγευμα της Παρασκευής το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις εκπαιδευτικοί, 50, 30 και 30 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη γέφυρα της Κρεμαστής.

Και οι τρεις βγήκαν από το αυτοκίνητο για να σωθούν. Ωστόσο, μόνο ο 30χρονος, ο οποίος όπως κατέθεσε στην αστυνομία γατζώθηκε από το πέλμα της γέφυρας κατάφερε να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και να διασωθεί λίγη ώρα αργότερα από την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Η πίστη οδήγησε την Μυρτώ στην εκκλησία.

Μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας η 16χρονη Μυρτώ που η περιπέτεια της υγείας της συγκίνησε το πανελλήνιο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από αλλοδαπό στην Πάρο, πραγματοποίησε την πρώτη της έξοδο στη Βοστώνη όπου βρίσκεται για θεραπεία.

Η νεαρή κοπέλα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» βγήκε από το νοσοκομείο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται, και μαζί με τη μητέρα της επισκέφθηκαν την ελληνική Εκκλησία όπου τελέσθηκε ευχέλαιο και παράκληση για την υγεία της.

Περίπου 70 γυναίκες μαζί με τις κόρες τους παρακολούθησαν την συγκινητική τελετή στον ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν, μετά το τέλος της οποίας ο ιερέας π. Δημήτριος Τόνιας κοινώνησε το κορίτσι που δίνει τη μεγάλη μάχη.

«Είμαι τρομερά συγκινημένη από τον κόσμο που ήλθε να προσευχηθούμε μαζί και αφάνταστα υποχρεωμένη σ’ όλη αυτή την αγάπη που μου δείχνουν και δεν ξέρω κι εγώ πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω» είπε στον δημοσιογράφο κ. Θ. Καλμούκο της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» η μητέρα του κοριτσιού, κα. Μαίρη Κοτρότσου.

«Ήλθαν πολλά παιδιά, ήταν πολύ συγκινητικό κι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινημένος» συμπλήρωσε η κα Κοτρότσου που σημείωσε πως «ενώ φοβόμουν ότι η Μυρτώ δεν θα άντεχε τόσες ώρες, ωστόσο άντεξε και στην ακολουθία και στο φαγητό μετά χωρίς να κλάψει. Μάλιστα, μία κυρία είχε φροντίσει κι είχε φέρει ένα σκυλί και το είχε βάλει δίπλα της κι όπως ήταν κι όλα τα άλλα παιδιά έδειχνε ότι την ευχαριστούσε».

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι ομογενείς πραγματοποίησαν με επιτυχία έρανο, προκειμένου να αγοραστεί ειδικό ιατρικό μηχάνημα το οποίο χρειάζεται για την σίτιση και την επικοινωνία του κοριτσιού.               http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5037

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΔΗ!

   
15Ο Θεός μας κάλεσε στον ουρανό , μα εμείς προτιμήσαμε τον άδη. Αποδειχθήκαμε ανάξιοι της τιμής που μας έκανε. Ύστερ' από τις τόσες ευεργεσίες Του, φανήκαμε αχάριστοι αλλά και ασύνετοι. Αφήσαμε τον διάβολο να μας γυμνώσει από' όλες τις θεϊκές δωρεές.

Κι έτσι, εμείς, που αξιωθήκαμε να είμαστε παιδιά και αδέλφια και κληρονόμοι του Θεού ,δεν ξεχωρίζουμε καθόλου από τους εχθρούς Του, που χλευάζουν τη μεγαλοσύνη Του και καταπατούν τον νόμο Του. «Αλίμονο, ψυχή μου!», αναφωνώ μαζί με τον προφήτη. «Χάθηκε η ευσέβεια από τη γη.

Ούτ' ένας δεν υπάρχει που να κάνει το καλό» ( Μιχ. 7:1-2 ) .

Ξέρω ότι πολλοί θεωρούν τα λόγια μου υπερβολικά . Άλλοι ίσως και να γελούν. Τόσο ανόητοι είμαστε , που γελάμε για όσα θα έπρεπε να κλαίμε. «Γιατί η οργή του Θεού φανερώνεται από τον ουρανό, για να τιμωρήσει κάθε ασέβεια και αδικία των ανθρώπων» ( Ρωμ. 1: 18 ).

«Ο Θεός , ο Θεός μας θα έρθει φανερά και θα λύσει πια τη σιωπή Του. Μπροστά Του θα πηγαίνει φωτιά δυνατή, ολόγυρά Του θα ξεσπάει καταιγίδα σφοδρή» ( Ψαλμ. 49: 3 ) . «Η φωτιά, που θα προπορεύεται, θα κατακαίει γύρω τους εχθρούς Του» ( Ψαλμ.96: 3 ) . «Να, έρχεται η μέρα του Κυρίου σαν αναμμένο καμίνι» ( Μαλ. 4: 1 ) .

Κανένας δεν δίνει σημασία σε τούτες τις προρρήσεις των Γραφών. Τα φοβερά λόγια των προφητών περιφρονούνται σαν παραμύθια. Πώς, λοιπόν, θα σωθούμε; Πώς θ' αποφύγουμε τη δίκαιη τιμωρία; «Χαθήκαμε, αφανιστήκαμε» ( Αριθ. 17:27 ) , γίναμε περιγέλια των απίστων, των ειδωλολατρών και των δαιμόνων.

Ο διάβολος καμαρώνει και χαίρεται. Οι φύλακες άγγελοί μας είναι ντροπιασμένοι και σκυθρωποί. Και οι κήρυκες της Εκκλησίας, που μάταια μας καλούν καθημερινά σε μετάνοια, απογοητευμένοι από την αδιαφορία μας ,καταφεύγουν ,σαν τους προφήτες του Ισραήλ ,στα άψυχα στοιχεία, που, μολονότι άλογα, υποτάσσονται πάντα στους νόμους και όρους του Κτίστη τους, χωρίς ποτέ να παραβαίνουν τη θεία τάξη: «Άκου, ουρανέ, και βάλε στ' αυτιά σου, γη, γιατί μιλάει ο Κύριος: " Γέννησα παιδιά και τα μεγάλωσα, αυτά όμως μ' αρνήθηκαν" » (Ησ. 1:2 ).

Μπορεί να κοινωνήσει μια γυναίκα η οποία βρίσκεται σε «αδιαθεσία»;

Κατ' αρχήν το θέμα αυτό είναι καθαρά πνευματικό, πού δεν έχει καμία σχέση με ένδοκοσμικές σκέψεις, φεμινιστικού είδους αντιλήψεις και λογικοκρατικές απόψεις. Το θέμα της γυναικείας αδιαθεσίας ή όπως διαφορετικά ονομάζεται το άκάθαρτον αυτής λόγω ρύσεως αίματος ή της έχούσης περίοδο, ή της γυναικός της ευρισκομένης εν άφέδρω, χρειάζεται άφ' ενός μεν θεολογικό λόγο, άφ' ετέρου δε θεολογική σιωπή.


Όφείλουμε να διατυπώσουμε τη θέση της Εκκλησίας, ότι δεν επιτρέπεται ή προσέλευση στη Θεία Κοινωνία των γυναικών εκείνων πού βρίσκονται σε «περίοδο». Αναφέρουμε τον 2ο κανόνα του αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, ό οποίος ορίζει τα εξής: «Περί δε των εν άφέδρω γυναικών, ει προσήκεν αύτάς ουτω διακειμένας, εις τον οίκον είσιέναι τον Θεού, περιττόν και το πυνθάνεσθαι νομίζω• ουδέ γαρ αύτάς οίμαι πιστάς ούσας και ευλαβείς, τολμήσει οντω διακειμένας ή τη τραπέζη τη αγία προσελθείν, ή του σώματος και του αίματος τον Χρίστου προσάψασθαι... εις τα άγια και τα άγια των αγίων, ό μη πάντη καθαρός και ψυχή και σώματι, προσιέναι κωλυθήσεται».
Επίσης, αναφέρουμε και τον 7ο κανόνα του αγίου Τιμοθέου Αλεξανδρείας, ό οποίος λέγει να μην προσέρχεται ή ακάθαρτος γυναίκα, ένεκα της ρύσεως αίματος, στη Θεία Μετάληψη κατ' εκείνες τις ημέρες. Επίσης, ό άγιος Ιωάννης ό Νηστευτής στον 17ο κανόνα του γράφει ότι «τάς εν άφέδρω γυναίκας μηδενός των Άγιων άπτεσθαι». Το ίδιο λέγει και ό Πέτρος ό Χαρτοφύλαξ και διάκονος της του Θεού μεγάλης Εκκλησίας στην 18η απόκριση του, ότι δηλ. έάν συμβούν τα συνήθη στη γυναίκα, τότε αυτή οφείλει να περιμένει την κάθαρση και δεν πρέπει να προσέρχεται στη Θεία μετάληψη των αχράντων Μυστηρίων. Τέλος, ό άγιος Νικόδημος ό Αγιορείτης λέγει ότι πρέπει να δεχθούμε τους παραπάνω κανόνες, να υπακούσουμε σ' αυτούς και να μη φερόμεθα «ως κριται και έξετασταί των υπό του Πνεύματος προστεταγμένων, ίνα μη ύποπέσωμεν εις τα φρικωδέστατα έπιτίμια των παραβαινόντων τους κανόνας».

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.


Επιφυλακτικοί εμφανίζονται πλέον οι ισραηλινοί σε ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα της χώρας τους εναντίον του Ιράν. Ειδικά αν αυτό δεν έχει την αμερικανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε το 49,1 τοις εκατό των Ισραηλινών υποστηρίζουν μια στρατιωτική επέμβαση ύστατης ανάγκης στο Ιράν, με το 43.3% να είναι κατά.

Τα ποσοστά όμως αλλάζουν όταν το ερώτημα είναι αν συμφωνούν σε στρατιωτικό χτύπημα χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ. 53.5% δήλωσε ότι είναι κατά της στρατιωτικής δράσης, ενώ το 39.9% δήλωσε ότι θα ήταν υπέρ σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα ποσοστά υποστήριξης στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράν έχουν καθοδική πορεία.

Δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή έδειξε ότι το 52.4% των Ισραηλινών υποστηρίζουν ένα στρατιωτικό πλήγμα, εάν το Ιράν και η ομάδα των έξι φτάσουν σε μια «κακή συμφωνία». Το 26.8% ήταν αντίθετο στην επίθεση.

Τον Οκτώβριο, μια έρευνα με το ερώτημα για επίθεση έδινε ποσοστό υποστήριξης 65.6% .         http://www.onalert.gr/stories/israilini-epithesi-sto-iran-ti-deixnoun-oi-dimoskopiseis

Ομπάμα: "Δεν σκέφτομαι την ασφάλειά μου" ,είπε με αφορμή τον Κένεντυ.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι δεν σκέφτεται την ασφάλειά του σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, 50 χρόνια μετά την δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι.
"Δεν το σκέφτομαι αυτό", απάντησε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ερώτηση που του έκανε για την ασφάλειά του η δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Ουόλτερς στο δίκτυο ABC.

Oύτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν... Φωνή βοώντος εν τη Ευρώπη.




  

Στον απόηχο των τελευταίων συναντήσεων κορυφής και αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.

Εχοντας υπ'όψιν ότι οι ημερομηνίες είναι πλάνη και όλες μέχρι σήμερα έχουν διαψευστεί,δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος στο γεγγονός ότι πολλοί Άγιοι έχουν αναφερθεί ημερολογιακά στο πότε θα γίνουν τα γεγγονότα,πάντα κωδικοποιημένα και χωρίς να διαψεύδονται.Με δύο από αυτές θα ασχοληθώ στο παρόν δημοσίευμα ,που η μία αλληλοσυμπληρώνει την άλλη.Σε πάπυρο που φυλλάσεται στην Ιερά Μονή Κοζάνης υπάρχει η προφητεία του Ανωνύμου που γράφτηκε το 1053μ.Χ.:1. Μέγας Ευρωπαϊκός Πόλεμος

2. Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή Ρωσίας και Αυστρίας.

3. Ήττα 'Αγαρ υπό Ελλήνων ('Αγαρ =Τουρκία)

4. Ενίσχυσις 'Αγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό 'Αγαρ.

5. Σφαγή ορθοδόξων λαών

6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.

7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ Ανδριατικού Πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γης, ο 'Αδης έτοιμος.

8. Προς στιγμήν Μέγας 'Αγαρ.

9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος.

10. Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.

11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.

Λάβρος κατά Παλαιοημερολογιτών o Μητροπολίτης Κορίνθου (ΒΙΝΤΕΟ).

korinthoy1
Μιλώντας την Τρίτη ο Μητροπολίτης Κορίνθου στους ιερείς της Μητρόπολης του ζήτησε τα μυστήρια της Εκκλησίας να γίνονται με σεμνότητα, σοβαρότητα και όπως αρμόζει κανονικά στην εκκλησία μας.
"Έρχονται μου ζητούν να τους επιτρέψω να κάνουν τα μυστήρια στα κτήματα τους", ανέφερε ο κ. Διονύσιος, προσθέτοντας ότι "επειδή τους αρνούμαι τρέχουν στους παλαιοημερολογίτες που τους κάνουν τα χατίρια."

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ:Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

.-Γέροντα, τί είναι αυτό που μας κάνει να... θέλουμε να γίνη γνωστό στους άλλους ό,τι καλό κάνουμε, ενώ έχει τόση γλυκύτητα, τόση απαλάδα, το να ζη και να εργάζεται κανείς στην αφάνεια;

-Το πιο σπουδαίο είναι ότι, όταν ο άνθρωπος έχη εσωτερικότητα και προσπαθή να μη γίνεται γνωστό το καλό που κάνει, είναι αισθητό στους άλλους όλοι τον ευλαβούνται και τον αγαπούν, χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνη.

Πόσο συμπαθής είναι ο ταπεινός άνθρωπος και πόσο αποκρουστικός ο υπερήφανος!

Τον υπερήφανο κανείς δεν τον αγαπάει, ακόμη και ο Θεός τον αποστρέφεται. Βλέπεις, και τα μικρά παιδιά, αν δουν κανένα παιδί λίγο υπερήφανο, το κοροϊδεύουν, ενώ ένα παιδί σιωπηλό , συνετό, πόσο το εκτιμούν!

Ή, αν δουν κανέναν να περπατάη καμαρωτός-καμαρωτός, τον παίρνουν μυρωδιά και τον κοροϊδεύουν. Θυμάμαι κάποιον στην Κόνιτσα που, ενώ πέθαινε από την πείνα, φορούσε κάθε μέρα κοστούμι, γραβάτα και ρεπούμπλικο και έβγαινε στην πλατεία καμαρωτός. Τα παιδάκια, μόλις τον έβλεπαν, πήγαιναν από πίσω του και παρίσταναν πώς περπατούσε. Μικρούτσικα παιδάκια τώρα! Πόσο μάλλον οι μεγάλοι καταλαβαίνουν τον υπερήφανο άνθρωπο! Μη βλέπης που δεν μιλούν, για να μην τον εκθέσουν από μέσα τους όμως αηδιάζουν.

Η AΓΙΑ ΧΙΛΝΤΑ, Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.


.Η αγία Χίλντα ήταν στενή συγγενής του βασιλέα Έντουιν της Νορθουμβρίας, ενός από τα επτά βασίλεια στα οποία ήταν διαιρεμένη η Αγγλία τον 7° αιώνα, την εποχή που έβγαινε από την ειδωλολατρία.

Είχε λάβει το άγιο Βάπτισμα χάρη στο κήρυγμα του αγίου Παυλίνου, ενός από τους ιεραποστόλους της Ρώμης, και για τριάντα χρόνια καλλιεργούσε τις ευαγγελικές αρετές στον κόσμο, μέχρι την ημέρα που ανταποκρινόμενη στην κλήση του Θεού έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, την οικογένειά της και την πατρίδα της.

Μετέβη στο βασίλειο της ανατολικής Αγγλίας, ο βασιλιάς της οποίας είχε νυμφευθεί την αδελφή της, με την πρόθεση να περάσει στη Γαλλία για να γίνει μοναχή στην περίφημη Μονή της Σελ, κοντά στο Παρίσι, ένα από τα μοναστήρια που εξαρτιόταν από τη Μονή του Λουξέιγ [άγιος Κολομβανός, 23 Νοεμ.], όπου πήγαιναν τότε και άλλες παρθένες ευγενικής σαξωνικής καταγωγής. Ο άγιος Αιντάν [+651, 31 Αυγ.] όμως, επίσκοπος της μοναστικής νήσου Λίντσφαρνε, το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής την εποχή εκείνη στα βρετανικά νησιά, την κάλεσε πίσω στη Νορθουμβρία και της παραχώρησε μια μικρή γαιοκτησία, όπου για ένα χρόνο άσκησε τον μοναχικό βίο επικεφαλής μιας μικρής ομάδας παρθένων. Αφού δοκιμάστηκαν έτσι γρήγορα τα τάλαντά της στην πνευματική καθοδήγηση, της ανατέθηκε η ηγουμενία μιας μεγάλης μοναχικής αδελφότητας στη Μονή του Χάρτλπουλ και εννέα χρόνια μετά, το 657, ίδρυσε τη Μονή του Χουίτμπυ.

Ὁ Ἅγιος Κλήμης ἐπίσκοπος Ἀχρίδος ὁ θαυματουργὸς,

Στὶς 22 Νοεμβρίου ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ τὴν μνήμη τοῦ ἁγίου Κλήμεντος τοῦ θαυματουργοῦ, Ἐπισκόπου Ἀχρίδος. Ὁ ἅγιος Κλήμης ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Μιχαὴλ (842) καὶ καταγόταν ἀπὸ τὸ γένος τῶν Βουλγάρων.
Ἀπὸ μικρὴ ἡλικία ἀγάπησε τὴν ἐνάρετη ζωή. Κατεῖχε ὅλες τὶς ἀρετές, ἀλλὰ ἰδιαίτερα διακρινόταν γιὰ τὴν ἀδιάκριτη ἀγάπη καὶ τὴν ἀνυπόκριτη ταπείνωσή του.
Διδάχθηκε τὴν θεία Γραφὴ ἀπὸ τοὺς φωτιστὲς τῶν Σλάβων Κύριλλο καὶ Μεθόδιο, στὴν γλώσσα τῶν Βουλγάρων. Ἔγινε ὁδηγὸς εὐσεβείας στὸ ἔθνος του καὶ ὑπέμεινε τοὺς πειρασμοὺς γιὰ τὴν διάδοση τῆς πίστεως μαζὶ μὲ τοὺς διδασκάλους του.
 Ἀφοῦ κοιμήθηκε ὁ ἅγιος Κύριλλος χειροτονήθηκε ἀπὸ τὸν Μεθόδιο, ποὺ εἶχε γίνει ἤδη ἀρχιεπίσκοπος Μωράβου καὶ Βουλγαρίας, Ἐπίσκοπος Ἰλλυρικοῦ, Ἀχρίδος καὶ Γλαβηνίτζας.
Ὁ ἅγιος Κλήμης καθημερινὰ δίδασκε τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ καὶ ἔτσι ὁδήγησε τὸ βάρβαρο ἔθνος τῶν Βουλγάρων στὴν θεογνωσία.
Μάλιστα κατόρθωσε καὶ βάπτισε τὸν ἄρχοντα τῶν Βουλγάρων Βόριδα καὶ τὸν γιό του, ὁ ὁποῖος ἔγινε ὁ πρῶτος βασιλέας τῶν Βουλγάρων καὶ τοὺς ἔκανε νὰ πολιτεύονται σύμφωνα μὲ τὸν νόμο τοῦ Εὐαγγελίου.
Προσείλκυσε τοὺς εἰδωλολάτρες ὄχι μόνο μὲ τοὺς λόγους του καὶ τὴν διδασκαλία του, ἀλλὰ καὶ μὲ τὰ θαύματά του.
Ἔτσι διδάσκοντας τὰ θεῖα γράμματα καὶ χειροτονώντας ἱερεῖς, ὁ ἅγιος Κλήμης ἀξιώθηκε νὰ λάβη ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ ἀποστολικὴ χάρη. Ἄν καὶ ἔπασχε ἀπὸ ἀσθένειες καὶ γηρατειὰ ἀγωνιζόταν γιὰ τὴν διαδόση τοῦ Εὐαγγελίου καὶ ἔτσι ἀνεχώρησε πρὸς τὸν Κύριο ὡς κήρυκας τῆς ἀληθείας καὶ ἰσαπόστολος.

  Ὀρθόδοξος Τύπος ἀρ. φυλ. 1999, 22 Νοεμβρίου 2013 .            http://anavaseis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3654.html

Ἡ μηλόπιττα καὶ ὁ μάγκας Ἀρχιμανδρίτης Νίκων Κουτσίδης.

Κάποια φορά, μιά δασκάλα μίλησε στά παιδιά τῆς τάξης της γιά τή βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Εἶπε, πόσο ὡραῖα θά εἶναι ἐκεῖ. Πώς ἐκεῖ δέν θά ὑπάρχουν οὔτε ἀρρώστιες, οὔτε θάνατος. Οἱ δίκαιοι θά ζοῦν μαζί μέ τό Θεό γιά πάντα.

Τά παιδιά παρακολουθοῦσαν μέ πολύ θαυμασμό καί ἐνδιαφέρον. Στό τέλος, ἡ δάσκαλα, τά ἐρωτᾶ:

-Λοιπόν, πέστε μου, ποιό παιδάκι θέλει νά πάει τώρα στόν Παράδεισο;

Ὅλα τά παιδιά ἐνθουσιασμένα σήκωσαν τό χέρι. Ὅλα, ἐκτός ἀπό ἕνα πού καθόταν μέ σκυμμένο τό κεφάλι. Ἡ δασκάλα παραξενεύθηκε. Γυρίζει καί λέει στό μικρό:

-Ἐσύ, Γιαννάκη, γιατί δέν θέλεις νά πᾶς τώρα στόν Παραδεισο;

Ὁ μικρός κοκκίνησε. Μά τελικά κατάφερε νά ἀπαντήσει:

-Ξέρετε κυρία, ὅταν ἔφευγα ἀπό τό σπίτι, ἡ μητέρα ἔβαζε στό φοῦρνο μιά μηλόπιττα. Καί μοῦ ὑποσχέθηκε, ὅτι θά μοῦ δώσει τό πιό μεγάλο κομμάτι, μόλις ἐπιστρέψω ἀπό τό σχολεῖο(!!)

 
* * *
 

Μπορεῖ νά χαμογελάσουμε μέ τήν παιδική ἀφέλεια. Μά, συγχρόνως, πρέπει καί νά κλάψουμε γιά τή δική μας παρόμοια τακτική στήν πνευματική ζωή. Πόσες φορές ἐμεῖς, δέν «ξεπουλᾶμε» τόν Θεό γιά ἕνα κομμάτι κάποιας «μηλόπιττας»!

Μά ὑπάρχουν γιά μᾶς, τούς «μεγάλους», μηλόπιττες;

Ναί. Ὑπάρχουν. Καί μάλιστα δυό εἰδῶν «μηλόπιττες»:

1. Οἱ καλές, πού εἶναι θεμιτές ἐπίγειες ἐπιδιώξεις: σπουδές, ἐπάγγελμα, ἔντιμη παρουσία στήν κοινωνία.

2. Οἱ χαλασμένες, πού εἶναι οἱ κάθε εἴδους ἁμαρτίες. Αὐτές, πού καταστρέφουν καί τήν ἐπίγεια καί τήν αἰώνια ζωή μας.

Ὁμως, ἀκόμη καί οἱ καλές καταντοῦν χαλασμένες. Ὅταν ἐξ αἰτίας τους ξεχνᾶμε τόν Παράδεισο.

Τί ἀπολογία θά δώσουμε τήν ἡμέρα τῆς Κρίσεως; Ὅταν ἰδοῦμε ἄσημους (καί ἁμαρτωλούς!) ἀνθρώπους νά ἔχουν ἀρνηθεῖ, γιά χάρη τοῦ Χριστοῦ, κάποιες, γι᾿ αὐτούς σπουδαῖες καί γλυκιές «μηλόπιττες»;

Μήπως χρειάζονται παραδείγματα;

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.



ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τήν βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώση ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Οταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον Άγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.

''Ο καθαρότατος Ναός του Σωτήρος''

kastorias
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ
Σε μια περίφημη ομιλία του ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λέγει τα εξής χαρακτηριστικά για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου : "Τι σου το θεαυγές κάλλος υπογράψοι Θεομήτωρ Παρθένε Λόγος;" Δηλαδή, ποιός λόγος Θεομήτωρ Παρθένε μπορεί να περιγράψει το θεαυγές κάλλος σου;
Πρῶτον. Η Παναγία, κατά τον θεόπτη Πατέρα της Εκκλησίας, είναι :
- ο τόπος όλων των χαρίτων και το πλήρωμα παντοειδούς καλοκαγαθίας
- ο πίνακας ο έμψυχος κάθε αρετής και χρηστότητος
- η μόνη από όλους τους ανθρώπους αξιωμένη όλων μαζί των χαρισμάτων του πνεύματος
- αυτή που παραδόξως έλαβε ένοικο στα πανάχραντα σπλάχνα Της Εκείνον στον οποίον βρίσκονται όλων τούτων οι θησαυροί.
Έγινε η παράδοξη σκηνή.
Έγινε σύσκηνη από την παιδική ηλικία ώστε να είναι αμετακίνητη εστία των χαρίτων του Θεού από τέτοια και τόσα παράδοξα πράγματα.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 


Βιβλιοπωλείο Costco - η Αγία Γραφή είναι μυθοπλασία.

Mέρες που έρχονται[Χριστούγεννα]και στην Αμερική ξεκίνησαν την αντι-χριστιανική προπαγάνδα.Το νου μας γιατί και στην Ελλάδα ο πόλεμος με τις αντίθεες δυνάμεις έχει ξεκινήσει.Η κατάργηση της Κυριακής ως αργία αλλά και όσα θα βρούμε μπροστά μας θα είναι δύσκολα και θα χρειαστεί πνευματικός αγώνας.    Τι κάνει την Αγία Γραφή, το «Οι Αγώνες Πείνας» και το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι" να έχουν κάτι κοινό; Και τα τρία είναι έργα μυθοπλασίας, σύμφωνα με τους βιβλιοπώλες στην Costco.
        Ο Πάστορας  Caleb Kaltenbach έκανε την συγκλονιστική ανακάλυψη την περασμένη Παρασκευή, καθώς ψώνιζε ένα δώρο για τη σύζυγό του σε ένα Βιβλιοπωλείο Costco στο Simi Valley,στην Καλιφόρνια.

download

         "Όλα τα Ευαγγέλια ήταν χαρακτηρισμένα ως μυθοπλασία,"μου είπε ο πάστορας . "Μου φαινόταν περίεργο."
          Ο Kaltenbach είναι ο επικεφαλής πάστορας στην Discovery Εκκλησία, μια μη-θρησκευτική χριστιανική εκκλησία στη νότια Καλιφόρνια.
         Σκέφτηκε ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος λάθους ,έτσι καθάρισα το ράφι και για άλλες Βίβλους. Κάθε αντίγραφο ήταν σταμπαρισμένο με ένα αυτοκόλλητο που έγραφε, "$ 14.99 Fiction".
           Ο πάστορας ήξερε ότι κάτι δεν πρέπει να πάει καλά, έτσι αναζήτησε ένα υπάλληλο της Costco, ελπίζοντας σε μια απάντηση. Δυστυχώς, δεν μπορούσε να βρεθεί κανείς πρόθυμος να απαντήσει στην ερώτηση του (η οποία δεν  εκπλήσσει, αν έχετε ψωνίσει σε βιβλιοπωλεία της Costco).
           Δεδομένου ότι κανείς δεν βρέθηκε στο κατάστημα που να είναι πρόθυμος να προσφέρει βοήθεια, ο ποιμήν ο καλός της Discovery Εκκλησίας έσκισε μια φωτογραφία της Βίβλου και έγραψε στο ποίμνιό του.

ΑΓΑΠΗ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ .


15"Αγαπητοί μου αδελφοί,
Ο Θεός είναι Αγάπη. ¨Ο μένων εν τη αγάπη, εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ¨, βροντοφωνεί ο απόστολος της αγάπης, Ιωάννης ο Ευαγγελιστής.


Αγάπη : Το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το φάρμακο που γιατρεύει όλες τις αρρώστιες της ψυχής και του σώματος.

"Ένας άγιος έλεγε: " Κύριε, κάνε με να βοηθήσω κι οχι να με βοηθήσουν. Κάνε με να αγαπήσω, κι οχι να με αγαπήσουν. Κάνε με να κατανοήσω κι οχι να με κατανοήσουν ".

Η αγάπη, όπως την δίδαξε ο Κύριος, όχι παραποιημένη απο τους ανθρώπους, είναι έκφραση της θυσίας. Είναι της καρδιάς καρπός και της προαιρέσεως προσφορά.

Η αγάπη δεν φαίνεται απο το τί δίνεις αλλά απο το πώς το δίνεις.

Αγάπη δεν είναι το άπλωμα του χεριού, αλλα το δόσιμο της καρδιάς.

Άν ξέρεις ο ίδιος να μοιράζεσαι, τότε ξέρεις να αγαπάς, " ιλαρόν γάρ δότην αγαπά ο Θεός" λέγει ο Παύλος.

Ο Θεός αγαπά τον ελεήμονα, που δίνει με προθυμία και χαρούμενο πρόσωπο αλλα και με ελεύθερη γνώμη. Ελεημοσύνη που προσφέρεται " εκ λύπης ή εξ ανάγκης " είναι απαράδεκτη και απόβλητη.

Η ρίζα της ελεημοσύνης βρίσκεται στην καρδιά.

Αρχίζει απο την καρδιά και τελειώνει στο χέρι μας. Η ελεημοσύνη θερμαίνει, όταν υπάρχει η φωτιά της αγάπης. Ελεημοσύνη δίχως αγάπη είναι ψυχρή και καταθλιπτική. Είναι σώμα νεκρό δίχως ήλιο και φώς. Είναι λουλούδι δίχως ομορφιά και ευωδία.

Κρητική εικόνα της Άκρας Ταπείνωσης.

Στη συλλογή των εικόνων του  Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου περιλαμβάνεται μία εικόνα με το θέμα της Άκρας Ταπείνωσης, η οποία  αγοράστηκε από το Μουσείο το 1915. Έχει αριθμό ΒΧΜ 11336, είναι διαστάσεων 36χ31,5 εκ. και διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση[1].
tapinosi
Η Άκρα Ταπείνωση (ΒΧΜ 11336), τέλη 16ου αρχές-17ου αιώνα, 36Χ31,5 εκ., Συλλογή Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου.
Ο Χριστός παριστάνεται νεκρός ως τη μέση μέσα σε σαρκοφάγο φορώντας μόνο το περίζωμα. Έχει το κεφάλι γυρτό στο δεξιό ώμο του, τα μάτια κλειστά και τις παλάμες του σταυρωμένες μπροστά στο υπογάστριο. Στην κεφαλή φέρει ακάνθινο στεφάνι και φωτοστέφανο στικτό, ενώ σε διάχωρα διαβάζεται η επιγραφή “Ο ΩΝ”. Ο χαρακτηρισμός αυτός, ο οποίος προέρχεται από το βιβλίο της Εξόδου(3,14),δηλώνει το άπειρο της ουσίας του Θεού και  τον αιώνιο χαρακτήρα της Θεότητας .Στέκει μπροστά από μεγάλο Σταυρό, ενώ στο πάνω τμήμα της κάθετης κεραίας διακρίνεται επιγραφή μερικώς κατεστραμμένη με τα αρχικά της επωνυμίας του Χριστού,“ΙΝΒΙ” (Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων). Δεξιά και αριστερά  πετούν προς τον Σταυρό δύο άγγελοι. Πίσω από τη σαρκοφάγο και μπροστά από τον Σταυρό ξεπροβάλλουν τα σύμβολα του Πάθους, η λόγχη και ο  κάλαμος με τον σπόγγο, εικονογραφικά στοιχεία τα οποία προέρχονται από την εικονογραφία του Πάθους και τονίζουν τη σταυρική θυσία του Χριστού. Στο χρυσό κάμπο με κεφαλαία γράμματα σώζονται οι επιγραφές: Ι(ΗΣΟΥ)Σ Χ(ΡΙΣΤΟ)C. Το έργο είναι ανυπόγραφο.

Ο γέρων Αγάθων (καθηγούμενος της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου Αγ. Όρους) απαντά στις ερωτήσεις μας! [ΒΙΝΤΕΟ-2013]

Ο γέρων Αγάθων (καθηγούμενος της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου Αγ. Όρους) απαντά στις ερωτήσεις μας! [ΒΙΝΤΕΟ-2013]


Ο γέρων Αγάθων (καθηγούμενος της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου Αγ. Όρους) απαντά στις ερωτήσεις μας! [ΒΙΝΤΕΟ-2013]
11ο ΜΑΘΗΜΑ 13-11-2013
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του πανοσολογιωτάτου αρχιμανδρίτου, καθηγουμένου της εν Αγίω Όρει κοινοβιακής Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου, γέροντος Αγάθωνος, πρόσφερε στην ενορία μας και στο τμήμα κατηχήσεως "νέων και μεγαλυτέρων", μια απολαυστική και πλήρης ευλογιών ουράνια πανδαισία. Ο Άγιος Γέρων με την απλότητα, τη γνησιότητα και τον απόλυτα θεοκίνητο νου του, εισήγαγε τους παρεβρισκομένους και συμμετέχοντας πιστούς, στα μυστικά εδάφη της ορθοδόξου Θεολογίας, με το δικό του ιδιαίτερο και χαρακτηριστικά διακριτικό τρόπο...

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Γέροντας Παΐσιος - Μην εξετάζεις ποτέ τα όνειρα...




-Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις. Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα. Επιτρέπει καμιά
φορά και ο Θεός να μας πειράξει στον ύπνο, για να δούμε ότι δεν πέθανε ακόμη ο παλιός άνθρωπος.

Άλλες φορές πάλι ο εχθρός πλησιάζει τον άνθρωπο στον ύπνο του και του παρουσιάζει διάφορα όνειρα, για να στενοχωρεθεί, όταν ξυπνήσει.

Για αυτό να μη δίνεις καθόλου σημασία να κανείς τον σταυρό σου, να σταυρώνεις το μαξιλάρι, να βάζεις και τον σταυρό και κάνα-δυο εικόνες επάνω στον μαξιλάρι και να λες την ευχή μέχρι να σε πάρει
ο ύπνος. Όσο δίνεις σημασία, άλλο τόσο θα έρχεται ο εχθρός να σε πειράζει.

Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους μεγάλους, αλλά και στους μικρούς. Και στα μικρά παιδιά ακόμη, παρόλο που είναι αγγελούδια, ο εχθρός πηγαίνει και τα φοβερίζει, όταν κοιμούνται και τινάζονται
με αγωνία, τρέχουν φοβισμένα και με κλάματα στην αγκαλιά της μητέρας.
Άλλοτε πάλι τα πλησιάζουν οι Άγγελοι και γελούν μέσα στον ύπνο τους από χαρά ή ξυπνάνε από την μεγάλη τους χαρά. Επομένως τα όνειρα που φέρνει ο πειρασμός είναι μια εξωτερική επίδραση του
εχθρού στον άνθρωπο την ώρα που κοιμάται.

Όταν πρόκειται να βγεις έξω από το σπίτι σου...

Όταν πρόκειται να βγεις έξω από το σπίτι σου...



Όταν πρόκειται να βγεις έξω από το σπίτι σου είπε πρώτα αυτά τα λόγια. Σε αποτάσσομαι Σατανά, εσένα και την λογική σου και την λατρεία σου και συντάσσομαι με εσένα Χριστέ. Ποτέ να μην εξέλθεις χωρίς να ειπείς αυτά τα λόγια. Αυτό για σένα είναι βακτηρία, αυτό είναι όπλο, αυτό είναι πύργος άμαχος.

Με αυτά τα λόγια τον Τίμιο Σταυρό διατύπωσε στο μέτωπο σου. Έτσι όχι μόνον ο άνθρωπος δεν θα ημπορέσει να σε βλάψει, αλλά ούτε ο διάβολος, βλέποντας σε οπλισμένο με αυτό το όπλο.


Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?f=192&t=9623

Αυτός έκλεψε τη δεξιά χείρα του Αγίου Πολυκάρπου.

του Κώστα Ζαφειρίου
 
Αλβανός σεσημασμένος για ληστείες είναι ο αρχαιοκάπηλος που βεβήλωσε το μοναστήρι της Αμπελακιώτισας τον περασμένο Μάρτιο στην ορεινή Ναυπακτία και έκλεψε τμήμα του λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως στο μοναστήρι βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και γενετικό υλικό του ιερόσυλου δράστη. Επίσης έχουν καταγραφεί και τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του τη νύχτα της κλοπής στην περιοχή, οι οποίες προέκυψαν μετά από άρση απορρήτου που ζήτησαν οι αρχές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιστολή παραίτησης από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων

Του Κώστα Ζαφειρίου
 
Αίσθηση και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η επιστολή που απέστειλε στην Ιερά Σύνοδο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
 
Όπως πληροφορείται το ierovima.gr, ο δεσπότης -που συμπληρώνει σήμερα 35 χρόνια στο πηδάλιο της μητροπόλεως- εκφράζει την πρόθεση να παραιτηθεί, αφήνοντας όμως ανοικτή την ημερομηνία παραίτησης.
 

"Καφές με την Αδελφή Βάσσα" (Νέο επεισόδιο)

vassa
Παρακολουθήστε την νέα εκπομπή "Καφές με την Αδελφή Βάσσα" , πατώντας το κουμπί κάτω δεξιά για ελληνικούς υπότιτλους.

100 χρόνια απο την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο ελληνικό κράτος.

Ειδική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:30 στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική σχολή.


Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικός γραμματέας του συλλόγου Φίλων του Αγίου Όρους για «τη σημασία της Ενσωμάτωσης του Αγίου Όρους στο Ελληνικό Κράτος (1913)».

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9.


Απαγορεύουν στους διαιτητές να κάνουν το σταυρό τους...


Απαγορεύουν στους διαιτητές να κάνουν το σταυρό τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα γιατί λέει είναι «δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης». Απίστευτο. Τι άλλο θα πούν.Συγκεκριμένα, στο τελευταίο σεμινάριο της ΚΕΔ έγινε ειδική σύσταση σε διαιτητή της Σούπερ Λίγκας να σταματήσουν οι ρέφερι να κάνουν τον σταυρό τους.
Κι αυτό την ώρα που είναι γνωστή η καλή σχέση που έχουν με τα με τα Θεία οι περισσότεροι Έλληνες διαιτητές, επιπέδου Σούπερ Λίγκας, ενώ κάποιοι το έχουν και για γούρι να κάνουν τον σταυρό τους πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη ενός ματς.
Δηλαδή και θεωρούνται άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω της σχέσης τους με τα Θεία και δεν τους επιτρέπουν να το συνεχίσουν όταν βρίσκονται στο γήπεδο, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια…        http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5013