Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟ 2002 ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 "Κατά βάθος μάλιστα, λόγω του ευδαιμονισμού, της ξιπασιάς και της δουλοφροσύνης έναντι των υλικά ισχυρών που διακατέχει τους ηγέτες του, το σύστημα έχει σβήσει από τη μνήμη του το '21 και θέλει να το διαγράψει και από τους Έλληνες, γιατί το βλέπει ως εμπόδιο στην αφομοίωσή τους στη χοάνη του συγκρητισμού και στην υποταγή τους στο παντοδύναμο τίποτε, στο πανίσχυρο μηδέν της ανθρώπινης εξαθλίωσης. Όμως δεν θα τους περάσει."

1


Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ανήμερα του Ευαγγελισμού το 2002 ο Μακαριστός Χριστόδουλος για Παναγία και Πατρίδα. Λόγια τόσο προφητικά και τόσο μα τόσο επίκαιρα σήμερα....

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα:

Παιδιά μου εν Κυρίω αγαπητά,

Διπλή είναι η σημερινή εορτή, που μας γεμίζει χαρά μεγάλη. Είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της σωτηρίας της Οικουμένης και της Αναστάσεως του ξεπεσμένου ανθρώπου και παράλληλα είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της ελευθερίας του σκλαβωμένου Γένους των Ελλήνων.


Η υπερκόσμια χαρά είναι το μήνυμα του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως η χαρά είναι το μήνυμα της Αναστάσεως του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, αλλά και της Επαναστάσεως του 1821. Είναι συναίσθημα που επικρατεί στον καθένα που βιώνει τον θρίαμβο του φωτός επί του σκότους στον Ευαγγελισμό, της ζωής επί του θανάτου στην Ανάσταση και της ελευθερίας και του πολιτισμού επί της σκλαβιάς και της βαρβαρότητας στην Επανάσταση της Παλιγγενεσίας.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ απευθυνόμενος στην Αειπάρθενο Μαρία της λέγει : " Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σού · ευλογημένη συ εν γυναιξί . . .". Ο Κύριός μας μετά την Ανάστασή Του απευθυνόμενος στις αγίες Μυροφόρους και τους Μαθητές Του τους προσφωνεί με το " Χαίρετε ". Καί ο ποιητής μας Τάκης Παπατσώνης, στην " Εθνεγερσία " του, παρομοιάζει την Ελλάδα με τη Θεοτόκο και γράφει :

" Ήρθε η στιγμή που ομοιώθηκε η Ελλάδα

με Παναγία και είπε πάλι Εκείνη

το Ιδού, η δούλη κι εγώ του Κυρίου.

Κοινολογείτο από παντού ο θείος λόγος

στα φανερά : Εγγύς το Πάσχα, ετοιμασθήτε ".


Γιά το " Χαίρε " ο διδάχος του Γένους Ηλίας Μηνιάτης ανέπεμψε δέηση προς την Αειπάρθενο Μητέρα του Σωτήρα μας σε κήρυγμά του, στη Βενετία, στις 25 Μαρτίου του 1688, λέγοντας μεταξύ άλλων : " Λοιπόν εύσπλαγχνε Μαριάμ, παρακαλούμεν σε διά το " Χαίρε " εκείνο, οπού μας επροξένησε την χαράν. Διά τον αγγελικόν εκείνον Ευαγγελισμόν, οπού εστάθη της σωτηρίας μας το προοίμιον · Χάρισε του Γένους μας την προτέραν τιμήν. Ασήκωσέ το από την κοπρίαν της δουλείας εις τον θρόνον του βασιλικού αξιώματος, από τα δεσμά εις το σκήπτρον, από την αιχμαλωσίαν εις το βασίλειον. Καί αν ετούταις η φωναίς δεν σε παρακινούσι εις σπλάγχνος, ας σε παρακινήσωσιν ετούτα τα πικρά δάκρυα, οπού μας πέφτουσιν από τα μάτια. Αλλ' ανίσως και ετούτα δεν φθάνουσιν, ας σε παρακινήσωσιν αι φωναί, και η παρακάλεσες των Αγίων σου, οπού ακαταπαύστως φωνάζουσιν από όλα τα μέρη της τρισαθλίου Ελλάδος. Φωνάζει ο Ανδρέας από την Κρήτην. Φωνάζει ο Σπυρίδων από την Κύπρον. Φωνάζει ο Ιγνάτιος από την Αντιόχειαν. Φωνάζει ο Διονύσιος από τας Αθήνας. Φωνάζει ο Πολύκαρπος από την Σμύρνην. Φωνάζει η Αικατερίνη από την Αλεξάνδρειαν. Φωνάζει ο Χρυσόστομος από την Βασιλεύουσαν Πόλιν. Καί δείχνοντάς σου την σκληροτάτην τυραννίδα των αθέων Αγαρηνών, ελπίζουσιν από την άκραν σου ευσπλαγχνίαν του Ελληνικού Γένους την απολύτρωσιν ".

Η Υπεραγία Θεοτόκος εισήκουσε τις δεήσεις των αγίων Μαρτύρων και Νεομαρτύρων του Γένους και το απελευθέρωσε. Καί τώρα αυτό το Γένος μας βρίσκεται μπροστά στη νέα πρόκληση της Ιστορίας του, δηλονότι στην πορεία που ξεκίνησε εντός της Ενωμένης Ευρώπης.

Επί αιώνες οι πρόγονοί μας μέσα από χιλιάδες δυσκολίες, ταλαιπωρίες, βασανιστήρια, μαρτύρια μιάς βάρβαρης τυραννίας παρέδωσαν σε εμάς ένα Έθνος εύρωστο που έχει διατηρήσει τη μνήμη του, τις ρίζες του, την πνευματικότητά του. Καί σε εμάς και στους μετά από εμάς έλαχε η ευθύνη της συνέχειας του Γένους. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές από εκείνες της σκλαβιάς. Τώρα δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον βάρβαρο κατακτητή, αλλά την αλλοτρίωσή μας μέσα σε ένα κόσμο στον οποίο επικρατεί η αθεία και ο εγωισμός, ο συγκρητισμός και ο άμορφος πολιτισμός.

Τώρα λοιπόν έχουμε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη να σφικταγκαλιάσουμε τον Κύριό μας και να ζητήσουμε την προστασία της Μητέρας του Παναγίας, της οποίας τον Ευαγγελισμό πανηγυρίζουμε σήμερα. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε οφείλουμε να ακούσουμε το λόγο του ήρωα του Αγώνα του 1821 Στρατηγού Γιάννη Μακρυγιάννη, που έγραψε στα Απομνημονεύματά του : " Το λοιπόν αν θέλωμε το λίγο να γένη μεγάλο, πρέπει να λατρεύωμεν τον Θεόν, ν' αγαπάμε πατρίδα · νάχωμεν αρετή · τα παιδιά μας να τα μαθαίνωμε γράμματα ". Τώρα πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και μαζί με τον εαυτό μας να περισώσουμε το νόημα του 1821 και το χαροποιό Μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ζούμε σε μία εποχή που το κοινωνικό σύστημα, το οποίο διαχειρίζονται οι άρχοντες του κόσμου τούτου, θέλει να υπονομεύσει την πνευματικότητα και γενικά τον πολιτισμό μας. Όπως έγραψε ορθά ο Άγγελος Τερζάκης το καταχθόνιο στρατήγημά του συνίσταται στο να κάνει τον κάθε Έλληνα πολίτη υπονομευτή του εαυτού του. Τον εξαγοράζει με την άνεση. Τον εξαγοράζει με την αναισθησία που υποθάλπεται κατάλληλα και πονηρά. Τον καθιστά μόνο του παραγωγό του αναισθητικού που θα τον παραδώσει στον δράκο. Καί ο σημαντικός διανοούμενος πιστοποιεί ότι " μία Κίρκη μας έχει κτυπήσει με το ραβδί της και μας έκανε χοίρους προτού πάρουμε το δρόμο για τον μακελάρη και ύστερα για τη χύτρα της ".

Αυτός είναι και ο λόγος που το ίδιο αυτό σύστημα έχει υποβαθμίσει το Εικοσιένα, το μήνυμά του, τις θυσίες όσων αγωνίσθηκαν με υπερηφάνεια κι αξιοπρέπεια για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Κατά βάθος μάλιστα, λόγω του ευδαιμονισμού, της ξιπασιάς και της δουλοφροσύνης έναντι των υλικά ισχυρών που διακατέχει τους ηγέτες του, το σύστημα έχει σβήσει από τη μνήμη του το '21 και θέλει να το διαγράψει και από τους Έλληνες, γιατί το βλέπει ως εμπόδιο στην αφομοίωσή τους στη χοάνη του συγκρητισμού και στην υποταγή τους στο παντοδύναμο τίποτε, στο πανίσχυρο μηδέν της ανθρώπινης εξαθλίωσης.

Όμως δεν θα τους περάσει. Οι Έλληνες απέδειξαν στο θέμα των ταυτοτήτων και συνεχώς με τις ενέργειές τους τεκμηριώνουν το γεγονός ότι κρατούν ζωντανό στη μνήμη τους τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον Ευαγγελισμό του Γένους και με πρωτοπορούσα την Εκκλησία τους προσφέρουν την πνευματική και πολιτισμική διακονία τους στην Ενωμένη Ευρώπη, χωρίς ίχνος έπαρσης αλλά και χωρίς κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Καί πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Εκκλησία με τον παλμό της θρησκεύουσας ψυχής των παιδιών της θα αποτελεί μέχρι συντελείας του αιώνα τεράστια και αποτελεσματική δύναμη αντίστασης εναντίον όλων όσοι νομίζουν ότι ήρθε η ώρα να ανατρέψουν την πνευματική ιστορία του Γένους, να εξουθενώσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να διαστρέψουν την Αλήθεια μετατρέποντας την τυραννία σε δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα, το μυστήριο της ζωής σε μηχανιστικό φαινόμενο και τον άνθρωπο από εικόνα του Θεού σε πριόνι και εργαλείο των σκοπιμοτήτων τους.       http://www.agioritikovima.gr/arxeio/41274-ena-ugkloniti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου