Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πανηγυρίζει από σήμερα ο ναός "Άξιον εστί" στην Πάτρα - Τιμά την μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά.

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά θα τιμηθεί σήμερα και αύριο στην Πάτρα στον ιερό ναό Άξιον Εστί που βρίσκεται στο ισόγειο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως (Νικοδήμειο Πνευματικό κέντρο) στην οδό Βότση κάτω από την Μαιζώνος.

Στο ναό όπου υπάρχει εικόνα του Αγίου Νικολάου του Πλανά και τεμάχιο του ιερού λειψάνου του, θα τελεστεί το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα ενώ την Κυριακή στις 7.45 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία λειτουργία που θα ολοκληρωθεί γύρω στις 11.

Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 2 Μαρτίου, είχε γεννηθεί στη Νάξο το 1851 μ.Χ., από τον Ιωάννη και την Αυγουστίνα, το γένος Μελισσουργού, δύο ευσεβείς γονείς του τον ανέθρεψαν με παιδεία και χριστιανικά ορθόδοξα διδάγματα.
Ο Νικόλαος Πλανάς εκοιμήθη οσίως εν ειρήνη το 1932 μ.Χ. ενώ στις 9 Αυγούστου του 1992, τα ιερά και θαυματουργά Λείψανα του τοποθετήθηκαν σε ασημένια λάρνακα, που σήμερα βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης, στην Αθήνα. Τα ιερά λείψανα και η Τίμια Κάρα του Αγίου φυλάσσονται στον συγκεκριμένο ναό, τον οποίο ίδρυσε ο ίδιος.
Ανακηρύχθηκε και επισήμως ως Άγιος κατά την 135 Συνοδική Περίοδο (1991 - 1992 μ.Χ.) του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου, με εισήγηση του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου.
Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή 2 Μαρτίου το απόγευμα ψάλλεται ο πρώτος Κατανυκτικός εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.         http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/250923

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου