Λαοθάλασσα σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στον ναό του Σαν Ισίντρο στην πόλη Λεόν της Ισπανίας μετά τον ισχυρισμό δύο ιστορικών ότι εκεί βρίσκεται το Άγιο Δισκοπότηρο.

Μάλιστα οι κληρικοί της εκκλησίας υποχρεώθηκαν να κρύψουν το συγκεκριμένο δισκοπότηρο προκειμένου να το προστατέψουν από επιτήδειους.
Το επίμαχο δισκοπότηρο είναι κατασκευασμένο από αχάτη, χρυσό και όνυχα και επιστρωμένο με πολύτιμους λίθους.
Μέχρι σήμερα το δισκοπότηρο αυτό ήταν γνωστό ότι ανήκε στην κόρη του βασιλιά της Λεόν, Φερνάντο.
Οι δύο ιστορικοί, όμως, η λέκτορας μεσαιωνικής ιστορίας του τοπικού πανεπιστημίου, Μαργκαρίτα Τόρες και ο ιστορικός τέχνης Χοσέ Μανουέλ Ορτέγκα ντελ Ρίο, υποστηρίζουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Kings of the Grail» ότι πρόκειται για το Άγιο Δισκοπότηρο.
Επικαλούνται δύο αιγυπτιακές περγαμηνές που εντόπισαν στο πανεπιστήμιο αλ Αζχάρ του Καΐρου το 2011 από τις οποίες ξεκίνησε μια 3ετης έρευνα.
Σημειώνουν ωστόσο ότι μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν 200 δισκοπότηρα για τα οποία έχει γραφτεί ότι αποτελούν το ένα και μοναδικό, γι' αυτό και στο βιβλίο τους επιχειρούν να αποδομήσουν τους υπόλοιπους «υποψήφιους».     http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/lifestyle/%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1