Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αυτές είναι 9 προφητείες που γράφτηκαν πριν από 114 χρόνια και όμως… βγήκαν αληθινές.

profitiea

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να πιστεύει σε προφητείες. Ειδικά όταν οι περισσότερες εξ αυτών διαδίδονται από ανθρώπους συνήθως απατεώνες ή ψυχικά ασθενείς. Υπάρχουν, όμως, κάποιες περιπτώσεις που ίσως πρέπει να διευρύνουμε τη λογική μας, διότι σε κάποιες εξαιρέσεις κάποιοι άνθρωποι μπόρεσαν να δουν το μέλλον και να το περιγράψουν με σχετική ακρίβεια.

Μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ο  Τζον Έλφρεθ Γουότκινς (1852–1903), ο οποίος δημοσίευσε το 1900, δηλαδή πριν από 114 χρόνια, στο αμερικανικό περιοδικό «Ladies” Home Journal» άρθρο με τίτλο «What May Happen in the Next Hundred Years» (Τι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια).

Το άρθρο του ξεκινούσε με τη φράση: «Οι προφητείες αυτές μπορεί να μοιάζουν παράξενες, σχεδόν αδύνατες να συμβούν», εξηγώντας στη συνέχεια ότι προκειμένου να τις γράψει είχε συμβουλευτεί «τα σπουδαιότερα ιδρύματα επιστημών και εκπαίδευσης» της χώρας, για να συλλέξει τις απόψεις τους σε 29 θέματα.Ο Γουότκινς έγραφε τότε και στο περιοδικό, του ίδιου εκδοτικού οίκου, The Saturday Evening Post, με έδρα την Ινδιανάπολη. Το Post, λοιπόν, που κυκλοφορεί ακόμα, δημοσίευσε πρόσφατα στο κοινό του το παλιό άρθρο του Γουότκινς, ξεχωρίζοντας εκείνες τις προβλέψεις του που βγήκαν αληθινές.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ;

Armageddon, (πιθανώς Εβραϊκά: «Λόφο Μεγκίντο»), στην Καινή Διαθήκη, ο τόπος όπου οι βασιλιάδες της γης υπό δαιμονική ηγεσία θα εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον των δυνάμεων του Θεού στο τέλος της ιστορίας.Ο Αρμαγεδδώνας αναφέρεται στην Αγία Γραφή μόνο μία φορά, στην Αποκάλυψη του Ιωάννη(16:16).

Η παλαιστινιακή πόλη της Μεγιδδώ, που βρίσκεται σε ένα πέρασμα που διοικεί ένα δρόμο που συνδέει την Αίγυπτο και τη Συρία,

Περιφορά του Επιταφίου στην Αμμόχωστο. Ιστορικό γεγονός!


Ιστορική απόφαση για την πραγματοποίηση τη Μεγάλη Παρασκευή ακολουθίας και περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός και Οκτάι Καγιάλπ.

Γέρων Ιωσήφ Ησυχαστής: Προς νέον ερωτήσαντα περί της «ευχής».

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ μου, εύχομαι να είσαι καλά. Εσήμερον έγινα κάτοχος της επιστολής σου και σε δίδω απάντησιν εις όσα μου γράφεις. Αι πληροφορίες, όπου ζητείς, δεν απαιτούσι καιρόν και κόπον δια να σκεφθώ να σε απαντήσω.
Η νοερά προσευχή εις εμένα είναι όπως η τέχνη του καθενός, καθότι εργάζομαι αυτήν τριανταέξ και επέκεινα χρόνια.
gih2
“Όταν εγώ ήλθα στο “Άγιον “Όρος, εζήτησα απ’ ευθείας τους ερημίτας, οπού εργάζονται την προσευχήν. Τότε υπήρχαν πολλοί – πριν σαράντα χρόνια - οπού είχαν ζωή μέσα τους. “Άνθρωποι αρετής. Γεροντάκια παλαιά. Από αυτούς εκάναμε Γέροντα και τους είχαμεν οδηγούς.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ένα σημαδιακό ταξίδι του κ. Ομπάμα.. Επαληθεύεται ο Γέροντας Παίσιος;; Από το Βατικανό στο ¨βαθύ Ισλάμ¨.

27 Μαρτίου 2014 Ρώμη: Θερμή συνάντηση Ομπάμα και Πάπα Φραγκίσκου.

Στην συνάντηση του με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, η οποία διήρκεσε μία ώρα, εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του Ποντίφικα, και τον 
προσκάλεσε να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Ο πάπας παρέδωσε στον Αμερικάνο πρόεδρο ένα αντίγραφο της διακήρυξης της αποστολής του, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων και της φτώχειας.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.



Μόλις πριν 7 λεπτά περίπου έφυγε από τον Ι.Ναό μας , η κ.Ε. κάτοικος Ναυπλίου,  καθηγήτρια Αγγλικών και  Μητέρα  ανηλίκων 3 παιδιών.
Μου ανάφερε με δέος και συστολή ότι την προηγουμένη Δευτέρα, 24 Μαρτίου το πρωί,  προσκύνησε τα Ι.Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού σε Εκκλησία του Ναυπλίου και έλαβε μαζί της και λίγο λάδι από το καντήλι του Αγίου.
Κατόπιν το μεσημέρι μαζί με τον γιό της τον Α. 12 ετών και αφού είχε τελειώσει η εορταστική εκδήλωση στο σχολείο , πήγαν  προς το SUPER MARKET.  

Αν άκουγαν με προσοχή ένα Μεγάλο Απόδειπνο;

Μια παράδοξη σκέψη μου γεννήθηκε καθώς άκουσα για πρώτη φετινή φορά μια δέηση που λέγεται στο τέλος του κατανυκτικού Εσπερινού: ‘Τα έθνη πράυνον’. Τρεις λέξεις όλες κι όλες, αλλά πάντα επίκαιρες, ιδίως στις ταραγμένες μέρες μας, όπου έχουμε ‘πολέμους και ακοάς πολέμων’ σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την κήρυξη του φονικού Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και οι φόβοι για νέες συρράξεις είναι καθημερινοί. Η σκέψη λοιπόν είναι η εξής: Άραγε ποια θα ήταν η κατάσταση του κόσμου αν όλοι οι ‘ιθύνοντες νόες’ της οικουμένης άκουγαν με προσοχή ένα Μεγάλο Απόδειπνο; Πουθενά στα κείμενά του δεν υπάρχει διάθεση κυριαρχίας κάποιων πάνω σε όλους τους άλλους, απαιτητική διεκδίκηση δικαιωμάτων, γεωστρατηγικός ανταγωνισμός, ακόρεστη κερδοσκοπία, αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Μόνο εκούσια υποχώρηση, εκκοπή θελήματος, κλίση της κεφαλής στον Θεό, ταπείνωση, διότι όλοι είμαστε υπαίτιοι και δεν έχουμε να καυχηθούμε για κάτι απέναντι στους άλλους. Όλα αυτά μαζί με τη μνήμη του θανάτου: κανείς δεν ξέρει αν αύριο θα υπάρχει. Προς τι επομένως η απαίτηση και ο ανταγωνισμός; ‘Τι μάτην ταραττόμεθα;’         http://antonispapagiannis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4.html

Δ΄Κυριακή των Νηστιεών-Αγ.Ιωάννη της Κλίμακος.


Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς
Κυριακή τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος
Γιατί ἡ Ἐκκλησία τοποθετεῖ αὐτόν τόν Ἅγιο στό μέσον τῆς νηστείας, ὡσάν τήν πιό ἅγια εἰκόνα, ὥστε νά ἀτενίζουν ὅλοι σέ Αὐτόν;

Να μην ευλογούμε τις πτώσεις μας - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης.





Οι Δυτικοί έχουν μία ώρα νηστεία πριν από την Θεία Κοινωνία. Θα πάμε κι εμείς με αυτό το πνεύμα; Να ευλογούμε τις αδυναμίες μας, τις πτώσεις μας;

Δεν έχουμε δικαίωμα για τις αδυναμίες μας να κάνουμε έναν Χριστιανισμό στα μέτρα μας. (σελ. 360)...

Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε,πρόσθες αυτοίς κακά τους ενδόξοις της γής.

Άκουσα μια γιαγιά αυτές τις μέρες να λέει αγανακτισμένη για τους πολιτικούς που στερούν το μισθό από τα παιδιά της "Να μη βγάλουνε το χρόνο τους".
alt

Με ρώτησε κάποιος:

"Αυτό που ψάλουμε την Μεγάλη Σαρακοστή, το "Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, τους ενδόξοις της γής" , γιατί το λέμε, αφού είναι κατάρα;"

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ!


1Στο ναό της Σταύρωσης στην περιοχή Zugdidi της Γεωργίας βρίσκεται πλέον μια εικόνα του Σωτήρος Χρίστου που ρέει δάκρυα αίματος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Blagovest-info με αναφορά σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Alia".

Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θαυμαστό γεγονός επιβεβαιώνει και ο π. Ιλαρίων Shengelya.

"Ένας από τους ενορίτες αγόρασε την εικόνα του Σωτήρα. Κατά την άφιξή του στο σπίτι τα μέλη της οικογένειάς του παρατήρησαν ότι ξεχωρίζε από τα μάτια του Σωτήρα κόκκινο υγρό.

 Ήταν πολύ φοβισμένος επειδή πριν από μερικούς μήνες στην οικογένεια υπήρξε μια παρόμοια περίπτωση με αιμορραγία

Ορθόδοξες Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την Αστρολογία, τον Πνευματισμό, τα «μέντιουμ» και τα UFO.

1.Τι είναι η αστρολογία;
 
Αστρολογία είναι η ενασχόληση με τα άστρα για την πρόγνωση του μέλλοντος. Αναπτύχθηκε στους αρχαίους λαούς, οι οποίοι λάτρευαν τον ήλιο, τη σελήνη και κάποια αστέρια ως θεούς. Υπήρχαν καλά και κακά αστέρια. Η σελήνη ήταν κακός θεός, γι’ αυτό, όταν κάποιος πάθαινε δαιμονοληψία, έλεγαν ότι έπαθε σεληνιασμό, ότι δηλαδή τον επηρέασε η κακή σελήνη.
Οι αστρολόγοι έχουν ως κεντρική θέση της διδασκαλίας τους τα εξής: Οι συσχετισμοί και η θέση των άστρων κατά την ώρα της γέννησης επηρεάζουν το χαρακτήρα και όλη τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Το ζώδιο, δηλαδή ο αστερισμός που προηγείται της ανατολής του ήλιου κατά τη μέρα της γέννησης, προσδιορίζει απόλυτα τον άνθρωπο. Στους δώδεκα μηνιαίους αστερισμούς οι αρχαίοι έδωσαν ονόματα ως επί το πλείστον ζώων (Κριός, Λέων, Ταύρος, Ιχθείς, Αιγόκερως, Καρκίνος, Σκορπιός), και γι’ αυτό λέγονται ζώδια. Σήμερα οι αστρονόμοι ισχυρίζονται πως υπάρχει και 13ος αστερισμός. Άρα καταρρίπτεται η θεωρία των ζωδίων, αφού δεν υπάρχει στο έτος 13ος μήνας.

Πάπας Φραγκίσκος για Παπούλια: Είναι ένας σοφός άνθρωπος.

 Ο Πάπας συνήθως βλέπει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για ένα τέταρτο. Η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια κράτησε 40 λεπτά.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ-ΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ.



Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ... ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΑΡΓΚΑΤΟΥ.




Έρχονται δύσκολοι καιροί επειδή λιγόστεψε ή πίστη. Εξ' αιτίας της φτώχειας, οι άνθρωποι θα πουλήσουν την ψυχή τους για τροφή και ρούχα. Ό κόσμος θα γίνει κακός, θα εξαφανιστεί ή αγάπη και το έλεος μεταξύ των ανθρώπων. Ιερείς και λαϊκοί θα γίνουν ένα και δεν θα υπάρχει κάποιος να καθοδηγήσει τούς πιστούς. Οι πιστοί δεν θα μπορούν να βρουν τον ποιμένα, ούτε και τον σωστό δρόμο. Θα κυβερνάει το χρήμα και ή επιθυμία να κάνουν περιουσίες.

OΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ-3ος ΝΑΟΣ; ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ;

Παλαιστίνιοι θρησκευτικοί ηγέτες: Οι Εβραίοι δεν πρέπει να προσεύχονται στο Kοτέλ(Δυτικό Τoίχος).

Η Παλαιστινιακή Αρχή (P),ο Υπουργός Θρησκευμάτων Mahmoud Al-Habbash και ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΠΑ του Θρησκευτικού Δικαστηρίου,  πρόσφατα δήλωσε ότι η ισλαμική πίστη της ΠΑ και η πολιτική θέση είναι, ότι οι Εβραίοι απαγορεύεται να προσεύχονται στο Δυτικό Τείχος του Όρους του Ναού .Η  Παλαιστινιακή "Media Watch" έχει τεκμηριώσει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή αρνείται την ιστορία και τα δικαιώματα στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, αλλά αυτές οι δηλώσεις από κορυφαίους θρησκευτικούς ηγέτες προχωρούν ακόμη περισσότερο. Religious Jewish man wears a kippah at the Kotel
Religious Jewish man wears a kippah at the Kotel
Η Παλαιστινιακή Αρχή διατείνεται ότι η περιοχή του μουσουλμανικού ιερού χώρου, το τζαμί Al-Aqsa,(Τέμενος του Ομάρ) περιλαμβάνει όχι μόνο το ίδιο το τζαμί, αλλά εκτείνεται σε όλο το Όρος του Ναού και περιλαμβάνει τον ιερό χώρο του Ιουδαϊσμού - το Δυτικό Τείχος ή Kοτέλ.
Ο  Υπουργός Θρησκευμάτων , Mahmoud Al-Habbash:
«Η Ιερουσαλήμ είναι η εμπιστοσύνη της θρησκείας και η εμπιστοσύνη της ιστορίας στα χέρια όλων των μουσουλμάνων, στα χέρια αυτής της Ummah (Ισλαμικό Έθνος) ... Ο Al-Buraq Wall (δηλαδή, το Δυτικό Τείχος του Όρους του Ναού) είναι ένα αυθεντικό κομμάτι του Al-Aqsa Mosque(Τζαμί Αλ-Ακσα ή Τέμενος του Ομάρ) μόνο. ​​" [Επίσημη PA TV, 6 Δεκεμβρίου του 2013]
Ο Sheikh Tayseer Al-Tamimi, ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Θρησκευτικού Δικαστηρίου της ΠΑ:

Η έρευνα για την Μυστική Πύλη της Αγιάς Σοφιάς συνεχίζεται...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1JhRnlOhuhFDXCKMQoWYqhMROW4YnEXSvvc0CRLv1SkDLYtiVytFNnS2MSldjw7faec5wgtoCsVEALUNyaT5VvNAg5YFFxKVA5zs-67soEYTfHkdGBroHl-WXFqeOmSkabkZz656Hyow/s1600/Hagia_Sophia-tunnels-08.jpg Η έρευνα για την Μυστική Πύλη της Αγιάς Σοφιάς συνεχίζεται..
Γ.Θ : Δείτε στο βίντεο πλάνα από τα πλημμυρισμένα υπόγεια της Μεγάλης Εκκλησίας του Γένους και από τις έρευνες των τούρκων.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΟΣΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (1886-1974). ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.....




Οσίας Σοφίας της Ασκήτριας της Κλεισούρας (1886-1974)



*           Να είστουνε καλά. Χαράν να έσετε! -Να μετανοάτε, παιδία μου... Να εύτάτε προσευχήν... Νύχταν και ήμέραν... οπού πορπατείτε, οπού εύρίουστουν, οπού στέκουστουν, πάντα να λέτε «Χριστέ μ’, να έλεήσ’ με! Με γλυκόν γλώσσαν να μιλάτε με τον Θεόν, να φτάτε προσευχήν».

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

15Γιορτάζουμε σήμερα 26 Μαρτίου, ημέρα της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.

Το όνομα Γαβριήλ σημαίνει «άνθρωπος του Θεού». Στην Αγία Γραφή, τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον συναντάμε μία φορά στην Παλαιά Διαθήκη και δύο φορές στην Καινή.

Στην Παλαιά Διαθήκη, μας τον παρουσιάζει ο Δανιήλ σε μια όραση του (Η' 16-17), όταν ζητάει απ' αυτόν την εξήγηση της. Εκεί παρουσιάζεται μπροστά του κάποιος άνθρωπος, που είναι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, και του εξηγεί ότι το κριάρι με τα δύο κέρατα σήμαινε τους βασιλείς της Μηδίας και της Περσίας, ο δε τριχωτός τράγος, το βασιλιά της Ελλάδας.

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟ 2002 ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 "Κατά βάθος μάλιστα, λόγω του ευδαιμονισμού, της ξιπασιάς και της δουλοφροσύνης έναντι των υλικά ισχυρών που διακατέχει τους ηγέτες του, το σύστημα έχει σβήσει από τη μνήμη του το '21 και θέλει να το διαγράψει και από τους Έλληνες, γιατί το βλέπει ως εμπόδιο στην αφομοίωσή τους στη χοάνη του συγκρητισμού και στην υποταγή τους στο παντοδύναμο τίποτε, στο πανίσχυρο μηδέν της ανθρώπινης εξαθλίωσης. Όμως δεν θα τους περάσει."

1


Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ανήμερα του Ευαγγελισμού το 2002 ο Μακαριστός Χριστόδουλος για Παναγία και Πατρίδα. Λόγια τόσο προφητικά και τόσο μα τόσο επίκαιρα σήμερα....

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα:

Παιδιά μου εν Κυρίω αγαπητά,

Διπλή είναι η σημερινή εορτή, που μας γεμίζει χαρά μεγάλη. Είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της σωτηρίας της Οικουμένης και της Αναστάσεως του ξεπεσμένου ανθρώπου και παράλληλα είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της ελευθερίας του σκλαβωμένου Γένους των Ελλήνων.

«Η Κριμαία δεν είναι τελειωμένη υπόθεση».

         «Περιφερειακή δύναμη» η στάση της οποίας απέναντι στους γείτονές της καταδεικνύει την «αδυναμία» της και όχι την ισχύ της χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τη Ρωσία, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ουκρανική κρίση και την προσάρτηση της Κριμαίας.
       «Η Ρωσία είναι μια περιφερειακή δύναμη που φέρνει σε δύσκολη θέση τους γείτονές της όχι εξαιτίας της ισχύος αλλά λόγω της αδυναμίας της», είπε ο Ομπάμα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ .



Φωτογραφία: Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΡΩΣΙΚΉ ΑΡΜΆΔΑ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΔΎΟ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΚΙΝΕΊΤΑΙ ΠΡΟΣ  ΤΗΝ ΣΥΡΊΑ 

Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που ξεκινά νότια από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι τις ακτές της Συρίας στην μεγαλύτερη παράταξη ρωσικής ναυτικής δύναμης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, ακόμα μεγαλύτερης και από αυτής του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν η κρίση είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της και αναμενόταν ώρα με την ώρα η έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών.

Με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, έμφορτο με Su-33, Su-25, Ka-27 και το καταδρομικό Petr Velikiy ("Μέγας Πέτρος") κλάσης Kirov να μην έχει αντίπαλο στην κατηγορία του, το ρωσικό Ναυτικό για πρώτη φορά υπερτερεί σε αριθμό πλοίων τουλάχιστον, του αμερικανικού 6ου Στόλου σε τοπικό επίπεδο, αφού το αεροπλανοφόρο CVN 77 George W. Bush, η ισχυρότερη ναυτική μονάδα της Μεσογείου έχει τραβηχθεί δυτικότερα.

O οπλισμός του πυρηνοκίνητου Petr Velikiy είναι σίγουρα ο εντυπωσιακότερος όλων των πολεμικών πλοίου που πλέουν σήμερα: 20 P-700 Granit ( SS-N-19) anti-ship βλήματα, 16x8 3K95 "Kinzhal" ( SA-N-9 ) επιφανείας-αέρος βλήματα, 12x8 (96) S-300PMU Favorit, επιφανείας-αέρος (όσα έχει η Ελλάδα τα έχει σε ένα πλοίο επάνω η Ρωσία!), 44 OSA-MA ( SA-N-4 Gecko ) PD SAM, 2x RBU-1000 (Smerch-3) των 305 χλστ. εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών πυραύλων, 2x RBU-12000 (UDAV-1) 254 χλστ. εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών πυραύλων, 1 δίδυμο AK-130 130 mm/L70 πυροβόλο, 10 των 533 χλστ τορπίλες ASuW Type 53 τορπίλη ή ανθυποβρυχιακούς πυραύλους SS-N-15 ASW, 6 x Kashtan (CADS-Ν-1) CIWS

Μαζί με τα δύο ρωσικά μεγαθήρια και το αντιτορπιλικό Admiral Levchenko κλάσης Udaloy, εκτοπίσματος 7.900 τόνων.

Χθες διέπλευσαν το Α/Γ  MINSK, το Α/Γ KALININGRAD, και το Α/Γ GORNIAK, έμφορτά με εφόδια και πεζοναύτες με κατεύθυνση την Συρία. 

Άλλα τρία πλοία υποστήριξης και ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται στην περιοχή. Είναι το AMUR, το ALTAY και το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου GOLOVIN. ακόμα τα πετρελαιοφόρα σκάφη ΚΑΜΑ, DUBNA και OSIPOV.

Όλα αυτά κινούνται μεταξύ Κύπρου-Συρίας-Λιβάνου-Ισραήλ.

Η Ρωσία απάντησε ακαριαία στην κλιμάκωση που επιχειρήθηκε από τουρκικής πλευράς και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν Πώς τα που πηγαίνει η κατάσταση καθώς εκπνέει και το τελεσίγραφο της Τουρκίας, Την μεγαλύτερη και ισχυρότερη αρμάδα μετά το 1990 ανέπτυξε εδώ και λίγες ώρες η Ρωσία στην Α.Μεσόγειο.Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που ξεκινά νότια από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι τις ακτές της Συρίας στην μεγαλύτερη παράταξη ρωσικής ναυτικής δύναμης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, ακόμα μεγαλύτερης και από αυτής του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν η κρίση είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της και αναμενόταν ώρα με την ώρα η έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών.
Με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, έμφορτο με Su-33, Su-25, Ka-27 και το καταδρομικό Petr Velikiy ("Μέγας Πέτρος") κλάσης Kirov να μην έχει αντίπαλο στην κατηγορία του, το ρωσικό Ναυτικό για πρώτη φορά υπερτερεί σε αριθμό πλοίων τουλάχιστον, του αμερικανικού 6ου Στόλου σε τοπικό επίπεδο, αφού το αεροπλανοφόρο CVN 77 George W. Bush, η ισχυρότερη ναυτική μονάδα της Μεσογείου έχει τραβηχθεί δυτικότερα.

Σε ένα χειρόγραφο στο Άγιο όρος, βρεθήκανε οι Προφητείες του Ρώσου Νεομάρτυρα Κωνστάντιου που μιλά … για τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται‼!

kostantios

Ε, πλέον έχουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ, κάθε μέρα, ροή εξελίξεων και γεγονότων!!! Είναι πια ΟΛΑ τόσο ΠΟΛΥ καταιγιστικά, που σε δυσκολεύει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να τα συλλέξεις και να τα κατατάξεις, για να γράψεις έστω μία μικρή-μικρή (μικρούτσικη!) αναλυσούλα σαν την δική μου εδώ πέρα μέσα!… ΔΕΝ… ξέρεις πια από πού θα σου πρωτόρθει η κατραπακιά!!! Την μία σου ’ρχεται από Ουκρανία μεριά, την άλλη από Συρία, την άλλη από Αίγυπτο, την άλλη από Τουρκία!… Κτλ. κτλ. κτλ. Όλα, μα ΟΛΑ, πάνε να εκπληρωθούνε, να γίνουνε!

Τα φυσικά φαινόμενα και οι φοβίες ως σημεία!!! ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ.

Στη πρώτη σελίδα της 'Αγίας Γραφής είναι γραμμένο πώς ό Πλάστης δημιούργησε τους φωστήρες στον ουρανό για να υπάρχουν ως σημεία. 


Το εξωτερικό νόημα αυτού είναι να γίνουν σημεία των καιρών, των ήμερών και των ετών, καθώς είναι και γραμμένο. Το εσώτερο νόημα πάλι είναι να γίνουν πνευματικά και ηθικά σημεία για τούς συνετούς ανθρώπους. Με άλλα λόγια, να γίνουν σήματα για τούς ανθρώπους του Θεού, σήματα της θείας ευδοκίας ή οργής, απειλής ή πρόρρησης.

Ανάκληση από την πτώση.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_620X620_1_1125547.JPG
Ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου

Πάλι σήμερα έχουμε χαρμόσυνες ειδήσεις, πάλι έχουμε μηνύματα ελευθερίας, πάλι έχουμε μια ανάκληση από την πτώση και μια επάνοδο στη ζωή, μια υπόσχεση ευφροσύνης και μια απαλλαγή από τη δουλεία. Ένας άγγελος συνομιλεί με την Παρθένο, για να μην ξαναμιλήσει ο διάβολος με γυναίκα.
Λέει η Γραφή·
«Τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της Ελισάβετ στάλθηκε από τον Θεό ο άγγελος Γαβριήλ σε μια παρθένο, που ήταν μνηστευμένη με έναν άνδρα». Στάλθηκε ο Γαβριήλ, για να αποκαλύψει την παγκόσμια σωτηρία των ανθρώπων. Στάλθηκε ο Γαβριήλ, να φέρει στον Αδάμ τη βέβαιη αποκατάστασή του. Στάλθηκε ο Γαβριήλ, στην παρθένο, για να μεταβάλει την ατιμία του γυναικείου φίλου σε τιμή.

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου


GerontasPaisiosΤα χρόνια περνάνε γρήγορα και οι άνθρωποι γερνάνε. Μην κάθεστε λοιπόν στο σταυροδρόμι. Διαλέξτε ένα Σταυρό, ανάλογα με το φιλότιμό σας και προχωρείστε σ’ ένα δρόμο από τους δύο της Εκκλησίας μας, και μην αργοπορείτε. Ακολουθείστε τον Χριστό στη Σταύρωση, εάν θέλετε να χαρείτε Αναστάσιμα.
Το ζήτημα είναι να αγιάσουμε, να γίνουμε επίγειοι άγγελοι και να πηγαίνουμε με τις «πνευματικές φτερούγες μας» στον Παράδεισο.
Θαρθεί καιρός που κι αυτοί που δεν πιστεύουν ή πιστεύουν λίγο, θα αλλάξουν και θα παραδεχτούν ότι μόνο η Εκκλησία βοηθάει τους ανθρώπους και την κοινωνία.
Ο Θεός μπορεί να κάνει όλους τους ανθρώπους του κόσμου να μετανοήσουν μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο, αν γύριζε λίγο το κουμπί και έκανε ένα σεισμό σ’ όλη τη γη. Αμέσως όλοι θα φώναζαν «ήμαρτον – ήμαρτον» και θα κάνανε παρακλήσεις και τάματα. Μετά μια εβδομάδα όμως, όλοι θα έτρεχαν πάλι να διασκεδάσουν. Σε έναν πιστό που εξομολογείται, εκκλησιάζεται, κοινωνάει, ο διάβολος δεν έχει καμμιά δύναμη. Σε έναν που δεν είναι πιστός και του δίνει δικαιώματα, έχει μεγάλη εξουσία. Μπορεί σε μια στιγμή να τον κάνει κομμάτια.
Στην γη ήρθαμε για να δώσουμε εξετάσεις. Να κοιτάξουμε να πιάσουμε έστω την πνευματική βάση, να κερδίσουμε τον Παράδεισο, τώρα, γιατί μεταξεταστέους για το Σεπτέμβρη δεν έχει.

Εδώ θα γίνει η πρώτη Πανορθόδοξη Σύνοδος το 2016.

Πριν 1633 χρόνια φιλοξένησε τις εργασίες μιας από τις σημαντικότερες Συνόδους στην ιστορία του Χριστιανισμού, την Β΄ Οικουμενική Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης. Το 2016 θα φιλοξενήσει την Πανορθόδοξη Σύνοδο, την πρώτη ουσιαστικά Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών μετά το σχίσμα με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δεν είναι μόνο η Ουκρανία.Aνάλυση από Ρώσους για τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο και όλα όσα γράφουν οι προφητείες.Χώρες του Βορρά,Βαλτικές χώρες,Γεωργία,οικονομική κατάρρευση,Αρκτική.

«Η Δύση έχει διασχίσει τη κόκκινη γραμμή." Αυτή η φράση από την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν,  έχει γίνει ένα ορόσημο. Τέτοιου είδους ρητορική είχαμε ακούσει μόνο από την Ουάσιγκτον. Τώρα, όμως, η Ρωσία έχει δηλώσει τις δικές της «κόκκινες γραμμές» ,οι οποίες είναι γεμάτες μετάβαση. Ποια άλλα παρόμοια κρίσιμα όρια έχει η Ρωσία, εκτός από την Ουκρανία γράφει η έμπειρη εφημερίδα "Sight". Коллаж © KM.RU

Коллаж © KM.RU
Προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ
Περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς του Βερολίνου - είναι φετίχ για την επανεκίνηση " του Ψυχρού Πολέμου». Αυτό το πρότυπο προτείνει η Ρωσία που θα συμπεριφερθεί σύμφωνα με το ρόλο που κατανέμεται στους ηττημένους  και ήσυχα καταπίνει την ανεξέλεγκτη κίνηση των «νικητών» στα σύνορά της. Έτσι, ήταν στη δεκαετία του '90 και έχει πάψει να είναι ,όταν η επέκταση του ΝΑΤΟ έχει φτάσει φυσικά στο εξωτερικό - στα σύνορα της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής. Περαιτέρω κίνηση της δραστηριότητας της Συμμαχίας προς την Ανατολή  παρεμποδίζεται όχι μόνο από καθαρά τεχνικούς λόγους, αλλά και μια αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Μόσχας, που αρνήθηκε να συμφωνήσει με όλα όσα επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες.

Η Γεωργία και η Ουκρανία έχουν γίνει κάτι σαν "περιφερειακά κράτη", τα οποία αποδείχθηκαν από σοβαρό ιδεολογικό και συγκεκαλυμμένο αγώνα, που έληξε, όπως μπορείτε να δείτε. Και αυτό δεν είναι μόνο ένα ιδεολογικό φετίχ ή επισημοποιήθηκε από το στρατιωτικο-πολιτικό μπλοκ στην νέα επικράτεια. Αυτή είναι μια πραγματική απειλή πολέμου με εκτεταμένες συνέπειες.
Ακόμη και με τη δυνατότητα περαιτέρω απόσχισης στις ανατολικές και νοτιο-ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, για παράδειγμα, ακόμη και στην περιοχή του Κιέβου, η στρατιωτική δομή θα σήμαινε αλλαγή ολοκληρωτικά στην εμφάνιση μιας στρατηγικής αντιπαράθεσης. Στην τοποθεσία υπάρχουν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, σε συνδυασμό με την ακρίβεια μη πυρηνικών στρατηγικών όπλων (στο μέλλον -  υπερηχητικά) ένα σοβαρό πλήγμα για την ασφάλεια, ακόμη και στην περιοχή της Μόσχας, και για να μην αναφέρουμε τις στρατηγικά λιγότερο οχυρωμένες ζώνες. Ο χρόνος πτήσης των πυραύλων "Κρουζ" θα μειωθεί σε κρίσιμα επίπεδα, και την ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού τους θα οδηγήσει σε κενά στο ρωσικό αέρα και την πυραυλική άμυνα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε στους τομείς των ραντάρ,τις  πληροφορίες σημάτων, και πολλά άλλα.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 1821-ΕΘΝΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Σουλιώτες - 1972 (Ελληνική Ταινία - Ιστορική )


Μαντώ Μαυρογένους (επετειακή ταινία)


ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)

Το Τίμιο Ξύλο στο Διδυμότειχο.


 (Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Με κατάνυξη και ευλάβεια υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο ο φιλόχριστος λαός του Διδυμοτείχου και της περιχώρου, το απόγευμα του Σαββάτου, 22 του μηνός Μαρτίου ε.ε. Σε κεντρικό σημείο της πόλης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο κλήρος, ο στρατός και ο λαός υποδέχθηκαν τον πολύτιμο θησαυρό της πίστης μας και μετά από μία σύντομη δέηση σχηματίσθηκε πομπή προς τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου και εναποτέθηκε εις προσκύνηση. Στην είσοδο του Ναού εψάλη αγιασμός. Στη συνέχεια εψάλη ο Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Προσευχή για καρκινοπαθείς, για στήριξη και θεραπεία.


peristeri bookΕἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος . Ἀμήν.
γιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος ἐλέησον ἠμᾶς. (τρεῖς φορές)
Παναγία τριάς, ἐλέησον ἠμᾶς. Κύριε ἰλάσθητι ταῖς ἁμαρτίαις ἠμῶν. Δέσποτα, συγχώρισον τάς ἀνομίας ἠμίν. Ἅγιε, ἐπισκεψε καί ἴασαι τάς ἀσθενείας ἠμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου.
Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον.
Πάτερ ἠμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τό ὄνομά Σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία Σου, γεννηθήτω τό θέλημά Σου ὡς ἐν οὐρανό καί ἐπί τῆς γής. Τόν ἄρτον ἠμῶν τόν ἐπιούσιον δός ἠμίν σήμερον, καί ἅφες ἠμίν τά ὀφειλήματα ἠμῶν, ὡς καί ἠμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἠμῶν, καί μή εἰσενέγκης ἠμᾶς εἰς πειρασμόν ἀλλά ρύσαι ἠμᾶς ἀπό τοῦ πονηροῦ.
Δί’ εὐχῶν τῶν ἁγίων πατέρων ἠμῶν, Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός, ἐλέησον καί σῶσον ἠμᾶς. Ἀμήν.
Θεοτόκε Παρθένε, χαῖρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σου. Εὐλογημένη Σύ ἐν γυναιξί, καί εὐλογημένος ὁ καρπός τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες, τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
Βαπτιστά τοῦ Χριστοῦ, πάντων ἠμῶν μνήσθητι, ἴνα ρυσθῶμεν τῶν ἀνομιῶν ἠμῶν, σοί γάρ ἐδόθη χάρις, πρεσβεύειν ὑπέρ ἠμῶν.
Βίον ἔνθεον, καλῶς ἀνύσας, σκεῦος τίμιόν του Παρακλήτου, ἀνεδείχθης θεοφόρε Ἀρσένιε, καί τῶν θαυμάτων τήν χάριν δεξάμενος, πάσι παρέχεις ταχείαν βοήθειαν, πάτερ Ὅσιε, Χριστόν τόν Θεόν ἱκέτευε, δωρήσασθαι, ἠμίν τό μέγα ἔλεος
Δεῦτε προσκυνήσομεν καί προσπέσωμεν τῷ Βασιλεῖ ἠμῶν Θεῶ.
Δεῦτε προσκυνήσομεν καί προσπέσωμεν Χριστό τῷ Βασιλεῖ ἠμῶν Θεῶ.
Δεῦτε προσκυνήσομεν καί προσπέσωμεν Αὐτῶ Χριστῷ τῷ Βασιλεῖ καί Θεῶ ἠμῶν.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.

1Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απέστειλε την κάτωθι Ποιμαντορική Εγκύκλιο προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς για να αναγνωσθή κατά την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΣΕ αυτήν αφού εξηγεί το μήνυμα που στέλνει ο Θεός στον άνθρωπο καταλήγει με μια προσευχή του Στρατηγού Μακρυγιάννη για τη Θεοτόκο! 

Ακολουθεί ολόκληρο το εόρτιο μήνυμα: 

Πατρικές συμβουλές του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη.

«Μάνα, τα μαλλιά σου άσπρισαν, γέρασες, θα φύγεις απ’  αυτή τη γη, τι θα πας να βρεις στον άλλο κόσμο; Το πιάτο σου είναι άδειο κι η καντήλα σου σβησμένη».
***
-Μάνα, Ταμάμα, που ήσουνα εσύ και σε βλέπω τώρα;
-Καλά Γέροντα, δε με είδες; Εχθές στον εσπερινό ήμουνα, σήμερα στη λειτουργία. Δε με είδες;
-Δε σε είδα στην Εκκλησία. Τα ρούχα σου έβλεπα. Εσένα δε σε έβλεπα.
-Πάτερ άφησα μια κλώσα με δώδεκα πουλάκια στο σπίτι κι ο νους μου ήταν εκεί!
***
«Παιδί μου, Ευθυμία, δε θα πεις τίποτε εις βάρος της πεθεράς σου. Γιατι, ό,τι σ’ έλεγε η πεθερά σου, τα είχε στα χείλη».
***

Παραμονή Χριστουγέννων ο άντρας μου ήθελε να κοιμηθούμε μαζί. Εγώ τον απέτρεπα. Μετά δυο χρόνια που βρέθηκα στο Μοναστήρι, ο Γέροντας μόλις με είδε, μου είπε: «Μάνα μου, τέτοιο χάλι δεν είδα. Παραμονή Χριστουγέννων να σμίγουν τ’ ανδρόγυνα. Κάνουν παράλυτα παιδιά κι ύστερα τρέχουν να τα σώσουν».
***

Hγούμενος Εφραίμ: ''Η Ορθοδοξία είναι ο θησαυρός μας''

efraim1
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Για το νόημα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, μετά το πέρας του κατανυκτικού εσπερινού στο ιερό προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ-ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Θέλω να επεισέλθω λίγο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.Όχι για να κατηγορήσω.Πλημμυρούμαι από αγάπη και ακούσατέ με.Διότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ο ναός του Θεού του ζώντος,είναι εκκλησία Θεού.Μέσα εκεί κρίνονται και εξετάζονται όλα τα σοβαρά θέματα του ελληνικού χριστιανικού
κράτους.Και πιστεύω στους κυβερνήτας μας,τους αγαπώ,τους σέβομαι υπέρ το δέον.Και όχι μόνον αυτούς,αλλά και τους υπουργούς,τους βουλευτάς,όλους και εν συνέχεια τους άρχοντες που κυβερνούν αυτό το ελληνικό έθνος.Τους αγαπώ,αδελφοί μου χριστιανοί.Απλά ήθελα μέσα σ'αυτή τη Βουλή να εισέρχονται με ευλάβεια οι κύριοι βουλευτές.Όταν θα πατούν το δάπεδο αυτού του ναού που λέγεται Βουλή,πρέπει να κάνουν την προσευχή τους και να σέβονται το Θεόν,ο οποίος είναι ο κυρίαρχος και ο κριτής πάντων αυτών τα οποία είναι μέσα στη Βουλή.Διότι όσο και να θέλουν να

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.-ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ.


Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ


ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ EΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "Η ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΗ ΜΕΓΆΛΗ ΘΛΙΨΙΣ ΤΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ"

Το  παρακάτω κείμενο έφτασε στα attikanea από το Άγιον Όρος.
Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, και δεν θα τις αμφισβητήσω, καθώς ο αποστολέας τυγχάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μου, σεβασμού και εκτίμησης.
 
Τα όσα αναφέρονται στα επισυναπτόμενα αποσπάσματα, θα πρέπει να μας αφυπνίσουν ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ και ως ΕΛΛΗΝΕΣ!
Θα πρέπει να είμαστε σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ! 
 
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!
 

Πόπη Σουφλή.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ .

Τρίτη Κυριακή των Νηστειών, αγαπητοί μου χριστιανοί, και η στρατευομένη του Χριστού Εκκλησία, από περάτων έως περάτων της οικουμένης, υψώνει σήμερα στο μέσο των Ιερών Ναών το Τίμιο και Ζωοποιό ξύλο του Σταυρού για προσκύνηση των πιστών και ψάλλει: «τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Δέσποτα και την Αγίαν σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν».

Το Τρισμακάριστο Ξύλο, ο Ζωηφόρος Σταυρός, επάνω στον οποίο έπαθε τον ατιμωτικό και φρικτότατο θάνατο ο απαθείς την Θεότητα Υιός και Λὀγος του Θεού, από ξύλο ατιμίας και καταδίκης έγινε ξύλο μυριόφυτο, ξύλο δόξης, τιμής και ευλογίας για τους πιστούς, αιτία δύναμης και ζωής ηθικής.

Ο Τετραμερής Σταυρός του Κυρίου, μετέβαλε την όψη της ανθρωπότητας γιατί κατέλυσε την πολύθεο πλάνη του αρχαίου κόσμου και ανύψωσε την αληθινή και ουράνιο θρησκεία της αγάπης. Κατήργησε τις υλικές και πομπώδεις θυσίες και ανύψωσε την αληθινή και πνευματική λατρεία. Κατήργησε την κατάρα του Νόμου και το θάνατο, και ως καλλίρρους ποταμός διέχυσε και διαχέει παντού την ειρήνη και την ευλογία στους πιστούς.

Υπάρχουν Ρώσοι σαμάνοι - αποκρυφιστές, στήν αυλή τού Πούτιν ;


Poutin  GLAS


Έχει άραγε στήν "αυλή" του αποκρυφιστές μάγους σαμάνους πού συμβουλεύεται, ακολουθώντας τό παράδειγμα τής οικογένειας τού τελευταίου Τσάρου τής Ρωσίας μέ τον Ρασπούτιν επί κεφαλής αλλά καί την τραγική τους κατάληξη;  Ή μήπως  όλα αυτά είναι κακοήθεις διαδόσεις πολιτικών αντιπάλων του ;

Ο π. Τιμόθεος Κιλίφης, όπως τον γνώρισα.

Tον π. Τιμόθεο Κιλίφη τον γνώρισα πριν από 25 χρόνια στην Μονή Πεντέλης, καθώς εκεί πήγαινα σχεδόν κάθε Κυριακή και εκκλησιαζόμουν μέχρι πρότινος.

Ντυνόμουν παπαδάκι στο ιερό και πάντα, ο Γέροντας, ήταν φιλικός και ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά. Δεν θα ξεχάσω πόσα Σχολεία ερχόντουσαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Μονή και πάντα τα υποδεχόταν ο π. Τιμόθεος για να τους ξεναγήσει στο Κρυφό Σχολειό.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

Ας έχομε παιδιά μου ελπίδα κι εμείς.Ας μην χάσουμε την ελπίδα μας.Ας ελπίζουμε ότι η Παναγία,που μετεστάθη στον ουρανό,δεν μας εγκαταλείπει .Εδώ είναι και μας βοηθά,εδώ είναι και μας
προσέχει,εδώ και μας προστατεύει..Αυτή λοιπόν μην την ξεχάσουμε, γιατί είναι η μάνα μας η αληθινή,αυτή που έφερε τη Ζωή στον κόσμο και σώζει τον άνθρωπο.Σ'Αυτήν και εμείς ,με την ταπεινή μας αδυναμία,θα λέμε πολές φορές την ημέρα:<<Δέσποινα Παναγία μας, έλα και σώσε μας, γιατί χανόμεθα.Έλα,Εσύ είσαι η δύναμις η θε'ι'κή>>.Και βλέπεις και βλέπουμε ότι η

Πνευματικός πατέρας και Γέροντας.

Ο π. Σεραφείμ υπήρξε θαυμάσιος καθοδηγητής. Τί κρίμα που τα αρχεία με τις διδαχές του αναφέρονται κυρίως στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αλλά ακόμη και έτσι είναι τόσα πολλά, ώστε δεν μπορούν να περιληφθούν σε μία σύντομη βιογραφία. Θα επιλέξουμε μόνον τα πλέον σημαντικά.

ΧΑΙΡΕ Η ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΕΙΣ ΤΑΥΤΟ ΑΓΑΓΟΥΣΑ, ΧΑΙΡΕ Η ΠΑΡΘΕΝΙΑΝ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΝ ΖΕΥΓΝΥΣΑ

   Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους τιμούμε την Παναγία είναι και γιατί ένωσε αυτά που φαίνεται αδύνατον να ενωθούν, έφερε τα αντίθετα στον ίδιο τόπο και τρόπο. Γι’ αυτό και ο ποιητής του Ακαθίστου Ύμνου την χαιρετά αναφωνώντας: «Χαίρε, η ταναντία εις ταυτό αγαγούσα . χαίρε η παρθενίαν και λοχείαν ζευγνύσα». Και μας δίδει η Υπεραγία Θεοτόκος ένα παράδειγμα κατά Θεόν σύνθεσης, μοναδικό σε ό,τι αφορά την δυναμική του, αλλά και την ίδια στιγμή κατορθωτό από όλους μας, παρά την φαινομενική δυσκολία του.
          Ποια είναι τα αντίθετα που ένωσε στο πρόσωπό της η Παναγία;

Χαιρετισμοί στην Παναγία, την μητέρα μας.

Οι ημέρες της μεγάλης Σαρακοστής που διανύουμε μας καλούν να ξαναδούμε την συχνά παραμελημένη σχέση μας με τον Θεό, να προσευχηθούμε, να συγκεντρωθούμε για μία ακόμη φορά στα ουσιώδη της ζωής που αντικείμενο τους δεν είναι το έχειν αλλά το είναι.

Η πορεία είναι εσωτερική και διανθίζεται από στιγμές χαράς και λύπης, με στιγμές που το κουράγιο περισσεύει ή άλλες που μοιάζει να εκλείπει πλήρως.

Η εκκλησία μας, μέσα από τις πυκνές ακολουθίες των ημερών συντροφεύει και στηρίζει την πορεία αυτή που ναι μεν κατάληξή της έχει την λαμπρή ημέρα της Αναστάσεως αλλά διέρχεται από την τεθλιμμένη οδό της Σταύρωσης...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αποκάλυψη! Ο Πούτιν κυρίαρχος του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου και ηγέτης όλου του πλανήτη!!!

putin

“Τα γεγονότα επιταχύνονται. Είναι αναμφισβήτητο πλέον, σε όλους τους σοβαρούς γεωπολιτικούς ερευνητές ανά τον πλανήτη, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν είναι μία απλή κρίση σαν όλες τις άλλες, αλλά (ούτε λίγο ούτε πολύ) το «προοίμιο» ενός νέου, Γ΄, παγκοσμίου πολέμου!
Όχι απλώς η Ουκρανία θα διασπαστεί σε δύο αντιμαχόμενα μεταξύ τους κομμάτια, το φιλοδυτικό και το φιλορωσικό, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις είναι έτοιμες να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, διότι στην εν λόγω περιοχή διακυβεύονται πολλά. Πάρα πολλά… Και ο Πούτιν δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω. Διότι η Κριμαία δεν είναι παρά το πρώτο βήμα στην τάση της Ρωσίας να κατέβει στη Μεσόγειο! Και όχι μόνο αυτό: είναι επίσης η πρώτη φάση της μελλοντικής της κυριαρχίας πάνω στον πλανήτη…

ΒΙΝΤΕΟ – ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δείτε τι ”συνέλαβε”…

theia

Η Θεία Λειτουργία είναι “Μυστήριον μέγα”…
  http://www.makeleio.gr/?p=72878

Ο Γέροντας Αιμιλιανός μας συμβουλεύει...

    
Ἡ ἀγάπη εἶναι μίμησις τοῦ Χριστοῦ, διότι “αὐτός πρῶτος ἠγάπησεν ἡμᾶς”. Ἑπομένως, ὅταν ἀγαπῶ, σημαίνει ὅτι ἔχω πάρει δωρεά, ἔχω πάρει χάρι ἀπό τόν Θεό καί ὅτι μιμοῦμαι τόν Χριστόν.

Ἡ ἀγάπη ἀποσκοπεῖ στό νά μπορῆ ὁ ἕνας νά δίνη χαρά στόν ἄλλον· νά στεροῦμαι ἐγώ ἑκουσίως, γιά νά ἔχη περισσότερα ὁ ἄλλος· νά θυσιάζω τόν ἑαυτό μου, γιά νά νοιώθη ὁ ἄλλος ἄνετα, νά νιώθη ἀσφάλεια στήν ζωή του.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ-ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ.



ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

...όπως αναφέρεται στο βιβλίο "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" του κ. Γεώργιου Η. Μπούρα.
Το πρωτότυπο ΕΔΩ.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Η λέξις ΙΝΔΙΚΤΟΣ[σημείωση δική μου:Eίναι δεκαπενταετής περίοδος] έχει ευρυτέραν σημασίαν δηλούσα εποχήν μακράν καθ' ην εγένοντο αι Τουρκικαί κατακτήσεις. Οι Τούρκοι ονομάζονται ΙΣΜΑΪΛΙΤΑΙ ως ασπασθέντες την Μουσουλμανικήν θρησκείαν. Η φράσις ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΩΑΜΕΘ μέλει δια να τροπώσει γένος των Παλαιολόγων, εννοεί τον κατακτητήν της Κωνσταντινουπόλεως και τον Κωνσταντίνον Παλαιολόγον, όστις έπεσε κατά την άλωσιν της Κωνσταντινουπόλεως το έτος 1453. Παρατηρήσατε το 353 μ.Χ. η προφητεία ομιλεί δια το όνομα του Παλαιολόγου και του κατακτητού Μωάμεθ. Δηλαδή προ 1.100 ετών, ποίος όθεν αμφιβάλλει ότι η

Ο Άγιος Μύρων ο Νεομάρτυρας από το Ηράκλειο Κρήτης εορτάζει στις 20 Μαρτίου.

 

agios muron neomarturas apo to irakleio kritis 1Ο Άγιος Νεομάρτυς Μύρων καταγόταν από το Μεγάλο Κάστρο της Κρήτης, το σημερινό Ηράκλειο, και γεννήθηκε από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς. Ο πατέρας του ονομαζόταν Δημήτριος και ήταν δίκαιος και ενάρετος άνθρωπος. Ο Άγιος ήταν σεμνός και σώφρων, και αγαπούσε υπερβολικά την παρθενία και την άσκηση. Εργαζόμενος ως ράπτης στο Ηράκλειο συκοφαντήθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι τον φθονούσαν, ότι δήθεν αποπλάνησε μια Τουρκοπούλα. Στο δικαστήριο ο Άγιος απέρριψε απολογούμενος την συκοφαντία, αλλά ετέθη σε αυτόν το δίλημμα του εξισλαμισμού ή του θανάτου. Ο Μάρτυρας Μύρων αποκρίθηκε με παρρησία ότι δεν αρνείται την πίστη του, αλλά είναι έτοιμος να υποστεί κάθε βασανιστήριο για την αγάπη του Χριστού, καθώς γεννήθηκε Χριστιανός και Χριστιανός θέλει να πεθάνει.
Για τον λόγο αυτό τον χτύπησαν ανηλεώς και τον έριξαν στην φυλακή. Όταν τον έβγαλαν από αυτήν, τον οδήγησαν και πάλι ενώπιον του κριτού, όπου ο Άγιος επαναλάμβανε συνεχώς ότι ήθελε να πεθάνει ως Χριστιανός. Έτσι καταδικάσθηκε στον δι' αγχόνης θάνατο. Λίγο πριν από το μαρτύριο ο Μάρτυρας Μύρων ζήτησε την άδεια από τους δήμιους και πλησίασε τον πατέρα του. Έπεσε στα πόδια του και του φίλησε το χέρι. Αφού έλαβε την ευχή του προσήλθε προ των δημίων και μετά από λίγο δέχθηκε το στέφανο του μαρτυρίου. Ήταν το έτος 1793 μ.Χ.

Για προσευχή ούτε ο τόπος ούτε η ώρα σε εμποδίζουν.


prosefxi2«Μα έχω τόσες φροντίδες και ασχολίες!», θα μου πεις. Γι' αυτό ακριβώς έλα στο ναό, για να ελκύσεις με την εδώ παρουσία σου την εύνοια του Θεού, κι έτσι να φύγεις ασφαλισμένος· για να Τον έχεις βοηθό στις υποθέσεις σου, κι έτσι να γίνεις ακατανίκητος από τους δαίμονες και τους μοχθηρούς ανθρώπους.
Γιατί, συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία και στην κοινή λατρεία, θα ενισχυθείς από τον παντοδύναμο Θεό, θα πάρεις τα δικά Του όπλα, κι έτσι ούτε ο διάβολος ούτε οι άνθρωποι θα μπορέσουν να σε βλάψουν. Και μη μου πεις, ότι, καθώς είσαι συνέχεια απασχολημένος με τα προβλήματα της ζωής, δεν μπορείς να τρέχεις κάθε τόσο στην εκκλησία ούτε να προσεύχεσαι όλη μέρα.
Στην εκκλησία, έστω, δεν μπορείς να πηγαίνεις. Όπου κι αν βρίσκεσαι, όμως, μπορείς να στήσεις το θυσιαστήριό σου. Ούτε ο τόπος ούτε η ώρα σε εμποδίζουν. Κι αν δεν γονατίσεις, κι αν δεν κλάψεις, κι αν δεν υψώσεις τα χέρια σου στον ουρανό, η προσευχή σου θα είναι τέλεια, εφόσον θα έχεις διάνοια θερμή.
Εσύ που βαδίζεις στο δρόμο, εσύ που βρίσκεσαι στην αγορά, εσύ που ταξιδεύεις στη θάλασσα, εσύ που κάθεσαι στο εργαστήριό σου, εσύ που μαγειρεύεις στο σπίτι σου, εσύ που καλλιεργείς το χωράφι σου κι εσύ που σε κάποιαν άλλη εργασία καταγίνεσαι, όταν δεν μπορείτε να έρθετε στην εκκλησία, κάντε, εκεί που είστε, προσευχή εκτενή και προσεκτική.
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

http://askitikon.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=6657%3A2013-11-02-18-50-39&catid=99%3Aofelimotdiafora&lang=el

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ'': ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ -ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

    
altΤου Γιώργου Θεοχάρη
''Οι δράσεις  της Εκκκλησίας συγκλίνουν με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ''  -μέρος α΄

(Αύριο Παρασκευή ακολουθεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που αναφέρεται σε Τουρκία, Κύπρο, διεθνή,Οικουμενικό Πατριαρχείο, στον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα φλέγοντα ζητήματα)


Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής,  επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Ζωής» και στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,κ.Ρένα Δούρου, παραχώρησε αποκλειστική  συνέντευξη στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄  και μιλά για το Άγιο Όρος, την "αναντικατάστατη προσφορά του ανά τους αιώνες'', όπως εξηγεί, και αφήνει αιχμές για την επίσκεψη Σαμαρά στην Αθωνική Πολιτεία,  λέγοντας ότι ''δεν θα υποσχεθούμε την άμεση επίλυσή των προβλημάτων του Αγίου Ορους, όπως έπραξε πρόσφατα από το Ιερό αυτό χώρο, ο κ. Σαμαράς''
Επίσης, ανεφέρεται στις προοπτικές στήριξης του Αγίου Ορους από  το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να είναι αποδεκτές από την Ιερά Επιστασία του Αθωνα.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οἱ φύλακες ἅγιοι τῆς Κριμαίας.

«Τήν Κριμαία τήν περιφρουρεῖ ὁ Ἅγιος Λουκᾶς    
               καί ὁ Ἅγιος Εὐγένιος Ραντιόνωφ    
                         καί ἐπ’ οὐδενί θά ἐπιτρέψουν μετά τόσες θυσίες καί ἀγῶνες δεκαετιῶν κατά τήν περίοδο τοῦ κομμουνισμοῦ νά ἀλωθεῖ ἀπό τούς ἐκφραστές τοῦ μυστηρίου τῆς ἀνομίας, πού ὁδηγοῦν

Να συναντιέστε οσο πιο συχνά μπορείτε

Γράμμα προς ''μπλογκοναύτες''του π.Σαββατίου Μπαστοβόϊ
Όπως στο μυστήριο της Εκκλησίας υπάρχει η επικοινωνία μέσω της προσευχής αλλά και η κοινωνία μέσω της Θείας Ευχαριστίας(ένα σώμα γινόμαστε οι πολλοί μέσω της θείας Κοινωνίας),έτσι και μεταξύ των ανθρώπων οι διαβαθμίσεις της επικοινωνίας είναι διαφορετικές.Η γραπτή επικοινωνία είναι σαν μια προσευχή,ενώ η επικοινωνία μέσω της οράσεως και της επαφής είναι  μια κοινωνία και μια βεβαιότητα που στεφανώνει κάθε συνάντηση
«ὃ ἑωράκαμεν καὶ ἀκηκόαμεν, ἀπαγγέλλομεν ὑμῖν, ἵνα καὶ ὑμεῖς κοινωνίαν ἔχητε μεθ' ἡμῶν· καὶ ἡ κοινωνία δὲ ἡ ἡμετέρα μετὰ τοῦ πατρὸς καὶ μετὰ τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ»γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Α'Καθολική επιστολή
Αυτό το γράφει για να αποδείξει την αυθεντικότητα της διδασκαλίας,ότι δεν κηρύττει κάτι το φανταστικό,κάτι που κάπου άκουσε,αλλά κάτι που είδε και άγγιξε.

Η σιωπή της Σαρακοστής.

π.Ανδρέα Αγαθοκλέους
Στο τρέξιμο της ζωής, με τα προβλήματα και τις έγνοιες να συντρίβουν την ύπαρξή μας, έρχεται η Μ. Σαρακοστή να δείξει το «ἑτέρως ζῆν».
ανάγκη_αγωνιστικότητας

Σε όσους θελήσουν να πορευτούν, καθώς η Εκκλησία προτείνει την περίοδο αυτή, θα διαπιστώσουν ότι η δυσκολία της νηστείας ευκολύνει την καθαρότητα του νου, οι συχνές ακολουθίες στο ναό ρυθμίζουν το λίγο χρόνο για τις πολλές δουλειές, οι ποικίλοι πειρασμοί και απροσδόκητοι υπερβαίνονται με τη Χάρη που κυριαρχεί.