Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πάτρα:Πανηγυρίζει σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Σήμερα 27 Μαΐου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, θα ψαλεί, από τις 7.30 π.μ., Όρθρος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Αρχιερατικός Εσπερινός, Παράκληση και Λιτανεία Πάτρα:Πανηγυρίζει σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου Στην Ελευθερίου Βενιζέλου

Επίσης, στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο, όπου και πάλι θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Οι διήμερες λαμπρές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη λιτάνευση της Ι. Εικόνας του Οσίου, διά των οδών Ελ. Βενιζέλου-Ολύμπου-Κορυτσάς-Μεσολογγίου-Μιχαήλ Ψελλού-Ελ. Βενιζέλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων θα τεθούν προς προσκύνηση το σκουφάκι και η ζώνη, ως ευλογία από το σκήνωμα του τιμωμένου Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου