Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα:Ιερά αγρυπνία απόψε στον Άγιο Νικόλαο για τον Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο.

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 μετά τις 8 το βράδυ στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών. Η αγρυπνία θα τελεστεί με αφορμή την εορτή του Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, ο οποίος είναι Πολιούχος της πόλεως της Ρόδου και της νήσου Ύδρας της γενέτειράς του.Πάτρα:Ιερά αγρυπνία απόψε στον Άγιο Νικόλαο για τον Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο Στις 8 μ.μ.

Η εκκλησία μας τιμά κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου μαζί με τον Άγιο Γρηγόριο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης, τον Παλαμά και τον απόστολο Φίλιππο, και τον νεομάρτυρας Κωνσταντίνο τον Υδραίο, ο οποίος ήταν γεννημένος στο νησί της Ύδρας το 1770 από γονείς ναυτικούς, τον Μιχάλη και την Μαρίνα Δημαρά και είχε ξεκινήσει την νεανική του ζωή μέσα στην σκληρή περίοδο του τουρκικού ζυγού, της φτώχειας και δουλείας. Ανήσυχο και ζωηρό πνεύμα ο Κωνσταντίνος από τα 17 χρόνια του άρχισε την αναζήτηση νέας πατρίδας, για μόρφωση, για άνοδο, για επαγγελματική τακτοποίηση και πήγε στη Ρόδο, όπου και ξεχώρισε για την τιμιότητα, το φιλότιμο και την όρεξη του.
Μεγάλη ήταν και η πίστη του στο Θεό και όπως αναφέρει το σάιτ rodiaki.gr, ο Κωνσταντίνος υπέστη φυλάκιση και ξυλοδαρμό, μέχρι τον απαγχονισμό του στις 14 Νοεμβρίου το 1800 σε ηλικία μόλις 30 ετών.    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/363083

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου