Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το σπίτι όπου ο Ανανίας βάπτισε τον Σαούλ τον μετέπειτα Απόστολο Παύλο.

Το σπίτι του Αγίου Ανανία (ονομάζεται επίσης Παρεκκλήσι του Αγίου Ανανία), στην παλιά χριστιανική συνοικία της Δαμασκού, στη Συρία. Είναι το σπίτι όπου ο Ανανίας βάπτισε τον Σαούλ (ο οποίος έγινε ο απόστολος Παύλος). Βρίσκεται κοντά στο Μπαμπ Sharqi (Ανατολική Πύλη), στο τέλος του δρόμου που ονομάζεται Ευθεία.

Χθεσινές φωτογραφίες με ουράνιο τόξο πάνω από το Θρυλικό Μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊντανάγιας

σχόλιο Γ.Θ : Για όποιον δεν ξέρει, το μοναστήρι της Παναγίας Σεϊντανάγιας στην Συρία σχετίζεται με ένα από τα συγκλονιστικότερα θαύματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Παρακολουθήστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα παρακάτω.

"Αντισταθείτε αδελφοί..."

Μητροπολίτης Πατρῶν Χρυσόστομος:
Ἀντισταθεῖτε ἀδελφοί, ὃσο καιρός ἐστι, γιά νά σταματήσωμε τόν πνευματικό κατήφορο στή χώρα μας.
 
Στόν ἱστορικό Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Δημητρίου τῶν Πατρῶν, ὃπου τό πάλαι εὐρίσκετο ἡ ἐπισκοπική καθέδρα τοῦ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ, στόν Ναό πού ἦταν τό κέντρο τῆς πνευματικῆς δράσεως τοῦ φλογεροῦ διδασκάλου καί ἱεροκήρυκος, Ἀρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, ἐτέλεσε τήν Θεία Λειτουργία ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος καί ὡμίλησε στά πλήθη τῶν πιστῶν πού εἶχαν κατακλύσει τόν Ἱερό Ναό καί τά πέριξ αὐτοῦ, δίδοντας μηνύματα σχέσιν ἔχοντα μέ τήν σημερινή πνευματική κατάσταση τοῦ τόπου μας.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: " ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ" TΩΝ ΓΕΓΓΟΝΟΤΩΝ!!!!

ΑΧΕΠΑ, ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      29 - 10 - 2015
                                 Αναστασίας Ρωμαίας Οσιομάρτυρος, Αβραάμ και Μαρίας Οσίων


Η συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός,

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Η είδηση έχει ως εξής: Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που κάνει κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο γηροκομείο στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο κήρυγμά του την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, τα εξής:

Επικοινώνησα με Αίγινα ( Γερόντισσα Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ) και μου είπαν ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο ιεροψάλτης Φίλιππος Μίχος - Σήμερα η κηδεία του.

Συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του ιεροψάλτη Φίλιππου Μίχου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 χρόνων. Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον εξαίρετο άνθρωπο και οικογενειάρχη, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι ,στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο.Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο ιεροψάλτης Φίλιππος Μίχος - Σήμερα η κηδεία του Στην Ευαγγελίστρια

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΧΙΛΙΩΝ ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΚΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


thumbs_b_c_38bf63a908bc550504a092139722d950Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πραγματικό πολύτιμης αρχαιολογικής, ιστορικής, αλλά και κυρίως θρησκευτικής αξίας, ένα ευαγγέλιο χιλίων ετών, περίπου του εντεκάτου αιώνα, βρέθηκε στην Τοκάτη της Τουρκίας και μάλιστα την ώρα που Τούρκοι αρχαιοκάπηλοι λαθρέμποροι προσπαθούσαν να το φυγαδεύσουν για να το εμπορευτούν.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μπότες στο έδαφος:Το Πεντάγωνο θα προωθήσει «άμεση δράση', στη Συρία και Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΟ: Πριν λίγες μέρες στο άρθρο Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ είχα αναφέρει ότι περιμένω επίσημη ανακοίνωση φέτος για την Συρία και του χρόνου για το ιράν οπότε και θα γενικευτεί ο πόλεμος.Η παρακάτω είδηση για χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ και την αναμονή από την Μόσχα της επίσημης ανακοίνωσης καθώς και τη διάσταση απόψεων Ρωσίας-ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας είναι από το Ρωσικό Sputnik News.Αν τελικά το Πεντάγωνο αποφασίσει χερσαία επέμβαση στη Συρία για να ρίξει τον Άσαντ από την εξουσία,πράγμα που δεν θέλουν οι Ρώσοι,τότε θα είμαστε στα πρόθυρα του 3ου Παγκοσμίου πολέμου!                                    Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ,Άστον Κάρτερ ανακοίνωσε την Τρίτη(σήμερα) ότι το Πεντάγωνο θα αρχίσει "άμεση δράση στο έδαφος" στο Ιράκ και τη Συρία, σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους.Την προηγούμενη εβδομάδα δυνάμεις των ΗΠΑ U.S. Deputy Secretary of Defense Ashton Carterαπελευθέρωσαν ομήρους του Ισλαμικού κράτους..Μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας στην Επιτροπή ενόπλων δυνάμεων  την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας Κάρτερ αναφέρεται ότι όχι μόνο  δυνάμεις των
   ΗΠΑ θα αναπτυχθούν στο Ιράκ για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας, αλλά και στη    Συρία.Το NBCNews ανέφερε ότι «πρόκειται για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους και τα πράγματα είναι περίπλοκαΑπαντώντας στην ανακοίνωση του

Άγιος Παΐσιος: Θα πάρουμε την Πόλη!!

O Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο*



Καθώς η καταγωγή μας είναι από την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.

ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει Ελληνική το…

ΣΧΟΛΙΟ:Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε ή να διαψεύσουμε το σενάριο με τις παρακάτω ημερομηνίες,ώστοσο το αναδημοσιεύουμε προς ενημέρωση και μόνο...αγια-σοφια-εκκλησια

Είναι λάθος να λέμε κατά έναν τρόπο οτι η πόλη θα γίνει Ελληνική
το 2015
που ειναι το λαθος;;
Ρώτησε λοιπόν ο Μωάμεθ τον πατριάρχη για πόσα χρόνια θα έχει την Πόλη όχι
πότε θα την πάρουν οι Έλληνες.
Του απαντά ο πατριάρχης οτι την Πόλη θα την έχει για 555 χρονια….δεν του λέει
ποιος θα την έχει αμέσως μετά.Οι Τούρκοι θα χάσουν την Πόλη και θα την πάρουν
οι Ρώσοι στον τριήμερο πόλεμο που θα γίνει μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.Οι Δυτικοί
θα δώσουν 6 μήνες στους ρώσους μεχρι να την δώσουν πίσω.Όταν δεν θα την δώσουν πίσω
τότε είναι που θα γίνει και ο Γ παγκόσμιος πόλεμος.Ο τριήμερος πόλεμος μαζί με τους 6 μήνες
που θα δώσουν παράταση οι μεγάλες δυνάμεις στην Ρωσία καθως επίσης και ο γ παγκόσμιος πόλεμος θα
διαρκέσουν όλα μαζί περίπου 4 με 4.5 χρονια.Στο τέλος του πολέμου τον ‘ελεγχο της Πόλης θα τον έχουν οι δυτικοί,οι Ρώσοι και οι Έλληνες.Ούτε ακόμα δηλαδή θα ειναι τελείως δικιά μας η Πόλη.Μετα τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ.

angelΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταία χρόνια ως κάτοικοι αυτής της ευλογημένης χώρας, έχουμε βρεθεί προ μιας πρωτοφανούς εκστρατείας εξόντωσης αφ’ ενός της υλικής μας υπόστασης και αφετέρου και το κυριότερο, της πνευματικής μας ταυτότητας.
Δυο σημαντικά γεγονότα – εξελίξεις συνέλαβαν σε αυτή την «βιομηχανία» απελπισίας και στην συνέχεια εξοντώσεως μας. Από την μια η πολιτική προδοσία, δηλαδή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος το οποίο επί χρόνια λειτουργούσε με ένα ρουσφετολογικό σύστημα. Έδινε δηλαδή κάποια «ψίχουλα» στους «ευτυχισμένους» πολίτες ψηφοφόρους του και αυτό ανενόχλητο λεηλατούσε συστηματικά τον κρατικό κορβανά.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

TA ΔΥΟ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ KAI H ΠΡΟΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.

ΣHMEPA, αγαπητοί μου, εορτάζει o μεγαλομάρτυς άγιος Δημήτριος.

Ὁ ἅγιος Δημήτριος εῖνε δημοφιλής• πολλοί ναοί ἀλλά καί πολλοί Xριστιανοί, ἄντρες καί γυναῖκες, φέρουν το όνομά του.

Εικόνα
H μνήμη του μᾶς συγκινεῖ καὶ ὡς Xριστιανούς καί ὡς Eλληνας.

Διηγηθήκαμε ἄλλοτε τον βίο, τη δρᾶσι, τη διδασκαλία καὶ τὸ μαρτύριό του, καθῶς καὶ τὸ μαρτύριο του μαθητοῦ του, τοῦ ἁγίου Nέστορος ποὺ κατέβαλε τὸν γίγαντα Λυαῖο.

Eπειδὴ ὅμως ὁ ἁγιος Δημήτριος ἔκανε καὶ κάνει πολλὰ θαύματα, θὰ σᾶς διηγηθῶ τώρα δύο ἀπό τὰ θαύματά του.

Πάτρα: Σήμερα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στην άνω πόλη.

Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου τιμά η Εκκλησία σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Στην Πάτρα πανηγυρίζει μεταξύ άλλων ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, στην άνω πόλη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμαΠάτρα: Σήμερα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στην άνω πόλη Πανηγυρίζει  ο Ιερός Ναός

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Γ. Μπαλάφας: Η έκδοση της κάρτας του πολίτη, απάντηση στη γραφειοκρατία (Video).



σχόλιο ID-ont: Από την ίδια εφημερίδα πριν μερικούς μήνες μάθαμε ότι αναβάλλεται η Κάρτα του Πολίτη λόγω των αντιδράσεων των συμμετεχόντων στη διαβούλευση (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2015/03/blog-post_29.html) Σήμερα, η "κυβερνητική" εφημερίδα, απλά αναπαράγει χωρίς καθόλου κριτική στάση την κυβερνητική προπαγάνδα!

ΑΥΓΗ: Γ. Μπαλάφας: Η έκδοση της κάρτας του πολίτη, απάντηση στη γραφειοκρατία (Video)

Οἱ τρεῖς ἀπελευθερώσεις τῆς Βορείου Ἠπείρου καὶ τὸ χρέος μας.


Οἱ τρεῖς ἀπελευθερώσεις τῆς Βορείου Ἠπείρου καὶ τὸ χρέος μας
Βόρειος Ἤπειρος ὀνομάζεται τό βόρειο τμῆμα τῆς Ἠπείρου πού τελεῖ ἀκόμη καί σήμερα ὑπό ἀλβανική κατοχή, παρόλο πού τήν πρώτη πεντηκονταετία τοῦ 20οῦ αἰώνα ἀπελευθερώθηκε τρεῖς φορές.
Γιά πρώτη φορά ἀπελευθερώθηκε μέ τούς Βαλκανικούς πολέμους. Τό 1912-13 οἱ ἑλληνικές στρατιωτικές δυνάμεις ἐλευθέρωσαν πόλεις καί χωριά ὅλης τῆς, ἑνιαίας τότε, Ἠπείρου.
Ἡ ἐλευθερία ὅμως δέν κράτησε γιά πολύ. Κι αὐτό γιατί οἱ Μεγ. Δυνάμεις μέ τό Πρωτόκολλο τῆς Φλωρεντίας (17 Δεκεμβρίου 1913) προσήρτησαν στό κράτος τῆς Ἀλβανίας, πού οἱ ἴδιες εἶχαν ἱδρύσει στίς 29 Ἰουλίου 1913, τό βόρειο κομμάτι τῆς Ἠπείρου.

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/8/2013 ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ....


Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος.

Η Ελλάδα μας πουλήθηκε

όλη απ' άκρη σ' άκρη.

Πήρανε όλες οι φυλές

και από ένα κομμάτι.

*

Και σεις καημένοι 'Ελληνες

ακόμα δεν ξυπνάτε,

πιστεύετε στα λόγια τους

και ήσυχοι κοιμάστε.

*