ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Τι θα κάνει ο Πατριάρχης Κύριλλος; -[Αποκλειστικές Πληροφορίες από Μόσχα].

Μπροστά σ ’ένα ιστορικό δίλλημα βρίσκεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.ΚΥΡΙΛΛΟΣ, για το εάν τελικά θα συμμετάσχει η αντιπροσωπεία των Ρώσων Αρχιερέων στην Σύνοδο.kirill_kktcdeki_kiliseler_rumlara_devredilmeli13393465640_h889696

Πληροφορίες από Μόσχα, μας αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων Αρχιερέων είναι κάθετα αρνητικοί στην συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Σύνοδο της Κρήτης, ιδιαίτερα, μετά την οριστική αποχώρηση και την μη συμμετοχή των αδελφών ορθοδόξων Βούλγαρων, όπως ακριβώς δήλωσαν και κατά την Συνεδρίαση της Ρωσικής Ιεράς Συνόδου στις 3/6/2016.
Υπάρχουν και ολιγοστοί Αρχιερείς οι οποίοι έχουν καταθέσει μία πρόταση, να συμμετάσχουν στην Σύνοδο της Κρήτης, με την προϋπόθεση καταψηφίσουν ότι αιρετικό και κακόδοξο θα προωθήσει η πλευρά του κ. Βαρθολομαίου.
Οι διεργασίες του παρασκηνίου αυτή την στιγμή, χαρακτηρίζονται από τις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται στον Πατριάρχη Κύριλλο και τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, από κύκλους πέριξ του κ. Βαρθολομαίου, ούτως ώστε ο Πατριάρχης Κύριλλος να υποκύψει, αλλά και τα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από την Φαναριώτικη Διπλωματία. Όλα έχουν πέσει στο τραπέζι….
Δύσκολες στιγμές, την ώρα που όλοι οι ορθόδοξοι αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να δουν τον Πατριάρχη Κύριλλο, να στέκεται όρθιος και αμετακίνητος από την ορθόδοξη στάση που έως τώρα έχει κρατήσει. 
Αδελφοί δημοσιογράφοι στην Μόσχα, θεωρούν ότι εάν ο Κύριλλος επιμείνει στο ΟΧΙ, τότε είναι σίγουρο ότι η εγκυρότητα της Συνόδου της Κρήτης θα είναι μηδενική. Αυτό ελπίζουμε και εμείς!!! Το μόνο σίγουρο…η Ορθόδοξη Εκκλησία,100 σχεδόν χρόνια μετά από την Εορτολογική Καινοτομία του 1924, βρίσκεται επί θύραις ενός νέου διαμορφούμενου εκκλησιαστικού τοπίου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.