ΡΟΛΟ'Ι'

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Από «Εκκλησιαστικό Ναρκοπέδιο», η πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την σύγκλιση της περιφήμου «Πανορθοδόξου Συνόδου» – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες !!![Αποκλειστικές Πληροφορίες].Κλυδωνίζεται η Ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας!!! Αποκλειστικές πληροφορίες του Dioptra-News!!!


——–
1Μετά την οριστική απόφαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας να μην λάβει μέρος στην λεγόμενη «Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης» στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας επικρατεί μία χαοτική κατάσταση, χωρίς γνώση για το  τι πραγματικά, μέλλει γενέσθαι. Στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις που γίνονται από τους Πατριαρχικούς του Φαναρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν, τις πολιτικές άλλων εποχών και καθεστώτων…

Θεωρείται δεδομένο ότι εκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, θα είναι και άλλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες οι οποίες δεν θα λάβουν μέρος στην Σύνοδο της Κρήτης.
Τα ερωτήματα λοιπόν πολλά. Τι θα κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης; Θα ακυρώσει την έναρξη των διεργασιών, της Συνόδου στην Κρήτη; Θα την μεταθέσει σε άλλη ημερομηνία εις το μέλλον; Θα προχωρήσει μόνος έχοντας την στήριξη των Ελληνόφωνων Εκκλησιαστικών Δικαιοδοσιών και των «Δορυφόρων» του, των Εκκλησιαστικών Δικαιοδοσιών της Διασποράς που συμμετέχουν στην Σύνοδο [βλ. Ουκρανούς/USA , Τσέχους, κ.α.];filesagion_apostolon_629853056.jpg
Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της Κρήτης, χωρίς την συμμετοχή των Ορθοδόξων Πατριαρχείων της Ρωσίας, Βουλγαρίας, Αντιοχείας, Γεωργίας και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν, τι θα σημαίνει αυτό για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Ποια θα είναι η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Θα προχωρήσει σε κινήσεις εκδικήσεως, όπως στην άμεση αναγνώριση του λεγομένου Πατριαρχείου Κίεβου και την απόδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς σχισματικούς, σύμφωνα και με τα αιτήματα που έχει δεχθεί από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και της Ουκρανίας; [Αυτό το θέμα δεν το αναφέρουμε διόλου τυχαία, αφού μαθαίνουμε ότι συζητείται ευθέως στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων 24ώρων].  Αυτή η ενέργεια βεβαίως θα οδηγήσει πράγματι σε ένα βαθύ και αθεράπευτο σχίσμα και θα χωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ήδη τα Πατριαρχεία Μόσχας, Βουλγαρίας, Αντιόχειας και Γεωργίας δεν είναι σύμφωνα με την διεξαγωγή της περιφήμου Συνόδου της Κρήτης και έχουν δηλώσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους, αλλά και την πρόθεση τους να μην παραστούν.
w925
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Dioptra-News, ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν έχει λάβει ακόμα τελικές αποφάσεις, διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν «καταδέχεται» στα ερωτήματα που ετέθησαν από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία [βλ.Ε Δ Ω] να απαντήσει. Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι όμως έντονα προβληματισμένος και βαθιά πληγωμένος από τις διχαστικές ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το κλίμα στην έδρα του μεγαλύτερου Ορθόδοξου Πατριαρχείου είναι ιδιαίτερα αρνητικό για την σύγκλιση της «Πανορθοδόξου» Συνόδου της Κρήτης. Τούτο δεν οφείλεται μόνο στην δημόσια τοποθέτηση αδελφών Πατριαρχείων [Βουλγαρίας,Γεωργίας,Αντιόχειας] που δηλώνουν την άρνηση τους να παρευρεθούν στην Σύνοδο, αλλά ιδιαιτέρως στις εσωτερικές έντονες και πολυπληθείς διαμαρτυρίες, που ξεπροβάλλουν καθημερινά από τους κόλπους των μελών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, από Αρχιερείς, Ιερείς, Μοναχούς και λαϊκούς. Αξιοσημείωτο ότι στην Ρωσία τελούνται παρακλήσεις σε εκκλησίες, ούτως ώστε να μην πραγματοποιηθεί η «Προδοτική» και «Ληστρική» «Οικουμενιστική» [όπως μας μετέφεραν], Σύνοδος της Κρήτης.onomastiria32 (2)
Παρακλήσεις και δεήσεις γίνονται και στον Ελλαδικό χώρο από Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς της Ελλαδικής Εκκλησίας των οποίων οι μοναχοί και οι πιστοί, τοποθετούνται στον σκληρό συντηρητικό και αντί-οικουμενιστικό πυρήνα, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Άγιον Όρος, αποτέλεσε το επισφράγισμα των οριστικών αποφάσεων του Ρώσου Προκαθημένου. Οι Αγιορείτες μοναχοί του ζήτησαν να υπερασπιστεί την Ορθόδοξη Ομολογία της Πίστεως και την Παράδοση της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. [Επίσης η Αθωνική Κοινότητα τοποθετήθηκε γραπτώς ενάντια στην «Πανορθόδοξη Σύνοδο»-Βλ.Ε Δ Ω].
Οι έντονες και ξεκάθαρες αντιδράσεις και των εν ΕλScreenshot_403λάδι ορθοδόξων Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, όπως του Πειραιώς Σεραφείμ κ.α. οι οποίοι παραιτήθηκαν ο ένας μετά τον άλλον από την συμμετοχή τους στην εν λόγω Σύνοδο της Κρήτης και οι δημόσιες τοποθετήσεις αυτών, ενάντια στην διεξαγωγή μίας αντ-ορθοδόξου Συνόδου, επίσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των ξένων Ορθοδόξων Πατριαρχείων.
Τελικά, όλοι μπορούμε να διερωτηθούμε, γιατί αυτή η επιμονή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να συγκληθεί μία Σύνοδος, από την στιγμή πού η πλειοψηφία των Ορθοδόξων διαφωνεί;
Ποιόν σκοπό εξυπηρετεί αυτή η επιμονή του; Ποιος ο εκβιασμός για την χρονική τοποθέτηση και διεξαγωγή της Πανορθοδόξου Συνόδου;
Είναι δυνατόν η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να «αιωρείται» με τον κίνδυνο ενός οριστικού σχίσματος , εξαιτίας απρεπούς και αντί-εκκλησιαστικής συμπεριφοράς κάποιων οι οποίοι εζήλωσαν την δόξα των Ρωμαιοκαθολικών προτύπων;
Οι ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, δυστυχώς διχάζουν το ορθόδοξο ποίμνιο. Απομένουν λίγες ημέρες πλέον για να διαπιστώσουμε, κατά πόσον αυτές οι ενέργειες θα ωφελήσουν ή θα διχάσουν ακόμα περισσότερο την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Προσευχή λοιπόν να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας βοηθήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.