Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

"Οι Μουσουλμάνοι εξαπλώνονται δια πυρός και σιδήρου"

Ι.Μ.Θεσσαλιώτιδος Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, λειτούργησε και ομίλησε, επί τη μνήμη του αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εκ Καππούας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Καππά. Ο άγιος και ένδοξος νεομάρτυς Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αγίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

  Στο βίο του Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Μεταξύ άλλον ανέφερε «ο άγιος νεομάρτυς Κωνσταντίνος όντας μουσουλμάνος, γιός Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής σε ηλικία είκοσι ετών βαπτίσθηκε χριστιανός και άρχισε να κηρύττει το Χριστό, χωρίς να φοβάται για τη ζωή του. Ο ίδιος ο πατέρας του εξοργισμένος διέταξε να τον συλλάβουν και να τον φυλακίσουν. Το φρόνιμα και η πίστη του Κωνσταντίνου δεν κάμφθηκε ουδεπελάχιστον. Τα όρια της υπομονής του πατέρα του εξαντλήθηκαν και διέταξε να τον βασανίσουν και εάν δεν μεταπεισθεί και πάλι, να τον οδηγήσουν στην κρεμάλα. Έτσι κι έγινε. Το σχοινί όμως κόπηκε τρείς φορές και οι δήμιοι αναγκάστηκαν, ύστερα από νέα διαταγή του πατέρα του, να τον αποκεφαλίσουν. Ο Άγιος δείχνει τη σωστή πίστη στους προγόνους του. »
  Σε άλλο σημείο τόνισε: «Σήμερα το μουσουλμανικό στοιχείο εξαπλώνεται στην ελληνική γη και στον κόσμο δια πυρός και σιδήρου, αφού ο προφήτης τους ο Μωάμεθ αυτό τους πρόσταξε. Δημιουργούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες με τις γεωπολιτικές τους στρατηγικές, ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα ποτήρι νερό να πιούν εγκαταλείποντας τις πατρογονικές τους εστίες, περπατώντας προς το άγνωστο και δημιουργώντας νέες καταστάσεις στις κοινωνίες.»
  Στο τέλος έγινε η ευλόγηση των άρτων και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου