ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Κυπριακή Εκκλησία: Η Αγία Σύνοδος αποτελεί συνέχεια των επτά Οικουμενικών Συνόδων.

«Ασχολήθηκε και με το οικολογικό πρόβλημα και κάλεσε όλους σε διαφύλαξη του περιβάλλοντος».... Δηλ. καυχάται εδώ η Κυπριακή Εκκλησία ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος ασχολήθηκε με την εκτός προγράμματος οικολογία, και νομίζει ότι γνωρίζει για το θέμα αυτό. Αλλά η εποχή μας είναι πολύ πονηρή και η αδιάκριτη υποστήριξη της οικολογίας αντί να αλλάξει το περιβάλλον απλώς θα συμβάλλει στο να μπουν νέοι φόροι, τους οποίους έχει βρει τον τρόπο η Νέα Τάξη να τους παίζει στα χρηματιστήρια και να κερδίζουν οι άνθρωποί της! Το ακόμη χειρότερο:  Μετά την ψήφιση για την "κλιματική αλλαγή" στο Παρίσι (12 και 13 Δεκ. 2015) 15 τρις Ευρώ που απαιτούνται από 175 χώρες μέχρι το 2030 (σύνδ.) είναι ουσιαστικά ο παγκόσμιος φόρος (που με αφορμή το κλίμα), μπορεί να στήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση! Ο πρόεδρος Ομπάμα πέρασε νόμο στην Αμερική, σε περίπτωση πολιτικής αναταραχής στη χώρα να επέμβει ο ΟΗΕ! Και έτσι ο "κλιματικός ήρωας" Ντέιβιντ Ρότσιλντ (σύνδ.), ή κάποιος ανάλογος, να μπορεί να ανέβει στην παγκόσμια εξουσία! Υπενθυμίζεται ότι Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ χαρακτήρισε τον Ντέιβιντ: «Young Global Leader» δηλαδή : «Νεαρό παγκόσμιο ηγέτη»! (περισσότερα). Πάντως και ο Ομπάμα καραδοκεί...

        Αν θέλει η Κυπριακή Εκκλησία η Σύνοδος της Κρήτης να θεωρείται συνέχεια των Οικουμενικών Συνόδων, έπρεπε να είχε συνδράμει να προετοιμασθεί με βάση τις συμβουλές του Αγιίου Νεκταρίου ο οποίος στην Ι. Κατήχηση (σελ. 189) στην ερώτηση ποιοι είναι οι λόγοι που παρόρμησαν την Εκκλησία να συγκροτήσει τις Οικ. Συνόδους, απαντά: «Οι διάφορες αιρέσεις που εμφανίσθηκαν κατά καιρούς, οι οποίες με την κακοδιδασκαλία τους εζήτουν να διαστρέψουν τα νοήματα της Ευαγγελικής διδασκαλίας». Με σκοπό «α) όπως αποκρούσει τις κακοδιδασκαλίες και β) όπως υποστηρίξει και περιφρουρήσει τις πολεμούμενες ευαγγελικές αλήθειες». Αν αντί να καταπολεμεί αιρέσεις αυτή τις δικαιολογεί, τότε ας είμαστε ταπεινοί: η Σύνοδος της Κρήτης μας ωφελεί μόνο επειδή μας προβληματίζει! Και δεν είναι δυνατόν η "συνέχεια των Οικουμενικών Συνόδων" να μην θέλει εκτενείς θεολογικούς διαλόγους, τους οποίους ο πατριάρχης Αλεξανδρείας (βίντεο) παραπέμπει σε Σεμινάρια και Συνέδρια, ενώ ασχολείται απροβλέπτως με την οικολογία, η οποία πραγματικά είναι για Σεμινάρια και Συνέδρια!
     Νομίζεται επίσης ότι είναι "εκκλησίες" οι αιρετικοί και γι' αυτούς προσευχόταν ο Μέγας Βασίλειος στη λειτουργία: «Παύσον τα σχίσματα των Εκκλησιών»! Αλλά δεν είναι έτσι. Χρησιμοποιείται κατά την έκφραση του μητροπ. Ναυπάκτου ομολογιακή διγλωσσία. Είναι καλύτερα να ενωθούν στην Εκκλησία οι κρατούντες τα Ορθόδοξα δόγματα διασκορπισμένοι "ζηλωτές" και μη ανήκοντες σε κάποια αυτοκέφαλη Εκκλησία, γιατί για τους στερεωμένους σε αιρέσεις δεν προσεύχονται οι Ορθόδοξοι στη Λειτουργία! Αυτό βεβαιώνεται και υπό του μητροπ. Μόρφου Νεοφύτου με την αναφορά σε πρόσφατο θαύμα στον άγιο γέροντα Ευμένιο. Αντίθετα από όσα διακηρύσσει η Κυπριακή Εκκλησία για τον άγιο Νεκτάριο, αυτός τονίζει: «Οι μη αναγενηθέντες δια της θείας χάριτος της ενεργούσης εν μόνη τη μία αγία καθολική και αποστολική Έκκλησία ουδεμίαν εκκλησίαν αποτελούσιν ούτε ορατήν, ούτε αόρατον»!
http://www.imdleo.gr/Synod/02/ep.html#20-kypr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.