ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ: Με ποιον τα βάζει από την Κυβέρνηση.jeronymo
«Απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα» χαρακτήρισε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα ελληνικά σχολεία και το μάθημα των Θρησκευτικών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχολίασε:
«Επειδή το διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.»
Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για βεβιασμένα νέα προγράμματα που δεν ξέρουμε πώς προωθήθηκαν και με σφραγίδα ποιών ανθρώπων προωθήθηκαν.
Έτσι, πρόετεινε συνεργασία μεν αλλά με σκοπό μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές:
«Έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας να συνεργαστούμε με θετική άποψη, όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια 10 ή 5 ημερών αλλά με περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις.
Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο λόγος.»
 http://www.crashonline.gr/%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.