ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλει τον Αρχιεπίσκοπο η ΛΟΑΤ ΚύπρουΟ μη-κυβερνητικός οργανισμός “Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου” καταγγέλλει την «προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους» από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής και ζητά τη διερεύνηση του συμβάντος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΟΑΤ «είναι καιρός η Εκκλησία της Κύπρου να ξεκινήσει να αγαπά τον πλησίον της, όποιος και αν είναι αυτός. Τέλος πια με το μίσος και τις διακρίσεις που προωθούνται με τόση ευκολία, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς διερεύνηση, χωρίς επιπτώσεις…Καταγγέλλουμε το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, και θα προβούμε σε όλα τα σχετικά διαβήματα. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του καναλιού MEGAONE που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο».
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι η ομοφυλοφιλία «δεν είναι φυσιολογική», αλλά "παρά φύση", χαρακτηρίζοντάς την «αμαρτία» και «μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα», αναφέροντας στη συνέχεια, πως σχεδιάζει να δημιουργήσει σχολεία, τα οποία θα δίνουν κατευθύνσεις στα παιδιά για να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα βοηθήσουν τον τόπο και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση. 
 

Επιμένει ομοφοβικά ο Αρχιεπίσκοπος.


Για παρερμηνεία των δηλώσεών του σχετικά με τη δημιουργία σχολείων από την Εκκλησία έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.
Όπως είπε, τα σχολεία που θέλει να κάνει, δεν θα αφορούν τους ομοφυλόφιλους αλλά θα γίνουν με σκοπό να βάλει στην ψυχή των παιδιών τον Χριστό και να βγάλει σωστούς ανθρώπους με ήθος.
Επανέλαβε, ωστόσο, τις ίδιες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας ως «εκτροπή» την ομοφυλοφιλία.
Ισχυρίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ξετσίπωτοι και τους κάλεσε ειρωνικά «να χαίρονται την περηφάνια τους», αναφερόμενος στα φεστιβάλ υπερηφάνειας που διεξάγονται τα τελευταία τρία χρόνια στην Κύπρο.
«Δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που εκφράζει δεν είναι δικές του αλλά λόγια του ίδιου του Χριστού στο Ευαγγέλιο.
http://dialogos.com.cy/blog/epimeni-omofovika-o-archiepiskopos/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.