ΡΟΛΟ'Ι'

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

Την Αγία και Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η πόλη της Πάτρας.agia zoni-1

Την Αγία Ζώνη μετέφερε στην Πάτρα ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδευόμενος από πατέρες της Αδελφότητας της Μονής.
Στη συνέχεια την Αγία Ζώνη παρέλαβε από τον Γέροντα Εφραίμ επί της οδού Αγίου Ανδρέου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και την μετέφερε με πομπή στον περικαλή Ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.
Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων, οι μπάντες του στρατού και της αεροπορίας, καθώς και της 116 πτέρυγας Μάχης Αράξου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με την Αγία Ζώνη στα χέρια, οι Ιεράρχες, κλήρος και λαός έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδος μας.
Επίσης από πολύ νωρίς εκατοντάδες πιστοί πλημμύρισαν τον Ναό του Αγίου Ανδρέα και τους δρόμους της Πάτρας, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη από την Μονή Βατοπαιδίου.
Ο Μητροπολίτης Πατρών τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδικό προσκυνητάρι στο μέσω του Ναού, και στη συνέχεια προεξήρχε της πανηγυρικής Δοξολογίας.
17.49: Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε πριν από λίγο η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, από τη Μητρόπολη Πατρών. Η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε στην Πάτρα από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος παρέδωσε το ιερό κειμήλιο στα χέρια του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, που ανέμενε έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα. Στη συνέχεια εν πομπή η Τίμια Ζώνη της Παναγίας τοποθετήθηκε από τον κ. Χρυσόστομο σε ειδική θέση στο κέντρο του νέου ναού του Αγίου Ανδρέα.
Μάλιστα, όταν μπήκε η Τίμια Ζώνη στην εκκλησία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.
Την Τίμια Ζώνη προσκύνησε πρώτος, ο Μητροπολίτης Πατρών, ακολούθησε ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Άρτης Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος και ο ηγούμενος Εφραίμ.
Εκατοντάδες πιστοί έχουν συρρεύσει στο ναό για να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη, ενώ αυτή την ώρα τελείται στο ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
17.33: Έφτασε στην Πάτρα η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου. Η υποδοχή γίνεται από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, πλαισιωμένο από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, τον Άρτης Καλλίνικο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα την πομπή που καταφθάνει από το αεροδρόμιο του Αράξου.
Στην υποδοχή συμμετέχει ο κλήρος της Μητρόπολης Πατρών, πλήθος πιστών, όπως και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της πόλης.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Στην Πάτρα θα βρεθεί σε λίγη ώρα η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου από το Άγιο Όρος. Ήδη πλήθος πιστών έχουν κατακλύσει το προαύλιο του ναού του Αγίου Ανδρέα, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή της.
Η Τίμια Ζώνη έφτασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο του Αράξου, με ειδική πτήση και τέθηκε προς προσκύνηση στους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό της 116 Πτέρυγας Μάχης.
Αυτή την ώρα, η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, καταφθάνει εν πομπή στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα από τον Άραξο, όπου επικεφαλής της υποδοχής είναι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
ΠΗΓΕΣ
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/414562
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/11275-i-patra-upodexthike-tin-agia-zoni-foto 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.