ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στο Πέραμα (ΦΩΤΟ)

ipodoxi-leipsanon-9
Πέραμα | Αθανάσιος Θανόπουλος

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Περάματος.

Τα Ιερά Λείψανα κόμισε ο εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικό Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά στη Θήβα π. Σπυρίδων Βασιλάκος και υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, πλαι σιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός επί τη αφίξη των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά.
Τον π. Σπυρίδων Βασιλάκο προσφώνησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την άδεια και ευλογία να μεταφερθούν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στην ενορία του Αγίου Νικολάου Περάματος με αφορμή τον φετινό εορτασμό, προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.
Ο π. Σπυρίδων στην ομιλία του αναφέρθηκε στην χαρισματούχα προσωπικότητα του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, στον βίο του και επίσης στα χαρακτηριστικά των Μαθητών του Χριστού.
''Είναι συγκλονιστικό το να πλησιάσεις μία χαρισματούχα προσωπικότητα, μία Αποστολική φυσιογνωμία γιατί μία τέτοια προσωπικότητα έχει την δύναμη, έχει την χάρη να σε ανεβάζει και να σε κάνει να αναπνεύσεις την ατμόσφαιρα της πρώτης Εκκλησίας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Σπυρίδων.
''Να αναπνεύσεις την ατμόσφαιρα εκείνη όπου είναι η ατμόσφαιρα της Πεντηκοστής, είναι η ατμόσφαιρα του Σταυρού, είναι η ατμόσφαιρα του Μαρτυρίου, είναι η ατμόσφαιρα του Χριστού και μία τέτοια ατμόσφαιρα πραγματικά εχούν σήμερα ανάγκη οι ψυχές μας'' τόνισε σε άλλο σημείο ο π. Σπυρίδων.
''Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν αναζητητής της Αληθείας. Διψά όχι μόνο για γνώση, διψά για αλήθεια γιατί πολλές φορές σήμερα είναι γεγονός ότι έχουμε την δυνατότητα να γεμίσουμε την διάνοια μας με γνώσεις αλλά ταυτόχρονα να αδειάσουμε από την αλήθεια και από την παρουσία του Θεού την ψυχή μας'' συμπλήρωσε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος.
''Είναι σπουδαίο γεγονός η μαθητεία, ειδικά σήμερα. Σήμερα γίναμε όλοι διδάσκαλοι, όλοι διδάσκουμε και δεν υπάρχουν μαθητές. Ενώ η Εκκλησία είναι το σχολείο της Πεντηκοστής. Στην Εκκλησία καλείσαι όχι να κάτσεις σε έδρα, την έδρα αυτή την κατέχει ο Χριστός, οι Πατέρες, οι Άγιοι. Στην έδρα αυτή οι Πατέρες έφτασαν με το αίμα τους, με την άσκησή τους '' υπογράμμισε ο π. Σπυρίδων.
Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γρηγόριος Πάτρας ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα για την εξαιρετική τιμή να μεταφέρει τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά από την Θήβα στην ενορία του Πολιούχου Περάματος, αδεία και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου και σεπτή εντολή του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, ενώ επίσης ευχαρίστησε όλους τους πατέρες που σήμερα παρέστησαν στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων.
Τέλος να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.
http://www.romfea.gr/enoriaka/11872-ta-iera-leipsana-tou-agiou-euaggelistou-louka-sto-perama-foto 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.