ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτη Ιεραρχία τον Μάρτιο για Θρησκευτικά και εκκλησιαστική εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΟ : Εκτός από το μάθημα των Θρησκευτικών,υπάρχει το μείζον ζήτημα με τις κάρτες συναλλαγών,πρόδρομος του χαράγματος,της Κάρτας του Πολίτη και του τσιπαρίσματος.Γι αυτό πότε θα ξυπνήσει για να συνεδριάσει η ΔΙΣ; Οταν θα ακουστεί από επίσημα χείλη ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας ή όταν υποχρεωτικά θα μπουν σε όλους τους Ναούς-λόγω έλλειψης χρήματος- τα μηχανηματάκια POS;Σύνοδο
Το μάθημα των Θρησκευτικών, η εκκλησιαστική εκπαίδευση, καθώς και η συζήτηση με τους Ρωμαιοκαθολικούς είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το Σώμα της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έκτακτη σύγκληση στις αρχές Μαρτίου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr η ΙΣΙ θα συνέλθει στις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 8 και 9, ενώ τις εισηγήσεις έχουν αναλάβει οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας για τη συζήτηση με τους ρωμαιοκαθολικούς, ο Καισαριανής για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και ο Ύδρας για το μάθημα των Θρησκευτικών.
http://www.dogma.gr/ellada/ektakti-ierarchia-ton-martio-gia-thriskeftika-kai-ekklisiastiki-ekpaidefsi/49531/ 

 

ierarxia-1
Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως, υλοποιώντας την απόφαση της έκτακτης Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 24ης Νοεμβρίου 2016 για την ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού περί των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, ενέκρινε το κείμενο, το οποίο θα δημοσιευθεί στο φυλλάδιο «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ».
Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου ε.έ. Κατά την διάρκεια των εργασιών της, Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα την πορεία του διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Κατόπιν όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού ως ομιλητή κατά την Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας (5 Μαρτίου ε.έ.) στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.
Επίσης ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος κατήρτισε τον Προκαταρκτικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/12547-sugklisi-ektaktis-ierarxias-ton-martio 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.