ΡΟΛΟ'Ι'

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Ηχηρό παρών των ανθρώπων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο ΚΠΣΙΝ

.

ekdilosi-kpsin-21
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ήταν όλοι εκεί. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
Άπαντες οι κληρικοί και τα λαϊκά μέλη της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι ξεπερνούσαν τα 1500 άτομα.


Για να τιμήσουν τον εμπνευστή του έργου τους τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που πρόσφατα συμπλήρωσε εννιά χρόνια στο τιμόνι της Αρχιεπισκοπής.
Για να τιμηθούν και οι ίδιοι για τον κόπο και την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουν τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με το τεράστιο έργο που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και θα παρουσιαστούν τα ιδρύματα που έχουν γίνει και το μεγάλο έργο που επιτελούν.
Ο Αρχιεπίσκοπος στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε πως "χρειάζεται να βρούμε τρόπους να πλησιάσουμε τη διδασκαλία του Κυρίου να διδαχτούμε εμείς και να διδάξουμε τους άλλους. Αυτό το έργο της Αρχιεπισκοπής είναι έργο όλων" τόνισε.
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βοηθήθηκαν από το έργο της Εκκλησίας και εκείνων που πρόσφεραν από το υστέρημά τους.
"Ο λαός ο ελληνικός θα ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία της κρίσης να είστε σίγουροι. Όμως πρέπει να δούμε την παρακμή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα".
Ευχαρίστησε τους κληρικούς και τους λαϊκούς που εργάζονται στο έργο της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τα μέλη του μητροπολιτικού συμβουλίου που εργάζονται αόκνως, τους στενούς του συνεργάτες και όλους τους κληρικούς και τους λαϊκούς, εθελοντές και μη, σε κάθε ενορία της Ι. Αρχιεπισκοπής.
Την όλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια και κάθε λεπτομέρεια αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια των παρευρισκομένων για την άψογη διοργάνωση, επιμελήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιερας Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τις μουσικές και τα τραγούδια της παιδικής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε την εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από την πρώτη στιγμή της ανάρρησης στο αρχιεπισκοπικό αξίωμα.
"Κανείς χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς βοήθεια" αλλά ταυτόχρονα να δείχνει κάθε κληρικός της Αρχιεπισκοπής με το έργο του, με ταπεινότητα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τον Θεό.
Ο π. Συμεών αναφέρθηκε στη συμπλήρωση πεντηκονταετίας από τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος μπήκε στον κλήρο και έκανε εναν σύντομο απολογισμό της εννιαετής αρχιεπισκοπικής του θητείας που ήταν πάνω απ όλα "ένα έργο αγάπης". 


Στην εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέδωσε τα διοριστήρια στα μέλη των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων.
ekdilosi-kpsin-1
ekdilosi-kpsin-2
ekdilosi-kpsin-3
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/13082-ixiro-paron-ton-anthropon-tis-arxiepiskopis-athinon-sto-kpsin- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.