Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου Ρώσσου στην Ελ. Βενιζέλου.

Όπως κάθε χρόνο στις 26 και 27 Μαΐου πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 67 στην Πάτρα. Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.30 με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου Ρώσσου στην Ελ. Βενιζέλου Απόψε στον εσπερινό θα είναι ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Την Παρασκευή στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος από τον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους – Αγίου Αντωνίου Κρύας Ιτεών. Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 27/5 στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος και το απόγευμα στις 19.00 στον εσπερινό και στη λιτάνευση της εικόνας του οσίου Ιωάννη του Ρώσσου θα παραστεί ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.
Θα ακολουθήσει μετά τη λιτανεία πολιτιστικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης και του 29ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, στο χώρο μπροστά από το ναό. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τεθεί προς προσκύνηση το σκουφάκι και η ζώνη από το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1690 στην περιοχή της σημερινής Ουκρανίας.
Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος έζησε έως τις 27 Μαΐου 1730 και είναι Άγιος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Ως αιχμάλωτος πολέμου αρχικά και έπειτα δούλος ενός τούρκου Αγά, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του. Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκόπι Εύβοιας.
thebest.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου