Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κερκύρας: ''Η πίστη είναι αυτή που έχει εκλείψει στην εποχή μας'' (ΦΩΤΟ).


kerkiras nektarios 6
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Προκοπίου, στο ομώνυμο χωριό.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την ίαση των δύο τυφλών από τον Ιησού Χριστό.
Ο Κύριος πρώτα τους ρωτά αν επιθυμούν να γιατρευτούν και όταν εκείνοι του απαντούν καταφατικά, τους θεραπεύει.

Είναι πολύ σημαντική η χρήση που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι του αυτεξουσίου που ο Ίδιος ο Τριαδικός Θεός μάς έχει χαρίσει. Να επιλέγουμε ελεύθερα τι θα πράξουμε στη ζωή μας.
Ο Χριστός έχει ευγένεια και αρχοντιά, δεν βιάζει συνειδήσεις, ούτε ζητά υποταγή. Μας απευθύνει το κάλεσμα της κοινωνίας μαζί Του και συνάμα της σωτηρίας και Θεώσεώς μας.
Επαφίεται σε εμάς τους ίδιους αν δεχθούμε αυτή την ουράνια πρόσκληση, που προϋποθέτει με τη σειρά της την πίστη στον Θεό.
Η πίστη είναι δύναμη εσωτερική που μεταμορφώνει τον άνθρωπο. Η πίστη είναι αυτή που έχει εκλείψει στην εποχή μας.
Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει προσκολληθεί στον εαυτό του και τον έχει θεοποιήσει, έχει αυτονομηθεί από τους υπόλοιπους αδελφούς του και προκειμένου να πετύχει την κοινωνική καταξίωση, μηχανεύεται πολλάκις ακόμα και δόλια μέσα.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν σωστή χρήση του αυτεξουσίου τους, αντιπροσφέροντάς το στον Δωρεοδότη Χριστό, αλλά και με τον πνευματικό τους αγώνα να αυξάνουν στην πίστη και σε κάθε έργο αγαθό.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Μάμαλο, διδάσκαλο, για την πολυετή προσφορά του στο αναλόγιο της ενορίας του Αγίου Προκοπίου.
kerkiras nektarios 1
kerkiras nektarios 1
kerkiras nektarios 1
kerkiras nektarios 1
kerkiras nektarios 1
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου