Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Πλήθος πιστών από χθες μέχρι και αύριο στην Παντάνασσα - ΦΩΤΟ.

Το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα η εκκλησία και ο ιερός ναός της Παντάνασσας στο κέντρο της Πάτρας πανηγυρίζει.Πλήθος πιστών από χθες μέχρι και αύριο στην Παντάνασσα - ΦΩΤΟ Η εκκλησία γιορτάζει το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η εκκλησία της Παντάνασσας είναι από τις πλέον ιστορικές και λαμπρές της Πάτρας με ιστορία που ξεπερνά τα εκατόν πενήντα χρόνια. Δυστυχώς ο σεισμός του Ιουνίου του 2008 πλήγωσε το ναό και του προκάλεσε ζημιές , όμως σήμερα ο ναός είναι πλήρως ανακαινισμένος.
Με αφορμή τον εορτασμό που ξεκίνησε απο χθες αναμένεται να συρρεύσουν στην Παντάνασσα πολλοί πιστοί όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από πολλές γύρω περιοχές και ολόκληρο το νομό.
Σήμερα Παρασκευή, ανήμερα της εορτής τελείται όρθρος - αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποίαν θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.
Στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και ιερά παράκληση που θα προεξάρχει ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.
Το Σάββατο θα τελεστεί Όρθρος - θεία λειτουργία και στις 6 μ.μ. ο αναστάσιμος εσπερινός, ενώ μεθαύριο Κυριακή θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποίαν θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου