Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης στην Κύπρο (ΦΩΤΟ).

leipsano
Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου μεταφέρθηκε στην Κύπρο από το Σινά από την Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας.

Σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου έγινε η Υποδοχή του ιερού αυτού θησαυρίσματος, το οποίο μετέφερε ο εκ των Πατέρων της Μονής Σινά, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος.
Εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου το λείψανο υποδέχθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μπακόπουλος, συμπαραστατούμενος από Πατέρες της Μητροπόλεως στην παρουσία του Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδη, Κοινοταρχών, του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας κ. Δημητρίου και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου και θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.
Ο ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Με την ευκαιρία αυτή θα αφιχθεί αύριο στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός, ο οποίος την Παρασκευή το βράδυ και ώρα 7.00 μ.μ. θα ομιλήσει με θέμα: "Χριστούγεννα: η απαρχή της Θείας Οικονομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου