ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

TA ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ.

Ο πιο αγαπητός Αρχιεπίσκοπος στον Ελληνικό λαό,κατά τα τελευταία έτη υπήρξε ο Μακαριστός Χριστόδουλος.Μεσα από την πορεία των λόγων του στην διάρκεια της θηρείας του θα παραθέσω μερικά προφητικά λόγια που είπε,σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και απηχούν την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.Στις 8/12/2005 είπε:<<H οικονομική κρίση ήδη κτυπάει τις πόρτες πολλών οικογενειών.Τα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στους 4 συμπατριώτες μας ζει στο όριο της φτώχειας.Ολοι αυτοί αναζητούν κάποιο στήριγμα,κάποια βοήθεια και φυσικά ο πρώτος που απευθύνονται είναι η Εκκλησία.Η εκκλησία σαν μάνα στοργική ανταποκρίνεται,όπως ανταποκρίθηκε πάντοτε,στις αγωνίες ,στους πόνους,στις θλίψεις και στους αγώνες των παιδιών της>>.Ποιός σήμερα δεν βρίσκει όλα αυτά που είπε τότε ο Μακαριστός Χριστόδουλος,μπροστά του.Στις 10/9/2006 είχε δηλώσει:<<Σε περιόδους ευμάρειας και χλιδής,θεωρίες κυνισμού και απαξίας ανθούσαν και έβρισκαν οπαδούς.Μήπως εντέλει,η έλλειψη αγώνα για την υπαρξή μας είναι αυτή που απαξιώνει την ίδια μας την ζωή;>>Ο αγώνας και η Μετάνοια είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.Την Πρωτοχρονιά του 2007 είπε:<<Πως έγινε έτσι ο κόσμος διερωτόμαστε.Γιατί απειλούμαστε από την κατασκευή και διασπορά συμβατικών και πυρηνικών όπλων;Γιατί πεινάνε τα 3/4 των ανθρώπων;Γιατί επιβάλλονται,με προσχήματα δήθεν

Τι εννοούμε όταν λέμε «Πνευματικός Αγώνας»;

Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο θαυμα­τουργός, αποτελεί, στις πενιχρές μέρες του εικοστού αιώνα, ένα δώρο του στον κόσμο. Απαύγασμα της οσιακής του βιοτής αποτελούν τα γραπτά του κείμενα.


Από την “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ” της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο του Αγίου Νεκταρίου:

Χρησιμοποιούν το όνομα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και εξαπατούν πιστούς.

amvrosios
Τη μεγάλη προσοχή των πολιτών ζητούν τα μέλη της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, καθώς έχουν εμφανιστεί επιτήδειοι, οι οποίοι ζητούν χρήματα με το πρόσχημα των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων.

ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΩΘΕΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΕΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ,ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΘΕΪΑΣ ,ΠΕΡΙ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΓΚ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ,ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΩΘΕΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ. Η ΑΣΩΤΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ.
ΟΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ,Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΘΕΟ. Η ΠΟΝΗΡΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑXIS. ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ

ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Βλέπω τὰ πρόσωπα τῶν νέων μας πόσο βαρύθυμα εἶναι, πόσο ἄκεφα, θλιμμένα καὶ ἀμίλητα. Ἔγινε κατάσταση πλέον νὰ μιλοῦνε γρήγορα καὶ ὑπόκωφα μὲ μισὲς λέξεις ἢ νὰ κραυγάζουν μὲ ἄναρθρες κραυγὲς μὲ φωνή, ποὺ δὲν εἶναι δική τους · εἶναι μιὰ φωνή, ποὺ μιμεῖται κάποια ἀκούσματα καὶ ὁ νέος μας ἀκούει ὁ ἴδιος τὴ φωνή του καὶ δὲν τὴν ἀναγνωρίζει.

Nα μην πέφτεις στα πάθη.

Μάθε λοιπόν, ότι το να στέκεσαι όρθιος και να μην πέφτεις στα πάθη, δεν οφείλεται στη δική σου αρετή, αλλά στη χάρη του Θεού, που σε βαστάζει στα χέρια του, για να μη φοβηθείς. Αυτά να σκέφτεσαι τον καιρό της πνευματικής χαράς σου, και όταν αρχίζεις να υψηλοφρονείς, είπε ο άγιος αυτός πατέρας μας, κλάψε και δάκρυσε και να θυμάσαι συνεχώς τα πρότερα παραπτώματα σου, στα όποια έπεσες με την παραχώρηση του Θεού. Κάνε έτσι, για να αποκτήσεις ταπείνωση και να γλιτώσεις από την πτώση. Όμως και πάνω στις πτώσεις σου, μην απελπισθείς, αλλά με ταπεινούς λογισμούς εξιλέωσε το Θεό και άφησε τον να συγχωρήσει τα αμαρτήματα σου.
(Όσιος Ισαάκ ο Σύρος)

Στα πρόθυρα καταστροφικής κατάρρευσης το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου.

Μπορεί την Τετάρτη το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου να παραδόθηκε στους προσκυνητές σε μια επιβλητική τελετή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου μετά από έργα ανακατασκευής 4 εκατ. δολαρίων, ωστόσο η ομάδα του ΕΜΠ που συμμετείχε στο έργο προειδοποιεί ότι ο τάφος του Ιησού βρίσκεται στα πρόθυρα καταστροφικής κατάρρευσης.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΗΣΑ'Ι'Α-ΚΕΦ.23 -ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ : Εν όψει Ισραηλινών προετοιμασιών για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ,δημοσιεύουμε το όραμα του προφήτη Ησα'ί'α που αφορά τις πόλεις του νότιου Λιβάνου,όπου εδρεύει η Χεζμπολάχ,Τύρο και Σιδώνα.Αποτέλεσμα εικόνας για τυρος λιβανος

Άσχημες εξελίξεις: Πυρπόλησαν το Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.


Πρέπει να αναμένουμε σφοδρή αντίδραση από την Άγκυρα γιατί είναι μια εξέλιξη που την βολεύει τρομαχτικά.

Ο Πανάγιος Τάφος δόθηκε στους προσκυνητές! Μοναδικές στιγμές!

πανάγιος τάφος

Μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για τη χριστιανοσύνη αλλά για την ανθρωπότητα. Η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε και ο τάφος του Ιησού Χριστού «παραδόθηκε» ξανά στους πιστούς του, σε μια λαμπρή και συγκινησιακή τελετή στα Ιεροσόλυμα.

ΝΗΣΤΕΙΑ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΛΕΞΗ.

Νηστεία, μια παράξενη λέξη.
Θυμίζει στέρηση, παραίτηση από το δικαίωμά μας να φάμε ό,τι θέλουμε, να ζήσουμε όπως θέλουμε, θυμίζει απαγόρευση, θυμίζει παλαιότερες εποχές.
Στους περισσότερους φαίνεται αστείο να βάζεις περιορισμούς στον εαυτό σου....
«Γιατί;», ρωτούν, σε μια εποχή που όλα επιτρέπονται.
Ποιο το νόημα;
Κι όμως, πίσω απ’ την αλλαγή του φαγητού κρύβεται ένας άλλος τρόπος ζωής,
Αφάνταστα νεανικός, ερωτικός και επαναστατικός.

Ιάκωβου Τσαλίκη σε 4 νέους, χρόνια μετά την κοίμησή του! (βίντεο).

Αποτέλεσμα εικόνας για Θαυμαστή εμφάνιση του γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη σε 4 νέους, χρόνια μετά την κοίμησή του!
Πώς να ψάξεις να βρεις έναν καλό πνευματικό" 
Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: «Όπως ψάχνεις να βρεις έναν καλό ιατρό όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, έτσι πρέπει να ψάξεις να βρεις έναν καλό πνευματικό».
(Ένα συγκλονιστικό θαύμα) Ο Άγιος Γέροντας Ι

άκωβος Τσαλίκης,

Το Θαύμα είναι καλό όχι γιατί θεραπεύει έναν αλλά γιατί φανερώνει τον Θεό

Μέσα από την κοινότητα των πάντων στο χώρο της Εκκλησίας κατανοείται και το «θαύμα». Μέσα από την ίδια προοπτική που είδαμε παραπάνω. Το θαύμα είναι καλό όχι γιατί θεραπεύει έναν, άλλα γιατί φανερώνει το Θεό σε όλους. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Δεν μας σκοτώνει ο Θεός…

Όχι δεν μπορώ σαν Xριστιανός να δεχθώ ότι o Θεός και η Παναγία θέλουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι, να σκοτώνονται στις εθνικές οδούς, να σφάζονται στους πολέμους και να υποφέρουν στα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων. 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ… (15)


Επίσκεψη πολλαπλώς ωφέλιμη!
Η επίσκεψη στον ογδοντάχρονο Γέροντα ιερέα αποδείχτηκε, όπως συνέβαινε άλλωστε και τις περισσότερες φορές, πολλαπλώς ωφέλιμη. Όχι μόνο γιατί ήταν ένας αγιασμένος ιερέας, σοφός στον νου και αδαμάντινος στον χαρακτήρα του, αλλά γιατί κι εκεί που επικεντρώθηκε τελικώς η συζήτηση μαζί του, ήταν ό,τι καλύτερο και επωφελέστερο για τους νεώτερους ιερείς που τον είχαμε επισκεφθεί λόγω της ονομαστικής του εορτής. Η σοφία του μαζί με την αγιασμένη βιωτή του, συνδυασμένη με την πολύχρονη, υπέρ τα πενήντα έτη, ιερατική εμπειρία του, αποτελούσαν τα εχέγγυα, ώστε ο λόγος του να έχει βαρύνουσα σημασία, να αποτελεί για τους νεώτερους καθοδηγητικό στοιχείο ζωής και διακονίας.

Ποιος είναι ο λόγος που σήμερα αυξήθηκε τόσο πολύ η αμαρτία;

Σας πληροφορώ, αδελφοί μου, ότι αν όλοι συνεργούμε στη σωτηρία των αδελφών μας, με βεβαιότητα γρήγορα πρόκειται να διορθωθούν οι κακοί, και να ελευθερωθούν οι πολιτείες μας από τα κακά και τις αμαρτίες.

π. Νικόλαος: Πως, αμέ, είσαι ο φίλος ο Τάκης αλλά κάνε λίγο πιο αριστερά γιατί πίσω σου βρίσκονται ο Άγιος Νεκτάριος και ο Μέγας Βασίλειος!

Η εξόδιος πορεία του ιεροδιακόνου Νικολάου


Αθήνα, Μάϊος 1996 μ.Χ. Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 10ος όροφος, πτέρυγα καρκινοπαθών, θάλαμος με 8 ετοιμοθανάτους νεαρούς καρκινοπαθείς με λευχαιμία σε προχωρημένο τελικό στάδιο. Ένας από αυτούς ο π. Νικόλαος-ιεροδιάκονος, άγαμος, μοναχός. Από ευλαβέστατη, ορθοδοξότατη, πολύτεκνη οικογένεια με ιερατική κλήση από 3 ετών παιδάκι.

Έπρεπε πρώτα να αθωωθεί το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ για να τρέξουν μετά τα γεγονότα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το Βατοπαίδι σήμερα αθωώθηκε καιρός να «αθωωθεί» και η Ελλάδα από τα μνημόνια.
Η υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ο μέγιστος διασυρμός και ο φοβερός κατασκανδαλισμός της Ελληνικής κοινής γνώμης πριν 9 ακριβώς χρόνους.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο στη Γάζα και τον Λίβανο.

ΣΧΟΛΙΟ : Οι προφητείες στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρουν ότι πρώτα θα καταστραφεί η Τύρος και η Σιδώνα στο Λίβανο και μετά η Γάζα.Πόσο προσεγγίζουμε σε εκπλήρωση τέτοιων προφητειών;
Ο επόμενος πόλεμος που θα ξεσπάσει είναι με τη Χαμάς, στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ, στο Λίβανο.
Αυτές οι δύο οργανώσεις έχουν αποφασίσει να πάνε σε πόλεμο με το Ισραήλ,αλλά θα βρουν τους στόχους άδειους.
American servicemen and Israeli soldiers participate in a joint drill simulating a rocket attack at a base in Hatzor (Photo: AP, file photo)

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Ελλάδα για τέσσερις εβδομάδες – Σε επιφυλακή για το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Για κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» θα βρίσκεται η Αθήνα επί τέσσερις εβδομάδες -έως το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τις υπερεξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν– γράφει ο Βασίλης Σκουρής στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ενώ, σε περίπτωση που ο σουλτάνος δεν κερδίσει το ποσοστό που επιθυμεί, το «θρίλερ» μπορεί να φτάσει έως και το 2019, επισημαίνει ο δημοσιογράφος.Σε «κόκκινο συναγερμό» η Ελλάδα για τέσσερις εβδομάδες – Σε επιφυλακή για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Μεσογαίας Νικόλαος: Ήρθε η ώρα της επανάστασης των Ελλήνων.


Η άποψη ότι δεν θα αφήσει ο Θεός που λένε κάποιοι της εκκλησίας δεν είναι έτσι . Αφήνει ο Θεός σας πληροφορώ.
 Άφησε 400 χρόνια σκλαβιάς άφησε να πέσει η Τσαρική Ρωσία…

Απόσπασμα από συνέντευξη.

Η εκκλησία τι θέση μπορεί να έχει σε αυτήν την επανάσταση; Και τι μερίδιο ευθύνης έχει σε αυτό το κατρακύλισμα;

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ: Υψηλοί προσκλημένοι στα Ιεροσόλυμα – «Αν αργούσαμε θα βρίσκαμε μόνο άμμο»Agios tafos
Ο ιερότερος τόπος για τον Χριστιανισμό είναι έτοιμος για τα αποκαλυπτήρια της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ενός έργου, του οποίου την υλοποίηση είχε χαρακτηρίσει «μοναδική εμπειρία», η επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα εσωτερικά μόνιτορ καταγραφής του εσωτερικού χώρου της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και οι φύλακες έβλεπαν ιδίοις όμμασι την παρουσία ΤΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ να εμφανίζονται από το πουθενά και να χάνονται ξαφνικά μέσα σε τρομακτικό λαμπρό ΦΩΣ;Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Χαράς το κουράγιο του ,θα δούμε ένα αυθεντικό Survivor μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και μετά σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μετά από μια δραματική ακροαματική διαδικασία δυο ετών έπεσε τελικά η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου με τους κατηγορούμενους να κηρύσσονται αθώοι και να προκαλείται το εύλογο ερώτημα γιατί τελικά να ανατραπεί ουσιαστικά η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή.
Όπως αναφέρει η απόφαση υπάρχει « έλλειψη στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων»! 

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Αυθεντικές σχέσεις προσευχής...Έρχονται στιγμές που η προσευχή χάνεται, σαν μια πηγή που σε δρόσιζε και τώρα την κατάπιε η δίψα της γης. Λόγια δεν βρίσκεις να πεις. Κάποτε χάνεται ακόμη κι αυτή η διάθεση να μιλήσεις με τον Θεό. Όμως δεν πρέπει να μας τρομάζει, γιατί αυτή είναι η ανθρώπινη ψυχή και η ζωή μας ολάκερη. Μια

O Ρ.Τ.Ερντογάν μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια νέα θρασύτατη πρόκληση θα προβεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν το δημοψήφισμα με το οποίο επιδιώκει να συγκεντρώσει υπερεξουσίες στο πρόσωπό του και θα ανακηρύξει την Αγία Σοφία σε τζαμί προσβάλοντας την Ορθοδοξία αλλά και την απανταχού Χριστιανοσύνη επιδιώκοντας να δημιουργήσει θρησκευτική σύγκρουση με την  Δύση.
 Sözcü yazarı: Erdoğan&#39;ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir
Μια σύγκρουση που θα του αποφέρει περαιτέρω συσπείρωση της τουρκικής κοινωνίας γύρω από το «ΝΑΙ» στην αλλαγή της τουρκικής Δημοκρατίας σε προεδρική.

Φυγόκεντρος - Προφητείες.Ο Μέγας Αλέξανδρος στις προφητείες της Παλαιά Διαθήκης.

Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών μελετούν τις προφητείες των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Οι συγκλονιστικές προφητείες του Άγιου Παΐσιου και του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού για την Τουρκία.
Ποιος Άγιος προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα βιώσει την οικονομική κρίση, την πείνα και την κοινωνική αναταραχή!

Εσταυρωμένη Αγάπη.

“Οὕτως ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόλλυται, αλλ' έχη ζωήν αιώνιον» (Ιω. γ΄, 15) γράφει ο Ευαγγελιστής της Αγάπης, ο Απόστολος της Αγάπης στο Ευαγγέλιο. Και τα λόγια αυτά δεν έμειναν λόγια, αλλά έγιναν έργο και της Αγίας Τριάδος το Δεύτερο Πρόσωπο,« ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ημιν, προς τους αχαρίστους ο Ευεργέτης, προς τους αιχμαλώτους ο Ελευθερωτής, προς τους εν σκότει καθημένους ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, επί τον Σταυρόν ο απαθής, επί τον Άδην το φως, επί τον θάνατον η ζωή, η ανάστασις δια τους πεσόντας, προς ον βοήσωμεν, ο Θεός ημών δόξα Σοι».

Η μετάνοια στα χρόνια της κρίσης.

Παναγιώτατε, Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, ελλογιμότατε και αγαπητέ μου κύριε Καθηγητά, κυρίες και κύριοι.
Το θέμα που θα πραγματευτούμε είναι: «η μετάνοια στα χρόνια της κρίσης». Μοιάζει παράξενο, πως ένα πρωτίστως πνευματικό γνώρισμα, όπως η μετάνοια, μπορεί να σχετίζεται με κάτι σχεδόν εξ ορισμού κοσμικό και υλικό, όπως η κρίση. Είναι όμως απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και μάλλον στην ανυπαρξία του ενός οφείλεται η ύπαρξη του άλλου.
Από την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου μέχρι και την Ε’ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ακούμε τον κατανυκτικό ύμνο «τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα» σαν ικετήρια δέηση προς τον Κύριο. Ζητάμε, κυρίως κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, περισσότερο από κάθε άλλη, να μας ανοίξει την πύλη της μετανοίας, να μας χαρίσει αυτό το δώρο, για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την διαταραγμένη σχέση πού έχουμε μαζί Του. Η μετάνοια, σημαίνει μεταβάλλω τρόπο νοήσεως και σκέψεως, ταυτόχρονα όμως αλλάζω και τον τρόπο ζωής. Ο κορυφαίος θεολόγος και Αρχιεπίσκοπος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς μας δίνει τον ορισμό: «μετάνοια εστί το μισήσαι την αμαρτίαν και αγαπήσαι την αρετήν και εκκλίναι από του κακού και ποιήσαι το αγαθόν» (ΕΠΕ 11, 492). Αυτή η απομάκρυνση από το κακό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Πρόκειται για την μετάβαση από την κατάσταση των παθών στην περιοχή της αρετής, αφού η μετάνοια ως μόνιμη πνευματική κατάσταση σημαίνει την σταθερή κατεύθυνση του ανθρώπου προς τον Θεό. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της ζωής μας.
markoudis1

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

"ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"

(ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ)

-- Η ΠΟΝΗΡΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ο Άγιος Παΐσιος για την ατεκνία.

Κάποιος δεν είχε παιδιά, αλλά, όταν έβγαινε από το σπίτι του, όλα τα παιδιά της γειτονιάς έτρεχαν κοντά του και τον περιτριγύριζαν με πολλή αγάπη. Δεν τον άφηναν να πάει στην δουλειά του. παιδιά

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

ΠΑΪΣΙΟΣ 1983: ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!

Λόγων των δραματικών εξελίξεων στα Σκόπια αλλά και το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, θεωρούμε ότι πρέπει να αναφέρουμε τι είχε πει ο Άγιος Πα'ί'σιος το 1983.
Οι κάρτες συναλλαγών ήδη εφαρμόζονται και περιμένουμε την Ταυτότητα ή κάρτα του Πολίτη,που θα τα περιλαμβάνει όλα.Το Brexit φέρνει την διάλυση της  ΕΕ .Αποτέλεσμα εικόνας για δελειατά

Τί γιορτάζουμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως;

Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιατί στην αγρυπνία ή στον ή στον Όρθρο αυτής της μέρας, μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.
 κυριακή της σταυροπροσκυνήσεως

Τα Άγια Λείψανα και η αφθαρσία
Ρώτησα τον πατέρα Σεραφείμ για μερικά θέματα που με απασχολούσαν μεταξύ των οποίων ήταν και η αφθαρσία των τιμίων Λειψάνων… Πολλά μου είπε ό πατήρ Σεραφείμ, αλλά εγώ αναφέρω εδώ μόνο την ουσία. 

Οι δυνάμεις του σκότους αυξάνουν… αλλά θα αφανιστούν.
Στο μεγαλομάρτυρα των αθεϊστικών φυλακών της  άγιο Βαλέριο Γκαφένκου (†18.2.1952) εμφανίστηκε η , και τον στήριξε στο μαρτύριό του: Τα Χριστούγεννα ο Βαλέριος ήταν αρκετά ζωογονημένος. Τη νύχτα εκείνη των αγγελικών ψαλμωδιών συνέθετε τα θαυμάσια κάλαντα των κρατουμένων του Τίργου Όκνα. Εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων δε θα την ξεχάσω ποτέ…

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΣΤΑΣΑ....


Ο Αιώνιος θριαμβευτής


Μια γριούλα, η κυρά-Στάσα λίγο πριν πεθάνει αποκάλυψε τα εξής: Όταν ήμουνα κοριτσάκι, προπολεμικά είδα ένα φοβερό όραμα. Πέρασαν από μπροστά μου –λέει η κυρά Στάσα- πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι με παράξενες και διαφορετικές φορεσιές, με πολλές άγνωστές μου και γνωστές, που ο καθένας χώρια μίλαγε και ‘γω σαν αγράμματη δεν καταλάβαινα λέξη.

Κάνοντας το σημείο του Σταυρού.

… Στήν Ὀρθόδοξη ᾿Εκκλησία, ὅλα τά πρόσωπα καί ὅλα τά πράγματα, μέσῳ τοῦ σταυροῦ, θυσιάζονται καί προσφέρονται. Οἱ χριστιανοί, κάνοντας τό σημεῖο τοῦ σταυροῦ ζητοῦν τήν δύναμη νά φερθοῦν μέ καθαρότητα ἀπέναντι στόν κόσμο. ᾿Ακόμη διαδηλώνουν τήν θέλησή τους, νά ὑψωθοῦν μέ τήν προσπάθειά τους, ὥς τήν συνάντηση αὐτῆς τῆς δύναμης· νά δοξάσουν τόν Θεό μέ ὅλες τους τίς πράξεις καί τίς ὀδύνες μέσα στόν κόσμο, ἀκόμη καί μέ τό θάνατό τους· νά ζήσουν καί νά πεθάνουν γιά τόν Θεό, νά ἐκδηλώσουν μέ κάθε τρόπο, ὅτι θυσιάζονται σ᾿ ᾿Εκεῖνον. ῾Η ᾿Εκκλησία διά τοῦ σταυροῦ ἁγιάζει τά πάντα· τό νερό, μέ τό ὁποῖο ραντίζει τούς πιστούς, τίς τροφές, τά σπίτια, τά περιβόλια καί τά χωράφια μέ τούς καρπούς τους, τά δῶρα πού προσφέρονται στόν Θεό.

Ήρθε ο Χριστός, τα μεταμόρφωσε όλα!

Ήρθε ο Χριστός, τα μεταμόρφωσε όλα!
 Σκέψεις στην Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης.

Αν πηγαίναμε σ’ έναν άνθρωπο της εποχής του Χριστού και του δείχναμε το σημείο του Σταυρού, τότε μόνο ρίγος φρίκης στη θέα του μονάχα θα προξενούσε. Αν πηγαίναμε σ’ έναν Ιουδαίο της εποχής του Χριστού και του δείχναμε τον Τίμιο Σταυρό, τότε όχι μόνο θα ανατρίχιαζε στη θέα του συμβόλου που μόνο θάνατο μαρτυρούσε αλλά θα δυσανασχετούσε δεδομένου ότι η σταύρωση ως τιμωρία, ήταν συνήθεια των Ρωμαίων. Το σημείο του Σταυρού ήταν αυστηρά συνδεδεμένο με την τρομοκρατία της τιμωρίας του Ρωμαίου κατακτητή.
Ήρθε ο Χριστός, τα μεταμόρφωσε όλα!

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Μια σπουδαία μορφή της Ελληνικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ πλέον δεν είναι μαζί μας, ώστε να κηρύττει το λόγο του Χριστού. Το
απόγευμα του Σαββάτου στις 6.15 μ.μ. στο κρεβάτι της ΜΕΘ, αναχώρησε εις τους Ουρανούς, μετά

«Επικαλέστηκα τους Άγιους Ταξιάρχες, κι αμέσως χάθηκαν». Θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του π. Δημήτριου Γκαγκαστάθη.


Παπα-Δημήτρης Γκαγκαστάθης
Διηγήσεις απο πνευματικό του τέκνο.
Ὁ π. Δημήτριος Γκαγκαστάθης (1902-1975), ἕνας ἁπλοϊκὸς καὶ ἅγιος κληρικὸς τοῦ αἰῶνα μας, ὅταν λειτουργοῦσε εἶχε θεῖες θεωρίες καὶ ἐμπειρίες. Διηγεῖται ὁ ἴδιος: Κάποτε, στὴ μεγάλη εἴσοδο, κι ἐνῷ πλησίαζα στὴν ὡραία πύλη, εἶδα ἀριστερά μου ἕνα ὄμορφο παιδάκι, ποὺ χάθηκε σὰν σκιά. Συγχρόνως ἀκούστηκε κρότος ἀπὸ τὸ καντήλι τῆς Παναγίας, ποὺ ἄρχισε νὰ κουνιέται μέχρι τὸ τέλος τῆς λειτουργίας. Σὲ μία νυχτερινὴ λειτουργία μου στὸ ναὸ τῶν Ταξιαρχῶν, εἶδα τὴν ὥρα τῆς δοξολογίας τὸ ἴδιο ἐκεῖνο παιδάκι νὰ στέκεται μπροστὰ στὴν προσκομιδή, καὶ νὰ ἐξαφανίζεται πάλι σὰν καπνός.

Ο Κύριος μας εξαφανίζεται από το Άγιο Δισκοπότηρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για hristos sfantul potir
Σ΄ένα μικρό χωριουδάκι της Λέρου, πριν από 30 περίπου χρόνια έγινε το εξής θαυμαστό, που μας διέσωσε αφηγηματικά ένας Άγιος συγχωρεμένος από το 2010 ιερέας, ο παπά-Χρήστος. Διαβάστε διήγηση και φρίξτε με την απέραντη αγάπη που μας έχει ο Χριστός μας:

Προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Η Ελλάδα θα λυτρωθεί από…»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ

Η κατάντησε σκισμένο πουκάμισο και αυτή την στιγμή κυβερνάται από τον διάβολο.

Είμαστε ένας όχλος πια… πρόβατα δίχως ποιμένα… δεν ξέρουμε που να πάμε. Δεν γνωρίζουμε που είναι το φως και που το σκοτάδι.

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας για τον Μοναχό Μωυσή: «Απατεώνας, θεομπαίχτης και αγύρτης»

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πιστούς της περιοχής σχετικά με τον Μοναχό Μωυσή που κινείται εντός των ορίων της Μητρόπολης εξέδωσε η Ι.Μ. Μεσσηνίας που παράλληλα τον χαρακτηρίζει «απατεώνα, θεομπαίχτη και αγύρτη».

Αυτά τα «γιατί» πολύ βασανίζουν τον άνθρωπο…

Λέγει ο σοφός Σολομών ότι ο Χριστός «ευρίσκεται τοις μη πειράζουσιν Αυτόν». Οι «πειράζοντες» τον Θεόν είναι όσοι αμφιβάλλουν, διστάζουν ή και χειρότερα ακόμη, ανθίστανται στην παντοδυναμία Του και πανσοφία Του.

Δεν πρέπει η ψυχή μας ν’ αντιστέκεται και να λέει, «γιατί το έκανε έτσι αυτό ο Θεός, γιατί το άλλο αλλιώς, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά;». … Αυτά τα «γιατί» πολύ βασανίζουν τον άνθρωπο, δημιουργούν αυτά που λέει ο κόσμος «κόμπλεξ»· παραδείγματος χάριν, «γιατί να είμαι πολύ ψηλός;» ή και το αντίθετο «πολύ κοντός;». Αυτό δεν φεύγει από μέσα.

ΕΥΧΗ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ (ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)

Η βασκανία είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων καθώς και σε παραδόσεις άλλων λαών π.χ. οι Αιγύπτιοι και οι Εβραίοι όπως αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη. Ποια είναι όμως η θέση της Εκκλησίας απέναντι στην βασκανία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ τη ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ Εικόνα της Παναγίας των Χαιρετισμών (ΦΩΤΟ).

Από τις πολυτιμότερες εικόνες της Παναγίας είναι των «Χαιρετισμών» ή του «Ακάθιστου» πού βρίσκεται στην Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου όρους.

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Άγιος Σπυρίδων ο ταπεινός Επίσκοπος Τριμυθούντος.H προφητεία της γιαγιάς Κουφίταινας, για την Μικρασιατική καταστροφή!

Άγιος Σπυρίδων Επίσκοπος Τριμυθούντος ο Θαυματουργός
Εορτάζει στις 12 Δεκεμβρίου
Σπυρίδων Τριμυθούντος_Спиридон Тримифунтский икона_St Spyridon Bishop of Tremithus_Greek Byzantine Orthodox Icon 2Κάποτε, ο άγιος Σπυρίδων πούλησε εκατό κατσίκια σε έναν ζωέμπορο σε μια τιμή που συμφώνησαν και ο άγιος είπε στον αγοραστή να του δώσει τα χρήματα. Εκείνος, γνωρίζοντας ότι ο Σπυρίδων ποτέ δεν μετρούσε χρήματα, του έδωσε ικανό ποσόν για ενενήντα εννέα κατσίκια και έκρυψε τα χρήματα για το ένα, το εκατοστό.

Γέροντας Ηρωδίων: Θέλεις να πω στον Θεό να πάρει τα σύννεφα, να μας ζεστάνει ο ήλιος;

Ήταν δύσκολο να φτάσεις στο κελί του, ακόμα και αν το ήξερες. Ζούσα για μήνες στην περιοχή και δεν καταλάβαινα τις οδηγίες για τα μονοπάτια. Τόσο μπερδεμένα ήταν. Μια φορά καθώς πηγαίναμε μαζί με τον ασκητή πού με φιλοξενούσε για ψώνια στις Καρυές είδα από μακριά ένα γεροντάκι να λιάζεται έξω από ένα ερείπιο.

- Γέροντα, ποιος είναι αυτός; ρώτησα με έκπληξη.

Το μήνυμα ελπίδας του αγαπημένου μας Γέροντα για την Πατρίδα μας

Διαβάστε τα εμψυχωτικά λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου με τα οποία καλεί τους Έλληνες να μην φοβούνται και τους διαβεβαιώνεται πως δεν θα χαθούμε ούτε τώρα ως Έθνος.
«Μη φοβάστε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει;

Μοναχός Μωυσής εκ Πρεβέζης: Λυπήσου μας Κύριε! Το Εθνος σου χάνετε!

Όταν θα ξεσπάσει ο τυφώνας, θα θυμηθείτε τούτα τα λόγια
Αυτοί που μας κυβερνάνε, και ακυβέρνητοι είμαστε, είναι η προσωποποίηση του μίσους. Αν υπήρχαν χειρότεροι, αυτοί θα μας άξιζαν. Θερίζουμε ανάλογα με τον καρπό που σπείραμε.
Στις ώρες, στις ημέρες, στον χρόνο που έρχεται. Να μην είστε ορφανοί από Πατέρα. Και εάν κάπου τον χάσετε, βρείτε τον γρήγορα. Πάντοτε σας περιμένει. Τα μάτια Του είναι στραμμένα προς την πόρτα και το παράθυρο. Θυμηθείτε το άσωτο υιό για να καταλάβετε.

Ερμηνεία Γ’ Στάσης Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η ακολουθία της γ’ Στάσης των χαιρετισμών προς την Υπεραγία θεοτόκο:
Νέαν έδειξε κτίσιν, εμφανίσας ο Κτίστης, ημίν τοις υπ’ αυτού γενομένοις εξ ασπόρου βλαστήσας γαστρός, και φυλάξας ταύτην ώσπερ ην άφθορον, ίνα το θαύμα βλέπομεν, υμνήσωμεν αυτήν βοώντες
Χαιρετισμών
Ο Χριστός ανέπλασε τον κόσμο μας έδειξε καινούργια κτίση, ο Ίδιος βλάστησε από κοιλία χωρίς σπόρο και διαφύλαξε αυτήν άφθορη και μετά την γεννησή Του. Και βλέπουμε εμείς αυτό το θαύμα, υμνούμε την μητέρα Του φωνάζοντάς της.

Όλο το παρασκήνιο της Συνάντησης Ιερώνυμου- Μητσοτάκη- Τα πρόσωπα-κλειδιά.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης του και του .

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματισμένο εδώ και αρκετό καιρό ήταν το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης στον και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι, στην Αρχιεπισκοπή.

«Το έχασαν» Θέλουν να κάνουν Ιερό Πόλεμο στο ΑΓΙΟ – ΑΙΓΑΙΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Φυσικά δεν φταίμε εμείς αν το έχασαν οι νεοθωμανοί στην γειτονιά μας.
Είναι όμως ¨φως Φανάρι¨ ότι τους προκαλούν σφόδρα οι Δυτικοί και στην μέση του καυγά τους  είναι η γυμνή από την μνημονιακή λαίλαπα Πατρίδα μας.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Δεν θέλουν χωρισμό της Εκκλησίας, την υποταγή της θέλουν».


ιερωνυμος
«Αν και σε συνθήκες δουλείας, η Εκκλησία συνιστούσε στοιχείο ενοποιητικό και διαμορφωτικό της ελληνικής ταυτότητας είτε αυτή αποκαλείτο «το ελληνικόν», είτε το «γραικικόν» ή το «ρωμαίικον», καθώς υποχωρούσε η οικουμενική συνείδηση και πλέον η ορθόδοξη πίστη αποκτούσε για τους Έλληνες ανοικτά εθνική συνείδηση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η συμβολή του Ιερού Κλήρου στην επανάσταση του 1821».

Πατήρ Αβραάμ: Αφού δεν θα προλάβουν λοιπόν.. Άρα, τα γεγονότα είναι αμέσως... «3ος Π. Πόλεμος»

Πατήρ Αβραάμ Αγιορείτης Μοναχός Ι.Μ.Μεγίστης Λάβρας: Ο Άγιος Κοσμάς μας προφήτευσε ότι «Θα σας επιβάλλουν αβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν». Τι σημαίνει; Που οδηγεί αυτό; Η απάντηση αυτή απ' την θέση του Αγίου Κοσμά;
Ότι, αφού δεν θα προλάβουν λοιπόν... Άρα, τα γεγονότα του 3ού παγκοσμίου πολέμου είναι αμέσως... 

Απόσπασμα από το επεισόδιο «Οι Προφητείες» από την εκπομπή «ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ» 
Ομιλεί ο κύριος Ανέστης Μαυροκέφαλος
Παρουσίαση εκπομπής ΄΄ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ΄΄: Δέσποινα Μποτίτση (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV – 7.10.2016)
Δημοσιογραφική ομάδα: Ειρήνη Γκέλη, Βιργινία Δημαρέση, Ειρήνη Θεοδοσίου, Βίκυ Καλιάκου, Δέσποινα Μποτίτση, Βασίλης Χριστοδουλίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπαλούτης
Επιμέλεια μοντάζ: Αναστασία Κυμπάρη 
Πηγή: Μακεδονία TV

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H DRAXMH«Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα,
για να αισθανθείς κάθε είδους μεγαλείο».
(Διονύσιος Σολωμός)
Εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες δεν είμαστε σοβινιστές, φανατικοί δηλαδή εθνικιστές, οι οποίοι παίρνουν την ιδέα του έθνους και την κάνουν είδωλο λατρείας, την ανυψώνουν σε θεότητα και χάρη της θεότητας αυτής είναι έτοιμοι να διαπράξουν και τα απαισιότερα εγκλήματα, όπως οι Ναζιστές, Γερμανοί και Ιάπωνες. Δε λέμε ότι μόνο η Ελλάδα αξίζει να ζήσει και τα άλλα έθνη ας πεθάνουν, ας αυτοκτονήσουν. Δεν υιοθετούμε το αντιχριστιανικό εκείνο δόγμα, το οποίο μόνο ως σύνθημα θηρίων της ζούγκλας μπορεί να νοηθεί «Ο θάνατός σου ζωή μου». Ως χριστιανοί αγαπούμε μεν την Ελλάδα ως την ιδιαίτερη μας πατρίδα, στην οποία γεννηθήκαμε, ζούμε και αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας αλλά η αγάπη μας προς την Ελλάδα δε δημιουργεί μίσος

Τα όπλα αποφυγής της αμαρτίας και οι ωφέλειες της εξομολόγησης.

Η μνήμη του θανάτου μάς βοηθεί να μην αμαρτάνουμε, όπως λέει και η Γραφή: «Υιέ, μιμνήσκου τα έσχατά σου, και εις τον αιώνα ουχ αμαρτήσεις» (Σοφία Σειράχ 7,36). Ενώ η υπενθύμιση των αμαρτιών δεν θα πρέπει να καταλήγει σε λεπτομέρειες, διότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδηλώσεως της εμπάθειας του ανθρώπου.
2) Μετά την εξομολόγηση ν’ αποφεύγονται οι αιτίες της αμαρτίας. Οι φιλόσοφοι λέγουν ότι, οι ίδιες αιτίες οδηγούν πάντοτε στις ίδιες αμαρτίες. Προπαντός αυτοί που έπεσαν σε σαρκικές αμαρτίες πρέπει πολύ ν’ αποφεύγουν τις εμπαθείς φιλίες και συνομιλίες με πρόσωπα με τα οποία αμάρτησαν. Η Αγία Γραφή μάς λέει ότι «αυτός που φοβάται τον κίνδυνο, δεν θα πέσει σ’ αυτόν» (Σοφία Σειράχ 3,25).
exomolog