Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος: Παρακολουθούμε γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τα οποία θα δοκιμαστεί όλος ο πλανήτης.

Με τον προσήκοντα σεβασμό και βαθιά συγκίνηση, προσήλθαν  εκατοντάδες εκτοπισμένων πιστών από το Αργάκι, τα χωριά της γύρω περιοχής και άλλων περιοχών, στην αρχιερατική θεία Λειτουργία, που τελέστηκε  στον κατεχόμενο ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Αργάκι, την  Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018,  προϊσταμένου του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στο κήρυγμά του κάλεσε τους Αργακίτες  να κρατήσουν την πίστη που παρέλαβαν από τους πατέρες τους, αλλά και την τιμή προς τον Τίμιο Πρόδρομο τον μέγιστο των αγίων και, να έχουν συνεχή μετάνοια, εξομολόγηση και μετάληψη του σώματος και του αίματος του Χριστού, γιατί έρχονται δύσκολες ώρες που θα δοκιμαστεί όλος ο κόσμος. Ακόμη, μεταξύ άλλων είπε: 

«Έχουμε εισέλθει σε μία χρονιά η οποία εγκυμονεί και ωδινάται!  Ήδη παρακολουθούμε γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τα οποία θα δοκιμαστεί όλος ο πλανήτης. Για παράδειγμα βλέπουμε την Αμερική που για δεκαετίες δοκιμάζει διάφορους λαούς, να δοκιμάζεται η ίδια, όχι από πολέμους, αλλά από τα διάφορα παράδοξα για τους ανθρώπους γεωφυσικά φαινόμενα, τις τεράστιες πυρκαγιές, τους καταστροφικούς κυκλώνες, τους μεγάλους σεισμούς, και μαζί με αυτή την υπερδύναμη θα δοκιμαστούν και πολλές γείτονες χώρες, αλλά κι όλος ο πλανήτης. Εμείς, οι Κύπριοι, πληρώσαμε τον κανόνα μας το 1974. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να αυξηθεί η προσωπική μας μετάνοια, διότι όσοι θα έχουν ειλικρινή διάθεση μετανοίας, θα έχουν και ομπρέλα προστασίας από την Παναγία. Τα παγκόσμια γεγονότα  που έρχονται θα είναι πολύ μεγάλης εντάσεως, γι’ αυτό η έγνοια μας θα πρέπει να είναι πνευματική. Οι άνθρωποι που θα εφαρμόσουν στη ζωή τους αυτά που θέλει η Εκκλησία μας, τη μετάνοια, τη θεία Εξομολόγηση, και την τακτική συμμετοχή στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, όχι μόνο θα έχουν σωτηρία, αλλά θα είναι και οι διδάσκαλοι της Ορθοδοξίας, όταν θα τελειώσουν τα επερχόμενα μεγάλα γεγονότα. Το κήρυγμα του Τιμίου Προδρόμου για μετάνοια είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο και σωστικό, τόσο για την ψυχή μας όσο και για το σώμα μας, τόσο για την πατρίδα όσο και για όλον τον κόσμο».
immorfou.org.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου