Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Γιορτάζει σήμερα η Παναγία Τρυπητή - Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Αίγιο.

Γιορτάζει σήμερα η Παναγία Τρυπητή - Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Αίγιο Λιτάνευση της Εικόνας
 
Κατά εκατοντάδες συρρέουν ήδη από την αρχή της εβδομάδας οι προσκυνητές για να τιμήσουν την πολιούχο του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγία Τρυπητή, που γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα και αποτελεί καταφύγιο και παρηγοριά για κάθε πιστό.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Πέμπτη, καθώς στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολούθησε Αγρυπνία.
Το Ιερό Προσκύνημα, εορταστικά στολισμένο και γεμάτο από τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, παρέμεινε όλη τη νύχτα ανοιχτό για τους προσκυνητές.
Σήμερα το πρωί της Παρασκευής στις 8 π.μ. θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β', Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Καλαβρύτων-Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.
Στις 10.45 το πρωί θα ξεκινήσει από το Ιερό Προσκύνημα η λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής μέσω της καθιερωμένης διαδρομής μέχρι την Πλατεία Αγίας Λαύρας.
Τιμές θα αποδώσουν τμήματα Στρατού και των τριών όπλων, όπως και της ΕΛ.ΑΣ..
Την πομπή θα πλαισιώσουν οι 3 Φιλαρμονικές της Αιγιάλειας (Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας) καθώς και προσκεκλημένες μπάντες.
Σημειώνεται πως η καθιερωμένη δεξίωση για τους επισήμους στο Παναγιωτοπουλέικο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος με απόφαση δημάρχου λόγω της δύσκολης συγκυρίας με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο.
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο κ. Παναγόπουλος, ο ίδιος δεν θα είναι παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο να διαμαρτυρηθεί για το "παρασκήνιο" που έχει παιχτεί (και το οποίο προτίθεται να αποκαλύψει όταν θα ολοκληρωθεί η αποκομιδή, όπως ο ίδιος διαμηνύει) αλλά και ως πράξη "συγγνώμης" προς τους δημότες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τους τελευταίους 2 μήνες.
Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής θα ψαλεί Εσπερινός, Χαιρετισμοί και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής θα παραμείνει στο κέντρο του ναού, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αμβροσίου και ακολούθως η Εικόνα θα τοποθετηθεί και πάλι στο Θρόνο της.
filodimos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου