Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Λάρνακα: Στις κάλπες για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη.

  Διεξάγεται σήμερα η πρώτη φάση της ανάδειξης νέου Μητροπολίτη Κιτίου, μετά την παραίτηση του τέως Κιτίου Χρυσοστόμου. Σήμερα θα αναδειχθούν οι διεκδικητές του Μητροπολιτικού θρόνου. Οι βασικοί διεκδικητές είναι δύο.


Οι κάλπες θα στηθούν στους Ιερούς Ναούς. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00, με διάλειμμα μίας ώρας από τις 13.00 – 14.00.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Μητροπολιτικής Περιφερείας Κιτίου και οι διαμένοντες μονίμως, από ενός τουλάχιστον έτους, εις την Μητροπολιτικής Περιφέρεια Κιτίου, πλην των προσφύγων.
Κάθε ψηφοφόρος θα λαμβάνει ένα λευκό χαρτί με σφραγίδα και σ’ αυτό θα πρέπει να αναγράψει τον εκλεκτό του για τον θρόνο της Μητροπόλεως Κιτίου.
Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος και ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, αλλά ο κόσμος μπορεί σαφώς να επιλέξει και οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί, αρκεί να πληροί τα κριτήρια.
Από τη σημερινή ψηφοφορία θα προκύψει το λεγόμενο τριπρόσωπο, δηλαδή οι τρείς κληρικοί, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.
Ακολούθως, η Ιερά Σύνοδος θα επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών και την κατάρτιση του Τριπρόσωπου.
Τις επόμενες τρεις μέρες κάθε ψηφοφόρος έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην Ιερά Σύνοδο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Τα ονόματα των τριών εκλεκτών του κλήρου και του λαού θα τεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, εντός των επόμενων πέντε ημερών, από το πέρας της υποβολής ενστάσεων.
Ακολούθως με μυστική ψηφοφορία, τα 17 μέλη της Ιεράς Συνόδου, θα εκλέξουν τον νέο Μητροπολίτη.
Ο υποψήφιος, που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα αναδειχθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου νέος Μητροπολίτης Κιτίου.

Η ενθρόνιση του θα γίνει λίγες μέρες αργότερα.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου