Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

«Δάκρυσε» η εικόνα της Παναγίας στην Αγία Τριάδα του Σικάγου, σύμφωνα με την επιστάτρια./Η Ι.Μ. Σικάγου σχετικά με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζει.



Στην Αγία Τριάδα του Σικάγου (E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP, FILE)
ΣΙΚΑΓΟ. Ως θεϊκό σημάδι εκλαμβάνουν ορισμένοι πιστοί τους ισχυρισμούς μιας επιστάτριας της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη βορειοδυτική πλευρά του Σικάγου, η οποία δηλώνει πως είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο «ABC7 Chicago».

Η φύλακας ισχυρίζεται πως υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος, το οποίο συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς η ίδια προετοίμαζε τον χώρο για μία από τις τελευταίες, πιθανώς, λειτουργίες που θα πραγματοποιούνταν στην εκκλησία.
Ο Ιερός Ναός αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο την Τρίτη το πρωί. Η κοινότητα δηλώνει σοκαρισμένη με την εικόνα της δακρυσμένης Παναγίας.
«Υπάρχει κάτι που θέλει να μας πει, οπότε απλά θα κλείσουμε το στόμα μας και θα την ακούσουμε προσεκτικά», δήλωσε ο π. Νικόλαος Ιωνάς (Nick Jonas).
Την Δευτέρα ένα υπόλειμμα λαδιού είχε μείνει πάνω στην εικόνα, το οποίο φέρεται να ξεκινάει ακριβώς κάτω από τα μάτια της Παναγίας, με πολλούς πιστούς να πιστεύουν ότι το εν λόγω λάδι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και πως είναι ευλογημένο από τον Θεό.
«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η εικόνα δακρύζει, αλλά γνωρίζω ότι οι άνθρωποι κλαίμε συνήθως είτε από χαρά είτε από στεναχώρια», είπε ο π. Ιωνάς.
Ενας μεγάλος αριθμός επισκεπτών σπεύδουν να δουν την εικόνα από κοντά. Περίπου 300 άτομα ήρθαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον γραμματέα της εκκλησίας, και ακόμη περισσότερα τη Δευτέρα. Μια μοναχή ταξίδεψε από την Καλιφόρνια για να δει την δακρυσμένη εικόνα.
«Είναι ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για πάντα», δήλωσε η Μητέρα Αντζελίνα.
Τον τελευταίο χρόνο η εκκλησία αγωνίζεται να παραμείνει στο κτίριό της, στη συνοικία Μπέλμοντ Σέντραλ. Η Αγία Τριάδα απέφυγε την αναστολή λειτουργίας της στα τέλη του περασμένου έτους, μετά από μια γενναιόδωρη ανώνυμη δωρεά, αλλά στη συνέχεια προέκυψε θέμα με τα χρήματα και αναγκάστηκε να βάλει εκ νέου πωλητήριο.
«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και μου λένε, ‘θα βάλουμε υποθήκη τα σπίτια μας’», δήλωσε ο Στάνλεϊ Ανδρεάκης (Stanley Andreakis), πρόεδρος του ενοριακού συμβουλίου.
Το μέλλον της εκκλησίας παραμένει αβέβαιο, καθώς αξιωματούχοι ερευνούν το πρωτοφανές συμβάν.
Υπεύθυνοι της Αγίας Τριάδας δηλώνουν ότι η τράπεζα απέρριψε το αίτημά τους για δανεισμό αφού η εκκλησία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές που απαιτούνταν για την σωτηρία της.
Η εκκλησία βρίσκεται σε αναζήτηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αγορά του κτιρίου από την τράπεζα αλλά οι δωρητές δεν ανταποκρίνονται.
«Ελπίζουμε ότι θα βρούμε νέα στέγη, μπορεί όχι σύντομα, αλλά πιστεύουμε ότι κάτι καλό θα βγει από όλο αυτό», κατέληξε ο π. Ιωνάς.
ekirikas.com

Η Ι.Μ. Σικάγου σχετικά με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζει.

 

eikona sikagoy
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ως θεϊκό σημάδι εκλαμβάνουν ορισμένοι πιστοί τους ισχυρισμούς μιας επιστάτριας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη βορειοδυτική πλευρά του Σικάγου, η οποία δηλώνει πως είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει.
Για το εν λόγω γεγονός η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότ σε τέτοιες περιπτώσεις ο ιερός κλήρος ενημερώνει τον Επίσκοπό του για να ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να διακρίνει το φαινόμενο αυτό.
"Όταν παρόμοια γεγονότα συνέβησαν στο παρελθόν στην Ιερά Μητρόπολη, η είδηση του φαινομένου δεν μοιράστηκε ούτε σε μήνες αργότερα προκειμένου να διακρίνουμε ότι αυτό που συνέβη ήταν πράγματι σημάδι από τον Θεό" - τονίζει επίσης η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σικάγου.
Επίσης η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι "δυστυχώς, η κατάλληλη διάκριση δεν χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, και το γεγονός αναρτήθηκε βιαστικά στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε αρνητική δημόσια προσοχή".
Για να μπορέσει η Εκκλησία να δώσει την επίσημη φωνή της σε αυτό το γεγονός, η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ζήτησε από την ενορία την προσωρινή κατοχή της εικόνας. Μετά από μια περίοδο προσευχής και εξέτασης, η Μητρόπολη Σικάγου θα επιστρέψει την εικόνα στην Αγία Τριάδα και θα εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με τη φύση αυτού φαινομένου" - προσθέτει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ακόμη η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ζητά από τους πιστούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, τονίζοντας ότι η πίστη δεν στηρίζεται σε "σημάδια" αλλά στον ζώντα Ιησού Χριστό που σταυρώθηκε για εμάς.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ιερός Ναός αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο την Τρίτη το πρωί.
Υπεύθυνοι της Αγίας Τριάδας δηλώνουν ότι η τράπεζα απέρριψε το αίτημά τους για δανεισμό αφού η εκκλησία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές που απαιτούνταν για την σωτηρία της.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου