Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Πειραιώς: «Ο λαός μας σήμερα έχει ανάγκη από εθνικό φρόνημα και ενότητα».

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για τους Ιερείς Νεότητος, τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τα στελέχη του του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ευλόγησε σε μία όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.


Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Κατά την σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους «για την ευγένεια και την καλοσύνη και την προσφορά την οποία κάνετε στην Εκκλησίας μας, στο λαό μας, στο Έθνος μας, στην πατρίδα μας, στην διάδοχη γενιά, γιατί εσείς είστε εκείνοι που διαπλάθετε, με την Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την νέα μας συνέχεια, την ιστορική, εθνική, αλλά και πνευματική μας οικογένεια. Τα πιο ευγενή και τα πιο χαριτωμένα δώρα του Θεού στη ζωή μας, που είναι τα παιδιά μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής και χαράς» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα με έμφαση τις πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες της εποχής μας, τονίζοντας ότι Χριστός μας προσκαλεί στην πιο απλή και ευγενή κοινωνία προσώπων.
«Η μεγαλύτερη ανάγκη που έχει σήμερα ο λαός μας, είναι Εθνικό φρόνιμα και ενότητα. Γιατί είμαστε σε μία δύσκολη πραγματικά εποχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται ευψυχία, πνευματική καθαρότητα, πνευματικότητα. Χρειάζεται πιστότητα». Τόνισε ότι «ως μόνη δύναμη έχουμε τον Χριστό και τους Αγίους μας. Τους Μάρτυρές μας. Εκείνους οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι και να μην είμαστε το υπόλοιπο της Ευρωπαϊκής Τουρκίας», επισημαίνοντας πως «μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς μείναμε αδούλωτοι στην ψυχή».
«Έχουμε ανάγκη από ηρωικά πρότυπα. Οι Μάρτυρές μας και οι Άγιοί μας, δεν είναι μουσειακά πρόσωπα στις σελίδες κάποιου βιβλίου, αλλά είναι ζωντανά πρόσωπα που εμπνέουν και οδηγούν και είναι τόσο χρήσιμα στις σημερινές δύσκολες ημέρες που διερχόμεθα», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, ενώ αναφερόμενος στην μεταξύ μας ενότητα, σημείωσε ότι «ενότητα χωρίς τον Χριστό δεν υπάρχει».
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους «ο Νέος Χρόνος να είναι πνευματικά γεμάτος από τη Χάρη του Κυρίου μας και το Πανάγιο Πνεύμα να εμπνέει τη σκέψη και τον λόγο σας».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς, μουσική συντροφιά μας κράτησε η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς, υπό την διεύθυνση της κ.Όλγας Καμηλάρη και τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα υπό την ευθύνη της κ.Καλλιόπης Κουμεντάκου».
vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου