Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Ιησούς της Σιβηρίας»: Στο φως τα μυστικά του Σεργκέι Τόροπ - Προωθούσε τα ερωτικά τρίγωνα.

  

Ο Ρώσος που διατυμπάνιζε ότι είναι ο Μεσσίας διεκδικεί επάξια τον τίτλο του σύγχρονου Ρασπούτιν - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει μετά την επεισοδιακή του σύλληψη.

Ο Ρώσος που διατυμπάνιζε ότι είναι ο Μεσσίας διεκδικεί επάξια τον τίτλο του σύγχρονου Ρασπούτιν. Ο 59χρονος Σεργκέι Τόραπ, ο οποίος θα μείνει προφυλακισμένος δύο μήνες, δεν θεωρούσε μόνο τον εαυτό του ως η μετενσάρκωση του Χριστού. Έριχνε στο κρεβάτι ανήλικες κοπέλες για να τις κάνει γυναίκες, επιστρατεύοντας τις ευφάνταστες ιδέες του. 

Ο σεξουαλικός φιλελευθερισμός του «Βησσαρίωνα», όπως αλλιώς είναι το παρατσούκλι του, ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τον ηθικό κώδικα της Χριστιανοσύνης. Σ΄ένα από τα κηρύγματά του είχε παραβρεθεί ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος περιγράφει τα όσα είδε: «Η άποψη του Τορόπ ήταν ότι οι γυναίκες πρέπει να υπηρετούν τους άνδρες, όπως οι άνδρες υπηρετούν τον Θεό».
Πριν από τρία χρόνια, ο ίδιος είχε πει στο BBC: «Έχουμε ένα σχολείο ευγενών κοριτσιών. Ετοιμάζουμε τα κορίτσια για να γίνουν γυναίκες, μελλοντικές νύφες για εύπορους άντρες», προσθέτει.

Ο «Ιησούς της Σιβηρίας» έχει έξι παιδιά και, για να ενισχύσει το ποσοστό των γεννήσεων στην κοινότητά του, επέμεινε ότι οι γυναίκες πρέπει να μοιράζονται τους συζύγους τους κάνοντας τα λεγόμενα «Τρίγωνα», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα. Ο πρώην τροχονόμος αποφάσισε πριν από 30 χρόνια να εγκαταλείψει την ζωή του και να πάει στα βάθη της Σιβηρίας και να δημιουργήσει μία αίρεση την οποία ονόμασε «Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης». Εκεί απέκτησε πέντε χιλιάδες πιστούς. 


Οι πιστοί του από ολόκληρο τον κόσμο φορούν λευκές ρόμπες και ζουν σε ξύλινες καλύβες στην απομακρυσμένη περιοχή. Αντί να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, γιορτάζουν τα γενέθλια του Τόροπ στις 14 Ιανουαρίου. Μάλιστα, τα ημερολόγιά τους ξεκινούν από το 1961 χρονολογία γέννησης του ηγέτη τους. Ο νέος τρόπος ζωής που τους υποσχόταν βασιζόταν στη βαθιά αίσθηση της κοινότητας. Άλλοι πάλι ήθελαν να ζήσουν έναν απλούστερο τρόπο ζωής στα βουνά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις περίεργες διδασκαλίες του Τόροπ. Φέρεται να υποστήριξε ότι μπορεί να γιατρέψει το AIDS και τον καρκίνο με το θεραπευτικό του άγγιγμα. 
Λέγεται ότι πίστευε στους εξωγήινους ενώ κάποιες διδασκαλίες του είχαν πολλές ομοιότητες με αυτές της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως οι αυστηρές απαγορεύσεις της τεχνολογίας, του αλκοόλ, ακόμη και του υβρεολογίου. 




O Tόροπ υποστηρίζει ότι είναι ο Μεσσίας και στη διδασκαλία του που στηρίζεται σε αυστηρούς κανόνες, ζητεί από τους ακολούθους του, γνωστοί ως Βησσαριωνίτες, να μην τρώνε κρέας, να μην καπνίζουν, να μην πίνουν και να μην ανταλλάσσουν χρήματα. Ζουν με αυτόν τον τρόπο από τότε που ιδρύθηκε η αίρεση στο Τίμπερκουλ το 1994 αλλά οι ρωσικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Τόροπ και οι ηγέτες του χρησιμοποιούν συναισθηματική βία για να αποσπούν λεφτά από τους οπαδούς του.



Ο Σεργκέι Τόροπ ήταν 29 χρονών και εργαζόταν ως τροχονόμος στη μικρή πόλη του Μινούσινσκ το 1989 όταν για πρώτη φορά είπε δημοσίως ότι είχε ένα όραμα και είδε τον Υιό του Θεού. Γι' αυτόν, το ιερό... ξύπνημα ήρθε αφού απολύθηκε από τη δουλειά του και αφού η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε. 

Ίδρυσε την Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης το 1991 και τέσσερα χρόνια μετά μαζί με τους ακολούθους του μεταφέρθηκαν στην άγρια περιοχή της Σιβηρίας, στο Κουραγκίνσκι ώστε να ιδρύσουν τη δική τους πόλη, την «Πόλη του Ήλιου». Η Εκκλησία έχει επεκταθεί σε περίπου 40 οικισμούς γύρω από τα χωριά Κουραγκίνο, Ιμισκόγιε, Πετροπάβλοβκα και Τσερεμσκάνκα.


Πριν από λίγα 24ωρα, στο Κράσνογιαρσκ, οι ρωσικές αρχές του πέρασαν χειροπέδες.Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του έως τις 22 Νοεμβρίου, ημέρα της δίκης του, στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ. Μαζί του συνελήφθησαν και οι στενοί του συνεργάτες. Η διερευνητική επιτροπή είπε ότι σκόπευε να κατηγορήσει τους ηγέτες της αίρεσης για την οργάνωση παράνομης θρησκευτικής οργάνωσης και για την πρόκληση σοβαρής βλάβης σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους.Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι ηγέτες της αίρεσης χειραγωγούσαν τους ακολούθους τους ώστε να τους αποσπούν χρήματα και τους υπέβαλαν σε συναισθηματική κακοποίηση. Μαζί με τον Τόροπ κρατούνται άλλα δύο άτομα. Ο Τόροπ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν δέχεται τις κατηγορίες εναντίον του, του εκπροσώπου του και του επικεφαλής του σχολείου για τα παιδιά των πιστών του, χαρακτηρίζοντάς τις ως «απίστευτες», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «TASS». Οι δικηγόροι του είπαν ότι θα κάνουν έφεση στην απόφαση προφυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου