Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Ξέρουμε μόνο ότι είναι ζωντανοί» Συναντήθηκαν οι Πατριάρχες.


Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, αδερφού του απαχθέντος Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Πατριάρχη των Συρο-Ιακωβιτών προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.
Οι δυο Πατριάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός πως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι Μητροπολίτες δεν έχουν απελευθερωθεί και καλούν την διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις της ώστε να υπάρξει αίσια έκβαση.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το dogma.gr ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, είναι εμφανώς καταβεβλημένος αφού για τον ίδιο εκτός από την υπηρεσιακή βαρύτητα της υπόθεσης υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά της προσπάθειας διάσωσης του αδερφού του.

Προβληματισμένος φαίνεται και ο Συρο-Ιακωβίτης Πατριάρχης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λίβανο και στόχο είχε να τονισθεί η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Εκκλησιών.


ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Κουρασμένοι από τις συνεχείς διαρροές ψευδών ειδήσεων, ανώτατοι αξιωματούχοι του Πατριαρχείου των Συρο-Ιακωβιτών είπαν στο www.dogma.gr πως το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι οι Μητροπολίτες είναι ζωντανοί.

«Δεν ξέρουμε τι θέλουν. Δεν μας έχουν ζητήσει χρήματα, δεν έχουν καν επικοινωνήσει μαζί μας. Περιμένουμε» είπε στο dogma.gr Μητροπολίτης από τον Λίβανο.
Τις περισσότερες πληροφορίες τις αντλούν από άλλους επισκόπους στην Τουρκία που επικοινωνούν με την κυβέρνηση Ερντογάν. Δεν υπάρχει όμως καμία επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο.
Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους αφού οι μέρες περνούν και δεν υπάρχει κανένα νέο.    http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2235&catid=13      
1493
Εντείνεται η φημολογία πως οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Μητροπολίτης των Συροιακωβιτών κ.Ιωάννης βρίσκονται ασφαλείς σε χωριό κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Η υπόθεση όσο περνούν οι ημέρες περιπλέκεται λόγω της εμπλοκής διάφορων και, εν πολλοίς, αντίρροπων δυνάμεων στην υπόθεση της απαγωγής.
Η διασταύρωση των πληροφοριών ανάμεσα σε όσους έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο στην αίσια έκβαση της υπόθεσης (συριακή κυβέρνηση, αντικαθεστωτικές δυνάμεις, τουρκική κυβέρνηση, τσετσένοι αντάρτες, μυστικές υπηρεσίες χωρών κ.λπ.) είναι δύσκολη.
Το επικρατέστερο ωστόσο σενάριο «θέλει» τους δύο αρχιερείς να βρίσκονται σε ασφαλή προορισμό σε χωριό κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και να επίκειται μέσα στα επόμενα 24ωρα η απελευθέρωσή τους.
Συνάντηση δύο Πατριαρχών
Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλος επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο των Συροιακωβιτών Χριστιανών Ιγνάτιο Ζάκκα Α΄.
Οι δύο Ορθόδοξοι ηγέτες, παρουσία ιεραρχών των δύο Εκκλησιών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης της απαγωγής και όλα τα πιθανά σενάρια για την τύχη των δύο ομήρων, ενώ κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους.
7356
7357
7358http://www.romfea.gr/epikairotita/16656-24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου