Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Λούρος γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Απόστολου Βαρνάββα.

Ο Λούρος γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Απόστολου Βαρνάββα
Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής
Η μνήμη του Πολιούχου Λούρου Αγίου Απόστολου Βαρνάββα τιμάται σε διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουνίου στο φερώνυμο ιστορικό Ναό που βρίσκεται στο αισθητικό παραποτάμιο δάσος του Λούρου.
Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 19.30’’ με τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος.
Αμέσως μετά οι γυναίκες του Λούρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρουν στους προσκυνητές παραδοσιακά εδέσματα και αναψυκτικά.
Την Τρίτη 11 Ιουνίου ημέρα της γιορτής του Απόστολου Βαρνάββα και ώρα 7 το πρωί θα ψαλλεί ο όρθρος και αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία με κήρυγμα από Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούρου.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης προσκαλεί τους πιστούς από την ευρύτερη περιοχή να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να ζήσουν στιγμές κατάνυξης στην πανέμορφη εκκλησία που είναι η δεύτερη, αφιερωμένη στον Άγιο Απόστολο Βαρνάββα, σε ολόκληρη την χριστιανοσύνη.
Ο Ναός έχει χτιστεί περίπου στα 1.100 και βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο αισθητικό δάσος με υπεραιωνόβια δέντρα , πολύ κοντά στον ποταμό Λούρο.               http://pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/74360/Default.aspx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου