Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

O Ορθόδοξoς Πατριάρχης κάνει έκκληση για επαναλειτουργία της Χάλκης.

              Από την  Κωνσταντινούπολη ο  ΄Ελληνας Ορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος επανέλαβε την έκκλησή του προς την τουρκική κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης , λέγοντας ότι η θρησκεία εισέρχεται σε μια επικίνδυνη φάση, λόγω της έλλειψης των κατάλληλων θρησκευτικών αξιωματούχων.

               Ο Βαρθολομαίος μιλώντας σε εκδήλωση  που διοργανώθηκε από το γραφείο της Κωνσταντινούπολης , με τον μουφτή Ραχμί Yaran παρόν, όπου ο πατριάρχης αναφέρει ότι είναι  κλειστή η Θεολογική  Σχολή της Χάλκης.

AA Photo
AA Photo
  
             "Θα ήθελα να αναφέρω αυτή τη στιγμή τη σημασία της ειδικής σημασίας,επειδή δεν υπάρχουν θρησκευτικοί αξιωματούχοι στην κοινωνία. Οι Θρησκευτικοί υπάλληλοι θα πρέπει πάντα να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και να αποτελέσουν παραδείγματα με βάση τις προπονήσεις τους σε όλη τη ζωή τους. Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,που είναι κλειστή από το 1971, τώρα που μπαίνουμε σε μια φάση  κινδύνου από την έλλειψη ειδικευμένων θρησκευτικών αξιωματούχων ", δήλωσε ο πατριάρχης.

           Οι Προηγούμενες προσπάθειες είχαν επίσης επικεντρωθεί στην Θεολογική  Σχολή της  Χάλκης για  να ανοίξει εκ νέου, ενώ το θέμα παραμένει στην πολιτική ατζέντα της Τουρκίας. Η υλοποίηση των σχεδίων, ωστόσο, εξακολουθεί να μην έχει υλοποιηθεί.
            Ο Βαρθολομαίος τόνισε επίσης την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι η φοίτηση σε ετήσια βάση ήταν "μια συγκεκριμένη επίδειξη της αγάπης και του σεβασμού για τους μουσουλμάνους αδελφούς μας».             http://www.hurriyetdailynews.com/orthodox-patriarch-calls-for-reopening-of-istanbuls-halki-seminary-.aspx?pageID=238&nID=51163&NewsCatID=339     AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ : Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.