Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ηγούμενος μήνυσε Μητροπολίτη - Στα άκρα η κόντρα στη Μυτιλήνη.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση που ξέσπασε στη Μητρόπολη Μυτιλήνης με αφορμή την απόλυση του Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Συκή.

Όπως έγινε γνωστό, κατατέθηκε από τον Αρχιμανδρίτη ηγούμενο της Μονής Υψηλού μήνυση κατά του Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου, αλλά και του απομακρυνθέντος Αρχιμανδρίτη. Αφορμή της μήνυσης, που ας σημειωθεί κατατέθηκε διά δικηγορικού γραφείου στενού συνεργάτη του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, αποτέλεσε δημοσίευμα του «Ε» της 9ης του περασμένου Ιουλίου.

Σε αυτό ο Μητροπολίτης Ικονίου είχε παρέμβει μέσω της ιστοσελίδας τού «Ε», www.emprosnet.gr, με αφορμή την υπέρ Κυρίλλου δήλωση των έξι ιερέων της Περιφέρειας Πλωμαρίου και τη μέσα σε ένα 24ωρο μεταστροφή τους υπέρ της απομάκρυνσής του.


Ο κ. Θεόληπτος στη δημόσια αυτή του παρέμβαση, η οποία και είχε επιβεβαιωθεί από τον υπογράφοντα, είχε δείξει τον ηγούμενο της Μονής Υψηλού π. Ραφαήλ Ιωσηφέλλη ως αυτόν που βρίσκεται πίσω από την κρίση στις σχέσεις του Μητροπολίτη με τον π. Κύριλλο, αλλά ουδέποτε είχε κατονομασθεί.

Εκτός από τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του ηγουμένου, σημασία έχει στην παρέμβαση του αρχιερέα η υπόδειξη του ηγουμένου ως του συμβούλου του Μητροπολίτη, ενώ επισήμως καταγγέλλονταν οι «σουλτανικές» απειλές σε βάρος των πέντε ιερέων, που απέσυραν την υπογραφή τους στο κείμενο στήριξης του π. Κυρίλλου.

Μάρτυρες κατηγορίας

Στη μήνυση ως μάρτυρες κατηγορίας καλούνται ο π. Ιάκωβος Καραμούζης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης, ο π. Πρόχορος, Αρχιμανδρίτης της Μονής Υψηλού, και ο πρώην διευθυντής του Γηροκομείου Μυτιλήνης κ. Μενέλαος Μυρίντζος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στη μήνυση περιλαμβάνεται ένα άκρως συκοφαντικό κατά του π. Κυρίλλου έγγραφο, αυτό της απομάκρυνσής του από τη Μονή Υψηλού με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου του και καταγγελίες για παράνομες και παράτυπες πράξεις. Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν γνωστή χθες τη δυσαρέσκεια του Πατριάρχη για την υποβληθείσα μήνυση, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μέσω του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μυτιλήνης ζητήθηκε η απόσυρσή της.

ΠΗΓΗ: ΕΜΠΡΟΣnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου