Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

«Η Ελλάδα ανησυχεί για τη βία κατά των ιερέων στην Πρεμετή της Αλβανίας».--Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ηπειρο - Συγκλονιστικό βίντεο.Η Ελλάδα αντέδρασε, μετά την εφαρμογή της εκτέλεσης της απόφασης του δικαστηρίου για την επιστροφή στο δήμο Πρεμετής , στην Αλβανία,  το Σπίτι του Πολιτισμού, το οποίο χρησιμοποιείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία επί πολλά χρόνια.
Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω δελτίου Τύπου, εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία προς τους ιερούς και τους πιστούς.

Η δήλωση αναφέρει ότι η Ελλάδα επιθυμεί οι δραστηριότητες αυτές  δεν πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς τη γνώση της αλβανικής κυβέρνησης.

 
«Ανησυχούμε για τις πράξεις βίας κατά των ιερέων στη Πρεμετή.


 Η βία κατά των πιστών και η αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων είναι απαράδεκτες ενέργειες. Ελπίζουμε  ότι αυτές οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται χωρίς τη γνώση της αλβανικής κυβέρνησης» είναι η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.                http://www.echedoros-a.gr/2013/08/blog-post_9650.html        

Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ηπειρο - Συγκλονιστικό βίντεο

           

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη. 

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.
Σύμφωνα με το dogma.gr, οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο. Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα.  

 

 


http://www.aftonomi.gr/koinonia/item/2574-skines-agriotitas-eis-baros-orthodokson-klirikon-stin-boreio-ipeiro-sygklonistiko-binteo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου