Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στηρίζει την πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου.

FrancisBartholomew
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου να αφιερωθεί η αυριανή ημέρα σε προσευχή και νηστεία υπέρ της ειρήνης στην Συρία και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Μεταξύ άλλων, στηρίζουν την κίνηση του ποντίφικα ο μουφτής της Δαμασκού, ο ραβίνος της Ρώμης Ρικάρντο Ντι Σένι, οι ισλαμικές κοινότητες Ιταλίας, η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού.
Η προσευχή των καθολικών πιστών προγραμματίζεται να αρχίσει αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την συμμετοχή του ίδιου του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Ο ποντίφικας έχει υπογραμμίσει ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεπερνά τα όρια του Καθολικισμού και απευθύνεται σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, που επιθυμούν να μπορέσει να διαφυλαχθεί η ειρήνη στην Μέση Ανατολή.      http://www.romfea.gr/index.php/epikairotita/18941-2013-09-06-12-07-20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου