Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μητροπολίτης Κορίνθου: ''Να ανησυχούμε για τις συμφωνίες των πολιτικών''

korinthou-bouli
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Τις δηλώσεις της κα Ρεπούση σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών σχολίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μιλώντας σε τοπικό κανάλι της Κορίνθου.
Επίσης ο Μητροπολίτης Κορίνθου έκανε λόγο για κομματικά λόμπυ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σκοτεινές συμφωνίες που έχουν κάνει στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.
"Είναι γνωστή πλέον η κα Ρεπούση στο πανελλήνιο για την αντιμετώπιση θεμάτων πνευματικής φύσεως, αλλά και ιστορικής. Δεν μας εκπλήσει καθόλου το γεγονός ότι προέρχεται από αυτή μια τέτοια προσέγγιση, μας εκπλήσει το γεγονός ότι ο φορέας στον οποίο ανήκει της επιτρέπει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις εκπροσωπώντας τον", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσιος.
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: "Ανησυχούμε δηλαδή περισσότερο από το ότι η ιδεοληψία ενός προσώπου, ότι αυτή η ιδεοληψία φαίνεται να είναι και η ιδεοληψία ενός κόμματος. Ωστόσο υπάρχει Σύνταγμα σ΄ αυτόν τον τόπο, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κατευθύνσεις που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους τομείς της ζωής μας, και εκεί η εκκλησία εμμένει ώστε να τηρούνται."
"Άρα κανείς πολιτικός, κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά και κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να στερήσει από τον ελληνικό λαό αυτά που θεωρεί ως πνευματικά αγαθά προκειμένου να επιβιώσει", ανέφερε σε ο Μητροπολίτης Κορίνθου.
Μιλώντας για την κρίση ο κ. Διονύσιος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι "έχουμε πει πολλές φορές ότι η κρίση η οποία μαστίζει όχι μόνο τον τόπο μας, αλλά όλο τον κόσμο, δεν είναι τόσο οικονομικής φύσεως, γιατί είναι τεχνητοί οι λόγοι που την προκαλούν, αλλά είναι κυρίως πνευματικής φύσεως."
Επίσης τόνισε: "Εμένα δεν με ανησυχεί το γεγονός εάν διδάσκεται η όχι το μάθημα των θρησκευτικών, με ανησυχεί το γεγονός σε ποια "κλαμπς" ανήκουν οι πολιτικοί μας, και μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποιήσης τι σύμφωνιες έχουν κάνει για παγκόσμιας κλίμακας αλλαγές."
"Δεν τυχαίο ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αυτή τη στιγμή υπάρχει η Μουσουλμανική άνοιξη, διότι η Μουσουλμανική άνοιξη κατατείνει στην εκδίωξη του Χριστιανικού πληθυσμού από τις πατρογονικές του εστίες, και στην επιβολή ενός στυγνού μουσουλμανικού κράτους", συμπλήρωσε ο κ. Διονύσιος.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ανέφερε ακόμη ότι "όλα αυτά αντί να ανησυχούν είναι εκείνα τα οποία επιδιώκονται, και γι΄αυτό σκεφτόμαστε πως οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, συνταυτίζονται με την αμερικανική πολιτική για κατάργηση των θρησκειών και των θρησκευμάτων και την εκδίωξη του Χριστιανισμού."
Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος αναρωτήθηκε: "Τι θέλουν να πετύχουν; Μήπως καθεστώτα απολυταρχικά που θα τους δώσουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους των μουσουλμάνων; Η μήπως είναι καλύτερα να τους διαχειριστούν με την ηγεσία εκείνων από ότι με μια χριστιανική ηγεσία;"
"Ένα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο λαός ξυπνάει, ο λαός αγανακτεί, ο λαός μετράει και ότι ο λαός κάποια στιγμή θα αντιδράσει", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δυναμικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.   http://romfea.gr/epikairotita/18955-2013-09-07-00-11-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου