Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Αιρετικοί όσοι δεν βοηθούν όσους πεινάνε και τα κρατούν για τους ίδιους.

Αιρετικούς αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αρχιεπίσκοπος όσους μπορούν αλλά αρνούνται να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Αυτός που είχε πάρα πολλά χρήματα γιατί είχε τάλαντα για να το κάνει αυτό, και τα κρατάει για τον εαυτό του και αφήνει τους άλλους να πεινάνε είναι σε αίρεση» είπε με σαφήνεια σε μια ομιλία η οποία είχε θέμα τα «τάλαντα» που δίνει ο Θεός και την αξιοποίηση τους από τους ανθρώπους.

«Αυτός που έχει δύναμη να υπηρετήσει τους ανθρώπους και δεν βάζει την δύναμη του όπως τον καλεί η ανάγκη και αυτός είναι σε αίρεση» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος τόνισε πως αυτήν την εποχή «Μας έλειψαν τα πρότυπα και τα χρειαζόμαστε…».

Από τον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Μηνά Βίκτωρος και Βικεντίου της Χίου, όπου συμμετέχει στους εορτασμούς της 101ης επετείου από την απελευθέρωση του νησιού, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ανάγκη να ακολουθείται ο δρόμος του Θεού, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως όλοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική, βάζοντας πρώτο τον εαυτό του.

«Να κάνουμε μια κριτική σήμερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι είμαστε έτοιμοι να κρίνει ο ένας τον άλλο. Σε όλες τις συζητήσεις δεν ακούγεται καθόλου πόσο έχει φταίξει ο καθένας από εμάς» είπε ο Αρχιεπίσκοπος για να συμπληρώσει.


«Πόσο έφταιξα εγώ μέσα στη διακονία μου ως κληρικός,, ως διάκονος, ως επίσκοπος, ως αρχιεπίσκοπος. Αποφεύγω, δεν το θέλω να το κουβεντιάσουμε, ευχαρίστως όμως συμμετέχω στην κριτική όλων για όλα».

Νωρίτερα προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο (Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες) προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκο, Θηβών κ. Γεώργιο και Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4313&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου