Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου για τα συσσίτια «μόνο για Έλληνες»

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.
«Ο Χριστός δεν έκανε τέτοιες διακρίσεις. Όποιος σταθεί πλάι μας ότι κι αν είναι όταν έχει ανάγκη θα τον βοηθήσουμε». Με αυτή τη φράση απάντησε στο θέμα των συσσιτίων «μόνο για Έλληνες» που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή, ο Αρχιεπίσκοπος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για την θέση της Εκκλησίας απέναντι στο φαινόμενο.

Αποφεύγοντας κατά την πάγια τακτική του να θίξει πρόσωπα και πολιτικές, προτίμησε να απαντήσει μέσω της παραβολής του καλού Σαμαρείτη, λέγοντας πως αν και το θύμα που περιέθαλψε ο Σαμαρείτης δεν ήταν ομοεθνής του, εκείνος δεν δίστασε να πληρώσει για την νοσηλεία του.

«Κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος έχει μια άποψη εμείς πρέπει να την πάρουμε 100% τις μετρητοίς» σχολίασε ο κ. Ιερώνυμος σημειώνοντας πως «Η αγάπη όταν μοιράζεται με τους ανθρώπους δεν κάνει εξαιρέσεις».

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΕΣ

Όταν ο δημοσιογράφος έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο το θέμα των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους οι Χιώτες και όλοι οι νησιώτες προς την ηπειρωτική Ελλάδα, ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε υπομονή.

«Δεν γίνεται για εκδίκηση» είπε χαρακτηριστικά για να σημειώσει πως κατά την γνώμη του τα μέτρα είναι μεταβατικά και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είπε όμως και πως με μια πρώτη σκέψη αυτό «είναι πολύ κακό» ζητώντας μεγαλύτερη προσοχή για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

«Πιστεύω ότι είναι ανάγκη που λήφθηκαν αυτά τα μέτρα, όπως πιστεύω ότι πρέπει να συνεργαστείτε με τους εδώ τους άρχοντες σας τους πολιτικούς με το κέντρο κάτω και να μπουν ορισμένα όρια δηλαδή μέχρι πότε θα είναι αυτό (…) και πιστεύω ότι θα βρείτε δυνατότητες να ξεπεράσετε τη δυσκολία» είπε.

Τόνισε δε, πως «Πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται να ξεπεραστούν οι πολλές δυσκολίες…».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε επίσης για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αλλά και για το θέμα της περιουσίας της.

 Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παραπάνω βίντεο.           http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4351&catid=3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου