Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Παπά μπλόγκερ κατά Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης!!


Παπά μπλόγκερ κατά Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης!!
Θα πάρει θέση ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ή θα περιμένει να ασχοληθεί με την υπόθεση η Ιερά Σύνοδος;
Μια ασυνήθιστη αν μη τι άλλο υπόθεση για την τοπική Εκκλησία έγινε γνωστή τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα ο πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Θ. Μαρτζούχος, χρησιμοποιώντας το ιστολόγιο της Ενορίας του και όχι ένα προσωπικό του ιστολόγιο, σχολιάζει άρθρο που φιλοξενείται στο ιστολόγιο της Μητρόπολης Πρεβέζης που αφορά στη μετάφραση των λειτουργικών κειμένων στη δημοτική.
Με το άρθρο του ο ιερέας στην ουσία τάσσεται αντίθετος στις εντολές της Ιεράς Συνόδου!
Με άλλα λόγια το νομικό πρόσωπο που λέγεται "ενορία" δεν παρουσιάζει απλώς σε μια σελίδα το έργο της αλλά ο ιερέας ως ένας νέος μπλόγκερ, χρησιμοποιώντας ένα όχι και τόσο... μειλίχιο ύφος γραφής, αντιτίθεται στο άλλο νομικό πρόσωπο που λέγεται Μητρόπολη, χαράσσοντας μια διαφορετική γραμμή από την προϊσταμένη του αρχή και επιτίθεται σε όσους διαφωνούν με την άποψη του.
Να σημειωθεί τέλος ότι τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος, στο ιστολόγιο της Μητρόπολης Πρέβεζας, στον οποίο επιτίθεται ο π. Θεοδόσιος δεν αποτελούν μία άποψη, αλλά την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη του.
Το ερώτημα είναι εάν θα πάρει θέση ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος ή θα περιμένει να ασχοληθεί με την υπόθεση η Ιερά Σύνοδος;
http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/86594/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου