Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Τα γεγονότα μας δικαιώνουν!''

Amvrosios
Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Τα γεγονότα μας δικαιώνουν! Δεν πέρασαν μερικές ημέρες από την ανάρτηση μας για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας στη Βόρειο Ελλάδα και για όσα άτοπα συνέβησαν εκεί και ιδού, ότι τα γεγονότα μας δικαιώνουν! 
Από τόν 'Αρειο Πάγο ασκήθηκε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού Βουλεύματος, που έχει σχέση με την Μονή Βατοπεδίου!Εάν τελικά ο Ηγούμενος π. Εφραίμ αθωωθή, όπως και πιστεύουμε πως τελικά θα γίνει, τότε τί θά γίνουν οι επικριτικές καί τόσο προσβλητικές Δηλώσεις καί παρατηρήσεις του Παναγιωτάτου;
Το Σημείωμά μας έτυχε έτυχε μεγάλης υποδοχής! Επί παραδείγματι από την ηλεκτρονική εφημερίδα "Romfea.gr" μόνον και μέχρι τό βράδυ του Σαββάτου 09/11/2013!  μας είχαν αναγνώσει  54.428 επισκέπτες της ιστοσελίδος αυτής.                                                      
Άπειρα ήσαν και τα σχετικά σχόλια! Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όσους μας επικρίνουν! Μερικοί εξ αυτών δέν έχουν αγνά ελατήρια! Άλλοι πάλιν εξ επαγγέλματος λιβανίζουν το Πατριαρχείο μας! 
Όλα αυτά πάντως μας αφήνουν αδιάφορο! Εμείς έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας, ότι λαλούμε την αλήθεια, τούτο δε το πράττουμε κατά δύναμη!
Άλλωστε, ένεκα της ιδιότητός μας, έχουμε και το δικαίωμα και την εξουσία! Διότι στην Ορθοδοξία όλοι οι Επίσκοποι είναι ίσοι! 
Ο δε κατά τόπους Προκαθήμενος Αρχιερεύς θεωρείται ως πρώτος μεταξύ ίσων! Πρώτος, λοιπόν, καί πάνυ σεβαστός και Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, όχι όμως και αλάθητος!  
Λοιπόν τα γεγονότα μας δικαιώνουν!  
Επίσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων παραθέτει και την σχετική είδηση της Romfea.gr : Αναίρεση κατά του βουλεύματος για την υπόθεση Βατοπεδίου
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ .......ΣΧΟΛΙΑ (Σεβ. Καλαβρύτων)
Οι εκ Πατρών δημοσιογραφικοί παράγοντες μιάς βρώμικης σε περιεχόμενο εφημερίδος και μόνιμοι επικριτές μας ας γνωρίζουν, ότι ουδόλως μας επηρεάζουν οι φαιδρότητες, τις οποίες κατά καιρούς γράφουν εναντίον μας! Αν είναι δυνατόν μερικά κιλα από κοτόπουλα να τυφλώσουν την συνείδησή μας, Ντροπή τους!              http://www.romfea.gr/epikairotita/20280-2013-11-11-10-38-08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου