Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Αμερικής προς Τουρκία: Αν είναι να αλλάξει το καθεστώς της Αγιασοφιάς να λειτουργήσει ως Ναός.

Αν είναι να συμβεί μια αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας του Ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αυτή θα πρέπει να είναι η επαναλειτουργία του ως χριστιανικός ναός και όχι ως τέμενος, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Με μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σχολιάζει τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, σημειώνοντας πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε «να εκληφθεί ως έκφραση μιας εντονοποιημένης κρατικής τακτικής εξισλαμισμού που προκαλεί την εξάλειψη της δισχιλιετούς παρουσίας του Χριστιανισμού από τα εδάφη της προελεύσεως του».             


Στην ανακοίνωση τονίζεται πως την σημασία της Αγίας Σοφίας, ως θρησκευτικού χώρου και ως παγκοσμίως αναγνωρισμένου συμβόλου διαπολιτισμικού σεβασμού και ιερού κάλλους αντανακλά ο χαρακτηρισμός της Αγίας Σοφίας από την UNESCO το 1985 ως χώρου και μνημείου παγκοσμίου κληρονομιάς.                http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4786&catid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου