Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΘΙΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ.


1Η κατάπτωση του φρονήματος του ελληνικού λαού απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες την Ιερά Σύνοδο όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο κ. Άνθιμος σχολίασε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και στάθηκε στη σημείο του πλουτισμού. "Υπάρχουν Έλληνες που συνεχίζουν να ζουν προκλητικά" είπε ο Μητροπολίτης και στον αντίποδα ζήτησε όσους έχουν ακόμη τη δυνατότητα να βοηθήσουν την Εκκλησία στο έργο της.
"Προτρέπουμε και  παρακαλούμε όσους μπορούν να προσφέρουν, όχι μόνο αυτούς που δίνουν το 50λεπτο αλλά και όσους μπορούν τα 10, 20 ευρώ και παραπάνω" είπε αναλύοντας πως η συνεισφορά προς την Εκκλησία από δωρεές έχei μειωθεί δραματικά.

"Να βάλουμε τα δυνάτά μας και το αίσθημα της αλληλεγγύης να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη" τόνισε σε άλλο σημείο. Μίλησε για τα συσσίτια λέγοντας πως μόνο στην περιοχή της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης λειτουργούν 16-17 από αυτά.
Σχολίασε τα πολιτικά δρώμενα λέγοντας πως "Δε βλέπω να συμφωνούν Σαμαράς-Τσίπρας". 

Έκανε λόγο για τις μειώσεις στην Εκκλησία επισημαίνοντας πως η Εκκλησία απέφυγε σε γενικές γραμμές τις μειώσεις μισθών σε νεωκόρους, καρθαρίστριες κλπ, αλλα΄η ίδια υπέστη τις μειώσεις στη μισθοδοσία του κλήρου.

Τέλος αποκάλυψε πως κάποιοι δυσαρεστούνται από τη δράση της Εκκλησίας: "Η Εκκλησία μάς έκανε ζημιά. Αν δε βοηθούσε θα είχε εξεγερθεί ο λαός" λένε κάποιοι υποστήριξε ο κ. Άνθιμος.   http://www.agioritikovima.gr/eipan/36972-anthimos-i-ekkl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου