Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο πρωθυπουργός Δ. Μεντβέντεφ και ο Πατριάρχης Κύριλλος προεδρεύουν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Δημόσιων Κηδεμόνων του μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στο Αγιον Ορος.

Στις 24 Γενάρη του 2014, το Δημόσιο Συμβούλιο των Φρουρών της αγιορείτικης Μονής του Αγίου Παντελεήμονα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση. Θα προεδρεύσει  ο πρωθυπουργός Dmitry Mεντβέντεφ και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας.Οι ηγέτες της κυβέρνησης και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την ιδιότητά τους ως συν-πρόεδροι της Δημόσιας επιτροπής, ενημέρωσαν τη συνεδρίαση σχετικά με κάποια από τα αποτελέσματα των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο ιδρύθηκε το 2011, και παρουσίασε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Το έργο του ήταν να εξετάσει το έργο που επιτελείται από το Διεθνές Ίδρυμα για την Αποκατάσταση και διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς του μοναστηριού και να προετοιμάσει τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην χιλιετία της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος, που θα γιορταστεί το 2016.
Ο κ. Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι το θέμα είναι να αποκατασταθούν μια σειρά από κτίρια, με την κατασκευή δρόμων και να αναβιώσει μερικά άλλα μέρη της μονής. "Τέλος πάντων, σχεδιάζουμε  να ολοκληρωθεί η γενική κατασκευή,που είναι έργο αυτού του έτους και να πραγματοποιήσει το πολύπλοκο σύνολο των εργασιών αποκατάστασης, όπως έχει προγραμματιστεί, να περιλαμβάνουν την εγκατάσταση τεχνικής υποδομής. Θα πρέπει επίσης να ορίσουμε μια λίστα  εγκαταστάσεων που πρέπει να αποκατασταθεί στη χιλιετία και το έργο να συνεχιστεί και μετά το 2016 », είπε. Prime minister D. Medvedev and Patriarch Kirill chair a meeting of the Public Board of Guardians of St. Panteleimon’s monastery in Mount Athos
Όπως είπε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος στις παρατηρήσεις του, "θα έρθουν σε επαφή με τα ιερά και να επισκεφθούν το μοναστήρι που είναι μεγάλης σημασίας, πραγματικά έχει μεγάλη πνευματική σημασία για τους ανθρώπους σήμερα. Και η Ρωσία έχει παραδοσιακά υπερχιλιετή σχέση με το Άγιο Όρος. Για το λόγο αυτό, το Άγιο Όρος έχει μια πολύ μεγάλη σημασία, ακόμα περισσότερο επειδή Ρώσοι μοναχοί είναι παρόντες εκεί στον Αγ. Παντελεήμονα και σε άλλα μοναστήρια ». Η Αγιότητά του ,εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης. "Μια μεγάλη ποσότητα εργασιών αποκατάστασης έχει πραγματοποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι τίποτα σαν αυτό, δηλαδή, σοβαρή επιστημονική αποκατάσταση, δεν έχει συμβεί ποτέ στον Άθω, τουλάχιστον στο μοναστήρι μας », είπε. Το ακίνητο πρέπει να αποκατασταθεί ,περιλαμβάνει  το Ξιλούργου, μοναστήρι της Κοιμήσεως της Παναγίας,το παλιό Ρωσικό και κάποια άλλα μοναστήρια.


Ο Κ. Α. Beglov, ο προεδρικός απεσταλμένος της κεντρικής Ρωσίας και εκτελεστικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου των Pubic Κηδεμόνων, έκανε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με το έργο του διοικητικού συμβουλίου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τους Προεδρικούς βοηθούς οι I. Levitin και Ι. Scheglov, Υπουργός Πολιτισμού Β. Medinsky, ο υπουργός Μ. Abyzov, Αγία Πετρούπολη- Κυβερνήτης Γ. Poltavchenko, κ. Α. Molchanov, πρόεδρος του Ιδρύματος για τη Διατήρηση του Αγίου . Sergious του Legacy συμβουλίο Radonezh κ. V. Yakunin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Φρουρών του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθώς και άλλων ευεργετών,  υπαλλήλων και  εκπροσώπων των ηβικών οργανώσεων.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Μάρκου Yegorievsk, επικεφαλής του Γραφείου του Πατριαρχίου για ιδρύματα εξωτερικού Αρχιεπίσκοπος Feognost, ηγούμενος του Αγίου Σεργίου, η Laura της Αγίας Τριάδος, και ο Ιερομόναχος Makary (Makienko), πνευματικός πατέρας της Μονής του Αγίου Παντελεήμονος.               https://mospat.ru/en/2014/01/22/news97041/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ:Orthodoxa Themata.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου